- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
dawil
tag
-
dawil
tag
válasz
Milka 78 #7670 üzenetére
KB. fél óráig futtattam az In placet, utána fél óráig a Small FFTst és semmi. Sajnos most csak ennyi időm van, de majd délután/este jobban neki állok.
Vannak dolgok, amik nem teljesen tiszták abban, amit linkeltél. Azt írjátok az NB Voltaget emeljem meg (ez van nekem alapesetben a minimum értéken 1,2 V-on, amit ugye átállítottam 1,2125-re), de a leírásban meg az van, hogy akkor használjuk "ha az IGP-t szeretnénk komolyabban tuningolni (pl.: 780/785G vagy 790GX esetében). Minden más esetben hagyjuk figyelmen kívül és ne piszkáljuk." Továbbá nekem nincs olyan, hogy CPU VDD Voltage, illetve CPU-NB Voltage a BIOSban.
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa #7665 üzenetére
Nos akkor megemeltem az NB Voltageot 1.2125 V-ra, de így már le sem fut maximum memóriával az intel burn test, ha meg lejjebb veszem mondjuk High-ra (2048 MB), akkor meg azt írja ki, hogy nem használhatok többet, mint amennyi elérhető
. A Prime95-töt futtattam, ott egy órán át nem volt hiba. Visszavettem 1,2 V-ra, de akkor már betöltésnél kétszer is kék halál volt. Szóval most megint 1,2125-ön van, de ez a fránya intel burn test nem hagy nyugodni
.
Egyébként az NB Frequency Multipliert nem kell állítani? Az most x10-en 2000 Mhz-en van.
Egyébként nekem az Advanced Clock Calibration-nél azt írja ki, hogy automatikusan kikapcsolja a Cool and Quiet-et, ha az ACC-t aktiválom.
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa #7663 üzenetére
Ok. Mielőtt azonban változtatnék rajta, leírom inkább, hogy mennyin van alapból, változtatás nélkül: az NB Voltage eleve 1.2 V-on áll, a CPU Voltage meg már így is 1.4250-en. Szóval az általad ajánlottnál az egyiken nem kéne semmit változtatni, a másikon meg csökkenteni kellene. Amúgy nem lehet, hogy a Cool N Quiet kikapcsolása megoldaná a problémát? Mondjuk ma még nem volt gond, nem volt kék halál.
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa #7661 üzenetére
Rajta van az adatlapomon minden
. Egyébként Cooler Master Hyper TX3.
Az imént lefuttattam egy Intel Burn tesztet is Xtreme Stress Modeban maximum memóriával és ott is Successt írt ki. Valamint az elmúlt 1 órában is terheltem Prime95-tel...
Lehet, hogy nem is a CPU-val van gond? -
dawil
tag
Hali!
A napokban feloldottam a +2 magot ami a Phenom II 555-ösömbe van. Egészen két napig nem volt semmi gond, aztán Win7 betöltésnél kékhalál. Aztán megint működött, játékokban sem volt semmi gond (pl Witcher 2), bár nem játszottam több órát egyhuzamban. Ráengedtem többször is Aida 64 Stability Stress meg Prime 95 teszteket kb. fél óráig, de semmi hibát nem jelzett. Azóta így vagyok, hogy hol van kék halál, hol nincs, de ha van is, akkor is csak win7 induláskor, közben nincs. Kérdéseim:
1. Mi lehet a hiba?
2. Meddig kell futtatni ezeket a teszteket, hogy valami értékelhető eredményt kapjak?Továbbá az egyik ismerősöm is szerette volna feloldani a két magot, de amikor a BIOSban Autora állítja, automatikusan visszaállítódik disabled-re. Ez mi miatt lehet? Talán már egy olyan BIOS frissítés van rajta, ami tiltja ezt a funkciót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- Microsoft Edge
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Asztalos klub
- Milyen videókártyát?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest