- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy Note 3 - fókuszban a szolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
Topikgazda
Én az elején próbáltam csak a downloadert. Fenn van az xprole fájlkezelő, a 4k maxon, azzal elérem a PC=vagy a nast. Mindent azzal telepitek.
@csabi elhiszem, csak nem láttam még a saját gépemen.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Miből gondolod hogy ennyien rosszul csinálunk valamit, akik jeleztük, hogy zip fájlt tölt le.
Telefonon se teljesen jó a letöltés, mert bár a mérete megvan, de apk.zip a fájl végződése.
Ha sticken a downloader-ben nyitom meg az oldalt, és ott akarom letölteni, akkor egy net.zip fájl jön le, ami pár kbyte.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Felmerült egy-két kérdés
Firesticknél megoldható-e hogy pendrive csatlakoztatható legyen? Ha lehet akkor az eszközt lehet-e smb módján elérni a hálózaton?Melyik a legjobb /népszerűbb fájkezelő a stickre?
2 nap alatt azt kell, hogy mondjam nem bántam meg az eszközt. HBO-t nem próbáltam a sticken de az Android TV-men úgy is rajta van.
-
m0ski
aktív tag
Köszönöm, akkor lehet, hogy mégis váltok.
APK: először amikor próbáltam, nekem is csak net.zip jött le, végül PC-n leszedtem az APK-t, felraktam a NAS-ra, és onnan került fel a stickre.
PC-n Firefoxban próbáltam a letöltés után normális URL-t visszanyerni, de biztos, hogy valami átirányításon megy keresztül a link, mert csak egy index.php végű URL-t kaptam vissza a tényleges apk elérési útja helyett. -
blakey
titán
A Maven féle jobban optimalizált, sokkal jobban kihasználja a Fire TV tulajdonságait, mindenképp az az ajánlott. Normális Atmos, DTS hang, a videókkal is jobban bánik, stb.
Más: apk telepítés
Nem igazán értem, hogy miért nem olvastok vissza, keresgéltek itt a topikban, mert többféle módszer létezik. A helyhiány miatt én csak a szükséges app-okat telepítem, igyekszem minél kevesebbet használni, tehát az egyik módszerem az, hogy letöltöm a Downloader-t majd a segítéségével a Kodit. A Kodi fájlkezelőjét használva, a számítógépről (amivel letöltöttem a fájlokat) mindent áthúzok egy mappába és a Downloader segítéségével feltelepítem, sima Kodit törlőm, ez a módszer azért jó, mert ha pl. egy pendrive-al bővítjük a tárhelyet akkor a külső tárhelyre fog települni a legtöbb app, nem kell átmozgatni. A másik módszer az adblink, ezzel felteszem a Kodit, majd Downloader segítségével feltelepítem a szükséges appokat. Megnéztem még egy Androidos eszköztől és nekem most is apk-t tölt le, úh. valamit nagyon rosszul csináltok, ha zip-et tölt le.[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
m0ski
aktív tag
válasz Csabi1984 #3794 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a sima KODI nem viszi, kell a Maven. De mivel nincs DV anyagom, nem próbáltam, csak olvastam.
De igazából a többieket is kérdezem, hogy a Maven verzió Fire OS optimalizáltsága miben vehető észre az alap KODI-hoz képest?Utoljára a simát raktam fel, az most megy rendesen. Ha nem muszáj, nem kezdeném újra a library építést meg az egész folyamatot (hacsak a KODI-n belüli backup-al nem tudnék átköltözni Maven-re )
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Baga19830701 #3780 üzenetére
Nem értem nektek mitől lesz zip. Nekem minden androidos cuccom apkot tölt le.
-
blakey
titán
Nekem nem sikerült zip-ként letölteni, így vizsgálni sem tudom.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kzkz
őstag
-
blakey
titán
válasz Baga19830701 #3780 üzenetére
Reggel szereztem egy Androidos telefont, sima apk-ként töltötte le. Nem tudom mitől lesz zip.
-
-
blakey
titán
válasz Baga19830701 #3771 üzenetére
Nekem nem zip-et tölt le, valamit rosszul csináltok, semmivel sem sikerül zip-et letöltenem, ha a Maven Kodit szeretném letölteni. Egyébként mire klikkeltek?
Ide kell klikkelni:
Ide feltöltöttem a biztonság kedvéért.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tsilver
aktív tag
Disney+ gombot valahogy át lehet mappelni a Kodi-ra, nem találtam olyan leírást amivek Kodi-t lehetne csináln
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Csabi1984
addikt
Kipróbáltam, hogy tegnap nem léptem ki a Kodiból csak a Tv-t kikapcsoltam ami kikapcsolta az erősítőt. Mikor bekapcsoltam a Tv-t a Kodi-n a képernyőkímélő futott
Lehet, hogy csak azért mert nem ment alvó módban. -
Fandango
veterán
-
Csabi1984
addikt
válasz Baga19830701 #3771 üzenetére
Ezt én is alátámasztom. PC ről apk-t szed le de firewire sticken downloaderrel net.zip
-
blakey
titán
válasz Baga19830701 #3769 üzenetére
Már többször linkeltük, igen, innen, a "Download"-ra klikkelsz, természetesen a Fire TV -re valót töltőd le, apk-t tölt le (
net.kodinerds.maven.kodi.firetv.armeabi-v7a-202204192217-f97978d7-Matrix.apk
). Miért írod, hogy zip-eket? Nekem még nem sikerült zip-et letölteni.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #3765 üzenetére
Olyat nem csinál, ezt miből szűrted le? Soha nem lépett ki vagy fagyott le filmnézés közben.
-
blakey
titán
A képernyővédő kikapcsolható menüből is, az nem nagy probléma, de az, hogy mindent ADB-vel oldjak meg, már számomra nem elfogadható és nem is akartam azzal is ennyit bajlódni. Egyébként azért vettem, hogy kipróbáljam, teszteljem és lássam, hogy tudok-e vele együtt élni vagy sem úgy, hogy a zenét másképp oldom meg. Az általad linkelt oldalt is elmentettem, kipróbáltam, működik is, de inkább nem használom zenére a stick-et, USB-n nem ismeri fel a DAC-ot, TV- keresztül nem hallgatok zenét, a BT meg működhetne, de a hang minősége "zenei füllel" pocsék. Gondolkodtam egy rPI+Volumio-n, ami + kütyü lenne, aztán sok gondolkodás után inkább CE20-at használom, azzal jó a zene, rádió és 1-2 kiegészítő, mozira, stream-re mást használok, úh. most a fő rendszerben nincs változás, maradtak a jól bevált párosok annyi különbséggel, hogy már Kodi Nexus-szal fut a CE.
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #3758 üzenetére
Ha szünetelteted több, mint 20 percig akkor igen.
-
blakey
titán
válasz zoltan6 #3755 üzenetére
Sajnos, az egy nagyon rossz tulajdonság, hogy nem lehet kikapcsolni az alvó módot, emiatt zenére nem is tudom használni, próbálkoztam elég sok mindennel, aktív megjelenítés nélkül gyorsan alvó megy, emiatt csakis film-, sorozatnézéshez ideális.
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #3752 üzenetére
Van HDMI toldó és utána a sima, megszokott HDMI (apa-apa) is jó lesz, én is úgy használtam. Toldónál is érdemes odafigyelni a paraméterekre, a 2.0, 2.1 jelölés az interfészre vonatkozik, a kábeleknél, High Speed, Ultra High Speed, stb. megnevezések vannak.
-
blakey
titán
válasz viperabácsi #3750 üzenetére
Sajnos csak olyan működhet, ahol a képernyővédő nem aktiválódik vagy a készülék 20 perc után nem megy alvó módba, tehát olyanra lesz szükség, ahol a képernyőn van valamilyen aktivitás, anélkül qka. Zenére gyakorlatilag alkalmatlan a Stick, én is próbálkoztam, Kodi alól is, 20 perc után alvó módba ment ráadásul nálam csak a BT jöhetett szóba mivel a HDMI közvetlenül a TV-ez csatlakozik.
#3751 tomigonzo
Ugyanúgy viselkedik az is, a myTuner egy nagyon jó lejátszó, évek óta azt használom, a Stick nem zenére van kitalálva, emiatt, sok próbálgatás után úgy döntöttem, hogy nem veszek mellé egy másik zenére alkalmas eszközt, hanem visszatérek a VIM3+CoreELEC-hez és azzal oldom meg a zenét és a Kodi kiegészítői használatát, mozihoz másik eszközt használok.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok Ha szeretnék Hdmi hosszabbító kábelt venni kell-e valamire figyelnem? Hosszabbítónál is van 2.0 2.1 hdmi?
-
tomigonzo
aktív tag
válasz viperabácsi #3750 üzenetére
tune.in barmifele eszkozre is
https://tunein.com/ -
viperabácsi
addikt
Egy kérdés rádio hallgatásra melyik app a legjobb ?
Próbáltam a MY Tuner-t , de az képernyő védőre kapcsolva 30 másodperc után leáll.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok sajnos nem boldogulok ezzel a firestickel
Miért van az, hogy ha számítógépen nézem ezt az oldalt és rámegyek a jobb oldalira ami ugye a firestickhez való a számítógépen nézve apk kiterjesztés, míg a firestick zip-ben szedi le. Nem értem miért. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz Csabi1984 #3741 üzenetére
használd a mobilodon az amazon fire tv app-ot. itt még gépelni is tudsz a telefon billentyűzetén.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Mai nap átvehető a Max Firestickem
A sticknek van fájl kezelője amin elérhetem a NAS-t jogosultság megadása után. Ha igen akkor az járható út, hogy letöktöm a NAS-ra a maven kodi apk-t és onnan telepítem? Mert nézegettem azt a Dowmloader-t de ott csak link lehetőség van és ha mégnézzünk egy egy elérhetőseget akkor aztán lehetne pötyögni a taviranyitóval -
tsilver
aktív tag
lehet valahogy a Stick alap hangerejét változtatni? a TV normál esetben 20 egységgel hallgatom a stick esetében meg 2-vel, már nem tudom jobban csökkenteni
-
spiky03
veterán
válasz Dani_kp #3737 üzenetére
A gyári appok, amiket le lehet tölteni a Storeból azok jelzik ha van friss verzió, amit külön raksz fel, pl HBO MAX ott sajnos manuálisan kell frissíteni.
Elvileg Disney+ az lesz rá hivatalos verzió, mint a Netflix, vagyis azt nem apkból kell majd rátenni.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dani_kp
addikt
válasz zolikaDB #3736 üzenetére
Egyenlőre ennyi, netflix, hbo max és a youtube volt a lényeg. Majd nyáron ha jön a Disney+ akkor jövök majd erre szerintem, de addig is read only üzemmódban látogatom a topicot.
Még annyit kérdeznék, hogy ezekre az appokra szokott jönni frissítés, ha igen akkor automatán frissül vagy törölni kell manuálisan a régit és úgy fel az újat?https://ingatlan.com/33821564
-
blakey
titán
Semmit sem "kell", úgy használd ahogy számodra kényelmesebb.
-
Mano66
senior tag
Ha NAS-on van a média tartalom elég a sticken telepíteni a kodit vagy kell hozzá a Plex is. Vagy elég a kodiban betallózni a mappa tartalmakat mint a CE-nél.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Dani_kp
addikt
válasz zolikaDB #3731 üzenetére
My bad. Nem a downloader-ben voltam, hanem a sima böngészőben. Egyből le tudtam tölteni, már csak a telepítéssel akadt gondom, de azt is megoldottam, csak törölni kellett az előző verziót. Amit írtál az már engedélyezve volt. Azért köszönöm a segítséget .
https://ingatlan.com/33821564
-
blakey
titán
válasz zolikaDB #3729 üzenetére
Automatán nem teszi meg a Kodi? - a Kodi indításakor, amennyiben be van állítva, menet közben nem frissít.
A frissen hozzáadott file-okat frissíti? - beállított időközönként frissít, töröl, figyeli a változásokat.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nálam pont a CE20 dobott egy "hátast", a watchdog-al korábban is voltak gondok, én qkáztam, eszem ágába sem lesz újra kipróbálni.
-
blakey
titán
A watchdog sajnos sz@r, nálam egy másik rendszeren konkrétan lefagyott, újraindult a rendszer, csak hálózaton (ssh-n) keresztül tudtam rendbe tenni. Használd a "Library Auto Updater" kiegészítőt.
-
m0ski
aktív tag
Az ünnepek alatt kísérleteztem egy kicsit, és úgy tűnik megvan a hiba oka.
Ha KODI alá feltelepítem a Library Watchdog-ot, akkor onnantól kezdve szaggat a 1080p. Úgy, hogy a plugin látszólag nem csinál semmit (direkt bekapcsoltam a progress-t, hogy lássam ha dolgozik).
Viszont amint kikapcsolom, megszűnik a szaggatás.Nem tartom valószínűnek, hogy a szaggatást a wifi kapcsolat okozza, mert bekapcsoltam a System monitort, és nem mutatott érdemi forgalmat Watchdog mellett sem. Szóval nem hiszem, hogy a LAN adapter segítene.
Ha más megoldás nem lesz, marad a Docker-es Emby, a KODI-t megtartom RTL Most-hoz és TV2 Playhez
-
blakey
titán
válasz tsilver #3719 üzenetére
Írtam már, sajnos a DAC-ot nem ismeri fel USB-n, ezután lett volna az, hogy veszek egy RPI4-et a zenéhez, végül maradt a Vim3 Pro + CoreELEC boxom, azzal megy a zene és egyes Kodi kiegészítők.
-
tsilver
aktív tag
válasz tsilver #3712 üzenetére
csak tapasztalatnak, bár nem gondolom, hogy sokan akarnák így használni
Szóval arra gondoltam, hogy bedugom az USB DAC-ba és TIDAL-t hallgatnék jobb minőségben ,de sajnos így nem megy az FS-el, ez okozta a hibát illetve hogy meg sem szólalt a KODI alatt, bár itt legalább elindultak a videók.
-
blakey
titán
válasz KaqXar19 #3714 üzenetére
A Downloader-el való telepítés már többször le lett írva, linkelve, valamint elég sok videó kering a neten.
-
tsilver
aktív tag
- 4k-s TV-n a streaming appok tökéletesen mennek és FS4KM-on is
- bedug régi HD Tv-be, felület átállítva no HDR, 1920 felbontás. OK
- semmilyen streaming-et egyik szolgáltatótól sem játszik le FireOS alatt, mindegyeiknél unable video, vedd fel a kapcsolatot üzenetAudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
tomigonzo
aktív tag
udv, esetleg masnal is:
tegnaptol nincs CEC, ujra hozzaadtam a tv-t, minden resetelve, sem hangero, sem power,
4k max,
havernal sima 4k onmagatol alapallapotba hozta magat, minden app eltunt, gondolom jol sikerult sw frissites,
masnal?? -
code1005
senior tag
Van akinek megy a netfix atmos? (Nekem a 4k-se akar) Ha megy akkor mi az app verziója, illetve a stick os verziója?
Köszi!
plata o plomo
-
Janaboy
veterán
Azért elég gáz h a Hbo Max csak full hdban megy nem HDR képes 4k tvn
Janaboy
-
-
azbest
félisten
válasz Baga19830701 #3704 üzenetére
ugye nem másokkal együtt használsz fiókot? Ha rendes, csak általad használt fiók, akkor esetleg a netkapcsolatod vacakolhat.
-
Baga19830701
csendes újonc
válasz Baga19830701 #3693 üzenetére
-
tsilver
aktív tag
válasz kokokka #3700 üzenetére
mindegyik van Maven kodiban is installálva meg külön is most próbálgatom , de most HBOról beszéltem ami nem megy csak HD közelében, de hogy látom gyűrűje leírását ez vmi központi bénaság most, és persze nem kadenciahelyes ugrál mint a fene a fries alatt Kodiban meg el sem indítja a filmet
ezek a beállítások[ Szerkesztve ]
-
tsilver
aktív tag
természetesen a TVappot 52.10-et amit itt linkelgetünk HDR TV van. TV apja jónak tűnik és a tömni streaming szolgáltató is jó 4K
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
Topikgazda
válasz tsilver #3698 üzenetére
Nem tudom mit csinált a hbo, de pár napja a 2 itthoni firestick 4k maxon, csak full HDban megy. Se 4k se dv. Ugyanez a helyzet a kodis addonnal is. Megjelenik a 4k dv sáv de nem játssza le. A shieldemen és az android tvmen megy ugyanúgy mint eddig ... Netflix és a prime app fullos továbbra is. Annyi hogy pár napja volt egy fire tv frissítés. Már ujraraktam mindet de ennyi.. 2 stick ugyanazt csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy Note 3 - fókuszban a szolgáltatások
- Villanyszerelés