Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kargil
csendes tag
Sziasztok!
Én is pár napja lettem egy 4K Max – remélhetőleg boldog :) – tulajdonosa. A beüzemelés már megtörtént problémamentesen, de néhány kérdés/megoldandó feladat még van…
Az első kérdésem a Wifi beállításra vonatkozik. Az otthoni netem 1000/1000-es (ténylegesen hozza is a közel 950-es sebességet szinte minden esetben), a WiFi router pedig, amire csatlakozva „kapja” a stick a netet, egy Honor Router 3-as. 5 GHz-es hálózatra csatlakozva a maximum, amit a stick beépített sebességtesztje alapján mértem, 430Mbps. A router és a stick között kb. 1 méter a távolság, szóval ennél kicsivel többet vártam… Mi lehet a gond? Jobb beállításokkal milyen sebességet illene elérnem?
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget. Hamarosan valószínűleg újabb kérdéseim is lesznek :) -
gyűrű
Topikgazda
válasz
Imi1981
üzenetére
A 4k régebbi processzor, gyengébb, kicsit kevesebb 1,5 g ram. Nincs wifi 6. Talán av1 hardveres sincs. A többi rész hasonló. Annyi még hogy a sima 4kn még nincs letiltva szoftveresen a dv profil 7, ezért igaz nem teljesen jól de lejátszása megy. A 4k max on már vagy fél éve letiltotta az amazon egy frissítéssel, így most azon az omega dovi build alatt szinhelyes profil 8 ként megy.
-
Imi1981
veterán
válasz
FingR86
üzenetére
Amúgy sebességben van különbség? Most jött el az idő hogy veszek egy firesticket de eddig a 4k maxban gondolkodtam. Tárhely ha jól néztem ugyan akkora. Csak prociban van különbség? Nem hdr tévén lesz használva így engem inkább a sebesség érdekel és ha gyorsabb a 4k max akkor azt veszem. Gondolom sdr anyagokkal nincs gondja. Most már tutira veszek . Eddig hallgattam de mostmár mindenképpen akarok Apple tv mellé.
-
FingR86
őstag
válasz
Dale Cooper
üzenetére
nem a te készlékedben van a hiba.
mások is mondták már itt korábban, hogy a sima 4K jóval több mindent tud lejátszani hiba nélkül. A max meg csomóra csak fekete képet dobál. De használd nyugodtan az omega kodit, mi is azt használjuk itt már jó páran.egyébként lehet csak saját vélemény, de sztem a maxnak a wifije is egy trágya

-
Dale Cooper
csendes tag
Miután viszonylag elégedetten használok egy Fire TV 4K sticket, gondoltam ma veszek mellé egy 4K Maxot is, az újabb rendszer és a jobb wifi miatt.
Viszont értetlenül állok egy jelenség miatt a 4K Max-al kapcsolatban. Míg a régebbi 4K Stick minden UHD BluRay Remuxot szépen kezel és lejátszik DV-ben (Plex, emby és Maven's Kodi), addig az új Max semmit. Ugyanazok a beállítások a két Sticken, több OLED tévén is letesztelve, bármelyik említett lejátszó kiírja a TV a szokásos DV értesítést a film elindításakor, de kép nincs, csak hang. A szokásos streamek viszont (Netflix apple TV+, Disney stb.) ha ezekben elindítok egy DV anyagot, akkor azok probléma nélkül mennek a Maxon is DV-ben.
Ez valami új ficsőr a Maxon az új rendszerben, vagy sikerült egy hibás sticket kifognom?
Az még érdekes lehet, hogy a Max-on az ebben az újabb módosított Omega Kodival, ha be van pipálva a DV konvertálás, akkor mennek az UHD BluRay-ek is DV-ben, de csak így, minden másban kép nincs csak hang. Így ebben a formában tényleg érdekes, hogy a régebbi sticken meg mennek probléma nélkül a Maven's féle kodiban és a Plex, embyben is.
Tapasztalat, vélemény? -
Jamboo529
senior tag
Letöltött vegyes releasek esetén melyik féle KODI lejátszót érdemes leginkább feltelepíteni a stick-re, ha a cél a HDR és a DoVi fájlok lejátszása Sony TV-n?
Az összefoglalóban szereplő linkek közül melyik lesz nekem a megfelelő?
A Kodi 21 Omega verzióba, ami most 2023 januárban még alfa, bekerült a Dolby Vision támogatás, minden fájlformátumból
(mkv, ts, mp4) , így ezentúl már nem biztos hogy szükség lesz a maven buildokra
Itt letölthetőek a működő verziók firestickre.
A 2023.Jan 15-e utániak a jókHa pedig a dolby vision profil7 kódolású mkvt vagy mp4 et szeretnénk dolby vision 8.1 re konvertálva színhelyesen lejátszani , akkor a módosított kodi 21 omega verzióval megtehetjük. A arm7 32 bites verzió kell a firestickre
Forrás letöltés. -
blakey
titán
válasz
Jamboo529
üzenetére
Számítógépen csinálj egy amazon fiókot. A hang nem az erőssége a cuccnak. Rosszul küldi tovább, ha netán arra "kényes" vagy. Tehát a 2 csatornás hangokat minden esetben DD+ 2.0-ra alakítja, nem tudom, hogy miért.Az AC3, eAC3, eAC3+Atmos, DTS jónak tűnik, minden más átalakításra kerül.
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Megjött a 4k max stick-em.
Segítséget kérnék, hogyan tudom életre kelteni. Addig eljutottam, hogy wifi hálózatra felcsatlakozik, frissített fw-t gondolom, majd be akar jelentkezni amazon fiókba. Nincs jelenleg amazon fiókom. Hol és hogyan, milyen fiókot hozzak létre, hogy működjön a kütyü?A végső célom az lenne, hogy azt a moddolt KODI-t rakok rá, valamint Netflixet.
Ez játszaná le az SMB-vel megosztott filmeket helyi hálózatról HDR és DoVi kódolással, valamint a netflixes tartalmat is. Ha lehet az appok magyar nyelven legyenek, ha már a készüléknek nincs. Egyébként egy Polk Audio hangredszerhez van kötve, az pedig egy SONY KD-55XF9005 tévéhez. HDMI kábelekkel (ARC-on keresztül). -
Mano66
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Emby-vel össze dolgozik az Omega. A "repository.emby.kodi-1.0.7.zip"-et kell telepíteni hozzá. Szerintem egy kicsit macerásabb mint a Plex, de meg lehet szokni. Ami a Plex-nél alapból működik azt az Emby-nél neked kell beállítani. De ha egyszer rendesen sikerül a beállítás az Emby is teszi a dolgát a háttérben.
-
Fifi
őstag
Google nekem is ezt mondta, hogy csak az Amazon App Store-ban lévő programoknál működik, de gondoltam rákérdezek, hátha van mégis valami mód erre vagy csak rosszul kerestem.
Nincs véletlenül itt amazon developer accounttal rendelkező, aki egy ilyen shortcut app-ot a kedvünkért feltenne?
-
Fifi
őstag
"A firestick csak a logót (négyzetes) fogja mutatni a bannert nem."
Ezt én is tapasztaltam. Nincs is lehetőség arra, hogy az általad linkelt kodi-hoz a banner-t lecseréljük?
-
esicyhun
tag
Ebben teljesen igazad van, de létezik ilyen lejátszó? Számomra most ez egy nagyon jól sikerült fejlesztés, mivel mennek újra a profile 7 anyagok. Amúgy meg kb. minden, amit eddig indítottam. Szóval én most boldog vagyok.
A sample fájljaid saját gyűjtemény, esetleg elérhetőek valahol? -
esicyhun
tag
Nekem megfelelő, HDR10+ a tévém miatt nekem szükségtelen, az LG nem tudja. De azt hiszem írja is a github, hogy ez a verzió ignorálja a HDR10+-t. Amúgy én tényleg csak nagyon fapadosan használom, még borítóképekre sincs igényem, sima fájlkezelő nézetben indítom az anyagokat. Szóval az én igényeimhez teljesen jó.
-
blakey
titán
válasz
esicyhun
üzenetére
Nem sokkal jobb ez a "DV-s Kodi", teszteltem a lehető legtöbb DV-s anyaggal (4K Max), szerintem minden profilhoz van tesztanyagom, néhánynál ugyanúgy van HDR10-re való konvertálás, ugyanúgy van olyan anyag ahol lila kép fogad, persze van olyan is, ahol előzőeknél nem volt kép, itt van, szóval 1-2 javítás miatt számomra felejtős. HDR10+ eleve nem megy.
-
esicyhun
tag
válasz
esicyhun
üzenetére
Nos, kicsit bővebb teszt:
Firestick 4K Maxon kell a konverter kapcsoló, úgy mennek a profile 7 anyagok. A profile 4 sample nem megy csak, ott továbbra is fekete a kép. IPhone telefonnal felvett HLG HDR/DV sample DV-ben megy.
Firestick 4K sticken a profile 7 anyagok mennek a konverter kapcsoló használata nélkül! és megy a profile 4 sample is. Egyedül az iPhone HLG/DV sample indul hibásan, HLG hdr-t ír a tv, de a színek rosszak.
Gyakorlatilag a Firestick 4K jelenlegi szoftvere tudja a profile 4 és 7-et is. Csak DV-re jobb. Hogy meddig marad így, nem tudom.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver
üzenetére
Nem a kodi maga foglal sok helyet. Tök mindegy hogy milyen adatbázist használsz, helyi, plex MySQL, mert cacheli a képeket. Vagy áthelyezed a kodi thumbnail mappát máshova, vagy törölhető is, úgyis újra létrehozza. Ez a .kodi/userdata /Thumbnails mappa. Ami még törölhető az a kodi addon mappában a temp és a
packages mappa tartalma (ez a letöltött addon zipeket tartalmazza, és nem kell).
Ezekkel 1=2 gb hely nyerhető egy régebbi telepítésnél.De ha megvan meylik kodi a jó akkor a másikat törölni kell. Nekem pár nap alatt kiderült hogy az omega dovi fog maradni. Nagyon megkínoztam, sok kiegészítővel, de sokkal gyorsabb mint a mavenek voltak.
-
blakey
titán
válasz
tsilver
üzenetére
Bővíteni kell a tárhelyet, pl. egy "pendrive"-val, nekem a Kodi kiegészítőkkel, adatbázissal együtt 555MB, (valószínűleg a PKC-nak és a jól összerakott zenéknek köszönhető, utóbbiak esetében mindegyik anyag tartalmazza a borítóat és a leírásokat), kb 2,3GB szabad helyem van, a gyári appokon kívül még van néhány telepített appom.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Pityu89
üzenetére
Valahogy elnevezed 1 pont, megnézed az app pontos nevét és beírod 2. pont. itt fontos a kisbetű és a pont is (pl. com.android.application) Feltöltöd hozzá a banner és a logó png képet, aztán a generate-re nyomsz.A logó négyzetes a Banner téglalap. Letöltöd és telepíted. A firestick csak a logót (négyzetes) fogja mutatni a bannert nem.
-
tsilver
aktív tag
Hogy tudtok akár egyszerre 2 Kodit-t is felrakni? nekem csak a Kodi + kiegészítők (2,5GB) és a standard stream appok vannak fent meg a SmartTube és semmi helyem nincs a sticken (4KMax)
-
törölt tag
válasz
Marci79
üzenetére
Szia!
A Downloader appot használtam a letöltéshez. Erről az oldalról letöltöd az appba beírva a Roku Channelt: https://apkcombo.com/the-roku-channel-fire-tv/com.roku.web.trc/download/apk
A VPN alkalmazás pedig az ingyenes Hide.me VPN, amit a firestick alkalmazás listából lehet letölteni, majd ott kiválasztod, hogy USA. Én személy szerint a beállításokba átállítottam, hogy ne mindegyik alkalmazáshoz használja a vpn-t. -
törölt tag
Végre sikerült a The Roku Channel alkalmazást is feltelepíteni külső forrásból. Tökéletesen megy VPN-nel. APKPure ok (a Huawei telefonom is azt a forrást használja), de az APK Mirror -nál a vírusírtó bejelez, így onnan nem mertem semmit sem letölteni.
-
blakey
titán
Ha már frissítettem a 4K Maxot, akkor kipróbáltam 1-2 dolgot, Netflix, HBO Max, Prime, Plex, Kodi, ezek kozul a Netflix és az HBO Max nem valt fps-t. Kodiból a Matrix mellett kipróbáltam a Nexust és az Omegát, ami feltűnt, hogy Nexuson és Omegán a Netflix kiegészítő csak akkor 4K, ha az Inputsream adaptive-nál be(ki)kapcsolom a HDCP-t, ha nem teszem meg, akkor 1080p, Matrix alatt módosítás nélkül megy a 4K, DV mindkét esetben van. A "DV-s Omega" jó, viszont nincs HDR10+, cserébe, ahol nem volt kép, most legalább van. Most azon gondolkodom, hogy melyik Kodi maradjon stabilnak, Omega egyelőre csak tesztelésre lesz fent.
-
xXxian
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Megoldódott, köszönöm a segítséget mindenkinek. A sok hirdetés közt nem leltem a linket, mondjuk el is volt dugva rendesen.
Mit érdemes még letölteni a stickre, hogy lehet kihozni belőle a maximumot? Mondjuk a fő cél a HBO és a Disney volt, ezek most működnek.
Jah, Wii okosításhoz esetleg ért valaki?
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Keresem, de nem találom...hogy tudok HBO MAX-ot varázsolni a Firestick lite-ra? Store-ban megtalálja az alkalmazást, de nem telepíthető (unavailable). Developer menü nincs.

edit: megvan a developer menü, póbálkozom
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Csabi1984
üzenetére
Shortcutot lehet csinálni saját ikonokkal, telepíteni, utána pedig azt kell kitenni a kezdőképernyőre.
-
Csabi1984
addikt
Firestick felületen valahogy meglehet oldani, hogy a Kodi változatokat külön nevet lehessen adni pl (Nexus, Omega). Az ikon is megegyezik ami elég megzavaró
-
gyűrű
Topikgazda
Nos, off topik.
Van a kodi 21 omegának egy módosított változata, ami nemcsak a dolby visiont, hanem az eddig a firesticken fekete képernyőt adó
dv profile 7 verziót is le tudja játszani.(extra layer nélkül nyilván )
Úgy hogy lejátszás közben dv profil 8.1=re konvertálja. Nálam megy az a pár ilyen film, ami eddig sehogy sem ment.
Önálló kodi ként települ, nem ír felül semmit. 😀Itt a forrás. 4k maxra a v7a 32 bites kell.
-
candyman_78
csendes tag
Még annyi lemaradt, hogy igen, töröltem cachet és igen, telepítettem újra, indítottam újra, de nincs változás....
-
candyman_78
csendes tag
Sziasztok!
Masszív szopásban vagyok, kiváncsi vagyok, hogy tud-e valaki megoldást a problémáimra.
Karácsonykor úgy döntöttem, hogy meglepem magamat egy Firestick 4k max+ 2 db echo studio + echo sub rendszerrel.A szettet gyakorlatilag azóta "csinálom" és még nincs kész
A cucc fantasztikusan szól, de érthetetlen dolgai vannak és ezekre keresem a megoldást:
Először is, ahogy a ajánlották, home theatre módban kötöttem össze a hangszórókat.Kiváncsi voltam ugyanis a spatial audio és a dolby atmos érzésre. Így hát hamar szembe jött az amazon music hd is. A legtöbb bajom ezzel van. Először is, miután a firetv-re felraktam nem indult el. Ekkor rájöttem, hogy aktív előfizetés nélkül nem is lehet vele semmit sem csinálni. Ekkor elindítottam a próba időszakot. Ekkor már be tudtam lépni rá, de mindig azt csinája (azóta is), hogy a vissza gomb megnyomásakor csak a középen lévő kerek "homokóra" jelenik meg, végtelenítve magát, és így gyakorlatilag használhatatlan. Ekkor felraktam andoridra és ipadre is a klienst, gondoltam, majd a spotify-hoz hasonlóan ebben is lehet castolni rá az eszközre. Hát nagyobbat nem is tévedhettem volna, mert hiába vagyok azonos wifin, hiába működik ugyanez spotify-al, az amazon music hd képtelen megtalálni a firesticket vagy az echo studiokat. Olvasgattam utána, de a support borzasztó. Egyesek azt írják, hogy azonos régióban kell lennie az előfizetésemnek az accountommal. Namármost az én amazon accountom német, a cuccot pedig ausztriában vettem át, mivel echo studiot nem hajlandóak ide elhozni, de pl subot igen. Amikor előfizettem, akkor persze hu-t választottam régiónak, az eszközök is ide vannak regisztrálva mint helyszín ahol találhatóak.
Viszont mivel nincs .hu-s amazon, így nehezen tudnék azonos régióban lenni az előfizetésemmel.
Mindeközben rájöttem, hogy nemcsak ilyen baj van az egész szolgáltatással (amit mellesleg úgy szidnak az értékelésben mint a bokrot), hanem más is. A firetv-s kliensben tapasztalható glich után azt gondoltam, hogy ez tuti vmi szoftver hiba, de majd vmi update megoldja, de azért gyanús volt, hogy egy 7.x.xxx verzióban még ilyen előfordulhat. Ekkor jöttem rá, hogy más sem stimmel. Nem lehet ugyanis atmos vagy 360-as zenéket streamelni csak max uhd-ket. Aztán mit ad isten, ma reggelre kidobta ezeket is. Akkor jöttem rá, hogy az idáig fel sem frissítette a stick a rajta lévő szoftvereket, hiába volt bekapcsolva az auto update, így valamilyen ősöreg verzióm volt amit a stickel együtt adtak.
Most már van spatial audio és egész szépen szól, de a glich megmaradt, a távirányító ha vissza akarok menni a fő oldalra akkor beakad és sosem fejezi be a homokórázást....Valaki járta már végig ezt az utat ? Mi a megoldás? Hogy lehet streamelni direktbe rá?
Megjavul valaha? Az igazság az, hogy kevés esélyt látok rá, hogy elő is fizetek, mert ne érzem a nagy különbséget a spotify és ez között, de legalább 1x működjön már normálisan a kipróbálási időszak alattt...Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- LG NanoCell 43NANO81T6A Gyári fóliás
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt hiszem, hogy évekkel ezelőtt az amazon.de-n csináltam.