- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
brazso
tag
Alaplapod (minden rev változata) támogatja a 125W-os procikat is, megfelelő táppal elvileg nem lehetne gond a boot-al sem. Mit jelent, hogy nem kapcsol be a gép? Ventilátorok elindulnak, csak nincs kép, billentyűzet (caps lock - led-et tudok kapcsolgatni) nem reagál ("A" eset)? Vagy semmi életjel?
Nekem is van időnként boot hibám ("A" eset, ld adatlapomnál a konfigurációt), de nem tudtam összefüggésbe hozni a procival. -
brazso
tag
válasz
joker1220 #8514 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
Linux-om van, friss Mint. A BIOS beállítások (CPU, memória) auto-n vannak, nincs túlhúzva semmi, kivéve a mag feloldást. Legfrissebb BIOS van fent, de persze már az is jó régi, ahogy az alaplap is. Procit felismeri, a CPU kompatibilitási listán fent van, az alaplap támogatja a X4 és X6 procikat is. Feszültséget nem tudom megnézni, mivel most a régi proci van bent. Auto beállításon volt az is. Terhelés tesztre az mprime-ot használtam, az is prím számokkal bűvészkedik, van egy "torture" kapcsolója külön a terheléses teszthez. Már gép indításkor, a képernyőn látom a BIOS által azonosított CPU-t, ha X2-t ír akkor valamiért nem azonosította indításkor X4-nek, pedig a BIOS-ban be van kapcsolva az UCC.
Engem az lepett meg legjobban, hogy most mag feloldás nélkül is lefagy (ráadásul terhelés nélkül, alacsony cpu hőmérsékleten), pedig 3 hétig semmi ilyen gondom nem volt (amikor terhelés teszteket futtattam, játékok mentek). A CPU javítások elég gyorsan felkerültek a gépemre, szerintem hamarabb jelentkezett volna a probléma, ha a javításokkal lenne gond. Egyelőre a régi procival nem tapasztalok semmi lefagyást. -
brazso
tag
Sziasztok! 1 hónapja beruháztam egy Phenom II X2 555 Black Edition prociba. Annyira olcsón beszerezhető, hogy gondoltam kipróbálom az eddigi Athlon II X2 245e helyett. Utóbbi egy energiatakarékos proci (45W) volt, előbbi pedig egy 80/125W-os "szörnyeteg". Alaplapom ASRock K10N78D (NVIDIA® nForce 720D) támogatja a cpu mag feloldást, UCC-nek hívja a BIOS-ban.) Tesztelgettem a procit, működött 4 maggal is, de terhelésre, úgy 20 perc után lekapcsolt a gép. Túlmelegedett, emiatt beraktam egy nagyobb hűtőt. Most már szolid a mért proci hőmérséklet, megszűnt a gép lekapcsolás. Terheléses teszteket jól bírta. Egyetlen kifogásom volt még, időnként 2 maggal indult a gép. A BIOS-ban az UCC továbbra is auto-n van, de ennek ellenére inaktív maradt a plusz 2 mag. Ilyenkor bűvészkedek a BIOS-ban, ki-, majd bekapcsolom, visszatér a 4 mag. Bosszantó, azonban ennyivel meg is békéltem volna, ha a hétvégén nem fagy le a gép. A képernyő kimerevedik, más életjel nincs, billenyűzet se reagál. Időnként "magától" villognak a caps és scroll lock ledjei lefagyáskor, de nem jellemző. Visszavettem 2 magra a procit, de pár perc használat után így is lefagyott. Nem is terhelem a procit, a hőmérséklete szolid, de a grafikus felületen bármikor lehal. Mi a csoda lehet vele? Fura, hogy 3 hét használat után kezd el a proci fagyogatni. Visszaraktam a régi procit, egyelőre nincs lefagyás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autós topik
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest