- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo89
senior tag
Semmi életjel. Este lekapcsolom, reggel bekapcsolnám, és semmit nem reagál, csak ha áramtalanítom. Utána ugyan úgy elindul 4 maggal. Volt olyan, hogy BIOS-ban módosítottam valamit (Boot priót talán), F10-et megnyomtam, hogy mentse és induljon újra, és a gép kikapcsolt, megint áramtalanítani kellett.
-
joker1220
őstag
Szia!
Akkor a Linux miatt kizárva a windows patch által okozott probléma.
Én személy szerint semmi képp sem hagynám autón a feszültség beállitásokat a BIOS -ban.
Simán előfordulhat hogy azért instabil a processzorod mert az auto beállításon nem kap elég feszültséget.
Általában ezeknek a prociknak az alapfeszültsége 1.350V - 1.425V között szokott lenni. Javaslom hogy állits be neki egy 1.425V alapfeszültséget manuálisan. Teszteld úgy hogy stabil -e illetve hogy csinálja még ezt az 1x 2 mag 1x 4 mag dolgot.
Ha nem stabil akkor 1.475V ig adhatsz neki lépésenként plusz feszültséget, természetesen úgy hogy figyeled a hőfokokat folyamatosan. E fölé ne vidd semmiképpen mert az már rövidíti a proci élettartamát.
Ha úgy látod hogy 1.425V stabil akkor teljesen rendben van és akkor megpróbálhatod lépésenként lejebb venni a feszt és tesztelni hogy stabil-e, és így tovább. Ez a hőfokra és a fogyasztásra is jó hatással van.
Sajnos így látatlanba elég nehéz megnézni hogy mi hogyan van beállítva. És mit lehetne kipróbálni.
Ha lefotózod a bios oldalak beállitásait és felrakod akkor tudnék többet segiteni.
Üdv
-
hokuszpk
nagyúr
probald meg a hypertransport frekit lejebbvenni. nekem van itt egy x3, ami csak akkor stabil x4, ha a hypertransportot visszaveszem 8x -re. ( 1600 )
de ugy hibatlan. es nem volt olyan progi, amivel ki tudtam volna mutatni sebessegkulonbseget az igazi teljes gazzal uzemelo negymagos meg ekozott a feloldott maggal es visszafogott htvel mukodo peldany kozott... -
joker1220
őstag
Szia! Nekem az egyik gépben van feloldott X2 560 és szerencsére az nem kezdett el fagyogatni, viszont a másik gépemben lévő FX 8350 a januári windows frissítések (WIN 10) óta legalább 6-7x fagyott le ugyanígy hogy teljesen kimerevedett a kép. Mindig netezés közben fagyott le, játék és teszt programok alatt soha.
Szóval a fagyások simán lehetnek a januári nagyon elsózott frissítések miatt is amit az intel processzorok kritikus hibái miatt adtak ki, a régebbi AMD (K8) procikat pl kékhalálra vágták a frissítések WIN7 alatt is.
Nálad milyen windows van fent?
A BIOS beállítások automatán vannak vagy kézzel vannak beállítva?
Legfrissebb BIOS verzió van fent?
Mennyi feszültséget kap most a processzor?
A stabilitásról milyen teszt programmal győződtél meg?
Amikor bootol a gép akkor írja időnként hogy nem 4 mag hanem 2, vagy windowsban nem látja időnként mind a 4 magot?A letiltott részegységgel rendelkező prociban nem csak a letiltott magok lehetnek hibásak, pl. az olyanokban ahol az L3 cache egy része is tiltva van, ott az is lehet hibás, valamint akár a memóriavezérlő is lehet részben hibás.
Sokszor egy letiltott magos proci feloldva az egyik BIOS verzióval tökéletesen stabil, egy másikkal meg lehetnek ilyen bajai. Ugyanez igaz az alaplapokra is. Nem egy olyan procit láttam már ami mondjuk egy Giga lapban gond nélkül ment, de egy Asus -ba átrakva már nem volt hajlandó. Ugyanúgy volt olyan is ami Asus lapban tökéletesen stabil volt, de Asrock lapban már hasonló jelenségeket produkált.
Volt olyan is ami egy kis fesz emelés után stabil lett, volt olyan amin nem csak a cpu feszen hanem a cpu-nb feszen is emelni kellett hogy stabil legyen. De láttam már olyat is hogy a gyári órajelen 4 maggal nem ment, feszültség emelés hatására sem lett stabil, de ha lejebb vettük 2.6 -ra, akkor meg tökéletesen működött. Akár az is lehet hogy a 2 letiltott mag közül az egyik teljesen jó, a másik pedig nagyon hibás.
Egyébként ha hibás a mag akkor a weboldalakon megjelenő flash alapú reklámok a legtöbb esetben szétesnek, illetve hibásan jelennek meg (népi megfigyelés
)
Sőt, volt olyan X2 555 procim ami 4 magosítva 4 Ghz -t ment stabilan
Szóval ezer egy oka lehet. Ezért lenne fontos tudni a részleteket hogy mi hogyan van beállítva
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple MacBook
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest