Hirdetés
- Designdíjas Aukey cuccok jöttek Magyarországra is
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Google Pixel topik
- Macrodroid
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Szerintem azokat nem, de azok nálam nem is lényegesek mert csak fullHD megjelnítőm van (Panasonic ST50 meg az F22 projektor).
Itt az erősítőről a leírás: [link]
HDR kivan kapcsolva és 8 biten van a beállítás már kezdetek óta.Egyszer már váltott erősítőn keresztül is frekit az Amazon, amikor a videó beállítást Auto-ról átraktam Ycbcr-re, ahogy javasoltátok.

De utána meg már nem váltott.
Este majd kipróbálom azt, hogy átállítom Auto-ra majd vissza. -
blakey
titán
válasz
spiky03
üzenetére
Mit tud még az erősítő, a 10, 12 bit-tel is boldogul, HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision megy neki? Elég sok tényező van ami miatt az olyan erősítők amik csak tudnak valamit, de nem mindent, ott sajnos előfordul, hogy nem lesz tökéletes a megjelenítés. Kapcsold ki a HDR-t, állítsd 8 bit-re, és nézd meg, hogy mi változik.
-
spiky03
veterán
válasz
üzenetére
Pár stick újraindítás után meg párszor kihúzhat a LAN adapter és újra lett kábeles net.
Viszont a freki váltás nem működik erősítőbe dugva
pedig ugye volt pár stick restart is az erősítő bekpacsolás után, hogy a korábban említett sorrend jó legyen.Mondjuk igen érdekes, hogy az erősítő így bekavar, amikor elvileg tud 4K-t is átengedni.
Dual HDMI outputs.
4K Upscaling and Pass-Through.
HDMI Audio Return Channel.
Faster HDMI switching. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03
üzenetére
Kipróbáltam a sticket, hogy közvetlenül a TVbe dugtam és úgy váltott rendesen az amazon Prime is ismét, valamint megnéztem a Netflixet és az is rendbne váltott.
Mind a két esetben a tv 60hz-ről átváltott 24hzre.
Primenál ugye kis is írta a film indítása előtt, hogy beállítja a framet.
Netflix nem írt ki semmit sem, de az TV infó gomba megnyomásánál ott volt szépen, hogy 1080/24.Közben meg elment a LAN-os cuccból a net, ahogy kihúztam az erőssítőből és átdugtam a TVbe, és vissza sem jött restarta sem.
Visszadugtam az erősítőbe de még nem villog a pötty, hogy lenne benne hálózat, remélem estére észheztér.
Úgyhogy most f@sza, van TV-n váltos, de nincs már kábeles netem.
Amúgy nem tudom mit csinálhat az erősítő, hogy abba dugva nincs freki váltás, amikor az átengedés van ugye beállítva.
-
spiky03
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Este én is frissítettem.
Úgyan úgy semmi sem vált nálam.
-
Bubukain
senior tag
válasz
headhunter
üzenetére
nálam is frissült
és megnéztem, a Netflix már nálam is vált frekit -
zseko
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Van értelme frissíteni, vagy ha jól működik hagyjam?
-
headhunter
addikt
Tegnapi frissítés: Fire OS 7.2.9.2 (PS7292/2982)
-
zseko
veterán
Nem tudom mi az az NR. Zajcsökkentés?
Én sem jelentettem ki konkrétan, hiszen úgy fogalmaztam, hogy úgy tűnt. A kép minden esetben 4k volt, a tv beállításai is ugyanazok, az egyedüli eltérés, most így visszagondolva, az lehet, hogy a Disney+-on néztem és ott a natív appal igen, de a stick esetében viszont nem vált le 24fps-re, marad 60-on. És ez már akár okozhatja is az eltérést amit látni vélek. Na majd ha lesz kedvem ránézek egy Netflixes vagy Prime-os videóra is, ott átvált a tévé a stick esetében is. -
blakey
titán
Egyébként úgy tűnt számomra, hogy minden esetben szebb képet ad a tévé a saját appjaival, mint amit a 4k Max-al kapok.
Előfordulnak eltérések, sőt vannak is, főleg eltérő platform, stb esetében. viszont mielőtt konkrétan kijelentenénk, hogy egyik vagy másik jobb, érdemes figyelembevenni, hogy milyen maga az anyag, milyenek a lejátszó képességei, milyen beállítások vonatkoznak rá, stb. Pl. a Stick nem mindig a forrásnak megfelelően küldi tovább a képet, tehát a 1080p-ből 2160p-lesz (mivel a beállításoknál az van beállítva) továbbküldve a TV-nek, itt ugye már közrejátszik a felskálázás, kérdés, hogy milyen beállítások mellett, NR ki van kapcsolva vagy sem. Érdemes a Tv beállításokat is megnézni, mert pl. a Netflix is egy külön "bemenetnek" számít, tehát arra is külön beállítás érvényes. -
zseko
veterán
Nem, itt is lehet ugyan minden forrást külön konfigolni, de úgy állítottam be hogy minden forrásra ugyanaz vonatkozzon. Egyébként ne valami durva eltérésre gondolj, csupán élesebbnek tűnik a kép a tévé saját appjaival, és a színek is kicsit másabbnak - számomra jobbnak - tűnnek, de ez is minimális.
Azon meglepődtem, hogy a tévé távirányítójával tudom kezelni a stick-et. Bár ez lehet alapból is így van, és csak eddig nem tűnt fel. -
zseko
veterán
Vettem egy tévét (Hisense 55A9G), tegnap próbáltam ki a 4k Max-al. A Netflix és a Prime esetén váltott frekvenciát a tévé, Disney-nél és HBO Max-nál nem.
Egyébként úgy tűnt számomra, hogy minden esetben szebb képet ad a tévé a saját appjaival, mint amit a 4k Max-al kapok. -
kokokka
addikt
Ma is láttam már többször is a jobb felső sarokba felugró fehér ablakot. Nekem WiFi-n megy, közvetlenül az erősítőbe dugva. Angolul használom az NF-et, váltja a frekvenciát rendesen. Egyébként az erősítőm passtrough.
-
blakey
titán
válasz
üzenetére
Nincs semmilyen íratlan szabály, hogy mi, milyen fps-sel készül, régiótól és az alkotótól függ, sok NF sorozat 25fps, néhány 24.000 fps, de természetesen nagyobb arányban van 23,976 fps. Egyébként 50 és 60 fps-es anyagok is vannak az NF-en, 29,97 és 30-cal még nem találkoztam. A pontos fps-t megfelelő app-pal tudod ellenőrizni, pl. a Kodi normálisan liírja a forrás fps-t és a megjelenítő irányába küldött fps-t is, a TV csak a 24, 25, 30, 50, 60 fps-eket fogja kiírni, tehát kerekít.
-
törölt tag
válasz
Janaboy
üzenetére
Ha adsz egy másik tévét én bedugom oda is.

A másik fele, amit írtál kicsit nonsense.
A filmek / sorozatok nagyon nagy része 24p.
Doku sorozatok és néhány animációs dolog lehet 50p. Szórakoztató műsorok lehetnek 30/50p.
Bármelyik random filmet / sorozatot indítom nálam vált és nem marad 60p semmi.
-
blakey
titán
válasz
Bubukain
üzenetére
Csakhogy a téma a Stickról és az azon futó app-ról szólt, nem a TV rendszerén futó alkalmazásról. Amúgy leírtam, nem frekit vált hanem "pulldown"-ként orvosolja a problémát, a legtöbb mai okostévén van ilyen funkció, egyik-másikon jobban működik, de ettől még nincs frekiváltás. Vannak TV-k amik ugyanezt megoldják külső forrásból is, az én OLED-em is, de ettől még nincs konkrét fps-váltás, átalakítás van.
-
Janaboy
veterán
-
azbest
félisten
válasz
Bubukain
üzenetére
ja hát az hogy a tévé saját rendszerén futó app máshogy működik, az nem meglepő.
De itt mindenki a firetv stickről beszél, az azon futó appról és stick rendszeréről.A stick rendszere támogat freki váltást, de az appnak magának is kell ezt csinálnia. Úgy tűnik, hogy apk verziótól függetlenül is vagy nem minden fiókra kapcsolták be, vagy tv készüléktípusonként is lehet lista, hogy melyiken csinálja vagy melyiken nem.
Például a mibox lejátszón a disney+ appban le van tiltva az 5.1 hang.A saját app annyiból félreérthető lehetett ebben a kontextusban, hogy firetv sticken a hivatalos (szolgáltatói saját) appon kívül lehet vannak nem hivatalos kodi addonos lejátszási módok is.
-
spiky03
veterán
Nálam sincs kadencia helyes lejátszás, de ugye ez nem meglepő, hogy nálam ez sem működik

Mondjuk volt pár nap amikor az Amazon Prime rendesen ment és váltott, amikor a videot atallitottam Autorol yscrbre vagy mire, de ez is azóta eltűnt.
Viszont az Amazon Prime app az már az új verzió van.

-
-
blakey
titán
válasz
Bubukain
üzenetére
Felőlem betűzheted is, az nem azt jelenti, ott az ún. "pulldown" végzi a feladatát, tehát a kapott fps-t "átdolgozza 60fps-re", nincs semmilyen frekiváltás, amennyiben fps-váltás történik akkor azt a lejátszó végzi és annak következménye, hogy a TV átvált. A TV-k maguktól nem váltanak.
-
tsilver
senior tag
ma reggel kapott egy nagyobb frissítést 9.2.9.2 jó sokáig tartott , mos már NF is 9-es verzió, de nálam semmi framerate váltás nincs
-
gyűrű
Topikgazda
Oké, szóval ugyanazokkal az app és szoftver verziókkal némelyikőtöknek megy az automata frekiváltás a netflixen is, másoknak nem. Mi az ami még különbség lehet? Akinek vált, annak milyen régió az alapértelmezett, az amazonnál? A stick német vagy international verzió?
-
azbest
félisten
válasz
Bubukain
üzenetére
nem.
A tévéd csak annyit csinál, hogy amilyen jelet kap a hdmi bemenetről, azt nem interpolálja át magasabbra. De nem fog a 60Hz-ből 24-et varázsolni. A sticken a programnak kell átváltania annyi Hz-re a hdmi kimenetet, amilyen az éppen játszott videó. És ezt nem szokták tudni a hivatalos appok.
A prime videó a sticken tudja. Lehet, hogy a netflix némelyik fióknál már tudja. Meg némelyik alternatív program tudja (kodi, smarttube).
Esetleg még azt jelentheti, hogy az okostévé saját appjainál működhet az eredeti Hz-en lejátszás. De a hdmi bemenetről kapottaknál a rákötött sticknek kell első körben ezt tudnia és a sticken futó alkalmazásoknak.
-
Bubukain
senior tag
"Amit te írsz az a beállítás annyit csinál hogy engedélyezi a kadenciahelyes lejátszást
Amilyen jelet kap azt úgy játssza le"
ugyanezt írtam én is szerintem
"minden forrást kadencia helyesen játszik le"
amilyen jelet kap úgy játsza le, mivel a streaming szolgáltatások nagy része 24hz gondolom a
tv is így fogja lejátszani, és akkor az kadencia helyes lesz.
mozgásmegjelenitésről végképp nem írtam.
A tévedés jogát fenntartom
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Bubukain
üzenetére
Lassan mondod, de hülyeségeket írsz

Látszik hogy nagyon kevered a fogalmakat. Amit te írsz az a beállítás annyit csinál hogy engedélyezi a kadenciahelyes lejátszást, és kikapcsolja a felkonvertálást. Se az appokra se a külső forrásokból jövő jelekre nincs kapcsoló hatása. Amilyen jelet kap azt úgy játssza le. Ha a YouTube app pl 24hz es videót 60hz en ad le akkor azt a tvd 60 hz en játssza le semmit sem változtat, nem fog 24-re kapcsolni. Mivel az lgre nem telepíthető a smart tube így nem is tudod megnézni milyen az említett YouTube on lévő videó 24 hz en. Azt hogy te mit látsz akadozva vagy sem, az egyéni. Arra a mozgásmegjelenités beállítása lehet hatással.
Tehát mégegyszer csak neked, lassan írva : ha az app vagy a külső forrás nem támogatja a kadenciahelyes lejátszást akkor mindegy mit állítasz be, nem lesz kadenciahelyes.
-
Bubukain
senior tag
akkor lassan mondom hogy mindenki megértse

"nálam pl LG OLED van, aminél van egy olyan a beállításokban, hogy cinema mód.
a leírás szerint ha ez be van kapcsolva akkor minden forrást kadencia helyesen játszik le.
sajnos az LG-n nem tudom kiíratni az aktuális frekvenciát, de tény hogy bármit nézek a saját app-on keresztül az zökkenőmentes."a hangsúly a saját app volt, nincs mögötte semmilyen készülék.
-
kokokka
addikt
Napok óta először végre sikerült elindítani a Max-on a Netflix-et. Ranyomtam próbaképp a Taboo-ra és egyből kidobott a jobb felső sarokba egy ablakot kb..ezzel a szöveggel :
Framrate maching is on.
Meg még valamit, de nem volt idom elolvasni. Az Onkyom 4K 23Hz-et ír ki.
-
azbest
félisten
válasz
üzenetére
ez nem olyan teszt és bemutató, csak szerencsétlen a magyar fordítás. Belevehetnek abba, hogy korai verziókat, képességeket is kipróbáljanak a te eszközödön. Ők meg gyűjtik a logokat, hogy történt e hiba és nézik a statszitikát, hogyan használják az újdonságokat a korai tesztelők.
Az sem garantált, hogy mindenki megkap új dolgokat, lehet csak a felhasználók egy részénél próbálgatják előbb.
-
-
Bubukain
senior tag
válasz
bala6120
üzenetére
szerintem ezt a tv intézi, milyen tv-t használsz?
nálam pl LG OLED van aminél van egy olyan a beállításokban, hogy cinema mód.
a leírás szerint ha ez be van kapcsolva akkor minden forrást kadencia helyesen játszik le.
sajnos az LG-n nem tudom kiíratni az aktuális frekvenciát, de tény hogy bármit nézek a saját app-on keresztül az zökkenőmentes.
szerintem nálatok is valami ilyesmi lehet. -
törölt tag
Hitetleneknek itt a bizonyíték: [link]
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
bala6120
üzenetére
A firestick, ha az app támogatott, akkor frekiváltáskor kiirja egy sötét háttérre hogy "Adjusting video frame rate" . Ezt csinálja a smart tube, a vimu és a prime videó is. A kodi pedig saját maga vált. A netflix soha semmilyen appban nem váltott magától, ha a sticken váltana anélkül hogy kiirja amit írtam, akkor a shielden is váltana.
-
nt0524
tag
sziasztok!
Van egy működő, sima fire tv stick-em (nem lite, nem 4k...). Fel van programozva, rajta vannak a nekem szükséges appok, accountok, stb.
Lehet valahogy az "agyát" klónozni/lementeni, amit aztán változtatás nélkül át tudok tölteni egy újonnan vásárolt hasonló eszközre? Vagy fire tv 4k eszközre? (kellene egy a másik szobába is
)(csak hogy ne kelljen annyit szarakodnom mindenféle beállítással, stb)Köszönöm a válaszokat...
-
törölt tag
Eladtam az egyik sticket, csináltam rajta egy factory resetet.
Amazon.com oldalon az eszközök alatt nem látom, csak a jelenlegit, amit használok is.
Akkor ez így jó? Nem lesz problémája az új tulajnak? -
nt0524
tag
Érdekes, én is az amazon.de-s akció miatt nyitottam prime membership-et, az amazon.de oldalon van tagságom, aug 12.-ig, az amazon.com-on pedig nincs semmi, sőt tukmál, hogy regisztráljak 30 nap free trial-ra...
Mindkét oldalra ugyanazzal a usernév/pw-del jelentkeztem be... -
Üdv, apkmirror-on melyik hbo max .apk múködik megbízhatóan sima 4k fire stick-en? A legfrissebb esetében nem tudok rámenni a sign in-re... (vagy csak béna vagyok?
) Downloader-rel raktam fel (dev. options-ben beállítva, ami kell).
köszönet előre is. -
azbest
félisten
válasz
blue eyes
üzenetére
Ha letiltotta az amazon, akkor is ez történik. Például, ha valaki megrendelte, majd elveszettnek reklamálta és visszakapta az árát. S a megérkező sticket pedig eladta.
Nem 100% hogy ez történt, lehet technikai probléma is.Gondolom többet tudhat mondani a support [link]
-
törölt tag
Netflix alatt is működik a framerate match 4k Max-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pedig ugye volt pár stick restart is az erősítő bekpacsolás után, hogy a korábban említett sorrend jó legyen.

) Downloader-rel raktam fel (dev. options-ben beállítva, ami kell).