- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee33
csendes tag
válasz
MaxxDamage #39158 üzenetére
mindent elkell adjak....konkrétan temetés lessz+pár egyéb kiadás.ez van,egy darabig nemlessz gép
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #38893 üzenetére
Ez igazából a hűtő talpától is függ. Ha sima akkor szinte mindegy, de ha nem mint a Hyper212-é ahol a hőcsövek között vannak rések ott célszerűbb úgy, hogy a hűtővel nyomjuk oda ahova kell.
-
Habugi
addikt
válasz
MaxxDamage #38881 üzenetére
Köszönöm a válaszod, akkor hagyom rajta ezt egy ideig. Ahogy mondtam is, utána olvastam a megfelelő pasztázási módszernek, hát marhára nem úgy csináltam..., világ életemben elkentem vékony rétegben ám ezúttal hallgattam egy nálam hozzáértőbb ismerősömre, borsónyit nyomtam a proci közepére, és hagytam hogy a hűtő nyomja szét amikor ráraktam.
(#38891) Johni5:
Egyre jobban irigylem tőled azt a vízhűtést! Bármilyen tesztet lefuttatok 4.6on, de az egészséges hőmérséklet, stabilitás érdekében visszavettem 4.4-re a procit. Amit írsz 1.44V-os fesz, BIOS-os adat vagy CPU-Z? -
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage #38825 üzenetére
beírtam oda is csak ,ha valakit érdekelne a gép azért írtam ide is be. ne haragudjatok érte légyszi. bocsánat
-
dergander
addikt
válasz
MaxxDamage #38751 üzenetére
Elhiszem,nekem is 1.35volt körül volt stabil a 8350esem,de ez alatt szerintem nem reális,bár biztos vannak jó példányok.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage #38734 üzenetére
Továbbra sem értem, miért mérvadó egy ilyen üresjáratban mért értékhalmaz.
Nem tudhatod hogy stabil e. 1.5V al elindíthatod 5.4Ghz en is. De terhelés alatt az sem biztos hogy a 4.7-4.8Ghz et birni foglya. Az utolso ertek amit eggyütt mértünk 4.5Ghz4.6Ghz körül volt, ha jól emlékszem. Szerezz rà egy baró vizet, utána próbáld meg 1.44V on az 5 Ghz et. Na persze Prime vagy játék alatt.
Ennek igy semmi értelme, remélem ezzel nem vagyok egyedül.
Lassan ez már telejósda. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Biztos nem prime stabil. Nem mered ráengedni ibt linx stb társait mi?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #38737 üzenetére
köszi !
, ahoz a CPU-hoz erős lap+táp szükséges már (meg vagy megy vagy nem....) 8xxx-es proci a kiindulópontja mindnek ami felette van (elvileg) van amit tudtak húzni és beállítani az megkapta a nagyobb plecsnit kb. nem?
- igen !
-
Maotun
őstag
válasz
fx 9590 5,1 Ghz megy szépen ha húzva van 8 magon
ja 1,4408 mV melett
Ja léggel Phanteks hűtök
De!!!!! 8350 JOBB mint a 9590!!! a 9590 csak fogysztásba előzi megfix 5,1 Ghz melett olvad az alaplap
-
Ribi
nagyúr
válasz
Na jó, de ha egy szar 8350-et fogsz ki akkor cseszheted az 5G-t. Jobban sikerületeket berakják a 9xxx szériába.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ki fogunk tiltani !!! Csak azzal a feltetelel johetsz majd ide be, hogyha csak max 3 GHz-en jaratod majd a processzorodat
.
Maskulonben igaz amit irtal. Pedig remenykedtem hogy a 9xxx-es megy majd 5.5-5.7 GHz-eket...
-
Ribi
nagyúr
válasz
Ki fogunk tiltani, mert bomlasztod a jókedvet
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Szereted a kest forgatni a verzo sebben, ugye ?
.
Maskulonben nagyon jo processzor, szerintem a forum legjobbja a tied. A huto meg amit te megfelelonek tartasz az egy kalap xar. En a 8350-et az istenek hutojevel kezeltem.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #38732 üzenetére
Ne linkelj tobbe ilyen kepet. Azt hittem hogy en vagyok a kiraly a 8350-el ami megy 5.1 GHz-et 1.51 V-al. Ugylatszik sulyedek.......
-
Ribi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #38730 üzenetére
Hát ennyivel nekem nem megy 4.5-ön
Csak 1.4 felett. -
kaszas19
senior tag
válasz
MaxxDamage #38632 üzenetére
Nem csak nem nekem való
sokat babrálom a gépet és a vízhűtés nem olyan hogy szétkapom és kész meguntam így vissza váltok légre de valami komolyabb darabra.
Tudtok segíteni ebben???
A kártyára már kinéztem mert az is vizezve van[link]
-
dergander
addikt
válasz
MaxxDamage #38520 üzenetére
Attól függ mire használod,ha csak játszol akkor olyan 120-150w közt,terheléstől függ.
Masszív cpuigényes progi melett pedig szerintem 160 biztos de ez attól is függ milyen a cpu ugyanis egyik se egyforma... Az én 8350esem pl. 2800mhz NBn el se indult,de bezzeg a 8320asom 3000en még belapcsolt. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #38520 üzenetére
Ezen érték szerint érdekelne a fogyasztás kb. !
Meg milyen mérőeszközt lenne érdemes vennem ? (konnektorba csatlakoztatható és pontos is !)
L
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #38381 üzenetére
Én levettem a ventit, utána próbáltam kicsavarni a csavart de nem fértem hozzá, az ujjamat is elvágta a borda.
Most hívott a hapek hogy szerinte nem melegszik mert Far Cry 3 alatt csak 31 fok. Hát igen 3.5Ghz-n adtam oda meg egy játék nem fogja megterhelni. Szerintem a maghőt nézte. De megcsinálja a pasztázást. Nem hiszem hogy egy szervízbe kevésbé melegedne. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
MaxxDamage #38381 üzenetére
Nem olyan nehéz ám a ventilátort fölszerelni a rögzített bordákra. Szóval én sem igazán érzek együtt a srác problémájával.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
MaxxDamage #38155 üzenetére
Az AOD-t használva valahogy kevesebb fesz kell az FX-nek minden órajelhez, azért is szerettem meg, mert így picit még jobban alulfeszelhető
Egyébként eddig egy AMD processzorhoz se jött be nekem, most először teszi a dolgát rendesen.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
MaxxDamage #38145 üzenetére
Szerintem hasznos program, nálam hibátlan. 21.5-es szorzóhoz 1.3 V-ot állítottam be AOD-ben, és totál stabil, mindenféle terhelésre. Windows betölti rendszerindításkor, ha beállítod.
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #38088 üzenetére
Ha nem kapcsolod ki a hővédelmet, akkor le is kapcsol 72-74C kupakhőnél.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #38088 üzenetére
Hát azt én se nem tudom... de amit a melegítésről írtam, az tuti biztos, egyszerű fizika.
Én is szívesen olvasnék valami szakszerű és számomra is érthető magyarázatot, mert amiket idáig olvastam eléggé ködös volt... -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #38077 üzenetére
Na ezt a csavaros gondolatmenetet szerintem Te magad se érted igazából!
Ami melegít (mag) az mindig melegebb annál, amit melegít (IHS)!
Nem tudom, hány féle procid volt, de nekem az eddigi összes procimnak (C2D E4300; E7300; E6750; E8400; A64 X2; Atlon2 X2; Pehnom2 X4) a maghőmérséklete mindig magasabb volt a kupaknál... és ez így természetes és logikus. FX-eknél valami nagyon nem kerek... -
Kroni1
veterán
válasz
MaxxDamage #38077 üzenetére
Nekem ez is 12 fokosra irja a CPU magokat, lehet h rossz a procikban a sensor? Mert sokan mesélnek ilyen alacsony értékekről..
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38063 üzenetére
Nem csak víz kéne. A vrm-nek durva huzat. 1.380v-on stabil lenne 4500 mhz-en de leveszegeti a magok órajelét 1400 mhz-re. 1-2-nek. Most nem mindnek.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38057 üzenetére
Na a cod ghost alatt 4.4 ghz-en most 59 fokosak a magok. 71-72 helyett. Így marad.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38057 üzenetére
Isten ments. Most az nb-t akarom még 2400 mhz-re húzni és ha stabil így marad a gép. (4500/2400 1600-as ramokkal)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38054 üzenetére
Felbátorodtam. A te beállításaiddal most a 4500 mhz-et tesztelem zárt oldallappal.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38054 üzenetére
Megnézem most mennyit számított ez kitesztelt 4400 mhz-nél. A hűtő helyes beállítása.
Nekem teljesen más a cpu hűtőm mint neked. A közepébe kell bepattintani a ventilátort.
Nos! prime 95 blend et elindítottam! 4400 mhz-et megfogja a cooler! 57 fokos a mag 75 helyett a kupak meg 73 fok a 86 helyett! Most várom hogy throttingol e a lap.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38050 üzenetére
A ház teteje hideg lett!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38050 üzenetére
Basszus. Egy elég amatőr hibát ejtettem. A cpu hűtő közepébe pattintható ventilátor a ház belseje felé fújta a meleg levegőt nem pedig a hátsó 12 centis venti irányába.
És ez így volt amióta összeraktam. Nem csoda hogy a vrm felforrt.
Így most cput alulfeszelve alapórajelen járatva (3.5 ghz 1.104v-on 60 fokos kupak és 40 fokos mag hő helyett 32 fokos maghő és 49 fokos kupakhőnél megáll a melegedés prime 95 alatt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38043 üzenetére
Oldallapot levéve 65 fok helyett 53 fokosak a magok. És most már tartja a 4.1 ghz-et visszahűlt pár perc alatt.
Hát ennek a háznak jó sok venti kell majd. Úgy tervezem hogy a vrm fölé egy házba befelé fújó ventit kéne rakni aminek nagyon magas légszállítással kellene rendelkeznie . a ház hátulján a 12es venti kifelé tolná a levegőt, a vízhűtés radiátora meg a házból kifelé terelné a levegőt a gépház tetejére szerelve. Meg az előlapra is kell 2 db 12-es venti.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38043 üzenetére
Nekem csak egy rendszer venti van hátul. Most megint 1,4 ghz-en jár a proci.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #38011 üzenetére
Hát, ha biztosak akarunk lenni, akkor bizony ki kell próbálnod!
Vedd le szépen a ventid fordulatszámát, hadd melegedjen még úgy 100 fokig!Amúgy én nem értem ezt a kupak hő, maghő kérdést... ha a mag melegíti a kupakot (márpedig az melegíti) akkor hogy lehet a kupak melegebb???
A másik, hogy a kupakhőt lehet mérni szenzorral, de gondolom a magokat nem, vagy lenne a chip-ben minden magban szenzor??
Meg állítólag a maghő az valami másik skálán mozog, ezért nem egyezik... de akkor miért van annak is celsius fok megadva?
Valaki hozzáértő elmagyarázhatná ezt a témát, úgy, hogy én is megértsem.(#38012) darky@ : Akkor tényleg nem értem...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #38011 üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #38006 üzenetére
Szerintem maghőmérsékletre vonatkozik a hővédelem....
Ezt csak abból gondolom, hogy nálam a Tj.Max az csak 70 fok, de 4,2GHz-en a kupak már majdnem eléri a 80 fokot (mag kb. 67 fok), mégse throttlingol.(#38008) darky@ : Nálad mennyi a Tj. Max?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38006 üzenetére
Nem nem. Olyan 86 fokos kupak meg 73 fokos maghőnél visszavette nekem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #38004 üzenetére
Közel jársz ahhoz hogy visszavegye az órajeleket 1400 mhz-re a hővédelem.
-
Picturemaker
őstag
válasz
MaxxDamage #37999 üzenetére
Főleg az AHCI driver miatt. Hagytad a Win sajátját, vagy abból is engedélyezted az AMD-t?
-
Knight95
csendes tag
válasz
MaxxDamage #37990 üzenetére
Nem a tuning a cél, alap hűtő után lett egy EKL Cold Towerem, a zajszint csökkentése volt a cél, be is vált, de eddig max 50 fok volt a max hőmérséklet, de miután lejjebb vettem a fordulatszámot a hűtőn, még halkabb lett, és ezt akarom megtaratni, ezt a max 55 fokot (eddig 56 volt a max), tehát akkor ilyen értéken, ha meghagyom akkor megfelelő?(természetesen terhelés alatti értékekről beszélek)
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #37987 üzenetére
Én csak egy Corsair H60-at használtam egy Phenom II X4 955BE-n illetve utána egy i7-2600-ason. Ha belefért volna a keretembe akkor most is ilyesmit használnék, de nekem az NZXT Kraken X60 volt a kiszemeltem. Kicsit mostohán vannak ezek a megoldások kezelve pedig nem olyan rosszak.
Illetve nem mondtam még le róla, de majd hely és pénz kell egy NZXT Vulcan-t szeretnék átalakítani úgy, hogy a táp az elejébe kerüljön és normál ATX tálca legyen benne. A tetejére meg két ilyen h2O 920-ból két toronyt, egyik a CPU-t másik a VGA-t hűtené.
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #37983 üzenetére
C3 ULTRA-n inkább VGA limites volt és közel sem terhelte a procit maxon. Ha az alatt 50°C akkor nem hiszem, hogy olyan játéknál/alkalmazásnál ami mind a 8 "magot" terheli erőteljesen akkor megállna 50-nél.
Ezeknek a vizeknek a legnagyobb előnye, hogy jól elhelyezve gyakorlatilag teljesen friss levegőt kap a radi és a többi Hw nem melegíti.
-
válasz
MaxxDamage #37983 üzenetére
Ennél jobb választás egy noctua D-14 használtan, kb ilyen árban dobálják azt is.
4.8-on a valós max 50 fok meg kb képtelenség ezzel a hűtővel.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #37976 üzenetére
Köszi srácok majd még kitapasztalom. De 4.2-4.3Ghz nekem tökéletes. Majd ha hideg lesz a szobába akkor feltolom 4.7-re és lehet szaunázni
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #37962 üzenetére
Ja, látom egy Mugen van rajta...Hát igen, annak az 5 Ghz-nek kell egy hatékony vizecske!
(#37963) darky@:
Igen. Nekem most 1 dupla van, de szerintem is még 1 duplával kordában lehetne tartani a hőhokot.Ja!... Egy dupla kevés neki! Ezért is karcsú rá a H100i ! (amivel többen próbálkoznak) -
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #37962 üzenetére
Dupla radival megfogná!
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #37960 üzenetére
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #37958 üzenetére
Az teljesen jó, ha visszaveszi frekit, és feszt is.. Gondolom OC profil offset módban "operál" ezért ugrál a fesz is..
Amikor beüzemeltem a gépet, gyári beállításon nekem is nagyon melegedős volt.. Egy kicsit állítgattam, és 10 fokot nyertem vele... Úgyhogy ezt az OC profilt nem eröltetném...
Javaslat: Bios reset, Tedd fel az ASUS AI Suite II Software-t és nézd meg, hogy tuningnál miket emel (állít) a progi és utána azt állítsd be a biosban ! Nekem így lett jó a hőfok..és stabil a proc...
5 Ghz-en nekem is indul, viszont sajna nem stabil, és nagyon melegszik (kéne még egy radi neki) A 4,5 Ghz viszont nagyon klasszul megy 24/7-be -
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #37948 üzenetére
Asus lapoknál csak az offsetnél veszi vissza a feszt. Ha manuálban emelted a frekit, akkor nem fogja visszavenni.
És a Win-ben tedd kiegyensúlyozottra az energiagazdálkodást... -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37952 üzenetére
Végül is igen, de ez is csak grafikonon mutatja. Feladatkezelőben pl. írja %-osan... de ez tényleg nem vészes..
Ellenben az energiagazdálkodás mire van állítva? Kiegyensúlyozott? Esetleg próbáld meg az energiatakarékost. Vagy ezeken belül a speciális beállításokban a processzor energiagazdálkodását állítani. -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37948 üzenetére
Azért van egy kis terhelés a procin... az előző képeden meg az egyik mag majdnem 50%-on! Idle az összesített proci használat mennyi? Annak nem nagyon szabadna 2-5%-nál többnek lennie. Lehet valami flash beterhel kicsit.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #37946 üzenetére
Ezt nézve is 4500+ t mutat... nem értem én ezt
L
-
Peaceliker
addikt
válasz
MaxxDamage #37944 üzenetére
C&q t kapcsold vissza!
-
válasz
MaxxDamage #37936 üzenetére
Ment PÜ.
-
válasz
MaxxDamage #37932 üzenetére
Egybevizet nem ajánlom. Ha 1.5V környékén akarsz már tuningol, akkor egy normálisabb kört nem árt összedobni, legalább egy dual radisat.
-
and1ao
őstag
válasz
MaxxDamage #37926 üzenetére
Épített víz normális pumpával tripla radi-val leviszi.
-
Maotun
őstag
válasz
csak nem tolod a prime95.-öt 24/7 be....
más alkalmazás meg nem fűt be neki ennyire.. szvsz nagyon profi hűtőez ,
olvas utánna a neten, nézd a tesztjeit, vagy ugorj át a cpu cooleres topikba,én csak ajánlani tudom aki húzva 24/7 be akar fx-et hajtani -
->Raizen<-
veterán
válasz
Na. Nekem nem jön be a win oc-val kitesztelt stabil profilokkal. Bios felirat aztán asus logó forog 1 kör aztán marad fekete képernyőn. Minden bekapcsolásnál ezt csinálja ha hosszabb ideig van kikapcsolva a gép. Resettel azonnal bejön a win 8.1 5-let? Legújabb bios van fenn.
A gyári időzítésekkel (9.9.9.28) 1600-on+ cpu oc-val nem igazán akar menni a gép. Crysis 3 kilépeget pirime 95 el kékhalálozik a gép. Ha autón hagyom ilyen 11.11.11.28-as időzítést állít be a ramjaimnak csak így hibátlan a cucc. 5-let? -
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #37920 üzenetére
Jesszus mit nem kap az a 6+2 fázis!
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37922 üzenetére
Én ezzel [Phanteks PH-TC14PE]léggel hűtöm
3db 14-es ventivel megfogja a a cpu.-t 5 Ghz-en is! maghőt 55 fokon, kupak 71 fok
alapon 4,7 Ghz.-n 40c a mag, 60 c a kupak mindkét esetben prime melett értendőek a hőfokok!
az az tudja amit a vizes cuccok -
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #37922 üzenetére
Igy van, nálam is 4.8- tól már elkezd melegedni a léggel.
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37918 üzenetére
"OC Profile 1-be
- 4GHz / minden alapon kb" nálam is minden alapon nem kísértem az ördögöt pedig alap fesz 1,404 melett 25x200 5ghz is stabil volt
de játékokba mindegy a 4 vagy 5Ghz szerintem kivétel CF/SLI rendszerek ...
igy elketyegek az alap 4,7Ghz.-n -
banderasz77
addikt
válasz
MaxxDamage #37918 üzenetére
Ehhez a CPU/NB feszt mennyire kell tolni?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #37914 üzenetére
Ez gyonyoru.....a legszebb amit valaha lattam FX topicban. 5 GHz - 1.44 V-al. Gratulalok hozza ! Jobb sokkal mint az enyem, nekem az 5 GHz - 1.495 V-al ment es az 5.1 GHz pedig 1.515 V-al.
Az egyik legjobb FX. Szerintem "golden chip".
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #37909 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #37896 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
MaxxDamage #37899 üzenetére
10.500s (1M)
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #37896 üzenetére
jó, nekem legeslegolcsóbb 2 gigás memók vannak, nem is KIT, 2-2 egyforma csak
(#37897) Lord Vader:
000h 00m 10.092s [ 1M] -
bandika0626
senior tag
válasz
MaxxDamage #37893 üzenetére
Teljes mértékben igazad van.
(#37892) Buci21 Nem 1866.
-
HANDO88
senior tag
válasz
MaxxDamage #37834 üzenetére
"a lég az lég... vizes jobb"
Akkor a készen kapható vízhűtőknek miért csak a felső kategóriája tud versenyezni a jobb léghűtőkkel?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37830 üzenetére
Szerintem reális lehet, nincs agyon feszelve a proci, és azért az a hűtő se piskóta, én is szemezgettem vele...
Plusz azért az is biztos, hogy a számítógép házban jóval hidegebb van, mint itt nálam a szobában, ha a lap csak 24 fokos, akkor sztem max. 20 fok lehet nála a szoba... még ha jól szellőzik is a ház. - de majd HANDO88 jól megmondja, hogy hány fok van nála, kíváncsi lennék rá! -
HANDO88
senior tag
válasz
MaxxDamage #37828 üzenetére
-
Cseneles
őstag
válasz
MaxxDamage #37799 üzenetére
Fertőző betegség ez
Próbálj egy olyant hogy CPU 1,4v CPUNB 1,3v kezdésnek azon olyan 4,6-4,7 környékén illene futkosni
Bár ez mindig zsákbamacska
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37796 üzenetére
hááát ha még ha a fogyasztás is számit
egy fx 8350 1,400 v felett már nem fér bele a 125W TPD-be!
-
Cseneles
őstag
válasz
MaxxDamage #37796 üzenetére
Menne az feljebb is
Egy idő után mikor hiába adsz neki több fesz csak elhasal kell emelni a CpuNB-nek is és új erőre kap
Már amelyik
Corsair H100i-vel egész jól tartja a hőfokokat egy HAF932 házban
Én csak 4700-ig néztem kíváncsiságból de már úgy vettem észre Crossfire sem gyorsúl Játékok alatt 4400Mhz felett, szóval kb felesleges
Ahol a 4,4 kevés volt ott a4,7-is... mostmár ideje lenne megtanulni a programozóknak optimalizálni végre
-
Cseneles
őstag
válasz
MaxxDamage #37791 üzenetére
Én is a Cpu-t 4,2Ghz-n használom
De a 4,7Ghz-t még tudom stabilan hűteni és használni de csak Crossfiret kergettem vele meg néhány teszt érdekesség és kiváncsiság miatt
-
Cseneles
őstag
válasz
MaxxDamage #37779 üzenetére
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37779 üzenetére
nem csak a Win 8 ketyeg neki de a RAM jai is 2400Mhz.-t tudnak
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37777 üzenetére
Elleszel vele,
nagy a kísértés ,hogy megcibáljam picit a konfigom cpu+vga de megfogadtam nem tuningolok, vagy mégis megnézzem 5,1 Ghz.-n azon még stabila vga meg 1250/6600-on
de nem vadászok pontokat jó ez így nekem hűvös, halk és van teljesítmény tartalék 2-3 évre
-
Cseneles
őstag
válasz
MaxxDamage #37773 üzenetére
-
Maotun
őstag
válasz
Ez így igen szép eredmény, oda veri az fx 9590 ,7970 párosomat
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Én nem így látom. Mert én olvastam hogy elindul vele.
-
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37768 üzenetére
Legyen kívánságod és örömöd szerint:"
az 1600 Mhz rammok eléggé visszafogják a centuriont tuningolni meg most nem fogom ezek alap beállítások: -
Hafy75
aktív tag
válasz
MaxxDamage #37764 üzenetére
nem érdekelnek a tesztprogik, csak ezt láttam, gondoltam kipróbálom, de ennyi. Játékra vettem, a többi nem érdekel..
-
Hafy75
aktív tag
válasz
MaxxDamage #37764 üzenetére
Neked 30 -al jobb a procid, lehet azért
Meg nekem csak 1333 - as ramok vannak, lehet azé..
Meg még a NB is csak 2200 nálam
-
Kroni1
veterán
válasz
MaxxDamage #37748 üzenetére
intelre meg annak felesleges kolteni aki csak jatszani akar, es nem hasznalja ki specko programokra.. aranyarban van es a VGA sokkal hamarabb lekorlatoz minthogy a cpu elfogyjon, sztem boven eleg egy 4 magos apu, vagy egy 4 - 6 magos FX
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37753 üzenetére
Azért az durva, hogy egy szálon csak ~4,5GHz-en hozza a 4,0GHz X6 teljesítményét.
De hát szerencsére van belőle 8 szál, így nem kell aggódni!Nálam csak 614 pontocska van (4GHz/1600MHz), de ez egy 15K-s lap + 33K-s procitól azért szép teljesítmény.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #37752 üzenetére
Nos 4.5GHz CPU , 2133MHz RAM , 2400-as NB
8mag (észrevételeim szerint így hozza egy 3770K szintjét) ez a prockó nekem 40-be van a 3770k majdnem a duplája...
(csere kizárva!)
1mag
L
-
Kroni1
veterán
válasz
MaxxDamage #37740 üzenetére
Egyet kell, hogy értsek do3om kollégával, mert nem úgy néz ki, hogy a 8magos cuccok kora felé haladunk, sőt!!! Már az AMD sem erőlteti ezt a 6-8 magos vonalat, nem véletlenül.. A 3D teljesítménybe egyre kevesebbet számít majd a CPU erő, bőven elegendő lesz egy jó szálankénti teljesítménnyel rendelkező 4 magos proci, hogy kihajtson egy felső kategóriás VGA-t, főleg ha lassan elkezdenek terjedni a 4k-s monitorok.
-
do3om
addikt
válasz
MaxxDamage #37740 üzenetére
Ha úgy mint az itt sokat emlegetett BF4-ben akkor belehúzhatjuk a f...-unkat a több magba.
(nekem csak x6 van de így is)
Én akár hogy nézek tesztet a a híresen több magos játékokban is leszerepel rendesen.
Az AMD-nek milyen több magos (8) procijai jönnek a közeljövőben?
Tudom hogy előrébb akart menni az AMD ezzel a sok magos dologgal a fejlődésben de a programozok úgy voltak hogy maradnak a seggükön.
Évek óta várják hogy na majd most, majd az FX mert jön a BF nyóc multina az majd odabasz aztán....... ez van. Szerintem ez a Mante faxság is erre a sorsra jut bár a vga-k mellé jobban sikerül az AMD-nek behúzni a nagy játékcímeket de az eredmény itt is ugyan az. IGy meg ugy jól lesz optimalizálva aztán az NV kidob egy drivert rá és nyek az AMD előnyének.
Szóval nem kel szerintem hűjének nézni egyiket sem nem fogja hagyni hogy a másik meglépjen oda vissza igaz ez. -
Maotun
őstag
válasz
MaxxDamage #37619 üzenetére
az az igazi művészet mikor fekáliából sikerül várat építeni
nekem volt seggszikla deszkám 990 extreme 4, alapon atom stabil volt... de a belepiszkáláshoz (biosz) vagy nagyon kell tudni, vagy mázli kell, ha úgy vesszük, még szórakoztató is lehet
Ja és be lehetett lőni hogy space bill gombra is induljon a gép, ezt az uj asus sabertooth 990 fx R2.0 nem tudja -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37619 üzenetére
Pedig én szeretem, egyelőre elégedett vagyok vele, mert atom stabil, és néha meglepetéseket is okoz!
Pl. tegnap vettem észre, hogy a hátlapi csatlakozóknál van rajta CMOS Clr kapcsoló (pedig már vagy egy éve megvan a lap)- igaz erre a funkcióra soha se volt még szükségem... hiszen AsRock!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37617 üzenetére
4,0GHz???
Akkor meg minek neked az a jó kis lap, cseréld el az én Asrockomra, az is tud laza 4GHz-et!
Majd ha kell, visszacseréljük! -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37594 üzenetére
Ez szép, gratula... de hol van ez még a Tj.Max-tól!??
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
MaxxDamage #37594 üzenetére
Á, nekem is be kell szereznem egy normális hűtőt! A gyárival Prime95 alatt elszabadulnak a hőfokok. Jelenleg alul feszelve használom, de szinte bánt a tudat.
Majd kari után meglépem a tutit. -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37577 üzenetére
Na de Te most a kupakhőre gondolsz? Mert az nálam is járt már 80 fok közelében. A maghőmérsékletnek kell elvileg elérnie a Tj.Max-ot, akkor kapcsol le -elvileg... ha jól sejtem. Szóval told neki rendesen!
No mindegy, nekem elég ez a 70 fok Tj.Max is ebben a trottyos lapban. 4GHz-ig no problem!
-
lee56
őstag
válasz
MaxxDamage #37578 üzenetére
Igen, lehetséges hogy ez is olyan dolog mint az alapfeszek meg a tuningolhatóság; procinként más és más lehet, hiába ugyanaz a stepping, meg rev.
Jester01 : Sokmindent dokumentálnak, sokmindent meg nem.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #37571 üzenetére
Hát ez az, hogy másnak a 8320-nál is 90 fok, nálam meg....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest