Új hozzászólás Aktív témák
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Asus M5A97 EVO alaplapot és csak az lenne a kérdésem, hogy a Phenom II X2 555 BE procimnak fel tudom-e oldani a plusz 2 magját benne?
A gyártói oldalán nem láttam sajnos információt ezzel kapcsolatban.
A mostani lapomban tökéletesen üzemel Phenom II X4 B55 BE néven. Később vennék egy FX-6300 procit, csak átmenetileg jó lenne ha 4 magosként üzemelne a meglévő. -
John Rose
aktív tag
#7646:Lui76
És így?
"Belépsz Az UEFI BIOS-ba, Advanced fülön belül kiválasztod a CPU Core on/off Function menüpontot. Ezen belül Enabled-re állítod az ASUS Core Unlocker-t, és a CPU Core Activation-nál beállítod, hogy mely magok legyenek aktívak! "
Idézet bluyoo kollégától! -
John Rose
aktív tag
válasz
brendonka23 #7640 üzenetére
Sajnos az L3 is lutri. Nekem régebben volt Athlon II X3 425 procim és annál működött az L3 is.
-
John Rose
aktív tag
-
John Rose
aktív tag
válasz
ensolid #7532 üzenetére
Részlet az 1.hsz-ból:
Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
- Win indításnál behal
- Win alatt pár program már az elején hibával leáll
- Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
- Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
- Az alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával, illetve plusz fesz adásával, hibátlanná tegyük a processzort. -
John Rose
aktív tag
válasz
viktor82 #7526 üzenetére
Gondolom ez a proci lenne. Ez fizikai 2 magos, tehát nincs mit feloldani benne, ráadásul K8 széria, amelyeknél egyik sem unlockolható. Kimondottan AM2+ procik között csak az Athlon X2 5000 esetében lehet +2 magot aktiválni megfelelő alaplappal.
-
John Rose
aktív tag
-
John Rose
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7408 üzenetére
Nekem is volt Asus lapom, de a 785g chipes lapok között igen jól sikerültek az Asrock megoldásai megelőzve az Asus deszkáit. Ráadásul akkoriban igen jó áron jutottam ehhez a laphoz. A magfeloldás pedig pofon egyszerű vele.
-
John Rose
aktív tag
Az én B55 procim vígan ketyeg egy Asrock M3A785GXH/128M lapban, de előtte volt egy Athlon II X3 425 @ Phenom II X4 B25 proci is amely ugyancsak szépen muzsikált benne.
-
John Rose
aktív tag
válasz
norbit808 #7236 üzenetére
Idézet 1.HSZ:
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására. -
John Rose
aktív tag
válasz
joker1220 #7100 üzenetére
Köszönöm
Beleképzeltem az unlock lehetőséget a sorok közé, de ez így nem sikerült.
Tehát akkor a lap tényleg nem alkalmas magfeloldásra
Hát szegény kolléga így járt, az unlock így kizárva.Viszont ezt leszámítva egy kellemes kis lap,bár ettől függetlenül ha AMD a cél akkor én tuti valami kis finom Asus vagy Asrock AM3+ lapot vettem volna, hiszen árban már ezek is megfizethetők és ráadásul támogatott a magfeloldás is.
-
John Rose
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7097 üzenetére
Puff neki már megint nem ide tartozik a mondandóm
Igazán csak a chipset (890GX) miatt veszed a lapot vagy van más cél is?
Ha magfeloldás, akkor Asrock , Asus , Gigabyte, mert ezen gyártók rendelkeznek külső chipes megoldással.
Ha fejlesztés AMD oldalon, akkor már inkább AM3+ lapot néznék, amelyeknél ugyancsak van magfeloldós cucc, csak kérdezd melyiket ajánlják és miért -
John Rose
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7088 üzenetére
Egyébként a lap tulajdonosa is írta, hogy szerinte sincs magfeloldó opció.
Majd az angolosok remélem segítenek és tisztázódik az alaplap rejtélye.
Viszont furcsállom, hogyha a lap képes magfeloldásra, azt miért titkosítja a gyártó, amikor a többi cégnél ez a legelső amit szemünk elé tárnak -
John Rose
aktív tag
válasz
John Rose #7093 üzenetére
Bocs, hogy én is értetlenkedek,de nem értem a dolgot. Ha tudom, hogy magfeloldós lapra van szükségem, akkor miért nem kérdezek körbe és meghallgatva a lehetőségeket választom ki a megfelelő alaplapot? Ha meg már utólag kérdezem a rendelt lapról, hogy tudja-e, akkor a google varázslójával letöltve egy Manual leírást ellapozok virtuálisan a 35.oldalra, ahol ez a szószedet található, amit előbb kértem lefordításra. Ha jól vettem ki a mondandójából, akkor ennél az opciónál látható majd, hogy nyitható-e a proci vagy sem és valószínűleg ha minden sikerül további opciók is elérhetővé válnak a finomhangolásához.
Még egyszer bocsánat a süketelésemért, de csak nézek ki a fejemből és nem látom a "fényt" az alagút végén, vagyis problémából problémába szaladunk ahelyett, hogy kicsit nézelődnénk ezen az "Információs sztrádán", ahol minden le van írva fehéren-feketén és még ráadásul segítő szándékú szakemberek is fogják a kezünket nehogy hatalmas "User Error" csapdába essünk.
Ha már itt tartok ezúton köszönöm mindazoknak a segítségét, akik nagyon sokat foglalkoztak az Én problémáimmal és segítettek azok megoldásában.
U.i: Én is hibáztam és belátom nem olvastam mélyebbre a megoldáshoz. Ennél a lapnál nincs ez a Core Release opció, viszont van helyette más. Megoldás a már említett Manual 35.oldalán látható, olvasható. -
John Rose
aktív tag
Legyen szíves valaki lefordítani a következő angol nyelvű mondatot:
This option will be valid if your CPU ratio is unlocked and will be displayed only if your CPU is supporting this feature.
Köszönöm. -
John Rose
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7083 üzenetére
Igen lehet, a magok feloldását Core Releaser-nek nevezi a Foxconn.
-
John Rose
aktív tag
válasz
joker1220 #7033 üzenetére
Nekem csak AMD procis gépeim voltak és nem azért mert fan vagyok, hanem mert szerény anyagi lehetőségeimhez mérten próbáltam megtalálni az arany középutat. A mostani gépem is még jó pár évig nyúzva lesz amíg úgy nem látom, hogy nagyon muszály lenne a csere. Ha meg már magfeloldós topicban csevegünk azt azért tegyük hozzá, hogy az intel nem igazán osztogatott mostanság ilyen furmányos procikat elérhető áron. Nincs bajom az Intellel, csak nekem felesleges a plusz pénz amit kidobok érte, pláne ha ki sem tudom használni az erejét és csak azért legyen mert az AMD hulladék.
-
John Rose
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7031 üzenetére
Hát a hulladék témakörében eléggé különböző vélemények oszlanak meg, de ez nem ide tartozik. Viszont az már igen, hogy ha hosszú távra vesz az ember valamit, akkor vegye a fáradtságot és olvasson utána a dolgoknak. Ezért vettem régen pl. olyan lapot amit most is tökéletesen használok. Első körben ugyan gyengébb procit választottam pont azért, hogy olyan lapom legyen ami a későbbiekben erősebbet is tudjon kezelni. Ez csak az én szerény véleményem, tehát nem kell érte megkövezni!
-
John Rose
aktív tag
-
John Rose
aktív tag
válasz
slayerenkala #6318 üzenetére
Nincs mit
Lényegében a teszt szerint a +2 magnak cirka 27 W többletenergiára van szüksége.
Ha nem használod ki hosszútávon a 4magot, akkor érdemes visszaállítani 2magosra a procit , viszont ha kell a plusz erő bármikor visszakapcsolhatod 4magosnak. -
John Rose
aktív tag
válasz
slayerenkala #6315 üzenetére
Itt szerintem választ kapsz a kérdésedre.
-
John Rose
aktív tag
Ha procit akarsz sütni, akkor tökéletes. Sajnos az még a Hp tápnál is kevesebb feszt ad le és azt is igen keservesen. Esetleg használtan nézz szét jó minőségű tápok között (fsp, chieftec, corsair, be!quiet stb...lehetőleg 400W-os példányt).
A 450-es Giga az már megfelelő -
John Rose
aktív tag
válasz
cserkopater #5624 üzenetére
Szerintem csökkentsd az alapfeszt, ha ez lehetséges. Ezzel is nyersz, amíg jobb alaplapot nem sikerül szerezned. Nekem egy Phenom II X2 555 BE @ Phenom II X4 B55 BE procim van és 1,26V-al üzemel magonként 3,4 Ghz-en. Tökéletesen futnak a programok és a játékok ezzel a beállítással.
-
John Rose
aktív tag
válasz
csobanandras #5517 üzenetére
Lehet, hogy az alaplapod korlátoz a tuningban. Nekem is X4 B55 procim van (1.26V 3.4 Ghz) és még GTA4-nél sem fagy ki 1órás játék után sem.
-
John Rose
aktív tag
válasz
csabika0001 #4830 üzenetére
-
John Rose
aktív tag
válasz
kkeeppeekk #1901 üzenetére
Nem lehet, egyébként nem Phenom II 250 hanem Athlon II X2 250. Regor lapka, ami csak 2magos felépítésű és L3 cache sincs benne.
-
John Rose
aktív tag
Szerintem is 4 magosításhoz legjobb vétel egy pretested proci.
Nekem egy Athlon II X3 425 @ Phenom II X4 B25 procim van és tökéletesen szuperál egy 785g ASRock lapban .
Természetesen alulfeszeltem (1.25 V) és még így is 2.9 Ghz-en szépen dolgozik.
Tehát egy minimális tuning is belefért kevesebb hővel. Ez azért így nem is rossz!
Azért a biztonság okáért szereztem hozzá egy Ekl Cold Tower hűtőt, hátha netán kicsit jobban megemelném az órajelet a későbbiekben.
Egy régi S754 Sempron 3400+ procis gép után nekem ez így egy nagy előrelépés volt és ráadásul nem volt méregdrága beruházás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dolce Gusto
- Steam Deck
- Mesterséges intelligencia topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Mobil flották
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest