- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
fx mellé mindenképp 2x4 vagy 2x8. Stabilabb, jobb, kevesebb vele a probléma, mint a 4db rammal.
Egyébként mi volt itt másfél nap alatt? Csak forgatom a szemem egy-két hozzászóláson. Egyrészt illedelmesen válaszolunk, nem dühből, még akkor sem, ha ő az 324. ember aki ugyanazt kérdezi, másrészt hülyeségeket miért kell leírni? Akinek nem inge ne vegye magára...
-
krist00f0101
csendes tag
Igen, de nekem lapot is kellene cserélnem ,mivel nagyon sokat visszafog..Ha már veszek hozzá lapot akkor már egy i5 6400- vagy 6500 tudok venni lappal együtt és az új foglalat AM3+ ra nem szeretnék költeni már.
Amugy csak szombatonként szoktam gimnázium mellett dolgozni, és nekem nem mindegy, hogy később tudok e rá feljeszteni, vagy akkor megint egy teljes beruházást jelent.Mivel ,ha most 30 ezerért veszek alaplapot hozzá és 20 ért még hűtést az kapásból 50 ezer forint, és ha mondjuk 25 ért eltudom adni a 8320-am akkor 75 ből bőven kijövök egy intel i5 6400 ra meg alaplapra(nem újonnan) és erre később tudok fejleszteni. -
Jakuskacsa
senior tag
-
amdxp2
tag
Okés, és amúgy milyen ventiket használsz? Csak akasa vagy van más is?
(#67925) Kolbi_30
Hát nemtom, mondjuk a 6300 biztos hűvösebb vmivel, de hogy ibt alatt is csak annyira megy fel az durva...
Milyen alaplapod, procihűtőd, ventijeid vannak? Illetve milyen pasztát használsz? -
amdxp2
tag
Ezaz, én is így vagyok vele, a vrm hűtés elég szembetűnő különbség, az egyből észrevehető...Egyenlőre 4.4-en vagyok még mindig, megjött az akasa venti, fel is raktam, de még mindig felmegy az a rohadt hőfok 60-65-ig....Mo djuk csak az egyik venti teker 1900-on terheléskor, mert ugye csak egyet tudtam rákötni a cpu csatijára...Kell egy elosztót is vennem.
-
Pixx96
aktív tag
Neked mennyi feszt kér 4,5g?ami stabil is a 8320-ad? Most én 2 napja csapatom 4,6g 1,356v és stabil
legalább is nem volt fagyás még ebben volt aktív gamelés yt prime95 kis firestrike meg netezés. Az baj hogy nem bírja az alaplapom ha 1,4v felé megyek 1,450v már izzik a vrm és volt h throttling van pedig a proci az vinné a 4,8g 1.400v-1,450 között valahol fránya 6+2-es vrm korlátozza itt a tuning betyár procimat
-
lee56
őstag
Hát, elég sok fokozata van ennek is, kezdjük a leg roszabbal; amikor annyira kevés feszt állítasz be egy adott szinthez amitől rögtön lehal a processzor, ilyenkor BIOS ezt észleli és megvéd egy halom hibás számítástól, azáltal hogy nem engedi még bootolni sem a gépet. Néhány modernebb lapon már van ilyen esetre is könnyű megoldás, automatikusan újraindít és alapbeállításokat megpróbálja visszatenni, és kapsz egy figyelmeztetést hogy nem sikerült valami jól a próbálkozásod
, régebbi lapoknál ilyenkor bizony kézzel kell "CMOS clear" jumperrel szórakázni, hogy működőképes legyen ismét a masina.
Következő szint; amikor már ezen a BIOS checken átjutsz a beállított fesz-el, mégsem elég a stabil a működéshez, és vagy már boot folyamat közben, vagy utána windózba érve, beafgy vagy csak simán ujraindul.
Tovább növelve a feszültséget, de még mindig nem lesz teljesen stabil, ilyenkor sikeres boot után általában valamiféle terhelés (kicsire is) hatására fog elhasalni, ilyenkor jöhet a BSOD ami ma már kék szmájlis SOD inkább (hajrá win10)
Egyik legszebb szint ezen túl következik; ez már szinte bújócska, látszólag stabil beállítások akármilyen szinte random módon elhasalhatnak, de van hogy hetekig megy hiba nélkül, és átmegy mindenféle nehéz teszten is.
Aztán ezen felül már kezdődnek a majdnem teljesen stabil beállítások
, IBT, Prime, Linx, OCCT, ezekkel a kis ördögűzőkkel lehet nyüstölni órákon át, hogy minden körülmények között tényleg stabil beállítást lehessen kihozni, de ez általában sok időt és energiát követel, mind a tesztelőtől, mind az áramszolgáltatótól
(#67876) amdxp2 : Na jó, azért a lekvárnál talán jobb lesz.
-
Beretvás
veterán
mondjuk ugy hogy 1.5 fölé azért ne menj tartosan. bár vannak itt sokan akik ennyin vagy felette használják. de ott már hüteni is tudni kell. a hömérséklet ne menjen tartosan 75 fölé tesztek alatt.. játékok alatt meg jo volna 65 alatt maradna. mire leirtam már kaptál is választ...
-
Jakuskacsa
senior tag
A te cpu-d lehet csak 1,425v nál, de az is lehet hogy már 1,38v nál el kezd melegedni. Én csak azt írtam le, hogy nálam ez a határ, mindenkinél más és más. Nekem mákom van a procival mert jól húzható, vannak "golden" chipsesek, akik kakát ettek gyerekkorukban náluk vígan megy 5Ghz-n, és alacsony feszen. Ki kell tapasztalni. Én a helyedben úgy kezdenék hozzá, hogy 100Mhz-nként mennék fölfele, minden egyes 100mhz-nél adnék egy lépcsó v-ot is neki. Aztán teszt, ha stabil, és nem léped túl a hőfokokat sem akkor így tovább. Előbb - utóbb lesz egy fal, amit nehéz lesz már ugrani a cpu-nak. Ott lesz a vége, mert vagy nem lesz stabil, és/vagy elfűt.
-
Jakuskacsa
senior tag
van egy pont és ez minden fx-re igaz, ahol már vagy túl sok feszt kér, vagy már úgy fűt mint 7 pokol tüze. Nálam az 1,4 volt a választó, efölött léggel nem lehet hűteni már. szerencsére 1,368 volton tudja a 4,6-4,7-et.
PIXX96: 65 fok alatt maradjon az a lényeg, extrém terhelésnél (benchek, ibt, prime) belecsaphat a 70+ fokba, de tartósan nem tesz jót neki. Szóval ha bele is ér a 70-be akkor sem kell izgulni, csak ne hajtsd ezen a hőfokon tartósan!
-
-
ViZion
félisten
OK... akkor próba...
CPU bus freq: 200
RAM: miért kap ennyit? Nem 1,5 V modulok?
HPC mode lehet disabled és az SVM is, ha nincs virtuális géped.
CPU LLC-nek Ultra high sok lehet, próbáld lejjebb, h mennyire tartja a feszt, esetleg kicsit több fesszel alapból.Esetleg teszteld 2 ram modullal, lehet, h az a baja, h nem szereti ezt a négyest...
Majd megnézik a többiek is, sztem nagy elállítgatásról nincs szó, a 4 ramra tippelnék elsőre. -
szivacs1987
aktív tag
Ha jól emlékszem, akkor te nem tudod még 1.5V körül sem stabilizálni a 4,6GHz-et.
Akkor ennek most nem fogsz örülni.
Amikor a biosban kikapcsoltad a apm-et, ezzel engedted, hogy a proci 125W (TDP) fölé menyjen.
1.5V körül az alaplap biztos akkora terhelést kap, mintha a 9xxx-es lenne benne.
pl: Kutya_7 írta: IBT alatt 520W fogyasztást mért konnektorból , ami legrosszabb/jobb esetben is 520W*80%(táp hatásfok)-70W(egyéb cuccok)=346W, és ezt mind a proci fogyasztotta, és gondolom bőven a gyártók határértékei felett van. (Tudom a TDP nem a fogyasztás)Vannak itt jó sokan, akik rosszabb/gyengébb lapban lépik túl jóval az alaplapon feltüntetett tdp-t, és mégsem ment tönkre a lapjuk(persze tönkrement már 1-2 alkatrész, de ezek 1.6V feletti esetek).
Persze a te lapod, te döntöd el, hogy mit csinálsz vele.
-
Tomko78
őstag
-
-
-
Mi5u
tag
-
Ribi
nagyúr
Régebben volt több IBT teszt. Ott is látszott, hogy hiába stabil a cpu, ha minden mag meg van hajtva nem biztos, hogy a legkisebb feszen a legtöbbet hozza ki a prociból. Szóval nem biztos, hogy max frekire kell menni. Max ha 1 szálas dolgokat futtatsz.
Amúgy én 4G-n kb 1.3V-n hajtom. Szóval nem kell pánikba esni. -
Kutya_7
tag
Minden procinál eljön az a freki ami fölött már aránytalanul (freki emeléshez képest) sok feszt. kér a stabil működéshez. Nálam ez 4,7 Ghz környékén lép életbe:
4,5-1,416V / 4,6-1,428V / 4,7-1,512V / 5-1,596V / 5,1-1,680V
4,6-tól felfelé már bőven kell neki fesz.Lehet nálad ez 4,5-nél következik be. De lehet ez a max nálad...
-
pipo112
őstag
-
Habugi
addikt
Sajnos nudliberger a Dying Light, egy szálat terhel de azt mocskosul, olyan is FX-el amilyen, na nem mintha lenne olyan Intel proci ami mellett ne lenne CPU limites, csak minket ez hatványozottan büntet.
C3 WTTJ kolléga, ha ott letudod hűteni random órajel/fesz mellett, akkor minden más játékban is tökéletesen jó lesz. Stabilitás tesztnek sem utolsó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest