- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Aktív témák
-
Gorombilla
tag
Jó srácok nekem mindegy, úgy sem tudjuk meggyőzni egymást, még utóljára talán annyit hoznék fel, hogy felesleges elpocsékolni a nm-eket, már nincs olyan sok, lassan atomi méretek lesznek, ha 80nm-ről is tudják vetélytárs (Nv) nélkül jó haszon%-al olcsón adni adni, akkor minek lépjék meg, bár tényleg megtehetnék, hiszen már gyárt a cég 65nm-en. Én biztos nem tenném, szerintem ők sem, ha valamiről le lehet húzni két bőrt, akkor tuti meg is teszik. És erre nem alternatíva az egyszerre két magméretű r600, mert így tud választani a user, ha viszont először csak 1 van, akkor nagy az esély rá, hogy a másodikból is vesz. Na melyik a jobb az ATi szemszögéből? Persze ezek csak felvetések, majd megjátjuk hogyan alakul.
Üdv! -
Gorombilla
tag
Ok, ez igaz nem olvastam eleget vissza.
Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy messze még a 65nm, szerintem idén nem valószínű, aztán lehet, hogy mégis, a nem valószínű nem azt jelenti, hogy biztos, kinevetned semmiképpen nem kellett volna.
Itt igazából a lényeg az volt, hogy valahogy sikerüljön érveket hoznom fel az ellen, hogy az R600 65nm-en jöjjön ki elsőre. Szerintem átrakják 65nm-re valamilyen formában a későbbiekben, de a mikor az kérdéses, erre írtam, hogy szerintem idén nem, mert az R520/580, tehát az elmúlt 1 év csúcschipjei az Ati-tól még mindig 90nm-en szaladgálnak. Aztán lehet, hogy mégis. Nekem igazából mindegy.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Én jelenleg nem vagyok valami jó angolból (és németből sem), és nem látom, hogy ez most mitől utalás a 65nm-re. Meg tudod, majd ha az AMD hozza nyílvánosságra a terveit akkor.
De mindegy. Majd meglátod. Vagy én.
Az alsóra: Közvetlenül nincs köze hozzá, de minden csikszélességcsökkentés jelentős fejlesztéssel, pénzzel jár, és ha már folyamatban vannak a 80nm-es fejlesztések az Atinál, akkor biztosan pénzt is szeretnének vele keresni. Épp ezért gazadaságos jelenleg 80nm-en maradni, árcsökkenteni főleg, hogy még az nv sem nyom az áraival. (Mert ugye ők most még nem annyira gazdaságosak mint az ATi) -
Gorombilla
tag
válasz
Komplikato #362 üzenetére
Áh, miért lenne, amikor egyelőre az Nvidia még 80nm-en sem gyárt semmit. Vagyis boltban még nem kapható 80nm-es nv kari.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Először még a 80nm-nek sok hasznot kell termelnie, hogy következhessen a 65nm. Atinak egyelőre 3 kártyája van 80nm-en, ez kicsit kevés lesz. Messze még a 65nm, szerintem idén nem valószínű.
A g80 is először 80nm-es lesz, utána 65, de az sem biztos, hogy a g80 lesz-e valaha 65nm-es.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- PlayStation 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest