Új hozzászólás Aktív témák
-
tevike
senior tag
válasz
Gyufaaa #7906 üzenetére
Gyári a hűtő! Ezért sem mertem babrálni.
NB = North Bridge?A sima proci feszültséget felemeltem már 0.50 - 0.75-el egészen 1.4V-ig, kipróbáltam, semmit sem hatott, ugyan az volt
Külön is teszteltem a magokat, ugyan azt az eredményt hozta, ha az egyik haa másik volt feloldva, és mondom ha mind a kettő (3-4. mag) le van tiltva csak az EC van bekapcsolva, akkor is hülyéskedik.
Ezért nem tudom, hogy akkor mi is lehet a baj.
Gyári hűtővel nem merek hazárdírozni
-
tevike
senior tag
Sziasztok!
Olyan kéréssel/kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy lenne egy AMD Phenom X2 550 Black Edition processzorom, és egy Gigabyte ga-ma790xt-ud4p típusú alaplapom ami állítólag 4 magosítható.
Utána jártam, frissítettem a biost, és a magokat fel tudtam oldani. Érzékelte is őket, elindult a gép, felismerte X4 B50-es processzorként, mutatta feladat kezelő stb..
Viszont!
- Instabil lett a rendszer tőle, így feszültséget állítottam biosba, emeltem 0.50V-el, és megpróbáltam úgy. Teljesen ugyan azt az eredményt kaptam.
Hiba: Google chrome összeomlik, nem indítja el a játékokat, login-logout képernyő színes csíkokat mutat néha,stb..
Gondoltam megpróbálom csak az egyik magot! Nem sikerült, mind a kettő külön feloldására ezt kaptam.
Ezen az alaplapon az EC Firmware feloldásával vált elérhetővé a többi két mag, és teljesen mindegy hogy állítottam mindig ezt kaptam, ami a Legmeglepőbb volt, hogy mikor letiltottam a két új magot, és csak az EC Firmware volt bekapcsolva, AKKOR IS ugyan ez volt... Szóval már az sem biztos részemről, hogy a magok baszkurálják a gépet, lehet, valami más gond van
Tudna valaki valamit segíteni?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest