- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
trojanhorse #2160 üzenetére
Nem igazán akar nekem most bejönni az oldal.
-
dezz
nagyúr
válasz
trojanhorse #2160 üzenetére
Mert tényleg 80nm-es. Ebből a 65nm-es (R650) kb. fél év múlva jön. A 2600 és 2400-as 65nm-es már most.
-
ktg3
őstag
válasz
trojanhorse #469 üzenetére
[Szerkesztve]-->inkább nem is írok személyeset
kissé felidegesítetted a népet 1-2 nap alatt
jólmegy
x2000-es sorozat
kíváncsi leszek a középkategóriára is
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
trojanhorse #454 üzenetére
Kedves barátom, az x1800 azért késett annyit, mert volt egy hibás feszültségszabályó áramkör, ami önmagában jól működött, de a rendszerbe betéve nem ment. Ezt nem vették észre, csak egy a céghez újonnan érkezett mérnök mondta, hogy nézzék meg mégegyszer és láss csodát, a sok nemműködő x1800 mind beindult.
-
Racecam
nagyúr
válasz
trojanhorse #469 üzenetére
1./ Hol olvastad Te tőlem, hogy Rád értettem, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni?
Csak a következő mondatban szerepel a neved, a személyeskedéssel, OFF-al kapcsolatban.
2./ Ha mégis magadra vetted, akkor lehet, hogy Te érzed így?
3./ Minden további OFF hozzászólás törölve lesz, ha maradt még benned kérdés, akkor a Jogos moderálás topicba: [link]
EQMontoya: Ez Rád is vonatkozik! -
FireGL
aktív tag
válasz
trojanhorse #451 üzenetére
Szép lenne azt hinni, hogy az r600 egy vadi új mag, de NEM AZ! Nagyon ritka az, hogy valami alapjaitól új!
Senki sem mondta hogy új fejlesztés az R600, de már vagy kismillioszor le lett írva hogy az R500 féle Xbox360 Xenos GPU tovább fejlesztése.
A processzorokról a marhaságaidat meg légyszives felejtsd el ebben a topikban, mert ez az R600. A procikra vannak más topikok is. Ez nem a gamestar.hu hogy mindent egybe... Előre is köszi.
Jó lenne már egy MOD vagy házigazda azt takaríthatna. -
EQMontoya
veterán
válasz
úristen, ennyi baromságot.
Az ATHLON64 az ATHLON XP 64-bit-es kiegészítése akkor 32 bites üzzemmódban, azonos órajelen miért különböző a számitási teljesitmény? nem is kicsit...
ntel Core2, a P3 és a P4 mixturája, némi kiegészitéssel! Core2-nek Netbrust-hoz (p4) annyi köze van, mint Neked a számtekhez.
Az nVidia még az FX idején kezdte a G80 hát lehet, hogy az asztalon igen, de hol volt akkor 80nm, stb? Vagy szerinted terveztek 1 akkora magot, ami nem fér el nyákon? (akkoriban 130nm-es karik voltak, tehát 130^2/80^2 = 2.64x akkora magot terveztek volna... hmmm)
és nem olyan sikeres a 6x00 series, és az SLI megoldás, akkor becsődölt volna! Ebben véletlenül van valami, de csak annyi, hogy szar kártyából nem veszünk kettőt, de mivel a 6600 széria jól sikerült, minimálisan elterjedt az SLI. mint a fejedbe az a néhány agysejt.
Igen, szüklátókörü vagy, ismereteid erősen hiányosak, gondolkodásod korlátot...
Szegény édesanyádat sajnálom... Ő még gyereket várt -
Dragbajnok
tag
válasz
Esetleg szabadna megtudnom hogy a te ismereteidet hol szerezted,hogy ilyen kúrrvára okos vagy?Már bocs hogy megkérdezem de egy kicsit szúrta a szemem hogy így okítasz mindenkit!
-
FireGL
aktív tag
válasz
trojanhorse #447 üzenetére
Az r580 az r300 és r600 keveréke, azért van 48 Shadere a x1900-nak, mert abban már benne van a geometriai shader csak épp nem használják!!! Csak kiegészitik, javítják az egységeket, nincs benne semmmi újdonság, egy folyamatosan finomított architechtura a G80-an egy alapjaitól újragondolt mag. Lehet, jobb a folyamatosság, de talán jó, ha néha valaki hoz valami újat!
R580-ban 56 shader van, de el ne áruld senkinek mert ez titkos48PS+8VS=56.
Az R600-nak az R500-hoz van köze, ami az Xbox360 Xenos GPU. A geometriának meg több köze van a VertexShader-hez mint a PixelShader-hez.
Az új unified-architetkúrákban sem lesz külön dedikált GS, csak tudni fogja a hardver mert mindent számol (ezért unified = egységesített).
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
nah, én is megumtam a hülyeség olvasását, szal: kussolj már el vazzeg
az r580as dumád meg a hét baromsága, nah, állj be a sarokba, és gondolkozz el, r300 lool.
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
Na azt hiszem most válaszolok utoljára, később már elfogyna a türelmem a hülyeségeidet olvasva.
Én csak a DX10-ről beszéltem, nem a 10.1-ről. Amúgy meg a múltról beszéltem nem a jövőről!
Akkor mijafrancért írkálsz ide ez R600 topik nem DX10-es!
Olvastam a soraid között de kár volt
Intel lehetőségeit csökkenteni? Nem ezért vették meg az ATI-t ergo neked kéne olvasni a sorok között. Azért kerestem neked hírt (nem cikket hanem hírt) mert én legalább megpróbálom valamivel alátámasztani a mondandómat, nem csak írogatok össze-vissza.
Az R580-nak köze sincs az R600-hoz.
nincs benne semmmi újdonság csak röhögni tudok, de sajnos csak kínomban
G80-an egy alapjaitól újragondolt mag R600 dettó
A minőségi aggályaimat akkor fogod megérteni, ha lesz AMD-d és Intel-ed is!
Volt mindkettő, semmi gond nem volt a minőséggel.
Most is van egy jó gépem
Egyébként a hozzászólásodtól kezdve az összes postot töröltetni kellene, mert az égvilágon semmi köze az R600-hoz. Illetve szerinted van, mégpedig az, hogy az R600 már az AMD neve alatt fog kijönni és ugye ami nem Intel az szar. -
g4dg3t
senior tag
válasz
trojanhorse #441 üzenetére
most akkor a 130nanos NewCastlet fikazzuk a 65nanos Conroe elleneben? Muha...
...hanyagold az AMD vs Intel flamet-t, foleg ebben a topicban! -
Thrawn
félisten
válasz
Először is LOL!
Másodszor ROTFL!
1. nem agarak hanem agyarak
2. Az AMD-nek még csak esze ágában sem volt megvenni az nVidiát
De: [link] remélem értesz valamennyire angolul
3. Szögfüggetlen aniso: honnan tudod milyen lesz az R600-ban, tán te is egy elvándorolt ATI mérnök vagy? Az AMD-től meg elvándorolt a K8 kitalálója, és lám mégsem dőlt össze náluk a a világ.
4. nem engedhet meg mindenki ilyen monitorokat. Én sem. De nincs is csúcs VGA-m sem
5. Az Intelnek nemcsak a rendszerbusszal volt gondja, sőt szerintem ha az lett volna a legnagyobb baj már rég kitaláltak volna helyette valami mást. Inkább a szivárgó árammal voltak gondjaik lásd Prescott és társai (iszonyat hőfejlődés, áramfelvétel stb)
6. a minőségi aggályaidat nem értem, sőt szerintem nem is lehet érteni
7. csak halkan megsúgom, hogy az R600 nem directx 10-et hanem 10.1-et fog támogatni
a DX9.0c SM3.0-mal az FX5xxx szériának voltak gondjai
Összességében: -
FireGL
aktív tag
válasz
A két architektúra között (G80,R600) annyi különbség van, hogy nem is érdemes belemenni, egy a lényeg, hogy mindkettő DX10, és SM4 támogatású! 100%-ban, ami az utóbbi időkre nem volt épp jellemző!
G80 az tényleg 100%-ban DX10-es, az R600 meg 100%-ban DX10.1-es.
G80 vs. Dx10.1 = 0%
Egy kis DX10.1 info:
''*Access to shader resources improved for MSAA
*Customized Downsampling Filters
*Floating Point Blending improvement
*Better Shadow Filtering
*Large multi-core (CPU) utilzation improvement
*Less Calls to API during reflections and refractions
*Indexable arrays for Cube Mapping
*32-bit FP filtering (16-bit in dx9 and dx10.0)
*Full application control of Anti-Aliasing (On-the-fly AA switches?)
*Control over where AA is applied within a scene (rather than all-or-nothing)
*WDDM 2.1 (Instant Context Switching in shaders, Improved processing of Page Faults)
''
Forrás: www.elitebastards.com [link]
Erről ennyit -
Komplikato
veterán
válasz
''- Ja örülök, hogy ti mindannyian megengedhettek magatoknak 20,21,22,23 colos monitorokat (200000-ért), de én nem!''
Gagyibb 20''-os 1440x900-as monitorokat 60-65K között vagdosták a néphez karácsony elött különböző fantázia márkanevekkel.
Másrészt egy CRT ami tud ilyen felbontást, az nagyságrendileg olcsóbb (sajnos) ma már.
Azt meg fejts ki, mi bajod az AMD szinvonalával??? Mert le van maradva, az kétségtelen, de a szinvonalával??? Azért 64 bitten még mindíg jobban csúszik.
Most ne magyarázd már meg, hogy a CPU szinvonala a ''tuningolhatóságon'' múlik.
Mindenki tudja, hogy ált. a procigyártóknak minden sorozatból csak az első szériái húzhatóak. Megnyugtatlak, hogy ha beindúl a 2,5-3.0GHz Core 2 Duo/Quad gyártása, akkor kapásból nem fog menni ilyen órajelen a kapható kisebb procik 90%-a.
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
trojanhorse #432 üzenetére
Istenem mekkora márkabu** vagy...
-
Komplikato
veterán
válasz
1. Ne haragudj, de eladási szempontokból átlagvevő irányában mikor volt releváns a tuning lehetősége? Leszámítva aHard Core PC arcokat, akik az 1%-ot ha kiteszik?
2. Igen, jól tuningolható a Conroe/Alandale, de ehez kell egy JÓ alaplap, és tuningram, ami nem picit drága. (Akkor miért nem írkáltál ilyeneket, mikor a vaskályha Prescott volt az Intel csúcsa?)
2/B. Mi a *** *** ****** **** ** köze van az AMD CPU tuningolhatóságának az R600GPU teljesítményéhez???
3. Eléggé késésben van az AMD a négymagosával, más kérdés kinek és minek? Azok a játékokengineok amik VALÓBAN támogatnak több magot, azok 2007 közepére várhatóak. Kétmagos fronton meg nem olyan rossz a helyzet, még ha kevesebb X2 megy 3GHz-en mint Core 2.
4. Ha sok-sok pénzem lenne, akkor valószinüleg vennék egy NF680i vagy RD600(!) tuninglapot egy négymagos Intel procival, és a GF8800GTX vs X2800XTX közül azt ami nekem jobban megfelel. Ha nem lesz sok pénzem, akkor meg egy 3x olcsóbb lapban majd szénnéhúzok egy X2 procit ;)
5. Ár ügyekben meg: Érdekes helyeken vásárolsz, nézz körül itt a PH-n inkább. Nemrég elkelt a környéken egy GTS 78.000-ért ha jól hallottam, de tutira több típús van 100K alatt.
6. Felbontás ügy: Egy olcsóbb 19-20-22 colos 16:10-es TFT átlagfelbontása 1680x1050-es, egy minőségi darab meg 1920x1080-as. (És 19'' wide-ban nem nagy, mert gyakorlatilag olyan magas, mint 4:3-as 17''-os!), vagy szerinted majd nem natívban fognak játszani rajta, ami randa?
[Szerkesztve] -
M@trixfan
addikt
válasz
Üdv a fórumon!
Aki 8800GTx-et vesz annak már rég nem 1280x1024 felbontású monitora van. Jól is néznénk ki ha értelme lenne ilyen kicsi felbontásban tesztelni ezeket a kártyákat.
Persze lehetne rájuk írni techdemo-t ami megakasztja, de vásárlási szempontból a real world tesztek érnek a legtöbbet. Egyébként rövid időn belül az átlag gamer méret a 20'' wide lesz, figyeld csak meg! A nagy felbontásokban való összevetés pedig neked is hasznos, mert megmutatja, hogy melyik kártya fogja jobban bírni az újabb játékokat.
-
deter
aktív tag
válasz
PFFF!
Elsőnek ennyit akartam írni, de gondoltam némikép bővítem. Nem vitás az AMD-nek jelentős lemaradása van az Intel-hez képest. De az új Intel architechtúra megjelenéséig, az A64-es CPU-k voltak a meggyözőbbek. Ilyen az IT világa. Gondolom, korodból adódóan nem követed, oly régóta az események alakulását.
Másfelöl, ez a topik az AMD-ATI közel jövőben megjelenő videókártyájáról szól, és nem proceszorok tuning potenciáljáról. Erre van több téma is, ajánlom a figyelmedbe: [link] [link] [link]
üdv_
deter -
Thrawn
félisten
válasz
Először is LOL!
Nem tudom hallottad-e, de az AMD majdnem az nVidiát vette megAkkor most az nVidiát fikáznád mert Q...... AMD és istenítenéd az ATI R600-at? Szögfüggetlen aniso az ATI X1xxx kártyáiban is van, csak hogy tudd. Azért tesztelgetnek ekkora felbontásban, mert csúcskategóriás kártyáknál így illik. Olvass el bármilyen PH!-s csúcskártya tesztet, ott pontosan le van írva miért.
Most az AMD-a korábbi ATI fejlesztésekből még megéldegél, de 2-3 év múlva már szépen le fog maradni, aztán majd még inkább, és még inkább! Mert nem tud újjat hozzátenni, az ATI fejlesztői, meg már vándorolnak is el, és ez csak fokozódni fog! Reméljük épp a Matrox-hoz mennek, és talán 1-2 év múlva, mutatnak majd valamit!
Te biztos valami jövőbelátó jós vagyKéremkapcsojjaki
-
HERR Z
veterán
válasz
ezért a hsz-ért megérte regisztrálni
ez a mondat a legszebb: Szóval, nekem R600 akkor sem kell, ha 3*gyorsabb a G80-nál, (azonos áron), mert AMD
ennyit elég lett volna irni.....
van a hátsódon vagy derekadon sunyi nVidia vagy intel logo amúgy?
amúgy meg ebben a topicban sztem nem érdekel senkit hogy spanod a64-e 2400-ért már küzd(amiket én árulgatok azok meg alapfeszen 3ghz..), míg az intel gigamájerbrutálságot ad 40 ruppóért
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest