- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- iOS alkalmazások
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy Note 3 - fókuszban a szolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz FingR86 #2499 üzenetére
Ami még kimaradt. Egy Max sticket terveznek venni. Wifije mennyire okes? Van a tv mögött egy ac-s router, a tv is wifin kapcsolódik a hálózatra és simán viszi a 70-80gb filmeket.
A kodi mint lejátszó nekem tökéletes lenne mert az Amlogic boxon is az van (coreelec), de az ugye csak hdr-t tud.
[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
Üdv mindenki. Van egy lg cx tv-m és már unom muxolgatni az mkv fájlokat mp4-be a dolby vision miatt. A tv a kölcsönzött filmeket egy Amlogic-os boxra kötött USB - s hdd-rol játssza le mint kodi (coreelec) mediaszerver. Gondolkozok egy ilyen kis stick beszerzésén. Általában ilyen filmekkel találkozok. 05.03-06 bl+RPU. Jó lenne nekem ez a stick hogy az eredeti mkv fájlokkal boldoguljon? Valamint elernem rajta ugyanúgy a mediaszervert mint a tv gyári lejátszója?
[ Szerkesztve ]
-
gydez
csendes tag
-
spiky03
veterán
Ezt sajnálattal hallom.
Így akkor nem tudom kiváltani a CE boxt.De majd emgnézem ezekel a beállításokkal is, hogy nálam lesz-e hang DTS-nél, meg megpróbálom összehasonlítani az eredeti DTS-el, hogy miben más az a transkódolt DD.
Köshi az infókat és az utánajárást!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
gydez
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon szoktam megszólalni, általában read only követem az engem érdeklő topikokat. (ez is ilyen).
Van régóta egy Fire TV stick 4K-m. A DTS hang eltűnésébe kb. egy éve futottam bele, akkor megpróbáltam utánajárni, hogy mi történt hirtelen.
Amit sikerült leszűrnöm: A Fire OS: 6.2.7.6 verzión még működött, a 6.2.7.7 frissítéssel már nem. Úgy néz ki, hogy az audio passthrough kikerült belőle, illetve a későbbi frissítésekből is.
Akkoriban az Amazonforum-on nyitottak pár topicot emiatt:
[link] [link]
A másodikban az Amazon Staff-os ember hónapokig hitegetett azzal, hogy dolgoznak a javításon, amiből persze nem lett semmi.
Annyit sikerült elérnem Kodi beállítással, hogy legalább DD 5.1 hangot át tudom küldeni az AVR-re.
Stick audio: best available
Kodi 19.3:
Hanglejátszás eszköze: AudioTrack (RAW), Android IEC packer
Hangtovábbítás eszköze: AudioTrack (RAW), Android IEC packer
Ekkor a DTS és DTS HD hangok nem lesznek, ha jól tudom a Kodi csinál egy audio transkódolást DD-re. De legalább lesz 5.1 hang.Ha mindenképp kell a DTS, akkor a Sony XF9005-ös tv-re telepített Kodit használom (tökéletesen megy a DTS)
Saját elméletem szerint az Amazon csak eddig fizetett a DTS licenc után, illetve jött az Atmos támogatás ezért a DTS-nek mennie kellett.
Az Amazon Device Specifications szerint sincs benne a DTS. [link]
Ahogy nézem az összes Fire TV Streaming Media Player-ből kipucolták. -
spiky03
veterán
-
vak_bottyan
tag
Sziasztok. Tudtok abban segíteni, hogy ezt az alkalmazást hogyan tudnám a Fire TV Cube-ra felrakni? Az eredetit nem találom sehol sem:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.panasonic.avc.diga.wwmojKöszi ha tudtok tippet adni!
Jaj, még valami eszembe jutott, a Vodafone TV app gondolom nem telepíthető vagy nem működik ezen a platformon sem ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz Anubis126 #2485 üzenetére
Ha a wifire gyanakszol akkor kipróbálhatod egy telefonnal amin wifi hotspoton megosztod a mobilnetet, csak hogy elindul-e egyeltalán.
Nekem volt ilyen echo dot 3-am amit ki se bontottam, de az alexa appban látszott mert rendeléskor hozzárendeltem az accounthoz, egyik munkatársam vette meg, egy gombnyomással leválasztottam, azóta is gond nélkül használja.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Azur76
tag
válasz esicyhun #2486 üzenetére
Az Firestick AFR csak az Amazon Prime video alatt működik rendesen, Netflix, HBo Go csak a kodi alatt fut kadencia helyesen.
Wolf Launcher alatt is elérhető a System X-ray ráadásul eltüntethető a sok felesleges dolog a főképernyőről -
esicyhun
tag
Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmem, hogy a Kodi képes automata frekvenciaváltásra, valahogy ez a beállítási lehetőség az automata felbontás alatt teljesen kimaradt nekem.
Viszont az én tévémen nem lehet kiíratni a frekit, csak a felbontást.Megoldás lehet ez: Firestick AFR
Itt le van írva, amit ti is írtatok az AFR beállításáról, de van egy plusz lehetőség, hogy a normál fejlesztői menün belül még előhozzuk a továbbfejlesztett, titkos fejlesztői beállításokat, és így stick a TV képernyőjére kiírja a felbontást, frekit, videostream adatokat, és még egy csomó érdekes dolgot. Persze ezt nem kell állandóan használni, jelentősen kitakar a képből, de ellenőrzésre pont jó.
A rejtett menü elérése: menjünk be a fejlesztői menübe, majd nyomjuk le 5 másodpercig a le és az OK gombokat, majd a menü gombot. A "System X-Ray" beállítás fogja kiírni a képmód adatokat.
Lehet ismertétek már, nekem új dolog volt.
Eredeti szöveg:
If you want to verify that the correct refresh rates are being used, you should enable the “System X-Ray” setting and “Advanced Options” setting in the Fire TV’s hidden Developer Tools Menu. The menu can be opened by holding the SELECT and DOWN button for 5 seconds and then pressing the MENU button on the remote. The System X-Ray setting will display a bar across the top of your screen. The number after the 2160p/1080p/720p resolution value is the current refresh rate of your TV. While in the Fire TV interface it will likely be 59.94 and will change once a video begins playing and your TV’s refresh rate is updated. Note that the value displayed is truncated to 2 decimal places, so when the refresh rate is set to 23.976, it will be listed as 23.97 in the System X-Ray bar.
UI: kedden jött meg a Firestick 4K Max, kíváncsi vagyok lesz-e sok különbség a 4K-shoz képest. Hétvégén fogom beüzemelni, eddig sajnos nem volt idő rá, aludni meg szeretek. -
Anubis126
csendes tag
válasz kokokka #2484 üzenetére
Ezt a videót láttam már ma, de azért megnéztem, hátha.
Olvastam olyat is, hogy van aki úgy rendeli meg amazonról, hogy bepipálja hozzá azt, hogy a fiókjához legyen már csatlakoztatva az eszköz. Ha később leválasztja a fiókjáról, vagy nem érkezik meg hozzá a rendelése és úgy törli a fiókjáról az hogyan jelentkezik? (igen arra célzok, hogy megunt vagy lopott került hozzám, de mielőtt bárkit is elkezdenék gyanúsítani vagy írogatni az eladónak jól körbe akarom járni a témát)
Az a baj, hogy most nagyon beteg vagyok, másképp elmennék tesómnál tesztelni az eszközt. (más internet szolgáltató, neki nem a szolgáltatós routere van hanem saját, ott hagyná közvetlenül a dns-t állítani. )[ Szerkesztve ]
-
Anubis126
csendes tag
Sziasztok!
Elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy sticket használtan(bár a hirdetésben új volt írva), egy fire tv 4k max-ot és frissítésnél megáll. Elindítom kéri hogy nyomjak meg egy gombot, kiválasztoma nyelvet a wifi hálózatot utána neki kezd frissíteni és Unable to update your Fire TV Stick 4k Max...
Próbáltam már :
- kihúzni pár percre
- resetelni vissza és jobbra gombbal
- telekomos hgw(zte), itthon ilyen net van.
- mobilról és mobilról vpn-en keresztül(hotspot)
- gép (lan)hálókártya 8.8.8.8. dns és gépbe dugva wifistick-en keresztül(hotspot)
Tudom nagyot hibáztam, de nem gondoltam volna, hogy ezzel kezd. Magyarul a menüig se jutok el. Azt hittem ez úgy működik, bekapcsolom rácsatlakozok a wifire, csinálok/belépek az amazon fiókomba és már a főmenü köszön rám.
Olvasgattam a custom romolásról, de 4k maxra még nem találtam ilyet.
Szerintetek lehet ezzel még valamit kezdeni vagy buktam az egészet és papírnehezéknek lesz jó? -
esicyhun
tag
Egyszerre lehet fent a kettő Kodi is, nekem is úgy van: egy DV-s és egy 19.3 jelenleg.
-
spiky03
veterán
Köszi szépen, hogy megnézted.
Nálam ezek a beállítások vannak és igy produkálja ugyan azt mit nálad, hogy csak 2.0 a hang még DTSnel is. Ha másik beállítást használok akkor meg nincs hangon.
Kép beállításoknal nem tudok 24 hzet választani.
Mind a két esetben ezt írta ki az erősítő
Erősítő egy Anthem MRX710 a megjelenítő meg egy Panasonic ST50 plazma meg egy F22 projektor.
Lehet kipróbálom, hogy felrakom a sima Kodit és nem a DV verziósat, hátha akkor megjavul mint kokokkanak, mert nekem sincs szükségem a DV részre.
-
kokokka
őstag
Nekem nincs DV képes TV-m, hogy le tudjam próbálni így csak arra tudok gondolni, hogy nálad kimondottan a DV miatt sz@rakodhat a hang. Mert nálam az ég világon semmi baj nincs vele, amit kiválasztott az szól. Nincs filmen olyan hangformátum, amit le ne játszana hibátlanul.
-
synar
őstag
Nálam a Fire Tv 4k Max és az Nvidia Shield esetében is csak akkor van Atmos hang, ha a hangtovábbítás eszközét Raw-ra állítom, Yamaha RX-V683-as erősítővel. Azt már írtam korábban, hogy általában a lejátszás elindításakor nincs hang a Fire Tv, v19.3 Matrix DoVi esetében, ilyenkor be kell lépni a lejátszó ablakban a beállítások> hang beállítások menübe és ott kikapcsolni a hangtovábbítást, ekkor megszólal az analóg hang, majd rögtön ezután visszakapcsolni és így minden esetben már az Atmos hangsáv szól (ezt ráprogramoztam egy gyorsgombra Keymap editorban). Nvidiánál nincs ez a jelenség, ott rögtön az Atmos szólal meg, ugyanabba a rendszerbe kötve 19.3-as Kodival, ami alapból telepítve is volt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz spiky03 #2476 üzenetére
Amit tudni kell a rendszerről.
Fire OS: 6.2.8.1 (NS6281/4061)
Fire TV Home Version: 6341067.1
Kodi: Fire Stickes v19.3 Matrix DoVi
Marantz 7011 erősítőbe van dugva közvetlenül. (A forrás nevek senkit ne tévesszenek meg, azok csak az erősítű HDMI bemenetek elnevezései.)
Másik lejátszó Oppo 203, de természetesen azzal is ugyan ezt a 33GB-os fájlt játszottam le.Nos kipróbáltam és hát tényleg nincs HD hang, de mondhatjuk úgy, hogy egyáltalán nincs csak Surround hang. Persze abból az erősítő csinál 5.1-t, de azért na. Viszont ha a Fire Stick 4K beállításában a hangot PCM-re teszem, úgy legalább már van 5.1. Hogy aztán az megegyezik a TrueHD-val, azt nem tudom. Kipróbáltam az Oppo 203-al, és egyből ott volt a TrueHD. Ugye nekem nincs bekötve az Atmos hangfal, csak sima 5.1 van. A Kodi beállításaiban is csak kétféle beállítás van, szóval nagyon nem lehet kapálózni.
A Kodiban csak ezt lehet állítani. Mindkettőt próbáltam, de ugyan az.
Aztán ez a Kodiból kijövő hang. Ezek az erősítő infó gombjára előjövő menü. Látszik hogy csak Surround van.
Ez pedig amikor PCM-re állítottam a Stick Audio kimenetét.
Ez pedig az Oppo 203-al való lejátszás. Na ilyennek kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #2468 üzenetére
Tegnap kipróbáltam Kodi alatt egy Remuxot, amiben az angol hang True-HD, és azt sem játszotta le. Vagyis le, de csak DD+ ként.
Lehet felkéne raknom a steril verziót belőle és akokr megjavulna? Nem pedig azt ami itt volt linkelve.
-
qqzs
őstag
Hbo go apk-t feltakom akkor rossz felbontasban elindul valami de azt irja unsupported device. Aztan orszag valasztasnal kilep. Neten rakeresve hbo maxot ajanjak de az se megy
Eladó: GTS450
-
spiky03
veterán
Most nincs mert akkor DD hangom sincs.
Már nem emlékszem pontosan milyen beállításokkal volt így.
De az fura, hogy minden engedélyezve volt és akkor nem volt hang.
Most csak a DDk vannak, csak azokat lehet kiválasztani és így legalább olyan hangom van.CE alatt nincs semmi ilyen gondom.
De ha megosztjátok, hogy nektek mik a beállítások ahol működik minden hang (DD. DD+, TrueHD, DTS, DTS-HD) azt megköszönöm!
Kodi alatt SMB megosztást használok de gondolom ez nem lényeg ebben az esetben.
-
spiky03
veterán
válasz kokokka #2464 üzenetére
Nem tudom akkor nálam mi a hiba?
19.3as Kodim van.
De nálam vagy csak DD hang van vagy semmilyen.
Felbontást sem tudok állítani meg frekit sem, szürke mind a két menü.Meg jelenleg a Yatset sem tudtam beállítani, valamiért az sem látja pedig kézzel írtam be neki az IPt.
-
spiky03
veterán
válasz tomigonzo #2461 üzenetére
Én azt amit korábban ha jól emlékszem itt linkeltek ami tudja a DVt is, igaz nekem arra nincs szükségem mert csak full HDs ntv is meg a projektor is.
@kokokka
Hát lehet, mert nálam nem játsza le.
Vagyis de de csak 2.0ba. legalábbis az erősítő azt írja ki.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
spiky03
veterán
Ezt nem tudom, én a Netflixet a saját appjaval használom.
@kokokka
Hát úgy ahogy írtam.
Ha a hang DTS volt azt csak 2.0ban játszotta le és nem 5.1ben.
Meg abban már nem vagyok biztos, hogy talán ilyenkor DD hang meg nem volt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
tamás86
tag
Sziasztok.5ghz es wifin a 4k filmeket nasrol vagy ftpről jol streameli a stick?
-
sepsi0
őstag
válasz tozso76 #2453 üzenetére
(#2454) synar
A kolléga hozzászólása alapján van nálam is minden beállítva, és működik.
Nekem is eltünt egyszer az engedélyezési listából minden, de a stick újraindítása megoldotta. Most is nézem a sorit és kadencia helyes az biztos. Ma próbáltam Plexel, azzal nem volt az.
Sajnálom akinél nem működik, nálam megy, ahogy olvasom másnál is. Pedig a Plexben is van ilyen beállítás mégsem működik rendesen. Hangok is mennek most rendesen. Lehet a gyári beállítás visszaállítása segített, ami frissítés után jött. -
synar
őstag
válasz spiky03 #2455 üzenetére
Azért így sem felhőtlen a kép, mert amióta beállítottam ezeket az engedélyezett frekvenciákat, valamiért nincs digitális hang, a kiválasztásnál ki- bekapcsolni kell a filmablakban, az átengedést, hogy megjelenjen az Atmos hang és még valami, találkoztam egy olyan Netflix sorozattal aminek 25 fps volt a frekvenciája ott pedig fekete maradt a képernyő, hang volt kép nem. Nem tökéletes a helyzet, talán egy új kondival megoldódik ez is.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Az nálam is be van állítva a sticken ez és mégsem jelent meg Kodi alatt csak a 59.94.
Amúgy elvileg úgy is működnie kell ha nem jelölsz ki semmit sem, hanem üresen hagyod, pl nekem CE alatt így van és ott is megy rendesen a lejátszás.De este megnézem nálam melyik verzió van a Kodibol.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz tozso76 #2453 üzenetére
Nálam a frekvencia váltás a következőképpen működik 19.3-as Kodival:
a stick fő beállításainál display&audio pont alatt display>videó resolution> automatic, alatta match original frame rate> on
Kodi:
Beállítások/Rendszer/Képernyő itt a képfrissítési gyakoriságokat lenyitva már szerepelnie kell több frekvenciának is: 23.98, 24.00, 50.00, 59.94, 60.00
Lejjebb az Engedélyezési listát megnyitva egyenként be kell jelölni, hogy zöld színű legyen az összes itt szereplő felbontás és frekvencia. Ezt okézni és innentől kezdve működnie kell a kadencia helyes film lejátszásnak Kodin belül, Netflix addon-ban és egyéb filmek esetében is. A projektor menüjében néztem és minden esetben szépen át is váltott a megfelelő frekvenciára.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Sanyi.mTs #2451 üzenetére
Ezt használom én is kb amióta megvan a stick.
A gyári távot csak a 24 hz beállításához használtam csak mert azt az appal nem lehet előhozni.De az appal nem lehet mindent előhozni a Kodiban, amiket a Yatsevel igen.
@synar
Köszi megnézem majd.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz spiky03 #2449 üzenetére
én mobil app távirányítónak a gyárit szoktam használni. olyan mint a távirányító virtuálisan: Amazon Fire TV
-
sepsi0
őstag
válasz spiky03 #2446 üzenetére
Szia!
Tényleg te írtad, hogy nem megy...
Az a baj, hogy nekem az Lg projektor nem írja ki a frekit, a tv sem. De Plex alatt akadozott, Kodival nem.
Yatse szerintem működik, de majd megnézem, mert igazából sticken nem éreztem, hogy kellene nekem.
A hang, elvileg csak az fog menni, amit a stick 4k támogat.
Mint írtam, nekem anno a YouTube hiánya CoreELECen miatt lett stick, de sokszor visszasírom a boxokat, szerencsére a három boxbol egyet megtartottam.
Jelenleg mondjuk semmi hátrányát nem érzem, hogy a sticket használom, talán csak a lan hiányát, én szeretek mindent bekábelezni.
Ja még a Netflix miatt is volt a váltás, de azt már nem használom. Talán majd HBO Max.
Azt mondjuk hozzá tenném, hogy egy ideig az Lg tv smart része teljesen kiváltotta nekem a sticket/boxot, sőt volt olyan sori, amit a stick Plex alatt nem tudott normálisan lejátszani, a tv pedig igen.
Mostanában gondolkodtam, hogy veszek Xiaomi boxot kipróbálásra, lehet az fogja leváltani nálam a stickeket.Még annyi, hogy a Plexet azért eröltetem, mert szép felülete van, viszont ezzel a transzkóddal kiidegel, igaz ritkán csinálja. Még egy előnye, hogy bárhol tudom nézni az itthoni tartalmakat, igaz ezt egy VPNel kiválthatnám. Kodi is tudja a borítókat, de ahhoz meg hely kellene a sticken. Na meg a bérelt seedszerveremen alapból van plex szerver. Gondolkodtam a passon, de jelenleg el van vetve.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nah erre kíváncsi leszek.
Pont most akartam beírni, hogy nálam Kodi alatt csak 59.98 hz lehet kiválasztani.
Tegnap megnéztem a Sólyomszem első részét és fura volt, hogy darabos volt. Akkor megnéztem, hogy a projektor mit ír ki és láttam, hogy 60hz.Nálam nem jött frissítés a stickre pedig napi szinten megy, de majd ránézek ma meg a Kodira is, hogy nálam melyik verzió van a Matrixbol.
Én meg pont a CE boxot akartam a stickel kiváltani mert ezen megy mokolas nélkül a streamingek. De sajnos nem játszik le Kodi alatt DTSt így nem tudok kiváltani a boxot.
Meg valamiért a Yatse appba nem tudtam beállítani a sticken lévő Kodit, hogy azzal irányítsam.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sepsi0
őstag
Valaki írta, hogy nem megy neki Kodi alatt a kadencia helyes lejátszás Fire Stick 4k-n.
Jelentem tökéletesen működik, mert most nézünk egy sorozatot és Plexel akadozott, szétidegelt amit láttam. Elindítottam a Kodit és tökéletes.Annyit hozzá teszek, hogy nem volt ez mindig így. A napokban frisstettem a Sticket a legújjabb softra, ki is cseszett velem, mert full alap lett, mindent újra be kellett konfigolnom. Viszont így felraktam a legújjabb Kodit (19.5) és láss csodát, megjelent az engedélyezési listában az összes felbontás és freki is hozzá, előtte neha ott volt, néha nem.
Viszont volt pár gond a Kodival, de megoldottam azt is. Nem akart működni a régi skin és az iptv sem.Szóval a lényeg működik. Stick az erősítőbe dugva (NAD T757) onnan pedig Lg projektor. Hang is tökéletesen megy,igaz általában csak DD+ amit használok.
Azt még hozzá tenném, ha lenne normális YouTube CoreELEC alatt, akkor rég visszatérnék a boxokhoz, jobban szerettem a CoreELEC Kodi párost.
Tökéletesen megy az itthoni SMB szerver elérése (OMV) és a távoli seedszerver elérés is. Igazából szerethető a stick...
[ Szerkesztve ]
-
tomigonzo
aktív tag
válasz bpmcwap #2435 üzenetére
nem, a baj az, hogy ott van leirva 7 hozaszolassal alatta amikor kerdezted, persze a legnagyobb baj, hogy nem fixaltam meg ide az elejere, dolgozom, rajta, csak eppen mason is, szoval tekerj vissza, es hasznald a keresot, segitunk persze csak szo szerint minden 5dik hszban ugyan az e kerdes, adb link, barmire is jo, nem kell telefonnal sem vacakolni, mindent is feltelepit, de majd megirom a bevezetot. de ha van 15 perced es ket oldalt visszaolvasol akkor expert leszel es tuds zvalaszolgatni az utannad jovoknek hajra!
buek -
őstag
-
-
sepsi0
őstag
válasz bpmcwap #2435 üzenetére
Szia!
Van downloader app a sitickre, áruházból elérhető. Úgy működik, hogy az appban megnyitod a weboldalt, ott elindítod a letőltést, ha lejött, tudod is telepíteni.
Van másik mód is, Apps2Fire androidos telefonra. Ha a telefonodon fent van az app, azt tudod telepíteni a progival a stickre.
Másik pl otthoni smb megosztás, betallózod és telepítheted.
Nekem eddig nem volt olyan, amit ne tudtam volna telepíteni.
A stick beállításokban engedélyezni kell az ismeretlen forrást azt hiszem develop menűben.[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz tomigonzo #2412 üzenetére
az a baj, hogy csak annyi van odaírva mindenhol, hogy hol lehet letölteni, de hogy a letöltött fájllal mit lehet kezdeni azt pl én nem találtam. A FireTV-n nincs plusz USB se Kártyahely, ahova betolhatnék egy adattárolót és arról telepíthetném. Dugjam össze a laptopommal a tölötőkábel USB végét és úgy telepítsem valahogy??? Jó lenne egy olyan hozzászólás, ahol nem csak az van írva, hogy innen töltsd le, és telepítsd, de az is hogy hogyan lehet telepíteni rá... (pláne ha már a topik lassan erről szól ahogy elnézem, mert hogy én használtam a keresőt...)
Túrista vagyok
-
pjtr
aktív tag
Köszönöm a segítséget Mindenkinek, sikerült felraknom
-
pjtr
aktív tag
Köszönöm! Este ha hazaérek, akkor kipróbálom az adblinket
Szerk.: Elolvastam a cikket is, köszönöm! A Stick az első pillanttól fogva USB-s telefontöltőről megy, tehát nem lehet probléma az áramellátással telepítés közben.(Pont a napokban tettem át egy jobban szellöző HDMI portba, mert egyre többször nem akart a bekapcsolás után továbbmenni a Fire TV logon. Perceken keresztül próbálkozott, de nem sikerült továbblépnie, ilyenkor kihúztam pár percre, és utána jó volt egy darabig megint. Ilyenkor mintha túlmelegedett volna, kézzel érezhetően meleg volt. Ha továbbra is szarakszik, akkor kap egy új kábelt, és egy új töltőt.)
[ Szerkesztve ]
-
tomigonzo
aktív tag
https://www.aftvnews.com/why-your-tvs-usb-port-isnt-ideal-for-powering-a-fire-tv-stick/
-
tomigonzo
aktív tag
-
synar
őstag
Feltelepígettem a Netflix-et Kodi alá, mert nem tetszett az eredeti applikáció felirat kezelése és szűkös paraméterezhetősége. Zökkenőmentesen játssza a tartalmakat, Atmos hangsáv is működik, a feliratot olyan méretben és oda pozicionálom, ahogy nekem tetszik. Mivel projektorra megy a tartalom, így nem kell a HDR meg a 4K, viszont az Atmos igen. Nekem még a tartalomkeresés is bejön a Kodi rendszeren keresztül, több filmet tudtam gyorsabban kiválogatni, mint a hagyományos Netflix applikációban. Ja és pillanatok alatt települt a beállítások folyamán, az input stream helper magától letöltődött, utána már csak be kellett jelentkezni a Netflix-be és rögtön használható volt a felület, a Kodi minden előnyével. Fire tv 4K max-ra a repository.castagnait-1.0.0.zip -ből telepítettem fel a Kodi Matrix verzióhoz. Ha valakit még érdekel a Netflix telepítése Kodi alá ezen a linken minden útmutatót megtalál hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.Amazon Fire TV Stick Lite 2020 Media Player próbáltam felrakni az HBO GO Android TV-t, de nem sikerült. A telepítésnél "Nincs megfelelő eszköz az alkalmazás telepítéséhez, és nem is engedi telepíteni. Itt gondolom fel kellene jönnie a Stick-nek, nem? A lenyíló menüben 3 telefont látok, de azok is szürkék, nem lehet kiválasztani.
A Sticknél ezt látom: Current Version: Fire OS 7.2.49 (PS7249/2719)
Most mit rontok el? Vagy nem alkalmas a Stick az HBO-GO-ra?
köszönöm!
-
csenzi2
tag
Üdv! Exoplayert honnan tudom telepíteni? Köszönet!
-
tomigonzo
aktív tag
koszi, de ahogy irtad is YT nem tud reklmamentesiteni, nekem pedig csak arra lenne szuksegem, de a 3rd party YT appok kozul a SmartTube teljhesen jol mukodik (video kozbeni hirdetes blokkoknal 'reccsen' egyet neha de pl a kezdes elotti reklamokat tokeletesen lepucolja), meg a frame rate beallitasaival jatszok, nem tudom arra a reszre szukseg van e egyaltalan,
-
őstag
válasz tomigonzo #2404 üzenetére
Egy kipróbált verziót ajánlottam. (nálam is ez fut mindkét 4K Max-on, sőt a család összes mobilján és tabletjén.) Ha felteszed a 4.15 öst, mindjárt látod, hogy szépen illeszkedik a felület a kijelzőhöz és több beállítási lehetőség van benne. Amikor az 5-ös januárban megjelenet nem váltotta le a 4-et. A 4-nek nem maradt abba a fejlesztése. (4.15 augusztus)
Üdv: Mcrazy
-
seneca07
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. 4k Amazon Fire tv stick-re hogyan lehet telepíteni az Hbo Go applikációt?
Elöre is köszönöm a választ. Üdv -
azbest
félisten
-
forras2
őstag
Köszönöm, megpróbálkozok vele
És még 1 kérdés...
Kéz alól vettem a TV okosítót. Amikor megvettem, beüzemeltem, bekapcsoltam, a stick főmenűjében felül a "címsorban" volt több lehetőség... Keresés, home, saját videók, kategóriák, beállítások, meg még 2 valami opció. Csináltam 1 teljes vissza állítást, hogy a saját accountommal be tudjak jelentkezni, és az óta a "címsorban" csak 3 menü pont van, a home, a kategóriák és a beállítások.
Hogy lehet előhozni a többi dolgot? -
spiky03
veterán
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Tulajdonosa lettem 1 első generációs Amazon fire sticknek.
Fel lehet rá mókolni valahogy a HBO GO-t? -
őstag
válasz tomigonzo #2402 üzenetére
Még valami. Youtubot nem tudsz reklámmentesíteni, erre vannak az alternatívák (Smart tube tv, Vanced, Newpipe, Pure Tube..stb. Továbbiak az Android alkalmazások topikban.) A Blokada egy helyi vpn átjárót hoz létre, ezen keresztül végzi a szűrést.
Az alap beállítások nem bonyolultak. Kiválasztasz egy DNS kiszolgálót (pld Adguard vagy Cloudfare) és hogy milyen Hoszt lista alapján szűrjön (pld Energized Blue, AsAway. stb, de többet is ki lehet választani).[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
tomigonzo
aktív tag
haat nem tudom, felraktam az 5. amit ajanl a weboldaluk, az hogy nem igazitja a megjelenitohoz a ui-t egy dolog, de hogy a menupontok nincsenek benne amiket a forumban emlitenek (youtube-ot akartam reklam blokkolni) ill elinditaskor komplett vpn beallitasokat szeretne, szerintem ez igy nem hogy komplikalt, de inkabb felejtos,
-
azbest
félisten
válasz kmarci25 #2399 üzenetére
Nem :)
Az volt a téma, hogy ios és appletv készüléken máshogy megy a hbo go szolgáltatás. Jobb minőségű képpel, amibe njncs beégetve a logó sem és 5.1 hang mellett. Míg böngészőből vagy android alapú eszközöknél gyengébb minőségű kép és stereo hang van.Nocsak, most néztem bele telefonon.. lehet andtoidra is meférkezett a változás mert nem látok logót a hirtelen kipróbált hbo go tartalmakon a képben. Ah az androidtv / firetv apk még a logós verziót mutatja. De a samu telefonom logó nélkülis
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest