- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khurgon
csendes tag
Köszi a választ!
Ha egyszerűen letöltök és telepítek egy régebbi BIOS verziót az nem fog problémát okozni, hogy már egy frissebb van fent?
Egyébként F1-es verzió volt fent alapból és már azzal sem működött...Unlock: Enabled, majd Manual és utána sem voltak láthatóak a plusz magok
-
zsoltii94
csendes tag
Az miért van, hogy mikor rámentem a core unlockra (vagyis engedélyeztem) ezen a lapon x3 455-ös procival, akkor a biosból kilépve leállt a gép 2-3 másodpercre, majd újraindult, de ugyanúgy 3 magosként?
A lapomat alaposan megnéztem, megfelelő az északi és a déli híd is a magfeloldáshoz. -
Milka 78
nagyúr
Az NB a memória vezérlő-t jelenti.Ha nagyon leegyszerűsítem akkor az NB-t húzol akkor a memória vezérlő egy egység alatt több adatot tud feldolgozni.Ez akkor is igaz ha nem igp-t használsz.Amikor 955be-m volt akkor ha nem is sokkal,de az FSB/NB-vel tuningolt 3700mhz jobban mozgott mint a sima szorzó tuningos...igaz mint mondtam nem eget rengető az eltérés.Nálam azért volt minden morzsára szükség,mert 6870CF-et hajtott amihez kevés volt még 4ghz-n is a proci...Nálad igazság szerint nem is a tunigról van szó,hanem a memória vezérlő stabilitásával van baj 4 magnál(legalább is erre gyanakszunk).Két megoldás létezik.Vagy lejjebb veszed az NB szorzót x9-re(ilyenkor lassabban megy a memória vezérlő,mint a gyári érték,viszont valószínű ehez a csökkentett sebességhez nem kell annyi fesz).Vagy adsz még az NB-nek + feszt és nem babrálod az NB szorzót.
Mint a fenti szösszenetből is kiderül neked is van csak máshogy hívják.Nálad ÍGY nézhet ki.
-
Milka 78
nagyúr
A poén kedvért leveheted 1800-ra ha nem akarsz NB-feszt állítani(ha lejjebb veszed kevesebb fesz kell neki)Mondljuk én inkább szeretem NB-t magasan tartani és egy kis plusz feszt adni,mert ha kicsit is,de jót tesz a teljesítménynek.Prime-on min futtattad?
Közben EZT figyelmesen olvasd el,mert ebben minden benne van ami kell neked
Idézet a fenti műből:
"Small FFTs leginkább csak a CPU magokat hajtja meg, tehát az L3 cache, NB(IMC), memória modulok nem sok terhelést kapnak. Ezt csak a CPU stabil órajelének belövéséhez használjuk. A harmadik, Blend már mindent megtornáztat, beleértve a memória alrendszert is. Érdemes megjegyezni, hogy a Blend teszt kevésbé "fűti fel" a CPU-t, mint a Small FFTs.
Aki C3 stepping-es processzorral rendelkezik az a CPU magok stabilitásának kiderítéséhez mindenképpen futtassa le a középső In-place large FFTs tesztet is! Előfordulhat hogy még a Small FFTs-en több órán át stabil a CPU, addig a large FFTs mellett percek alatt elhasal. Természetesen ilyen CPU esetében csak akkor stabil a rendszer ha ez utóbbi teszten is átmegy.
Amennyiben a beállítások nem tökéletesek, az adott szál hibával leáll és ez a rész zöldről piros színre vált. Rosszabb esetben BSOD (kék halál), hirtelen újraindulás vagy fagyás következhet be. A K10/K10.5 esetében általában a sima fagyás (értsd: megáll minden, de az utolsó képkocka a képernyőn ragad) vagy hirtelen újraindulás arra utal hogy a CPU magok nem bírják a tempót. A BSOD és a Prime95 leállásos hiba pedig valamilyen NB/L3 vagy memória beállítási problémára utalhat. Természetesen kivételek mindig vannak"
-
Gyufaaa
veterán
Nem hiszem, hogy bezavar. Ebben az esetben, az NB -nek adhatsz egy kis plusz feszültséget. Minimális kellhet neki, ha nem folyamatosan jelentkezik a dolog. Ha a hűtésed bírja, akkor a procinál is mehetsz feljebb, de előbbivel kezd és teszt. Csak ezzel a két értékkel tudsz játszani. Más nem befolyásolja.
-
Gyufaaa
veterán
Ahamm. Elkerülte a figyelmemet. A procit lődd be fix 1.4v-ra, a CPU-NB-nek pedig adj fix 1.2v-ot. Ha így is fagy akkor ezzel a két értékkel játszadozz. Előbb a procinak adj magasabb feszt, ha instabil még mindig, akkor az NB feszt is vidd feljebb. Utóbbi sosem lehet több mint a CPU fesz. Ha stabil, az első beállítás, akkor a procinak kezd el csökkenteni a feszültségét. 1.4v-ról 1.375v, majd 1.35v ...) NB-nek maradhat a fix 1.2v legalacsonyabb fesz beállítás.
Unlock-olt prociknál ez nem meglepő. Ezt feszültség emeléssel általában sikerül megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest