Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
-
azbest
félisten
válasz
kmarci25
üzenetére
Ha jól emlékszem régebben még a google home-ból lehetett képernyőt tükrözni. De aztán más android verzión meg el lett bújtatva kapcsolatok beállítás menü alá. Windows alól is gép és win verzió függő, hogy mivel működik a tükrözés. Például 3rd gen inteles gpu-val valamelyik win10 major update óta nem megy, mert nem kompatibilis. Kavartak a wifi display és miracast dologgal win10 kapcsán. Majdnem ugyanaz, de mégsem. Újabb gépről azt hiszem megy a wireless diplay mód talán. Teljes kavar ez a fajta tükrözés, nagyon sokféle nem teljesen kompatibilis változata van.
-
Ra3
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
Mondhatjuk úgy is hogy hülyesége, de az amazon pontosan tudja hogy az ilyen akciósan bekerülési ár közelében/alatt eladott cucc Ausztriában vagy Németországban az előfizuk miatt többszörösen megtérül, míg nálunk szinte biztos hogy nem.
Kábé a nulla supportos kínai stickek ára alatt van így, pedig azért itt van legalább rendes gari és terméktámogatás/frissítések. -
Kukipapa_rr
tag
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Untrusted forrás: biztonsági aggodalom. Mostanában egyre inkább divat, hogy lib-eken keresztül támadnak a rosszfiúk, és hiába a nyílt forrás, sokszor hónapok után derül csak ki.
Én nem akarok ezzel foglalkozni egy legitim szolgáltatás használata során. Frissüljön, ha kell, működjön.
Egyébként OSMC-t használok egy Rpi-n, csak azon elég fapados az HBO Max (Kodi kieg.), és most amatőr felhasználónak keresek könnyen használható, de rugalmas megoldást.
-
synar
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
Sőt most már HBO Max topik is van.
-
-
azbest
félisten
válasz
kmarci25
üzenetére
Nem :)
Az volt a téma, hogy ios és appletv készüléken máshogy megy a hbo go szolgáltatás. Jobb minőségű képpel, amibe njncs beégetve a logó sem és 5.1 hang mellett. Míg böngészőből vagy android alapú eszközöknél gyengébb minőségű kép és stereo hang van.Nocsak, most néztem bele telefonon.. lehet andtoidra is meférkezett a változás mert nem látok logót a hirtelen kipróbált hbo go tartalmakon a képben. Ah az androidtv / firetv apk még a logós verziót mutatja. De a samu telefonom logó nélkülis
-
kokokka
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Nem azt írtam, hogy szeretnék öt darab HDD-t rákötni, az csak példa volt arra, hogy miért jó, ha egy HUB-nak van külön tápja! Oda írtam, hogy elvileg! Egyet szeretnék rákötni de úgy, hogy legyen mellette egy pendrive belsőnek formázva és működjön az ethernet adapter. Ezért kérdeztem a legelején azt, hogy melyik adapter működik jól a Sticken és hogy van e olyan belőle ami USB HUB is egyben (esetleg külön táppal). A többi csak kialakult, de a lényeg ez.
Joshi válasza a Baseus-al szinte teljesen az amire vártam, ha létezne olyan külső táppal még jobb lenne. De ha like-olni lehetne a hsz-eket, neki nyomnék egyet érte
-
kokokka
addikt
-
kzkz
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
Én a stick home gombját nyomom meg, ez bekapcsolja a TV-t is, meg az erősítőt, és egyből a főmenüben vagyok. Amikor kikapcsolom a stick-et, akkor kilövi a Tv-t és az erősítőt is. A gond az, hogy nem tudom megállapítani egy másik gépről, hogy a stick kikapcsolt állapotban van-e, mert kikapcsolt állapotban is ping-elhető. Pedig szeretnék áramtalanítani ezt-azt, ha nem megy a stick...
-
spiky03
veterán
-
gzoll
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Nem, nekek MyTV van, az a Telenor netes TV szolgáltatása, azon kívül az Itt Ott TV volt egy darabig de nekik csak KODI bővítmény volt, nagyon nem volt kényelmes. A többit nem próbáltam, mert a My TV nekem bevált, nem kell szerződni meg hűségidőt tolni, akármikor lemondható, megvan minden csatorna amit nézek, és mindenen fut az applokációjuk. Külföldön élek rengeteget utazok, nekek ez nagyon jó hogy egy sticken is fut, aztán ha megyek pl szállodába csak bedugom a tv-be aztán megy minden, mobilról is nagyon jó 🤗
-
SzaboZE
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Igen, azzal kezdődött az egész, hogy nem tudtam aktiválni (miközben már használtam korábban). Egyszer csak kérte, hogy a profilomban aktiváljam, de hiába írtam be a kódot a weben, nem történt semmi, nem lépett tovább. Most viszont odáig se jutunk el, hogy regisztráljam, mert ennél az update funkciónál elakadunk bekapcsolás után. Menü ssem jelenik meg. Egyébként hogy lehet megnézni az amazon oldalán?
-
-
gzoll
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Azt írta az ember hogy androidos box-a van. Nem azt hogy xiaomi tv box-a van, tehát bármi lehet az az androidos box, ami nem feltétlenül jobb. Egyébként az alap firestick és a Mi Stick között annyi a különbség, hogy a Mi Stick-en rendes android van, nem kell trükközni az appokkal, amik nincsenek az amazon áruházban 🤗 . Persze tudom itt mindenkinek csak a 4K stick-je van mert az mennyivel szupergyorsabb, de ugyanúgy szopás ha valaki nem ért hozzá hogy kell felbűvészkedni az appokat.
Mindegy nem vagy vagy vitában vagyok, akinek olyan a tv-je meg hangrendszere annak tényleg jó a firestick 4k, de ha valakinek annyi kell hogy a buta tv-n menjen netflix, hbo, mytv, kodi, ilyenek arra a sima firestick és a mi stick is jó csak a mi stick kevesebb buhera -
spiky03
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
Akkor lehet még sem kell ez nekem.
Mert az most CE alatt is megvan.
Csak kérdés meddig lesz rá támogatás...
Meg ott nekem nem akar belépni az Amazon Primeba. Mondjuk az elvileg csak 2.0 hanggal menne meg valami 950x560as felbontással, ami szintén nem az igazi.
A Netflix 720pre van beállítva mert a box az 1080at már nem mindig bírnáNem értem a gyári miért nem tudja ezeket?

Olyan nehéz lenne ezt beállítani? -
spiky03
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
Értem.
Lehet akkor felkeresem unokatesómat aki kint él németben és mndom, hogy vegyen nekem egy 4K-s verziót.
Én most CE alatt nézem a Netflixet ott van 24 hzes lejátszás.
Akkor azt mondod, hogy a gyári Netflix appban nincs ilyen?
Mert amíg nem volt boxom akkor Xboxon néztem és ott pl a Vajáknál 60 hzen játszotta csak le és ott azért lehetett látni a döcögéseket.
Jó teszt erre a döcögésre az Elysium első pár perce ahol a bolygót pásztázza a kamera a parkokat.
Reméljük az HBO Max rákerül hivatalosan is.Magnézed, hogy nálad döcög-e?

Aztán max ha nem jön be akkor lesz egy eladóm.

-
vicces
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
remélem megjelenik rendesen a linken: [link] az ár úgy látom váltakozik, most 1 dollárral drágább már.
ez a 4k-shoz és a asszem 2.gen nem 4-kshoz, de hangerőgombos távirányitóshoz jó. nem birom jobban körülírni. az akku fedél végülis tart. szerintem ha az ember játszik vele és kikopik ez is le fog járni. legfeljebb raknék rá egy ragasztószalagot. celluxot vagy feketét, oszt jó van az úgy.
-
contaxg
veterán
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
mukodik, ahogy kmarci irja mindig folyamatosan jo a minoseg, ellenben a gyarival :SS
3dik ok: elerheto vele, hogy ne csak amagyar lokalizaciot nezd (illetva az orszagot ahol vagy), es barmilyen feliratot ra tudsz tolteni
(igy amire nincs hivatalos felirat azt is meg lehet oldani) -
a2d2
addikt
-
azbest
félisten
válasz
kmarci25
üzenetére
Az amcsi hbo go tartalma mintha az amazon felületbe integráltan működött volna, amolyan fizetős csatornaként. Bár lehet az másik hbo szolgáltatós volt és a go-ra ott is volt külön app.
A mi európai hbo go-nk meg azt hiszem olyan országokban érhető el, ahol csak firetv basic vásárolható hivatalosan. Basic-et meg nem tudom hányan vesznek, de lehet úgy általánosságban is kicsi az elterjedtsége a másodrendű amazon országokban. Azt nem néztem még, hogy az amazon app store-ba milyen feltételekkel kerülhet be ilyesmi. Gondolom az a legfontosabb szempont, hogy máshol kötött előfizetést jutalékmentesen lehet-e használni vagy esetleg külön pénzt kér az amazon. -
chros
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
Koszi, de ez meg van mar a router-bol.
En masik DNS-t akarok hasznalni/hozzarendelni a fix MAC/IP-hez! (Majd kesobb leirom miert
)
De ugy nez ki, ez is konfigolhato router-bol (openwrt).Mar csak az a kerdes, fire stick-en hogyan latom az alapveto halozati beallitasokat (IPv4, IPv6, gateway, DNS, stb) ethernet kapcsolat eseten (hogy le lehessen ellenorizni a hozzarendelest).
-
gdsantos87
csendes tag
válasz
kmarci25
üzenetére
HBO GO aktuális helyzet (és esetleg segítség másoknak):
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Gijon fórumtárs által leírt adblink programmal egyből sikerült feltennem a "tyniupload-os" HBO GO appot.
Az alkalmazás szépen működik is egészen a film/sorozat indításáig, ott viszont kidob 5.1-es hibával.
Erre más fórumon ezt találtam megoldásként lehet jó:
"Én a routeren az AdGuard DNS szervereit használtam, az blokkolta az HBO DRM szerverét. Miután átállítottam a Google DNS szervereire (8.8.8.8 és 4.4.4.4) egyből ment."Valaki találkozott már ezzel az 5.1-es hibával? Illetve van olyan, aki ezt esetleg meg is tudta oldani?

Köszönöm mégegyszer mindannyiótok segítséget!

-
djnice
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
A Netflix sehol sem vált alapból frekvenciát két kivétellel:
- Apple TV 4K: Régi kódbázist használnak, az újban a Netflix már nem engedi, de a 24.000 fps itt eleve nem kadenciahelyes
- Nvidia Shield TV: Egy 3rd party app analyzálja a hálózati forgalmat és az alapján vált, hack, de jól működik
A lényeg hogy a Netflix-nél sokan panaszkodtak hogy a filmek indításánál pár másodpercig nem volt kép (ilyenkor váltott a kijelző frekvenciát), ezért egy ideje kiszedték ezt a feature-t belőle
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Én is kezdek kifogyni az ötletekből, hogy mi, miért is kell nekünk okvetlenül
. Van a tv felett egy virágszerkezet....no arra gondoltam, ha úgy öntözném meg, hogy véletlenül belefolyna a tv be a víz, akkor lehet vehetnék egy projektort helyette. Nem tudom, szerintem jó ötlet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Nem mindegy, hogy AIpa vagy AInya vásárol be
- Fogyjunk le!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Futás, futópályák
- Visszavont videó árulkodik az új Steam Controllerről
- További aktív témák...
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Új Asus ROG Zephyrus G14 OLED 2.8K G-Sync 120Hz RyzenAI9 HX370 32GB 2TB RTX 5070Ti 12GB W11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem is láttam..

Egyébként van, ahol kimondottan jó használni egy-két javító technikát.

gyűrű