Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03
üzenetére
Sajnos nem segített, így tényleg a routerrel lehet a gond, mert most is szagagtott a remux.

Úgyhogy veszek egy olyan USB-LAN adaptert.Viszont a fél siker a Yatse.

Átírtam a portoto másra, megadtam a jelszót mert kérte.., így már emgtalálja rögtön, viszont nem engedi csatlakozni. Amikor a Yatseben beíroma felhasználónevet és jelszót utána aKodiban megjelnik egy fogyelmeztető ablak, hogy tényleg engedélyezem-e a távoli elérést, rányomok, hogy igen és uána jön egy hibaüzenet, hogy az elindítás meghíúsult és kis is dob a Kodiból.Amúgy CE alatt ott meg nincs se felhasználónév megadva se jelszó és működik, ahogy a blakey is írta.
Nem engedi bekapcsolni a Távirányítás engedélyezése más rendszereken menüpontot.
Nem tudom mi lehet vele.

-
spiky03
veterán
Köszi ismét!

Meg is csianáltam az xml-t Total Commanderben, már csak majd a jó helyre kell bemásolnom.
Itt melyik vonatkozik a Stickre?
[link]Én sem itt terveztem megvenni, csak példának hoztam, hogy egy ilyen jó lesz-e?

Megnézem Alin, hogy mennyiért van és rendelek egyet első körben, aztán meglátjuk mit tud. Ha jó lesz akkor használom, hogy esetleg nem, akkor muszáj lesz a router csere. -
blakey
titán
válasz
spiky03
üzenetére
Szóközök nélkül, de használhatsz nagyobb memória méretet is, én így használom:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>314572800</memorysize>
<readfactor>4</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>Igen, olyan USB HUB-om van, de feleannyiért vettem.
-
spiky03
veterán
Ez így működhet majd:
< advancedsettings >
< cache >
< buffermode > 1 </ buffermode >
< memorysize > 139460608 </ memorysize >
< readfactor > 20 </ readfactor >
</ cache >
</ advancedsettings >Ezt találtam itt egy korábban linkelt linken.

@#2991blakey
Akkor jól gonoltam, hogy ez lesz a bibi.
Gondolkodtam, hogy lecserélem egy 55-re mondjuk, azok már tujdák ezeket.
De lehet olcsóbb lenne egy HUB mint neked van.
Valami ilyesmid van: [link]
-
spiky03
veterán
A Boxon ott LAN-on van a routeren, ott nincs ilyen gondom. Ott nem kellett semmi ilyesmit állítani, így ezért nem néztem még azt. De ha jól rémlik írtál már erről korábban majd visszakresem, hogy azt hol tudom szerkeszteni meg mit kell beírni.
Lehet, hogy itt már elfogy wifin az Asus RT-N18as router.
Mondjuk a 100 megát tudnia kéne, a Remuxok meg 40 megások max.Elnézést ott valóban figyelmetlen voltam!
-
blakey
titán
válasz
spiky03
üzenetére
Pufferelésre a megoldás egy advancedsettings.xml beállítás, semmi sem pufferel, ha jó a hálózat és a beállítások. Régóta használsz Kodit, régóta van Sticked, ezeket már rég tudnod kéne, hogy mi szükséges egy Kodi beállításához. Nálam a 4K Dolby Vision sem szaggat.
Azt írtam, hogy az eszközön vagy a hálózatban (a komplett rendszerben), tulajdonképpen napok óta ezt írom/írjuk. Csak valahogy nem olvasol el minden szót, na mindegy. Már rég működne, ha jobban odafigyelnél.
-
spiky03
veterán
Oke, akkor megadom neki azt a portot aztán kiderül.
De eltűntetni em akarom a másikat, mert a Boxot is fogom majd használni a Remuxok/BD-k miatt, mert sticcen nem nagyon akartak tegnap menni. Folyamatosan pufferelt meg pl egy 1080ps filmnél is kiírta, hogy alacsony az átviteli sebesség.@#2984kmarci25
Azt mondtátok, hogy egy eszközön zavarja akettő nem?
De így akkor már értem, hogy az is bezavarja.Köszi ismét mindkettőtöknek!
-
ttamas
tag
Hbogo másnál is megállt, hogy nem tamogatott eszköz? 48as vegű verzió van fent, ma reggelig működött.
-
blakey
titán
válasz
spiky03
üzenetére
Nem kell jelszót adni, anélkül is megy. A hiba addig jelen lesz amíg nem tünteted el a másik Kodit, tehát próbáld ki net nélkül vagy másik eszköz ne legyen a hálózatban. Semmit mást nem kell beállítani, vagy valtoztatsz a porton, 8080 helyett mondjuk 8888 legyen vagy bármi, de ezeket leírtam.
-
spiky03
veterán
Hát fél siker ha mondhatom azt.
A hangok azok mondjuk azt rendben vannak. Van már DTSem 5.1ben, a TrueHD "magját" játsza le csak ahogy írtad 640 kbos DD lett belőle. DTS-HDt még nem néztem de gondolom ott meg majd a DTS lesz talán 1,5 megás.Viszont a Remuxok szaggattak egy BD50es lemez alig akart elindulni.
Valamint a Yatses vezérlés még mindig nem megy.
A Kodi indulásnál azt a hibát még mindig kiírja pedig másik Kodi nincs a Sticken.
Bekapcsoltam amit kell, adtam meg jelszót is mert ugye azt kérte, majd ezt a szépet dobta:
linkMit nem állítok még be?
Esetleg akinek minden rendben megy megosztaná a beállításait, hogy hol mik vannak beállítva?
Nagyon megköszönném

-
Joshi
titán
Amennyiben a videó fájl mérete max 4GB (FAT32), ugyanis a Fire Stick 4K nem támogatja se az NTFS, sem pedig az extFAT fájlrendszereket. Állítólag volt akinek működött az extFAT, de nekem a sima Fire Stick 4K nem látta.
Ja és mindenek előtt kell egy OTG kábel, mert a Stickeken csak microUSB csati van.
-
blakey
titán
Passzív HUB-al is működik, de nyilván jobb olyat beszerezni, ami "aktívvá" tehető. A HDD-n, a házon, azaz sok mindenen múlik.
#2977Joshi
Arról nem beszélve, hogy a Stick is inkább hálózati lejátszásra való, tehát hiába tudja, nem 100%-osan, NTFS nem működik, FAT32 meg korlátozott. Egyébként manapság már nem feltétlenül értem az USB-s lejátszás lényegét, mert szerintem minden olyan helyen, ahol van internet, ott egy USB is van, az meg elérhető a belső hálózatról, akár egy routerről is. -
robi-k
őstag
Tud, de szükséged lesz egy aktív USB hub-ra.
-
fila
senior tag
Vettem egy sima 4k sticket. Netflix és hbo-max (márc 8-tól) volt a cél. Sajna az Android-os Tcl tv-m bűn lassú, akadozik ezekkel az appokkal. Ez viszont nagyon pörög, öröm és boldogság.
(Van már pár amazonos dolog itthon, kindle, fire kids tabi, echo)
Nem igazán néztem még utána mit tud még a stick, az viszont érdekelne usb-ről tud lejátszani mkv-t valahogy, valamivel? Minél egyszerűbb megoldás érdekelne. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03
üzenetére
Hát ez nem akar összejönni

Yatse nem látja még úgysem ha beírom az Stick IPjet meg a portot (8080).
Mit csinálok rosszul?Ez van beállítva:
linkLehet, hogy köze lehet a Kodi indulásakor kapott hibaüzenet, hogy a távoli elérés meghiúsult vagy valami hasonló.
Azzal mit lehet kezdeni?
-
spiky03
veterán
Sikerülta app2fire-el felrakni a Maven Kodit.
Hozzáadtam a NASt is már, Film meg Soroaztok at bescanneltem.
Még a hangot kell kiprübálnom, ahogy leírtad, meg a Yatset majd, hogy működik-e
Netflixet is felraktam, de nem próbáltam még ki.Mást nem tettem fel. Az Amazon Primet még kipróbálom, hogy itt működik-e mert CE alatt nem tudtam belépni a laptpon Kodi alatt meg csak 480pben játszott mindent.
Mondjuk a gyári appja tetszik a Primenak az X-ray funkció érdekes.
Köszönöm ismét mindenkinek a segítséget és az infókat!
-
jolti
senior tag
válasz
zotyorage
üzenetére
De jó neked!
Én ma vettem át egy ilyen 4k-s Fire sticket. Lent a nappaliba vettünk egy nagy Sony tv-t és a régi Pana plazma felment a hálóba. Abba vettem egy ilyet.
Qrva jó amúgy, csak nekem is az Hbo go hiányzik róla.
Olyan helyen nincs leírva ez, ahol egy laikus is megértené ezt? Mert ez nekem kínai.
Már azt sem értem, hogy mi az adb...
-
zotyorage
újonc
Nekem épp az előbb sikerült az HBO GO-t felvarázsolni a Fire Stick 4k-ra.
Itt a leírás:
https://www.alphr.com/install-apk-amazon-fire-stick/
Az ADB-s megoldással connect a pc-ről és copy, és már megy is.És tényleg a 248 végű kell, a többi nem jó:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=hbo+go+248
-
blakey
titán
-
kzkz
őstag
-
blakey
titán
válasz
files32
üzenetére
Van egy másik módszer, ha már fent van a Kodi akkor annak a fájl kezelőjével a Downloader mappába kell húzni az apk-kat és azzal simán telepíthető. A lehető legkevesebb felesleges appal próbálom megoldani, az egyik ilyen egy plusz fájlkezelő aminek semmi haszna ha már fent van a Kodi. Érdemes telepíteni az Aptoide áruházat is, onnan is lehet telepíteni, ha nincs Kodi vagy kell egy használható áruház.
-
files32
tag
Ha az a kérdés, hogy miként lehet külső apk-t telepíteni, akkor ez az én verzióm:
a stick-re kell a storéból egy file manager ( én az X-prole-t használom) ami látja a hálózaton lévő eszközöket (nas, szerver, windows nyilvános mappa, stb...) , a hálózati eszközökre lettöltöm az apk-t, majd az X-prole-al megkeresem és telepítem. Az első telepítés előtt itt is engedélyezni kell, hogy végezhessen a továbbiakban az X-prole is telepitést, majd megjegyzi és a downloader mellett jegyzi.
(Alapból nem látja zip-nek az apk-t, de be- és kilehet kapcsolni, ezt azért mondom mert olvastam, hogy valakinek zip-ként jelent meg az apk fájl.) -
anonym147
csendes tag
Koszi mindenkinek, kozben en is talaltam meg egy alternativat androidra: Send files to TV
Elojott egy masik problemam: a filmek a Synology nason vannak es NFS-t hasznalva ertem el eddig az android boxrol. Most viszont nem tudom hozzaadni. A Nast latja es a filmes konyvtarat is, de nem megy beljebb...
-
blakey
titán
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Tybike81
üzenetére
én is ilyen párosítással használom. HBO-t majd MAX-ra váltáskor telepítem fel.
MAX csak pár euróval drágább a simától, annyit simán megér (a valószínűleg hosszabb támogatás miatt is). sima sticket szerintem nem éri meg venni.én persze mindig megvárom az akciót és akkor rendelek.
-
FingR86
őstag
Úgy néz ki, hogy tiltva lesz a custom launcherek használata az új Fire OS frissítésekben [link]
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984
üzenetére
A Xiaomi jó lenne, ha a szoftveres része nem lenne ennyire sz@r, konkrétan pl. a Mi Box S rosszul váltja a színtereket, nem vált vissza, az SDR-t BT2020-ban küldi REC709 helyett, a színmélységgel is gondok vannak (pontosabban voltak, mert már egy SDR TV-n szolgál, oda jó), illetve a Dolby Visiont sem tudja. A Stick nem Android vagy Google TV, hanem Androidon alapuló Fire OS, ami nem rossz, sok esetben még jobb is, de nem tudja pl. a CC-t, ha netán arra lenne szükség. Kodival használva egy nagyon korrekt cucc, minden jól működik, kevés olyan anyag van, ami szaggatna, VC-1 kódolással van gondja, de az mondjuk nem annyira általános. Szerintem egy korrekt és megbízható cucc, nálam nagyon jól működik.
-
atiska007
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Én egy Mi Box S-t cseréltem Fire Tv 4K Max-ra és eddig nem bántam meg.
Egyedül a Chrome share nem működik, de nem is hiányzik.
Tapasztalatom szerint jóval stabilabb, nincsenek idegesítő dolgok (eddig).
Van egy Xiaomi stick-em (HD) a projektorra kötve, de a következő amazon leárazáskor lecserélem azt is. Lassú mint a bűn. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok nagyon gondolkodom anyum Philips 4K Tv-re (43pus7855) egy 4K-s okosítót. Gondolom a Xiaomi TV stick 4K nem ér fel az Amazon fire TV stick-hez?
Megpróbáltam a sima Xiaomia Sticket (1080p) rádugnii a 4K-s Tv-re nem tagadok eléggé akadozott
-
kzkz
őstag
Köszi!
Amúgy most váltottam 4K Max-ra a 4K-ról, és írták, hogy 40%-kal gyorsabb (Amazon claims that Fire TV Stick 4K Max is "40% more powerful,"), de én 4% különbséget se látok. Nagyrészt youtube-ot és Kodit használok.
Annyi javulást véltem felfedezni, hogy a távirányítón nagyon kicsit puhábban nyomhatók a gombok.
-
kzkz
őstag
Azt jól látom, hogy ha visszaállítom a Fire TV 4K-t gyári állapotra, akkor már nem kell deregisztrálni az amazonnál? Csak azért mert gyári visszaállítás után eltűnt a fiókomból...
Megtaláltam: Performing a factory reset of your Fire TV Stick will deregister your Amazon account from it and make it look like a newly purchased one.
-
Krivy1
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Amazon Fire Stick 4k-t. Elsősorban HBO GO miatt kellett, de sehogy nem működik rajta. Appot nem tudok telepíteni, a böngészőből meg nem nyit meg semmilyen videót.
Van valami megoldás orvosolni ezt valahogy?
-
Joshi
titán
Természetesen felraktam és így működik. Köszi.
Igazság szerint tudja a Spotify-t a Marantz 7011 erősítő is, de azért nem szeretem, mert Zone2-t be kell hozzá kapcsolni. Volt már olyan, hogy elfelejtettem kikapcsolni a Zone2-t és napokig melegedett az erősítő bent a szűk helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- VIABLUE NF-S6 AIR T8 analóg IC High End Dual Mono pár - 2X1m
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

gyűrű