Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz azbest #3886 üzenetére

Volt egy egy kis időm, részletesebben megnéztem a többféle elérhető streamet, immár a dev tools mellett.

Eredmények:
    - Kodi HBO plugin
    - H265 1920x816 stream: működik. codec: hevc, format type: sdr.
    - H265 bármely DV stream: nem indul el, a menüben marad. codec: dolby-vision, format type: unknown, minden más paraméter is üres.
    - H265 bármely más, 1920x816-nál magasabb felbontású, nem DV stream: nem indul el, a menüben marad. codec: hevc, format type: unknown, minden más paraméter is üres.
    - HBO app: 960x408, sdr, codec: avc

Szóval összefoglalva FHD, SDR működik és a HEVC-vel sincs gondja.
    Ami nem megy jelenleg:
    - DV: Ez OK(?) mert a TV-m nem tud DV-t.
    - HDR (akár FHD is): Ez működhetne, mert a TV HDR képes, HDR üzemmódba is vált a lejátszásnál, tehát "unknown format" mellett valami felismerés mégiscsak történik. Mégsem megy.
    - 4K (akár HDR, akár SDR): 4K a TV, ez is mehetne, a felbontás is 4K-ban marad/oda vált ilyenkor.

De az app még ennyit se tud, h264-ben indul és még azon belül sem FHD. Szóval még innen nézve is jobb a Kodi-s megoldás. :D

A HDCP-re 2.2-t írt ki, a felbontás menüben és magasabb felbontáson helyesen 2160p 24-60Hz között váltogatja indításkor. FHD-re levált 1080/24p-re. Ez a része teljesen jónak tűnik.

• sb

veterán

válasz azbest #3886 üzenetére

Értem. Kicsit elkeveredtünk. A lényeg az volt amit mondani akartam, hogy egyedül a DV volt kérdés. De a DV nélküli verzióknak 4K, HDR, HDCP 2.2 TV lévén más gondja nem lehet. És a kép nélküli lejátszás is erre utalt.

Kodek/videót nem állítgattam, nincs is nagyon mit. Plusz még mindig áll, hogy HBO-n is megy a h264 és HBO-n kívül a h265 (FHD-4K, HDR) is. Mivel minden más megy és kb. 2 opció van ki-be kapcsolni a hw gyorsítást így nem nagyon van mit elállítani.

Megnézem a natív appot a fenti tippel, hogy mit mutat. Ez lesz a köv. lépés.

Új hozzászólás Aktív témák