- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RPka91
tag
válasz
Milka 78 #7920 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
NB-t beállítottam fix 2000MHz-re, fesz jelenleg 1.08125-ön van, úgy néz ki stabil is lesz.
Nem szeretném nagyon húzni a procit, míg nincs jó hűtésem, jelenleg a gyári hűtés van rajta, így van most alul feszelés után 52`-on, nem tudom valójában mennyi, de szerintem a kupakhőtől nagyon nem térhet el.
A másik, amiatt aggódok, ezért is nem nagyon húzom, az a 95W-os TDP limit. A CPU-z max-ra 160W-ot ír, a HWMonitor a cpu résznél a powersnél, azon belül a package-nél 172.8W-ot. Ez gondolom nem normális értékek. Tényleg ennyit eszik, vagy csak mivel ki lettek lőve az érzékelők, s ezért mutat fals értéket?
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
Milka 78 #7826 üzenetére
Jah és alatta van olyan is hogy aktiv cpu cores az auto-ra van állítva ha menuálra állítom akkor meg jelenik hogy 1,2,3,4,5,6,7,8 mag-ig és On... de vissza állítottam manuálra.. meg mikor ujra indul és bejön az asus kezdő lapja akkor van a jobb alsó sarokba egy processzor ikon és fölé írva hogy x4..
-
ETOM
addikt
válasz
Milka 78 #7784 üzenetére
Köszi
Na az nagyon baba ár érte. Én FX miatt már friss bioson voltam. CNQ is szépen ment elsőre. Ja hát a 8120 is jó zabagép volt ehhez képest. 1 magos teljesítménye még jobb is mint az FX alapon. Nem bántam meg, hogy kisebbre cseréltem.
4830 amit vettem 800 shaderes (4850) x3 proci négy magos mi mást kívánhatnék. Ez egy great day.
-
ETOM
addikt
válasz
Milka 78 #7782 üzenetére
Majdnem írtam neked mert láttam hasonló lapod van (szinte ugyanaz tényleg), de aztán csak meglett az advanced clock calibration pedig esküdnék, hogy nem volt ott.
Prime-t nem toltam eddig bevallom, de játszottam egy cinebench 11 is belefért meg használom gépet. Eddig nagyon jó örülök, hogy ezt vettem 15 ezer forintért nagyon megéri.
Majd húzok rajt egy kicsit én is nem mintha nem lenne elég, de nem árt csak kicsit hadd "fusson" még a procc.
Ilyen simán rég ment minden. -
dawil
tag
-
dawil
tag
válasz
Milka 78 #7670 üzenetére
KB. fél óráig futtattam az In placet, utána fél óráig a Small FFTst és semmi. Sajnos most csak ennyi időm van, de majd délután/este jobban neki állok.
Vannak dolgok, amik nem teljesen tiszták abban, amit linkeltél. Azt írjátok az NB Voltaget emeljem meg (ez van nekem alapesetben a minimum értéken 1,2 V-on, amit ugye átállítottam 1,2125-re), de a leírásban meg az van, hogy akkor használjuk "ha az IGP-t szeretnénk komolyabban tuningolni (pl.: 780/785G vagy 790GX esetében). Minden más esetben hagyjuk figyelmen kívül és ne piszkáljuk." Továbbá nekem nincs olyan, hogy CPU VDD Voltage, illetve CPU-NB Voltage a BIOSban.
-
brendonka23
tag
válasz
Milka 78 #7591 üzenetére
nekem abba segithetnétek hogy akkor a gyári procimmal hagyjam e bekapcsolva a 4magot?mert sikerült unlcoljam az amd athlon x3mas 455ös procimat,letesztetltem prime95el addig amég kelletet,30órát ment 65fokig ment felt a proci,a magokat nem figyeltem mert alapon is hülyeségeket mutatott 8-10fokokat,szl a véleményeteket kérném mert még most viszaraktam addig eredeti beálitásra,de azért csak jobb a 4mag mint a 3!mit csináljak srácok mit ajánlotok?
-
mcs
veterán
válasz
Milka 78 #7589 üzenetére
Igen, azt tudom én is, hogy a magfeloldáshoz nélkülözhetetlen, csak egy fura helyzet áll fenn nálam.
Ha letiltom a 2. magot, mindig csődöt mond az unleashing mode ezzel a hibával. Hiába próbálom úgy indítani, hogy 1-3, 1-4 vagy 1-3-4, mindig előjön a fail, és nem tud átkapcsolni Phenom II X4 B50-re. Viszont hiába engedélyezem a 2. magot, úgy sose akar betölteni a win, vagy kékhibával száll el a töltőképernyőnél ,,non page area fault" üzenetre hivatkozva. A legviccesebb az egészben az, hogy csak az első magjával tudom betölteni normálisan a rendszert, pedig kíváncsi lennék, hogy a feloldott L3 cache mennyit számít 3 magon, ha már 4 magosként nem megy sehogy. -
ebegab92
senior tag
válasz
Milka 78 #7507 üzenetére
Nekem ilyen lapom volt,és a 4magosított Phenom II X2 545-öt szorzóját visszavette úgy,hogy 3.00 GHz helyett kemény 2.30 GHz-en járt a proci mind 4 és mind 3 mag mellett.UCC-t kikapcsolva ment normálisan.Ezért szabadultam meg gyorsan ettől a laptól,helyette egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P-ben hajtottam (ott tökéletesen ment!),majd most egy ASRock 970 Extreme3-ban
(950-es déli hídja van,de valami chippel megoldották,hogy menjen az UCC
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest