- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
brazso
tag
Alaplapod (minden rev változata) támogatja a 125W-os procikat is, megfelelő táppal elvileg nem lehetne gond a boot-al sem. Mit jelent, hogy nem kapcsol be a gép? Ventilátorok elindulnak, csak nincs kép, billentyűzet (caps lock - led-et tudok kapcsolgatni) nem reagál ("A" eset)? Vagy semmi életjel?
Nekem is van időnként boot hibám ("A" eset, ld adatlapomnál a konfigurációt), de nem tudtam összefüggésbe hozni a procival. -
brazso
tag
válasz
joker1220 #8514 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
Linux-om van, friss Mint. A BIOS beállítások (CPU, memória) auto-n vannak, nincs túlhúzva semmi, kivéve a mag feloldást. Legfrissebb BIOS van fent, de persze már az is jó régi, ahogy az alaplap is. Procit felismeri, a CPU kompatibilitási listán fent van, az alaplap támogatja a X4 és X6 procikat is. Feszültséget nem tudom megnézni, mivel most a régi proci van bent. Auto beállításon volt az is. Terhelés tesztre az mprime-ot használtam, az is prím számokkal bűvészkedik, van egy "torture" kapcsolója külön a terheléses teszthez. Már gép indításkor, a képernyőn látom a BIOS által azonosított CPU-t, ha X2-t ír akkor valamiért nem azonosította indításkor X4-nek, pedig a BIOS-ban be van kapcsolva az UCC.
Engem az lepett meg legjobban, hogy most mag feloldás nélkül is lefagy (ráadásul terhelés nélkül, alacsony cpu hőmérsékleten), pedig 3 hétig semmi ilyen gondom nem volt (amikor terhelés teszteket futtattam, játékok mentek). A CPU javítások elég gyorsan felkerültek a gépemre, szerintem hamarabb jelentkezett volna a probléma, ha a javításokkal lenne gond. Egyelőre a régi procival nem tapasztalok semmi lefagyást. -
brazso
tag
Sziasztok! 1 hónapja beruháztam egy Phenom II X2 555 Black Edition prociba. Annyira olcsón beszerezhető, hogy gondoltam kipróbálom az eddigi Athlon II X2 245e helyett. Utóbbi egy energiatakarékos proci (45W) volt, előbbi pedig egy 80/125W-os "szörnyeteg". Alaplapom ASRock K10N78D (NVIDIA® nForce 720D) támogatja a cpu mag feloldást, UCC-nek hívja a BIOS-ban.) Tesztelgettem a procit, működött 4 maggal is, de terhelésre, úgy 20 perc után lekapcsolt a gép. Túlmelegedett, emiatt beraktam egy nagyobb hűtőt. Most már szolid a mért proci hőmérséklet, megszűnt a gép lekapcsolás. Terheléses teszteket jól bírta. Egyetlen kifogásom volt még, időnként 2 maggal indult a gép. A BIOS-ban az UCC továbbra is auto-n van, de ennek ellenére inaktív maradt a plusz 2 mag. Ilyenkor bűvészkedek a BIOS-ban, ki-, majd bekapcsolom, visszatér a 4 mag. Bosszantó, azonban ennyivel meg is békéltem volna, ha a hétvégén nem fagy le a gép. A képernyő kimerevedik, más életjel nincs, billenyűzet se reagál. Időnként "magától" villognak a caps és scroll lock ledjei lefagyáskor, de nem jellemző. Visszavettem 2 magra a procit, de pár perc használat után így is lefagyott. Nem is terhelem a procit, a hőmérséklete szolid, de a grafikus felületen bármikor lehal. Mi a csoda lehet vele? Fura, hogy 3 hét használat után kezd el a proci fagyogatni. Visszaraktam a régi procit, egyelőre nincs lefagyás.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest