- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
Topikgazda
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #8262 üzenetére
A stick audio, best available.
Felbontás auto best.Kodi 3840*2160 és 60, v 59,94.
Ha kisebb a felbontás akkor kodi restart után nincs kodi iecpacker, így passtrough se lesz.Kodi audio, 7.1 channel
alul
passtrough engedélyezve, kodi iecpacker,
alul minden formátum pipa.
Ha valamiért nincs iecpacker, akkor stick restart.Ezekkel a beállításokkal a kodi omega beta build okban, minden úgy megy ki ahogy kell, és a streaming is jó, ahol van atmos ott atmos lesz.
-
Danecay
addikt
válasz
tsilver #8187 üzenetére
Bocs, lehet igazad lehet mert én nem vagyok mazochista! Ezzel az a gond, hogy ez egyéni igény kérdése, és lehet, hogy valakinek a felhasználói szokásainak teljesen megfelel, és van akinek nem, lásd engem. A kínai BOX-ozás viszont részedről is személyeskedés, szóval nem igazán értem, hogy mi a gondod, miközben el is magyaráztam, hogy ezt miként kell értelmezni, de ha így sem ment át, az már nem az én saram, Bocsi!
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #8126 üzenetére
Csináld úgy ahogy le van írva, kodit uninstallálod, utána elölről kezdve, semmit ne másolj sehova míg nem működik..
Először az adb parancsok után egy üres Kodi mappa lesz az sd_card gyökérben,
és egy fájl szintén az sd_card gyökérben: xbmc_env.propertiesez egy szövegfájl amiben ez van:
xbmc.data=/sdcard/Kodiutána kodi install
utána adb parancs :
cmd appops set --uid org.xbmc.kodi.quietvoid MANAGE_EXTERNAL_STORAGE allow
utána kodi indítás.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #8079 üzenetére
Mert tegnap frissítette. Az újat nem ajánlom nálam nem jó. Tegyél fel egy új mavent akkor.
Vagy felteszem neked az októberit. -
Danecay
addikt
válasz
tsilver #7836 üzenetére
Nem, csak nem akarom a kütyü árának kb. az 1/3-t postázásra költeni pluszban.
Viszont most eszembe jutott, hogy van olyan ismerősöm aki Ausztriában dolgozik és minden héten haza jár, így azon vagyok, hogy őt kérjem meg, hogy hozza haza az oda rendelt cuccot.
Lehet, hogy ez csak az én fetisizmusom -
FingR86
őstag
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #7712 üzenetére
Találtam egy régebbi kiegészítőt, picit kipofoztam.
Ezzel automatikusan és manuálísan is lehet törölni az ideiglenes addon.zip-ket
és a gyorsítótárazott képeket a kodiból...UI. ha nagyon fogja a rendszert, akkor engedélyezni kell a kiegészítőt, utána manuális tisztítás, majd letiltani..
-
gyűrű
Topikgazda
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #6780 üzenetére
Köszi
És már benne is van a téma összefoglalóban...
-
Imi1981
veterán
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #6057 üzenetére
Nem a kodi maga foglal sok helyet. Tök mindegy hogy milyen adatbázist használsz, helyi, plex MySQL, mert cacheli a képeket. Vagy áthelyezed a kodi thumbnail mappát máshova, vagy törölhető is, úgyis újra létrehozza. Ez a .kodi/userdata /Thumbnails mappa. Ami még törölhető az a kodi addon mappában a temp és a
packages mappa tartalma (ez a letöltött addon zipeket tartalmazza, és nem kell).
Ezekkel 1=2 gb hely nyerhető egy régebbi telepítésnél.De ha megvan meylik kodi a jó akkor a másikat törölni kell. Nekem pár nap alatt kiderült hogy az omega dovi fog maradni. Nagyon megkínoztam, sok kiegészítővel, de sokkal gyorsabb mint a mavenek voltak.
-
blakey
titán
válasz
tsilver #6057 üzenetére
Bővíteni kell a tárhelyet, pl. egy "pendrive"-val, nekem a Kodi kiegészítőkkel, adatbázissal együtt 555MB, (valószínűleg a PKC-nak és a jól összerakott zenéknek köszönhető, utóbbiak esetében mindegyik anyag tartalmazza a borítóat és a leírásokat), kb 2,3GB szabad helyem van, a gyári appokon kívül még van néhány telepített appom.
-
nt0524
tag
válasz
tsilver #4407 üzenetére
Azért én nem értem ezt a világot!!!
Mezei felhasználókét gondolnám használni a sticket, ami arra való, hogy legálisan vásárolt stream szolgáltatásokat nézzek kifejezetten erre a célra fejlesztett eszközzel (fire tv stick).
A netflixet gond nélkül telepítettem, de az HBO Max-szal már meggyűlt a bajom. Itt a fórumon találtam segéd sw-t, ami lehetővé tette, hogy letöltsem, majd telepítsem szintén itt a fórumon talált linkről az apk-t, így nagy nehézségek árán sikerült.
De mit csináljon a bölcsész barátom/ismerősöm/üzletfelem/bárki? Miért nem olyan egyszerű ez, mint ahogy hirdetik???(Bocs, ez csak költői kérdés, de nagyon felhúztam magam, elszarakodtam több órát az HBO-val...)
-
tsilver
aktív tag
-
Xelo
addikt
válasz
tsilver #4355 üzenetére
hivatalos firestickes 52.25.1. ha magyar region van a stick ez kovetkezokeppen szerezheto be: a firestick regiojat egyszer usa-ra allitjatok, majd igy a hbo maxot telepititek egyszer. ekkor a felhoben hozzaadodik a fiokotokhoz az app, es ezutan ha visszaallitjatok magyarorszagra a regiot, majd nyomtok egy factory resetet a hbo max tovabbra is letoltheto marad. az amazon appstore -> app library -> all vagy not installed alatt lesz megtalalhato.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #4342 üzenetére
Én ilyet nem csináltam, legalábbis így biztos nem Van egy adb app control Portable a PCmen, azzal próbáld meg azt a sort amit xelo írt..
A jobb felső sarokba kell írni a stick ip-jét.. és a console fülön tudsz írni..
-
azbest
félisten
válasz
tsilver #3965 üzenetére
mivel widevine L1 -es a shield is ( és a firetv stickek, mibox / mi stickek) ezért igen, tudnak 4k hbo max-ot, amikor épp nincs elcseszve valami más miatt. De a hbo max hivatalos app úgy tűnik, hogy csak hdr megjelenítővel mutat(ott) 4k-t, simával nem.
#3963Csabi1984
"Allways HDR-t nem akarok."
nekem úgy tűnik, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindig hdr lenne, hanem az almenüben lévő magyarázó szöveg szerinti: ha hdr a megjelenítő, akkor hdr. Nekem a sima 4k stick akkor mutatja jól a színeket a hdr10-es videót játszva nem hdr tévén, ha always-ra állítom. Ha adaptívre állítom, akkor torzak a színek, mert sdr-ként akarja játszani a hdr10es tartalmat. Alwayson meg mintha lekonvertálná sdr-re. Bár hdr megjelenítővel lehet más a viselkedés, nem tudom hogy sdr-t megpróbál-e felkonvertálni olyankor. Ki kell próbálni. -
blakey
titán
válasz
tsilver #3803 üzenetére
Opera, Safari, Firefox, Edge, mind apk-t töltött le.
#3804Fandango
Fire OS 6-ot nem ismerem.
Chrome-ot 2 éve nem használok, 4 másikat igen, nincs hiba a letöltésekben.A böngészők beállításait nézzétek át, talán az apk kiterjesztésű fájlokat becsomagolják, vagy csak simán utána tesznek egy .zip-et amit csak törölni kéne, nem tudom, nekem évek óta beállított böngészőim vannak és nincs velük probléma.
-
tsilver
aktív tag
válasz
tsilver #3712 üzenetére
csak tapasztalatnak, bár nem gondolom, hogy sokan akarnák így használni
Szóval arra gondoltam, hogy bedugom az USB DAC-ba és TIDAL-t hallgatnék jobb minőségben ,de sajnos így nem megy az FS-el, ez okozta a hibát illetve hogy meg sem szólalt a KODI alatt, bár itt legalább elindultak a videók.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #3698 üzenetére
Nem tudom mit csinált a hbo, de pár napja a 2 itthoni firestick 4k maxon, csak full HDban megy. Se 4k se dv. Ugyanez a helyzet a kodis addonnal is. Megjelenik a 4k dv sáv de nem játssza le. A shieldemen és az android tvmen megy ugyanúgy mint eddig ... Netflix és a prime app fullos továbbra is. Annyi hogy pár napja volt egy fire tv frissítés. Már ujraraktam mindet de ennyi.. 2 stick ugyanazt csinálja.
-
azbest
félisten
válasz
tsilver #3698 üzenetére
telefonos app vagy a tévés app? A tévés app fullhd-ig biztosan felmegy. Viszont 4k-t csak hdr képernyővel csinál. A kodis fel tud menni 4k-ra is a hdr10-es videót választva sdr képernyővel is, de hogy ne legyen torz a kép színe lehet állítani kell a hdr-nél adaptívről a másik opcióra a stick display menüjében, hogy jól alakítsa át sdr-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest