- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Íme az új Android Auto!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaqXar19
tag
hello,
ra lehet tenni a stickre a yetteles tv appot? (telenor mytv utodja) [link]
valakinek van tapasztalata?[ Szerkesztve ]
InWin Chopin MAX eladó
-
blakey
titán
Nem érted a "cast" és a Chromecast közötti különbséget, utóbbi csak a Android TV/Google TV eszközökön érhető el, oda nem szükséges semmilyen app, a rendszer része, Androidon (mobilos), Fire OS-en nincs beépített CC, kell hozzá valamilyen app, amivel megoldható egy "félmegoldás" a tükrözés és a CC között. Tehát csak úgy átküldeni nem fogod tudni, nincs mindenhez ikon amire csak ráböksz és már működik.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Chromecast nincs, tükrözés (mirroring) van, a mobil, számítógép képének átküldési lehetősége megvan. Sehol nem írják a Chromecast meglétét, pontosan azért, mert nincs. Írtam az Airscreen-t az a kettő közötti átmenet.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Hyena
senior tag
Most , hogy mar par honapja megvan a 4K Max stick tapasztalatom szerint idonkent ujra kell inditani valami halozati anomalia miatt.
A jelenseg az , hogy ambar mukodik jol mindent lejatszik tovabbra is amit kell , de nem engedi , hogy mas eszkozok csatlakozzanak hozza pl kodi alatt a yatse taviranyito nem latja vagy wireless file managerrel masolom ra az uj maven fele kodit es elinditva azt a szamitogep nem latja az elvileg futo szervert.
Amint ujrainditom a fire sticket minden ujra jol mukodik.
Wireless halozaton van amugy egy ax86u router segitsegevel. (ac68u-val is csinalta ezt)
A feszultseget viszont fali adapterrol kapja.
Mas is tapasztalt ilyet? (ha nem akar mas eszkozrol csatlakozni hozza a fentiek szerint akkor nem lehet eszrevenni , hogy vmi nem "egyenes")
Esetleg otlet a megoldasra?
Netan ilyenkor telepul valami uj update es ujrainditasra var azert tortenik ez?
A HBO maxal kapcsolatos neha nincs rendesen hang problemara idokozben rajottem, hogy mitol van ha masnal is jelentkezik.
Olyankor nemtudni miert hibasan detektalja a csatlakoztatott audio rendszert es DD 2.0nak ismeri fel 3.2.1 helyett. (csak a fire stickes hbo max csinalja ezt az osszes tobbi rajta levo alkalmazas nem , mas csatlakoztatott keszulek sem)
Ha ilyenkor a hbo max elinditasa utan csinalok egy ki/be kapcsolast az audion akkor helyesen felismeri es mukodik.
Kulfoldi forumokat olvasva masnal is elofordul, de megoldast nem irtak.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
blakey
titán
Chromecast nincs, de ha telepíted az Airscreent akkor azt hiszem, hogy valamilyen szinten menni fog.
-
qqzs
őstag
Lehet androidrol gyarilag castolni fite stickre?
Eladó: GTS450
-
sb
veterán
Értem. Kicsit elkeveredtünk. A lényeg az volt amit mondani akartam, hogy egyedül a DV volt kérdés. De a DV nélküli verzióknak 4K, HDR, HDCP 2.2 TV lévén más gondja nem lehet. És a kép nélküli lejátszás is erre utalt.
Kodek/videót nem állítgattam, nincs is nagyon mit. Plusz még mindig áll, hogy HBO-n is megy a h264 és HBO-n kívül a h265 (FHD-4K, HDR) is. Mivel minden más megy és kb. 2 opció van ki-be kapcsolni a hw gyorsítást így nem nagyon van mit elállítani.
Megnézem a natív appot a fenti tippel, hogy mit mutat. Ez lesz a köv. lépés.
-
sb
veterán
válasz atiska007 #3882 üzenetére
Én újonnan tévedtem be ide, de nyilvánvalónak tűnt, hogy a stick topicba jövök ha stickre való kodiról van szó.
De tök értelmetlen a vita. Én meg rég attól kapok agybajt, hogy soha nincs semmi jó helyen. Ezzel is a kodiba topicba küldtél pedig a gyári appal (kodi a láthatáron sincs) is gond van. Akkor az HBO Max topicba menjünk inkább, nem? Ja, ott meg nincs semmi relevanciája, mert HBO/app oldalról nulla a paraméterezhetőség. Akkor irány rövid kanyarokkal egy DV topic, a h265 topic, egy linux+droid+kodi topic külön-külön... esetleg a legvégén még pár TV topicba beugorhatunk, de csak a táptopic lezárással, mert mivanhaazaszar. Az mindig benne van... Tényleg így logikus.
-
azbest
félisten
nincs melléírva, hogy hdr. Ahogyan már korábban beszétük, az új mozifilmekből, amelyek 23.97 fps-sel vannak fenn, azokból 1920x1080 -as felbontás és felfelé a h265 az HDR10-es.
A Dolbi vision van külön kiírva csak nagyobb felbontáson. Ezeknek kell hdcp2.2, anélkül nincs kép. [kép] [kép]Az 1920x816 (vagy más, nem 1080 soros) és kisebb h265 az sdr. Nem hdr képernyővel ez a max felbontás a hivatalos appban. [kép]
Nekem a sima 4k stickkel megy továbbra is jól a kodi 19.3 és az addon. [kép] [kép]
Persze, mivel a kijelzőm nem hdr, így a dv az túl világos. A hdr10 viszont jó úgy, ha a stick display menüjében a dynamic range settings részen always hdr-t választok (az elnevezése félrevezető lehet, mert a kiválasztás oldalán más úgy írja a magyarázatot, hogy akkor hdr, ha a képernyő is tudja. Szóval lehet így működik az addonnal a konverzió). Adaptív módban sávok vannak, mert sdr-ként akarja lejátszani a hdr tartalmat.Ettől persze előfordulhat, hogy a 4k max stickre jött valami zavaró update vagy más ok miatt nálatok más. Azt tudom, hogy nálam működik. Csak akkor nincs kép, ha hdcp1.0 kijelzőre kötöm.
Ha valamiért még fekete kép sincs, hanem úgy csinál, mintha zenefájlt játszana, akkor valami el lehet állítva codec vagy videó kezelés részen a kodiban szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
csonkadavid
tag
Tegnap este hibátlanul ment az Hbomax dolby vision 4k felbontásban. Ma nem.
Sdrben indul. Ez mitől függ azt nem tudom. -
őstag
válasz atiska007 #3882 üzenetére
Nyilván ehhez köze van annak is, hogy nincs egy összefoglaló, ahová lehetne irányítani a kérdezőket. A "Hogy tudok egeret vagy HDD/SSD/pendrive-ot csatlakoztatni" is kb kismilliószor téma volt.
Elhiszem, hogy tomigonzo-nak nincs ideje vele foglalkozni, de akkor azok, akiknek naponta van idejük tanácsokat adni és leírásokat ismételni, legyenek szívesek besegíteni az összefoglaló elkészítésébe.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
atiska007
senior tag
"Fire TV-re való telepítésre"
Kb az elmúlt 2 hónapban a telepítés vagy 30-40-szer volt téma, hogy mit, honnan, hogyan.
Keresőt is illene használni.De valóban az a megoldás, hogy én ne olvassam ezt a topikot, közben meg az egy témán való pörgés megy, és akinek nem tetszik van lehurrogva.
Részemről befejeztem, biztos én vagyok rosszul összerakva, max majd tényleg havonta nézek be.Mittudomain!
-
Csabi1984
addikt
Be van állítva a Kodiba, hogy jelezzen ha új verzió jelenik meg de nem hozta fel a frissítési lehetőséget, és ezért letöltöttem a honlapról a net.kodinerds.maven.kodi.firetv.armeabi-v7a-202204261329-0eb824b8-Matrix és rátettem a NAS-ra és Xplorerből mint apk-t felraktam
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #3878 üzenetére
Frissítés lesz, nem új apk-t fog telepíteni. Ha nálad új apk települ akkor rosszat töltesz le, 1000%.
-
Csabi1984
addikt
CE esetében úgy volt, hogy jelenleg 19.4-van és kijön egy újabb 19.5 akkor kiírja, hogy frissítés elérhető.
Jómagam úgy vélem de aztán tévedhetek ha megnézem ezeket a akkor vannak az archiv változatok (lefelé gördülő menüben) és van a frissebb ami a fő ablakban van de ezek mind ugyan azon Matrix-hoz valóak nem egy másikhoz pl Nexus! Tehát ha letöltöm az ablakban levőt akkor arra gondolnék, hogy frissítésNekem jelenleg a 20220419 dátumú van a sticken.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz atiska007 #3876 üzenetére
Ha nem tetszik akkor nem olvasod, sok topik "összefolyik", mivel a Fire OS-re is telepíthető a Kodi, ráadásul külön módszerrel, így természetes, hogy itt kérdeznek a problémájukról. A kérdésük, pont nem Kodira vonatkozik, hanem a Fire TV-re való telepítésre.
-
atiska007
senior tag
Miért van telepakolva kodi-s bénázásokkal a stick topic?
És miért nem lehet a Kodi topicban erről beszélni?
Vagy használjatok natív hbo/netflix appot, oszt jónapot.
Oké, hogy a stick-en fut, de nem ide tartozik.
Harmadik napja szinte csak a kodit lehet itt olvasni, bocs de ledobtam a láncot.
Egy mod szétcsaphatna. Köszipuszi![ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #3873 üzenetére
Ha ugyanazt telepíted akkor frissíti, nem felülírja. Rosszat telepítesz, nem figyelsz oda.
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #3869 üzenetére
Akkor frissül valamilyen apk ha ugyanannak az alkalmazásnak a frissebb változatát telepíted, ha újként települ akkor nem ugyanazt telepíted, ez egyértelmű. Nálam az összes apk frissült ha egy új verziót telepítettem, az áruházból is így települ.
-
FingR86
őstag
Az a tv amelyik tudja a dolby visiont elvileg tudnia kellene gyári appokkal a netflixet és az hbo maxot is Dv-ben. Én nem sok értelmét látom a sticken netflixezni meg hbo-zni ha tudja a tv alapból is. Leginkább a DV képes kodi a fő használati cél mindenkinél nem jól gondolom? Akkor meg felesleges ezen az hbo témán pörögni
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Kodit, hogy lehet frissíteni? Mert felrakom az uj apk-t és egy teljesen új Kodit hoz létre
-
spiky03
veterán
Tegnap este én is befrissitettem, igaz én a legújabbra, amit a addon felhozott.
Utána elindítottam egy 2.35:1-es filmet és rendesen játszotta, volt alul is és felül is fekete sáv.
Igaz a Resident evilt már letöröltem, hogy megnézzem azt, hogy játsza.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
gyűrű
Topikgazda
Ugyanez van nálam is, csak az én tv-m tudja a DV-t is. Kb azóta nem megy a kodin semmi DV, 4K, H265 az hmaxon, amióta maga az app is csak full hd-ben indul el.
Természetesen a vimu/kodi/netflix simán játssza a 4K dv-ket, egyedül a hmax app, és a hmax kodi addon nem. Ezért gondolom hogy valahogy kilővi az eszközt magát.
Tehát minden más megy úgy mint az elején, ezt az egyet kivéve.
Mind az android tv-men, mind a nvidia shieldemen maga app, és a kodi addon is megy nativ 4K dv-ben..
X-files.. -
sb
veterán
A h265-ből a nem hdr változatból szokta vinni hdcp 1.x mellett is a fullhd-t. A hdr változathoz már kell a hdcp 2.x. A másolásvédelem miatt sötét a képernyő.
Nem HDR-es FHD h265-öt választottam, legalábbis nem volt melléírva a HDR. A TV viszont 4K, HDR is, így a HDCP is rendben van. És a fenti módon nem indult el, nem fekete képernyő volt hanem a menüben marad, sima bugnak tűnik. (És ugye emellett egy meglévő h265 film simán megy.)
A másikat köszi, nem láttam de ez hasznos lesz, megnézem a natív app-ot is.
-
sb
veterán
Relatíve értettem.
- A maximumot az adott eszközből (leginkább árból+ráfordított időből) próbálom kihozni. Tehát nem az abszolút maximum a cél. Ha vmi 2x jobb de drágább vagy 5x annyit kell setupolni az már más kategória nálam. Csak adott kategórián belül próbálom kihozni a maximumot, így értettem.
- És nyilván ez az én igényrendszeremen belül értelmezendő. Ha nekem nem kell DTS akkor nyilván nem fogok ezekre eszközöket keresni és cserélgetni/setupolni.Nem arra gondoltam, hogy a stick mindentvivő feature-ben, abszolút értékben mert nyilván nem.
Ami nálam játszik az a "kommersz" sorozat/film és ami ehhez kell (h264, h265, más is lehet de nem musthave), minőségben szintén semmi extra (scaler vagy egyéb) csak kb. kadenciahelyesség, hangban tök mindegy, nincs elvárásom, zenére sem használom. És most a 4K (HDR ha van, de 4K mellé ugye szokott) + stream.
Nyilván ez tök egyedi preferencia, másnak teljesen más lehet.
Régen ez is hosszabb lista volt, akár ITPV támogatás, ehhez kapcsolódó hw-k, stb...
Ebben már az is benne van, hogy a másik irány: tehát extra feature-ökhöz keresni az extrább és "mindentvivő" megoldásokat: ez szerintem mindig is macerás volt. Bár talán ma jobban állunk ebben is mint régebben, de ezt már írtam."nagyobb tudása egyáltalán nincs, csak megkapta a licenceket"
Ez mégiscsak tudás. Userként azt látod, hogy az egyikkel megkapod a másikkal nem. Nyilván azonos áron inkább választom a nagyobb feature setet."ehhez képest az VIM3-on simán működik h265-tel, igaz csak SD, de nézhető"
A h265-tel alapból nincs gond a sticken, HBO-n belül van, csak amiatt írtam, hogy ott ebből eredeztethető lehet, mert nem a felbontástól függően akad el a lejátszás.
Ezen kívül saját h265 4K HDR tartalmat eddig is néztünk rajta.szerk: "házimoziba lejátszónak gyenge"
Ezt pontosan mire érted? A hangra vagy nagyobb méret miatt scaler?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a firetv sticknél volt korábban szó, hogy developer tools menu appot feltéve a storeból, azt elindítva be lehet kapcsolni olyan osd felületet, amivel mutatja a hdcp-t és a codec-et amit épp játszik. A 4k akkor nem szokott menni a sticken kodiból hbo maxon, ha hdcp nem 2.x. Péládul a hivatalos appot futtatva látod ott hogy milyen felbontást és codecet, és hogy sdr vagy hdr módban játszik.
A h265-ből a nem hdr változatból szokta vinni hdcp 1.x mellett is a fullhd-t. A hdr változathoz már kell a hdcp 2.x. A másolásvédelem miatt sötét a képernyő.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
ha már lehetne akkor kihoznám a maximumot - manapság egy készülékkel ezt nem tudod kivitelezni.
azért jobban tetszett a stick az elméletileg nagyobb tudással hasonló ár mellett (talán a 4K Max kicsit olcsóbb is volt mint a Vontar X96 Air-em ) - nagyobb tudása egyáltalán nincs, csak megkapta a licenceket, amitől a VOD szolgáltatások az elérhető legmagasabb felbontásban mennek, de ennyi, hangban pl. gyenge, házimoziba lejátszónak gyenge. Amlogic box esetében sokan elfelejtik, hogy nem csak az "alsó polc van", pl. a VIM3 Pro+Toneboard párossal simán lehet versenyezni a 2-300-es kategóriában, képben és hangban egyaránt kiváló.
Viszont a lényeg, hogy működni nem működik. Látszólag a h265-ön hasal el, mert FHD-t sem játszik le. - ehhez képest az VIM3-on simán működik h265-tel, igaz csak SD, de nézhető, Netflixen sokkal több a tömörítési hiba.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sb
veterán
"viszont nézhető minőséget lehet elérni"
Így értem.
Nem voltam tisztában vele, hogy CE-n mik a maximumok ill. ha már lehetne akkor kihoznám a maximumot, azért jobban tetszett a stick az elméletileg nagyobb tudással hasonló ár mellett (talán a 4K Max kicsit olcsóbb is volt mint a Vontar X96 Air-em )... de ha nem megy vmi akkor hamar oda jutok én is, hogy a leggyorsabb elfogadható kompromisszum jön. A többire már nincs elég időm.Igazából a stream is most jött be nálunk próbaképp, eddig a meglévő szerverről is alig volt idő filmet nézni. És akkor ilyenkor eszembe jut, hogy mennyit sz*ptam 10 éve amikor még a HTPC sem volt ismert fogalom kb, x86, Atom+nvidia Ion, aztán Intel IGP, AMD... kadenciahelyes lejátszás, drop-ok kiiktatása, limited/full rgb szarakodások... ja és 3D kínszenvedés volt egy ideig. Utána viszont FHD-ra beállt és a 24p-n kívül más gond nem nagyon jött elő. Ma meg 1-2 apróságtól eltekintve valóban bármelyik, jóval olcsóbb megoldás bőven jó (és fényévekkel jobb mint az akkori). szerk: Az új feature-öket meg ezért szoktam kerülni. Néha betévedek 1-1 TV topicba de amit látok HDR, 120Hz, 24p, VRR (korábban h265) témában az alapján gyorsan menekülőre fogom én is a biztos irányba. És akkor ami még nagyobb szívás lehet ránézésre de engem szerencsére soha nem érintett, a hang, DTS támogatás, stb... ez még ki is esik nálam. Nem azért veszek bármit, hogy utána még ezzel kelljen ilyen mélységben sakkozni. A droidos box kivétel de az annyira kiforrotta magát sztem sw oldalon, hogy egyszer túl lehet esni a customizáción.
"ami 4K az DV is"
Közben sikerült bekapcsolni a 4K stream-eket. Valamiért kilőtte az HBO addon a h265/4K lehetőséget. Pedig első utam oda vezetett install után és akkor tuti be volt kapcsolva.
Szóval most felkínál 4K DV és sima 4K stream-et is. (Aztán lehet, hogy fizikailag ugyanaz, csak vmi konverzióval jön. A DV/HDR-hez nem értek...)Viszont a lényeg, hogy működni nem működik. Látszólag a h265-ön hasal el, mert FHD-t sem játszik le. Módot vált, elindul a számláló vagy a buffert tölti. Nincs kép, marad a Kodi menüben de mintha jönne a stream és a háttérben futna a lejátszás.
A h264 (max FHD ugye) gond nélkül megy.@azbest
Nekem úgy rémlett a 4K+DV-ről olvastam, de a HDR10 verzió akkor gyanítom a DV nélküli a listában amit látok.
Nálam HDR a TV, csak DV nincs.
Most úgy néz ki ahogy fentebb írtam: h265 (4K, 4K DV, FHD, bármi...) nem indul. h264 FHD-ig fut.
A droidos app-ban hogy lehet megnézni milyen minőséggel jön a stream?[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz csonkadavid #3858 üzenetére
Jah ez egyértelmű. Xiaomi egy gyengébb minőséggel (kinek mi) rendelkező eszköz meg arra nincs optimalizált Kodi se
Tehát nem mindegy, hogy 28-30.000 Xiaomi 4K stick vagy 32.000 Fire Max 4K (Magyarországi elérhetőségre gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Fire stickre castolnek es az osszes google talalatban tok egyszerunek mutatjak.meg kene jelenni a cast listában a fire sticknek miutan bekapcsoltam rajta a screen mirroringot de nem jelenik. Egyik cikkben azt mondjak hogy az android setting cast screenen kell egy pottyos menunek lenni amiben be lehet kapcsolni ha nem latjb a fire sticket de ezen nincs. Kihagytak az a12 bol vagy mi van? Pixel6
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
Csabi1984
addikt
válasz csonkadavid #3855 üzenetére
Szia
Mármint a Philips Tv-d veri a képminőséget a Xiaomival szembem
vagy
A Firestick 4K Max a Tv-den általános minőség alatt veri a Xiaomi 4K-t ? -
csonkadavid
tag
Nos. Megjött a stick.
Hbo max 4k dolby vision. Többi is ok.
Ami nem ok az hogy 5ghz wifin néha 1mbit a letöltés néha meg 100.
2.4ghz ok.
Lehet szét kell nézzek a router beállításai között.
Video általános minősége ag én philips tvmen veri a xiaomi 4k sticket. -
azbest
félisten
múltkoriban 4k sticken mikor próbálgattam, akkor kodi alól ment a hdr10-es hbo max 4k stream, de a stick video kimenet beállításainál adaptívról át kellett állítani a másik opcióra (always hdr), hogy jól konvertálja srd-re. Mert adaptívval csúnya sávok voltak.
Az androidtv 52.10-es app meg a sticken csak fullhd sdr -ben. Az új mozifilmeknek fhd-4k közt vannak hdr10 és dv változatai pluszban h265 codec-kel. Az sdr pedig h264 és h265-ben megy max fullhd-ig (külön van srd és hdr fhd ezeknél). A régi, max fhd-seknél meg nincs hdr változat és fhd feletti felbontás. Talán 2-3 hete írtam ide vagy a hbo max topicba a próbálgatásomat, hogy miért nem látok 4k-t sdr kijelzővel.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Streamben viszont elvérzik, nem? - nos, ha azt nézzük, hogy a maximális minőség elérhető-e vagy sem akkor igen, viszont nézhető minőséget lehet elérni, a Netflix max. 1080p SDR, az HBO Max max. 720p SDR, szerintem bőven nézhető kategória, nem egy mozis felvétel, egy 4K-s OLED-en is simán nézhető.
4K-nak amúgy HBO-n menni kellene DV nélkül is ha a TV nem támogatja? - támogatott eszközön igen, de ami 4K az DV is, még nem találkoztam 4K SDR-rel az HBO Max-on, a Netflixen már igen.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sb
veterán
Amlogic+CE a megfelelő középút, valamilyen módon, de minden működésre bírható és megfelelő minőségű.
Streamben viszont elvérzik, nem? Nálam nem volt eddig előfizetés azért mentem Amlogic felé de aztán ott még a CE-ig se jutottam mert ott is kevés igényem volt már. Kb. a frekiváltás, az meg ment. A stream miatt viszont most már nem válték vissza ha itt menne jobb minőségben. Még szülőknek is sticket terveztem a régi HTPC helyére mert egyszerűbb a setup, jobb a stabilitás is talán. (Egyetlen dolgon gondolkodom még: ha stick helyett oda passzolnám el az Amlogic boxot akkor ott USB porton fel lehetne-e éleszteni egy kamerát videóhívásokhoz. Az TV-n, big picture-ben még jól jönne nekik unokázáshoz. )
A sitcken, HBO-n egyébként a 4K-nak menni kellene DV nélkül is ha a TV nem támogatja? Úgy emlékszem, hogy láttam mindkét válaszra véleményt.
@spiky03
HD hang (meg úgy általában a hang) engem nem nagyon érint. A többivel viszont nem volt gondom sitcken sem. A frekiváltás is megy már. Mondjuk volt fura hibrid mód is nálam. FHD sorozatnál néztem, hogy átváltott FHD/24p-be, a következő részeknél meg 4K/24p-ben ment. Szóval felskálázás volt de a 24p-t használta. CEC szintén megy oda-vissza. A Yatse is gond nélkül megy, az állítgatáshoz kellett a bevitel egyszerűsítésére, első dolgom volt beállítani.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kokokka #3842 üzenetére
Azért mutat 4K-t, mert a Stick felkonvertálja. 3 héttel ezelőtt amikor kikapcsoltam a Stick-et még minden flottul működött Kodi alatt, jó volt az HBO Max, Netflix, jól működött minden kiegészítő. A zene miatt került a polcra, erre most azt olvasom, hogy az HBO-val már korlátozott a megjelenítés, ami lehet, hogy csak amiatt van, hogy nem lett frissítve a widevine. Mindig "ráérzek" a változásra, mert amikor visszatettem a CE boxot, egyből a Nexust telepítettem és azt használom, ott is épp most jönnek a javítások, módosítások, illetve a Stick esetében meg úgy tűnik, hogy jönnek a korlátozások, bár lehet, hogy csak átmeneti. Valahogy az Amlogic+CE a megfelelő középút, valamilyen módon, de minden működésre bírható és megfelelő minőségű.
-
spiky03
veterán
Hát nálam sajnos nem.
Már párszor itt is kéreztem és minden úgy van beállítva mint másnál, akinél meg.
Úgyhogy sajnos nem tudom nálam mi lehet.
Meg a sticken a KODI nem tudja a HD hangokat, így sajnos nálam nem hozz a CE szintet ezen a téren.
A 4K meg aDV az számomra érdektelen mert csak fullHD vetítővel/TV-vel filmezem.De ha elküldüd, hogy nálad mi, hogy van beállítva akkor összevetem, hogy nálam mik vannak nagyon szívesen.
Hidd el én örülnék a legjobban, hogy a sticket tudnám használni minendre!De pl a Yates-t sem tudtam összehozni vele, mert folyamatosan kidob a KODI, amikor beakarom neki állítani, hogy engedélyezve legyen a távoli vezérlés.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
FingR86
őstag
mondjatok nekem is egy verziót vagy linket, hogy melyiket tegyem fel és letesztelem Nektek nálam mit mutat. Én csak a maven féle nexus kodit használom a stick-en, mert minden más streamingre ott a gyári CX appok.
-
kokokka
őstag
válasz csonkadavid #3841 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Annyira azért nem gáz, heti 1 nézendő anyagot mindig találok, akár sorozat, akár film, most épp az Átutazót nézem.
-
blakey
titán
Mi a franc? 3 héttel ezelőtt még ment a 4K Dolby Vision is. Nem értem mi történik. Na mindegy, jó, ha van egy ilyen eszköz is.
-
spiky03
veterán
Nálam is csak azért nem tudta kiváltani teljesen a CE boxot a stick, mert nekem azért kellenek a HD hangok is, amit ugye a stickes Kodi nem tud teljesen kezelni.
Valamint nálam valamiért csak 59.95 hz választható és nem tud 24p-t lejátszást, még a CE tud.
Mondjuk a streameket is 60on nézem már kezdem megszokoni.
Igaz az itt kapott infó alapján már a Prime az vált ferkit, amit eddig nem csinált, úgyhogy ott működik a dolog.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sb
veterán
Köszi, visszakerestem és épp a 04.13-i ment fel nálam. Pedig direkt nem az utolsót szedtem le de úgy látszik kevés volt.
Olvastam a hsz-ed, hogy 4k-t nem engedett nálad sem, de nálam eleve meg sem jelenik a listában. FHD a legnagyobb kiválasztható stream. Az el is indul, csak a képaránnyal volt a gond.
Azt nem tudtam eldönteni, hogy ez már HBO/app gond lehet-e vagy vmi Kodi/eszközhiba mert ügye a külső app is csak FHD... viszont amit kihagytam, hogy van a slyguy repo-ban vmi stream/widevine teszt ami szintén csak FHD-ban indult el.
Ebből gondoltam, hogy talán mégsem HBO oldali gond lehet.@spiky03
Nálam eddig fordítva volt. Bár nálam is van egy S905X a nappaliban (előtte meg kb. 10 évig x86 HTPC volt), azt használtam filmre/sorozatra, de ott is megállt végül a gyári droid+Kodi a CE helyett. Ami nekem kellett azt tudta végül az is.
Most a hálóba meg a streaming miatt gondoltam, hogy inkább sticket veszek. Eddig nem volt előfizetés (mivel idő sem volt nézni bármit ). Talán most majd lesz... és ha minden megy egyben így kényelmesebb.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Gondoltam kipróbálom a Gembird Gigabit Lan adaptert de nem kap internetet.
Update: Elkerülte a figyelmemet, hogy USB HUB hiánya okozhat anomáliátPróbakép betettem egy 4 ports hub-ot (usb 2.0) máris lett net 258 mbps-t jelzett
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nem tudom melyik verzió, majd este megnézem, hogy van e frissebb verzió belőle.
Tegnap este már nem volt hozzá kedvem, inkább filmet néztem.
Ezért is nem adtam még el a CE boxot, mert azon rendben megy a film nézés, a Stick nekem a streamre van csak jelneleg használva.
Abban nincs hiba.
Igen a héten egyszer csak 2.belépésre jött be a magyar felület az HBO MAXon.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
gyűrű
Topikgazda
Volt egy hibás verzió. Asszem az utolsó előtti. A 04.12-eit tedd fel az még jó volt.(az apk nevében van a dátum) Hbo max on full HD amit az utóbbi időben enged. Többin csak homokorázik. A kiegészítőben Tiltsd le a 4k, a dolby vision és a h265 - öt, és a felbontast tedd legjobbra. Így megy legalább.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Lehet, hogy kérdeztem de lehet, hogy nem
Firestick smb-n keresztűl elérhető? -
spiky03
veterán
Ez engem is érdekelne mert tegnap én is nézni akartam egy filmet (Resident evil új részét) de nálam is széthúzta a filmet, pedig semmi ilyen nem volt beállítva.
Úgyhogy átváltottam a CE boxra és ott néztem meg a filmet.
Furva volt mert nem rémlik, hogy korábban csinált volna ilyet, amikor belenéztem pár filmbe.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sb
veterán
Sziasztok!
4K Max sticket használok de nem túl rég és nem nagyon ástam még bele magam a témába. Eddig sima Kodi (Leia) + otthoni Emby szerverrel ment. Frekit pl. nem váltott hiába volt bepipálva a Kodiba de nem volt látható gond/drop ami zavart volna és más gondom sem volt erre használva.
Most friss HBO Max előfizetést próbáltam beállítani. Visszaolvasva lecseréltem a Leiát Fire TV-re való 19.4-es Maven Matrixra. Felment az HBO addon de csak FHD a max válaszható felbontás ill. az 2.35:1-es arányút filmeket 16:9-re nyújtja függőlegesen. Felbontást/frekit viszont pl. teljesen jól vált a Leiával ellentétben.
A droidos HBO appot is kipróbáltam, ott sincs 4K ha minden igaz.
Fire OS display beállításban nem volt változás, a felbontás dinamikusra van állítva, frame rate match ON. A TV 4K HDR10/HLG-et tud, a DV nincs.
A sávszélesség elvileg OK, 3-400Mb/s körül van.
Kodiban a frekiváltás nyilván ON, mást, képarányokra vonatkozóan a 4:3-on ill. nagyításon kívül semmi használhatót nem találtam.Mi maradhatott ki?
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Janaboy #3825 üzenetére
A kodiban addon ként települ. A kodinerds repobol telepíthető. Aztán ha települ akkor ha a futtatásra nyomsz, kiválasztható melyiket töltse le és letölti, majd onnan telepíthető is a friss verzió, vagy régebbi is amit választottál. Tehát a kodibol telepíted a friss kodit..
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Picit off, a Maven kodi downloadert hogy kell telepíteni?
Ez segít installálni az aktuális új verziót is?
Kvázi updatelni?Köszi
Janaboy
-
őstag
Akinek a maven zip-ként jött le, nevezze át a zip-et apk-ra és mehet a telepítés.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Csabi1984
addikt
Még egy kérdésem lenne Van OTG kábelem amire USB csatolható. Utána néztem erre lehet USB eszközt csatlakoztatni. Itt van a nagy kérdést mi történne ha egy usb hubot tennék rá amire menne egy USB ethernet, usb-s billentyűzet, esetleg pendrive?
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #3814 üzenetére
Rosszul látod, ha mindig HDR-re állítod, akkor az SDR is HDR lesz, az adaptívval meg akkor, ha olyan az anyag. Adaptív HDR-rel nálam jól működött.
-
Csabi1984
addikt
Tényleg jól látom a Kodinál ha Allways HDR-van kiválasztva csak akkor van Dolby Vision ha Adaptive-n akkor semmi? Adaptive esetben egyik filmem sem DV-s
-
r859
csendes tag
Direct One (ex Upc direct) android tv apk-t honnan tudnám letölteni, mirroron nem találtam és mintha itt a fórumból is többen használnák
Kodihoz: A stick downloader nem szerette anno nálam sem (zipet erőltette, megnyitni nem tudta), én dropboxon keresztül szoktam átküldeni az apk-t
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz tsilver #3803 üzenetére
Opera, Safari, Firefox, Edge, mind apk-t töltött le.
#3804Fandango
Fire OS 6-ot nem ismerem.
Chrome-ot 2 éve nem használok, 4 másikat igen, nincs hiba a letöltésekben.A böngészők beállításait nézzétek át, talán az apk kiterjesztésű fájlokat becsomagolják, vagy csak simán utána tesznek egy .zip-et amit csak törölni kéne, nem tudom, nekem évek óta beállított böngészőim vannak és nincs velük probléma.
-
Fandango
veterán
Fire TV 4K, Fire OS 6, Downloader megnyit, cím mezőből rákeresve és megnyitva a Maven letöltési oldalát (amit te is linkeltél), ott a downloadra kattintva net.zip fájl töltődik le.
Ezen nem tudom mit rontok el, mert szerintem semmit.
Telefon egy Xiaomi Mi 10 Lite 5G, MIUI Global 12.5.7 (Android 11), Chrome böngészéből megnyitva a letöltési oldalt, normális fájl mérettel és fájl névvel elkezdődik a letöltés, de a fájl név vége itt is .zip.
Ezek után hol a hiba? -
blakey
titán
válasz Fandango #3799 üzenetére
Nekem sehogy sem sikerül zip-ként letöltenem és soha nem is töltötte le zip-ként, tehát valamit rosszul csináltok, hogy mit passz, nem tudom, iOS-en, Androidon, macOS-en is letöltöttem, mindig magát a fájlt töltötte le és apk-ként. Nem tudom mit és hogyan csináltok, mert semmilyen "levezetést" nem találok, de ha mindenki zip-ként töltené le akkor ettől harsogna a net, viszont ilyet csak tőletek hallok, akik most próbálkoznak, hogy zip lesz a letöltés. Persze, ha leírom, hogy ti hibáztok akkor bunkó vagyok és ti mindent jól csináltok, de mégsem, mert én csinálom jól. Ha pontosan leírjátok a folyamatot, mivel, min, milyen verzióval, stb,, akkor lehet, hogy lesz megoldás, így csak a találgatások és a sértődöttségek fognak eluralkodni. Konkrétan nem tudom zip-ként letölteni, keresem a megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Külpolitika
- Facebook és Messenger
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest