- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
FingR86 #10147 üzenetére
Ahogy azbest írja, van erre menüpont, hogy ha elindul a 24p film, akkor arra átvált, de ha úgy van beállítva, vissza már nem. 24Hz-en meg full darabos minden utána.
Tehát a fent nevezett menüben
On start/stop
-ra kell tenni.de engem zavart,, hogy kis időre elsötétült a kép a váltás miatt.
Ez ezzel jár. Inkább egyszer kibírom ezt az 1s-ot, mint 90 percig döcögjön a film.
(nem sticken, más eszközön)Ez amlogic boxok esetén a default, de nekem úgy rémlik, hogy androidos app esetén OFF az alap.
Ehhez persze kell az is, hogy a stick is match framerate -re legyen téve, de mondjuk ha nem, akkor a kodi se vált frekit elsőre se, és akkor a menün kívül a film is darabos lesz.
Ha minden mindig vált frekit, és mégse jó, akkor ez ennyi.Két hétig szívtam én (is) egy 4k max gen2-vel (valszeg amcsi piacos, az adapter szerint), végül visszaküldtem, mert valamilyen permutációban mindig valami döcögött.
-
azbest
félisten
válasz
FingR86 #10147 üzenetére
régen használtam rajta, de volt beállítás kodin belül... arról, hogyan váltogassa a képfrissítést [link]
mintha az alapbeállítás az "on start" lenne, tehát csak a film indításakor átvált, de vissza nem. Anno úgy emlékszem, hogy próbáltam "On start/stop" módot is, de engem zavart,, hogy kis időre elsötétült a kép a váltás miatt. -
válasz
FingR86 #9895 üzenetére
Nekem teljesen érdektelen, ki - mivel használja a sticket.
Nem kell bizonyítani azt, hogy mi ad elegendő energiát a működéshez.
Annyit írtam, hogy átlagos töltő nem ad feltétlenül elegendő energiát. Lassabb és szolgáltatás csökkentett lehet a működés.
Ennyi, nem kell ezt túl gondolni. -
molnartom83
csendes tag
válasz
FingR86 #8324 üzenetére
Szia. Az van,hogy átverés áldozata lettem. Az amazon support segítségét kértük, és írták sorozatszám alapján,hogy vagy elveszett vagy ellopottként szerepel náluk és így blokkolták, a vevő visszatérítést kapott.
Szerintem rendelt párat és megírta,hogy nem jött meg és így nagy haszonnal értékesítette.
Természetesen azóta el sem érem a patkányt.
Megvan a tanulópénz nekem is. -
csibe1
addikt
válasz
FingR86 #8326 üzenetére
Elvitte a cica
Tavaly írtam, hogy nem jött meg a rendelt 2db 4k stick, csak 1db volt a borítékban, ami sérült volt.
Az Amazon visszaadta az árát, közben írtam a mailboxnak is, de ők utánanézve a dolgoknak nem foglalkoztak vele túlzottan, mert nem volt jegyzőkönyv a sérülésről.
Mindegy, az árát visszakaptam.
A 2db eltűnt pendrive-ra viszont semmi reakció az Amazontól. -
captainnemo
aktív tag
válasz
FingR86 #7845 üzenetére
Az alábbi állítólag működik.
https://netdigi.hu/spd/2114/HDMI-Audio-Extractor-4K-60Hz-ARC-Audio-Extractor-H
szerk.
Ja ez neked nem jó, mert nem hdmi-n kell a hang. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
FingR86 #7845 üzenetére
Az egy hdmi extractorral lehet csak.
vmi ilyesmivel .. -
Fifi
őstag
válasz
FingR86 #6195 üzenetére
Az olcsóbb a német verzió, azt ingyen szállítják ki, de csak Németországba és Ausztriába. Ezt a mailboxde igénybevételevel lehet hozzánk kiszállítatni cirka 14€-ért.
A drágább a nemzetközi változat, ezt hozzánk is kiszállítja az amazon.
A két változatnál a távirányító gombjaiban van különbség csak.
-
blakey
titán
válasz
FingR86 #6128 üzenetére
Szuper, de:
az oké, hogy a stick minden lejátszóval minden filmnél 8 bit-et mutat ha a CX-en bekapcsolom a VRR infót ? - nem, ez nem oké
1 évvel ezelőtti FW, mint TV-t, mint lejátszót tekintve.
Mint tudjuk, azóta (és folyamatosan) sok minden változott a 4K Maxot illetően. Az sem jó, ha minden 8 bit RGB. A CoreELEC pontosabban küldi tovább az anyagokat. Ha azt nézzük, hogy egy készülék úgy van beállítva, hogy mindig az anyagnak megfelelő színmélységet és dinamikatartományt küldi tovább, akkor a 8bit RGB Dolby Vision esetében jó, SDR-nél BT709, HDR10/HLG/HDR10+ esetében meg BT2020 a megfelelő. -
Imi1981
veterán
válasz
FingR86 #6094 üzenetére
Amúgy sebességben van különbség? Most jött el az idő hogy veszek egy firesticket de eddig a 4k maxban gondolkodtam. Tárhely ha jól néztem ugyan akkora. Csak prociban van különbség? Nem hdr tévén lesz használva így engem inkább a sebesség érdekel és ha gyorsabb a 4k max akkor azt veszem. Gondolom sdr anyagokkal nincs gondja. Most már tutira veszek . Eddig hallgattam de mostmár mindenképpen akarok Apple tv mellé.
-
-
péjé
őstag
válasz
FingR86 #5498 üzenetére
Érdekes módon az 5g wifiről átváltottam a 2.4-re és engedett belépni, visszaváltva az 5g-re azzal is lehet nézni.
A többi app telepítésekor is át kellett váltanom 2.4-re és utána 5g-vel is működik minden.
A routerem egy synology szóval nem is vmi noname vacak de vmiért nem komálják egymást, ennek még nem néztem utána.
Ilyen dologba még nem futottam bele, hátha vkinek segít. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
FingR86 #5095 üzenetére
Ezt is, és a Easy Fire tools-os telefonos telepítést is beleírtam az Téma összefoglalóba..
-
zoltan6
addikt
válasz
FingR86 #4389 üzenetére
Mit szenvedtem tegnap ezzel a maven kodival mire feltudtam varázsolni a stickre,kb. fél napom ráment
a 4017-es hozzászólásban levő google drive-os linket az istenért nem akarta letölteni,csak aszrali gépre rudtam letölteni,rámásoltam nasra a fájlt megosztottam a linket,azt se töltötte le.Majd rátelepitettem a telóra,aztán apps2fire appal tudtam rávarázsolni nagynehezen.Ezt a hivatalos oldalon levőt meg se találtam sehol amit linkeltél,de most elmentettem.Eszméletlen körülményes erre bármilyen fájlt átrakni,legalább látná a windowsos gép mint a libreelecet
-
spiky03
veterán
válasz
FingR86 #4068 üzenetére
Nálam a tv kilőve, szerintem az én ST50-es PAnasonicra nincs is MAX.
Nah meg én tv-n már nem nézek semmit sem amióta van projektor+vászon.Akkor nem rakom fel az újat, nekem rendben van a mostani verzió is.
Max majd akkor ha az már nem akar működni, vagy ha valaki megírja, hogy mi az újdonság benne. -
törölt tag
válasz
FingR86 #4034 üzenetére
Nekem egy Asus RT-AC66U B1 van, eddig nem volt gond.
De a stick hiába volt tőle 1.5 méterre, a wifi sebesség sem volt az egekben, sőt sokszor eldobta a netet vagy a sebességet és visszaváltott 480p-re vagy kilépett vagy lefagyott.
De ez inkább YouTube alatt probléma, a többi streaming szolgáltatónál nem vettem észre ingadozást vagy minőségbeli problémát.
De még most vezetékkel is nagy a latency és inkonzisztensek az értékek.
Kicseréltem a kábelt, hátha az majd kicsit segít, de még tesztelek.
Aztán lehet ez így a normális, hogy még vezetékkel is köröz a YouTube, mert ami az appal történik az utóbbi időszakban az meg tuti nem normális. -
törölt tag
válasz
FingR86 #4031 üzenetére
Azt tudom, de nem is erről van szó.
Nálam wifin eddig max 120-130 Mbps volt, most LAN-on jön a 300.
Viszont az egyik speedtest app szerint semmit nem változtak a sebesség értékek.
Egy másik szerint megy a max sebesség, de a latency még mindig nagy.
A YouTube connection speed meg folyton változik 40 és 200 között.
Nagyon nem tűnik stabilnak és néha 4k-nál gondolkozik pár másodpercig beletekerésnél, ami előtte még wifin sem volt probléma. -
spiky03
veterán
válasz
FingR86 #3427 üzenetére
De az adaper az USB3.0as.
Holnap jönnek 1 gigás netet bekötni.A feltötlés akkor nőni fog, de a filemkhez ugye annak úgysem sok köze lesz.
Amúgy belenéztem 1-2 remuxba, és most már ment akadás nélkül a sticken is, ami eddig akadt. Mondjuk a 24hzes lejátszás hiánya miatt vsz a CE boxon nézem majd a filmeket, meg a HD hangok hiánya amiatt is, ha valamit úgy akarok nézni.Úgyhogy szerintem jó lesz ez így!
Köszi mégegyszer mindenkinek!
-
spiky03
veterán
válasz
FingR86 #2745 üzenetére
Nem kerestem még, hogy hol kapható csak a héten jött velem szebe egy cikk és ott láttam.
#2746blakey
Hát ha úgy nézzük a Sticken is most váltás nélkül nézem a streaminget...már kezdek hozzászokni.
CE-n meg ugye van váltás, de ott nem hazsnálom a Streamet, csak film lejátszás a DTS és HD hangok miatt.Hát akkor marad így minden mint most.
-
FingR86
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged