Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
dizajn
csendes tag
Sajnos arra írja ezt : Parse error
az milyen firestick szoftver verzión fut, illetve melyiken megy még?
[ Szerkesztve ]
-
dizajn
csendes tag
Sziasztok!
2. generációs alexás stickre keresek hbo go appot. A fentebb említettekkel nem működik. Az Utolsónál pedig Parse errora hivatkozik és nem telepíti. Kodin keresztül nem szeretném használni!
szoftver verzióm 5.2.7.2Előre is köszönöm.
-
rekop
senior tag
Igen tudom én is, tegnap már utána jártam, csak az előttem hozzászóló valószínűleg nem volt ezzel tisztában.
De nincs ezzel gond egyébként, abszolút nem voltak semmilyen elvárásaim a stick-el kapcsolatban, csak már régóta ATV-t használok(jóval a Netflix előtt) és fel sem merült bennem, hogy androidon majd másképp lesz. Ettől függetlenül még mindig tartom, hogy az árához képest egy nagyon jó kis eszköz, de nyilván nem Shield és ATV kategória, megvannak azért korlátai. -
rekop
senior tag
válasz tomigonzo #393 üzenetére
Mégis mit meséljek ezen? Úgy lehet meglátni, hogy olyan mintha néha meg-meg akadna a lejátszás. Van aki kevésbé érzékeny rá, van aki jobban. Egyébként a tévéden megnyomod a bemenet info gombot, és meglátod a képfrissítést.
De ugye most a Netflix-app róla van szó. Kodi megy 24p-ben.[ Szerkesztve ]
-
rekop
senior tag
-
Gijon
senior tag
Nekem is Digi 1000-es van, de nem frissítettem az alkalmazást, mióta felraktam (Android TV 5.10.6), ..itthoni környezetben semmi gond nem volt, viszont próba alkalmával faluhelyen anyósnál volt fagyás a gyenge net miatt, vagy valami egész más miatt, de a Netflix hibátlan volt ott is.
-
rekop
senior tag
Köszi! Igazából azt próbáltam, amit linkeltél a legújabb kiadást(5.11.5 200). Lehet érdemes lenne régebbiekkel is próbálgatni, de ennyire nem merültem bele, mert annyira nem fontos ez nekem. A netem 1000-es optika, szóval ilyen probléma nem valószínű hogy előfordulhat, de nincs kizárva.
(#384) sepsi0 : köszönöm, viszont ezeket a "nem hivatalos" alkalmazásokat nem igazán szeretem és nem is használom, de ez csak az én "hülyeségem" -
rekop
senior tag
Nos, ez a HBOGO nem igazán működik nálam, illetve nem mondhatnám, hogy stabil. Letöltöttem apkmirror-ról(gondolom ez nem legális forrás?) egy android tv-s verziót, feltettem aktiváltam, a második filmnél valami hibaüzenettel lefagyott az alkalmazás. Már töröltem is le, nekem ez nem elfogadható működés, de szerencsére nem lesz előfizetve, úgyhogy nálam nincs jelentősége.
Bár hozzáteszem, hogy nem értek az androidhoz, soha életemben nem használtam, szóval lehet én bénáztam el valamit.
Illetve letöltöttem még az Appletv alkalmazást, mert eszembe jutott hogy van olyan előfizetésem is, azzal nincs semmi probléma. (leszámítva hogy egyelőre még nincs értékelhető tartalom rajt) -
azbest
félisten
A többiek beszámolója alapján a hbo go androidtv változata apk-ból feltehető rá és megy. Csak a frissítéseket is kézzel kell feltenni. Apk-t pedig esetleg valamelyik ezzel foglalkozó oldalról, vagy talán az aptiode segítségével lehet telepíteni. Meg persze a kodi alá is tehető nem hivatalos addonként és akkor az is kadenciahelyes lesz.
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
Szombaton beléptem én is firetv stick 4k-t használók táborába. Szeretném én is megosztani a tapasztalataimat, hátha segítségére lehetek ezzel másoknak is.
Múlt héten BF-kor rendeltem 30EUR+postáért, úgy voltam vele ennyit biztosan megér, elég jókat olvastam róla.Elöljáróban annyit, hogy én jelenleg Netflix, Youtube premium előfizetéssel rendelkezem, illetve a hálózatomon lévő nas-ról(Plex szerver) szoktam filmeket nézni.
Ezekre jelenleg már használok egy AppleTV4K-t a nappaliban, viszont a hálószobámban lévő öreg plazma TV-hez kerestem valami kis eszközt amivel tudom nézni a kedvenc filmjeimet, sorozataimat, és a youtube-on is van pár csatorna amit rendszeresen követek. Volt korábban egy s905-ös kínai boxom, Libreelec-el amin a hálózati lejátszás nem is volt probléma(fullhd felbontásig, mert csak 100Mbps lan-al rendelkezett), viszont a streaming szolgáltatások nem mentek, vagy csak kompromisszumokkal, ilyen olyan mókolásokkal. Erre nekem se időm, kedvem, energiám nem volt, még egy ATV túlzásnak tűnt, ezért esett a választás a fire stick-re.
Az eszköz csomagolása nagyon igényes, szinte olyan érzésem volt, mintha egy apple terméket bontanék ki. Az eszköz és a tartozékok anyagminősége is rendben van, érezni rajtuk, hogy nem az a tipikus olcsó kínai termék.
Ethernet adaptert nem vásároltam külön hozzá, gondoltam nem lesz rá szükség mert 802.11ac képes Access Point-jaim vannak, és 4k filemket amúgy sem nézek.
Ez be is igazolódott, a stick ~700Mbps-el csatlakozott az AP-hez(szerencsére közel van hozzá, és csak egy vékony válaszfal van közöttük), a https://fast.com-on ~290Mbps letöltési sebességet mértem.Az app-ok telepítése egyszerű, amazon-os felhasználóval belépve elérhető az amazon store, ahonnan letölthetjük amire szükségünk van. Nekem a Netflix, Youtube, és a Plex-re volt, amiket meg is találtam, kíváncsiságból megnéztem a HBOGO-t is az viszont nincsen.
Gyorsan kipróbáltam a Plex appot, viszont sajnos a lejátszás nem volt kadenciahelyes, beállítási lehetőséget én nem találtam rá, ezért feltettem a Kodi-t a KodiPlexConnect kiegészítővel(néhány perc google után persze ). Itt szerencsére már megy a 24p lejátszás.
Kíváncsiságból kipróbáltam hogy boldogul egy 4K filmmel wifin(Bumblebee.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HEVC.HuN-No1) és semmi probléma nem volt, nem akadt meg sehol egy pillanatra sem, pörgetések előre-hátra is minimális puffereléssel, szinte azonnal mentek.Szóval azt mondom elégedett vagyok, az én felhasználási szokásaimra maximálisan megfelel, ennyi pénzt bőven megért nekem(megkockáztatom talán az eredeti árat is).
Egyetlen számomra negatívumot tudok mondani, az a sok reklám/filmajánló/egyéb dolog amivel tele van főképernyő. Bár lehet el lehet valahogy tüntetni őket, még nem jártam utána, csak ma üzemeltem be.[ Szerkesztve ]
-
ttamas
tag
Amazon firetv app storeban feltűnt. Disney+ applikáció, ha vkit lrdekel a mandelorian ls a többi disney tartalom. Itthon sajna nem működik, vpnel talán át lehet ugrani
-
Lall
veterán
válasz mastodon #376 üzenetére
Nagyjából bármire amire egy androidos box, vagy okos tv. Egy HDMI port és egy áramforrás kell neki.
YouTube, HBO GO, Netflix, Apple TV+, Horizon Go. Én ezekre használom (mini) projectorral.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Lall
veterán
válasz mastodon #374 üzenetére
Ez nem olyan mint a Chromecast. Nem valamiről tükrözi a képet. Ez egy külön eszköz, mint egy andoridos box. HBO Go, Horizon Go, Digi Online megy vele, illetve KODI-ba is tudsz plugineket berakni.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
aktív tag
Nagyszülőknek érdemes ilyet venni Youtube nézésre meg egyéb TV-műrorra vagy jobb a Googlecast 3, Roku? Hazai viszonyok közt csak, magyar tartalmakat nézve. (a 4K változat a felbontáson túl miben jobb még?)
Milyen nem fizetős műsorokat lehet nézni vele? Könnyű rá átküldeni a mobiltelefon képéi, videóját?[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
-
Lall
veterán
Mi a hiba? Nálam a Horizon Go és a Digi Online is elakadt az elején (azt hittem lefagyott), de az álló menü miatt van. Légegér kell hozzá, azzal lehet lépkedni a menüben. Itt egy leírás a telepítéshez. Egyenként máshoz is hasznos a légegér.
-
Gijon
senior tag
válasz - = Zk = - #370 üzenetére
Ha ők megkapják a csomagot, akkor igen. Van szállítási kalkulátor, azt azért érdemes figyelembe venni rendelés előtt.
-
- = Zk = -
félisten
tyúúú, ez marhajó...
német Ebay-re is mükszik?!" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ttamas
tag
Olvass vissza, volt róla szó.
Google appsokat kell adbvel feltenni,de nem mindegy melyik tvgo verzióhoz melyiket teszed fel, és utánna sem lesz az irányítás tökéletes.
Én másfél éve genyóztam vele, de inkább elengedtem.
Most hogy lehet rootolni, talán könyebb, de én már 6 éve nem rootolom az androidot, nincs miért. -
kigyi_23
addikt
Köszönöm a válaszokat
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kresz2
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Friss fire tv 4k stick tulajdonos vagyok.
A kodi és az hbo működik.
Viszont a tv go nem jön össze,nem is tudom hogy kezdjek hozzá.
Tudnátok segíteni? -
sepsi0
őstag
válasz tomigonzo #360 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Megrendelte a barátom, majd december 21-én jön haza, postázni nem éri meg.
Amúgy még mindig nincs kadencia helyes lejátszás (24p,50p)?
Anno e miatt vettem kínai boxokat (Beelink), amiket CoreELEC-el használok.
Van itthon Alexa is, sokat használjuk, főleg a gyerekek szeretik.
Kacérkodtam a Cube-al, de már nagyon zavarna a kadencia hiánya, pedig régen azt sem tudta mi az, most egyből észre veszem. -
sepsi0
őstag
Köszönöm!
Egy Lg microhifi vagy Xiaomi Network speaker lesz a cél.
Ezeken tudok hangerőt állítani.Ilyen kütyün gondolkoztam én is, most egy Chromecast 3 van rádugva. Egy ilyen hdmis cucc kb 3eft, a Fire Stick most ~7eft,akkor inkább a stick. Megy rá Kodi és boldog lesz az asszony, nézheti a sorozatokat és a gameplayeket a konyhában főzés közben....
Rendeltetem is meg a haverommal. -
azbest
félisten
Ha van saját hangerő állító lehetősége a hangszórónak, akkor talán jó lesz.
Anélkül kapcsolódik, szól, de fix max hangerőn. Az amazon app storeban lévő hangerő appok pedig nem telepíthetőek - side loadot nem próbáltam.Saját hatáskörben, amelyik appnak van belső hangerő szabályozása, annál ez működhet, például youtube alatt cast módban a telefonról tudom a youtube hangját állítani.
Azért is fura ez, mert mintha külön meg lehetne venni hozzá az új távirányítót is, amin van hangerő. Lehet a firmware-ben korlátozás, hogy a régi távval ne működjön. Késés lehet a hangban.
Nekem egy hdmi audio extractor van a firetv stick és a megjelenítő közé kötve.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, a Stick V2 tud bluetoothon hangot továbbítani? Magyarán a filmek hangját bluetooth hangszórón szeretném lejátszani, sajnos a kijelzőn nincs hangkimenet (Samsung DB22D-P).
Köszönöm! -
tomigonzo
aktív tag
black friday (egesz heten!) 4k stick 29.99€, stick v2 19.99€!
-
- = Zk = -
félisten
otthonról belehet jelentkezni külföldi accounttal?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
tomigonzo
aktív tag
megtortek
https://aftvhacks.de/anleitung-wie-man-den-neuen-fire-tv-stick-4k-rootet/
-
tomigonzo
aktív tag
koszi azbest a trukkot, majd ranprobalok 4k sticken kivancsisagbol megy e prime, a nemet sticken nalam (Belgumban), mert a Samu tvn a prime-ba bejelentkezve, hozza a francia! prime videot gond nelkul, en mar regen nem ertem ezt (alexa is .com ra van inkabb rakva mert nem minden ficsor elerheto mashol;S)
-
azbest
félisten
Nekem németektől vett gen2 stick van. Az alexa távirányítósakat nem árulják másodrendű régiókban. A felületbe integrálódott amazon video lejátszás nem megy itthon magyar accounttal. Minden más nekem ettől függetlennek tűnt. A magyar primevideo előfizetéshez nekem sikerült elővarázsolni gen2-re a másodrendű régiós, basic sticken lévő appot is, nemrég írtam róla kommentet.
A netflix megy mindenütt, nem finnyás.
firetv-re hivatalosan nincs hbo go és kodi. A firetv 4k -ra azt írták a többiek, hogy a play store-ból való androidtv apk-t side loadolva megy. A gen2 stickre moddolt apk megy, mert 6os androidot adtak meg minimumnak, de 5ös van a gen2 sticken.
A kodi apk-ból telepítve tökéletesen megy. Ehhez amúgy van nem hivatalos hbo go addon is, az is megy. Hbo go alatt a magyar/európai verziót értem, nem az amerikait, mert ezek egymástól független cégek.apple tv app simán megjelent a gen2 stickemen, miután a webes amazonon kiválasztottam telepítésre, gondolom a stick store-jában is megjelenik.
Szóval szerintem minimális macerával kb minden működhet. Sőt, már hivatalos youtube app is van rajtuk. Nekem van hbo go, netflix, primevideo, youtube premium (originals) előfizetésem is. Az apple tv szolgáltatást még nem próbáltam, nem enged belépni a nyomi rendszerük
[ Szerkesztve ]
-
kresz2
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Az USA-ból származó 4k modell ugyanúgy múködik nálunk, mint a többi?
Lehet banális kérdés, de minden választ előre is köszönök. -
azbest
félisten
Hogy csak bizonyos régióban enged valamit azt értem. Viszont magyar régióra visszaváltva is megmarad, gyakorlatilag kiirthatatlanul nekem a primevodeo app. Csak alapból az első körös régiós ikonú látszik csak, reinstallal jön elő a másik. Direkt ellenőriztem megint amazon.com alatt, hogy a régióm hungary
[ Szerkesztve ]
-
Gijon
senior tag
"Szóval lehet nem mindegy, hogy milyen régión volt a stick korábban" De nem ám! Pl. a Philips Smart TV Voice Control-t csak uk. régióval engedi telepíteni, azaz csak így működik az Echo Dot Alexával, de a MrMC-t is csak coins-al tudtam megvenni. Bankkártyával nem engedte kifizetni nem megfelelő régióra hivatkozva, de kártyával tudtam venni coins-t, így már meg tudtam venni. A primevideó nekem is akkor jött elő, mikor elindítottam a próbahónapot.
-
azbest
félisten
Látom régebben valaki már érdeklődött, hogy az alexás stickekkel vajon itthon lehet-e nézni a primevideót.
A gen2 stickemmel tudom használni, egy véletlen folytán észrevettem, hogy a basic-en futó app rajta van az alexáson is, csak rejtve, más felületet indítva alapból. A véletlen pedig az volt, hogy egyszer egy német amazon előfizetés trial kipróbálásakor átváltott németre a régióm és akkor magától előugrott az indítóikonja. Részletesen leírtam ezt xda-n is. [link]
Legutóbb valaki írta, hogy régióváltás után jött neki elő, addig nem akarta megtalálni. Szóval lehet nem mindegy, hogy milyen régión volt a stick korábban.
Nálam, akár a stick gyári visszaállítása után is megvan az app. Be kell kapcsolni a debuggolást:
settings -> my fire tv -> developer options -> adb debugging: onutána adb segédprogramokkal rendelkező gépről hálózaton át el lehet érni. Linux alól nekem a legegyszerűbb, de win alá is biztosan telepíthető.
Először rá kell kapcsolódni:
adb connect firetv-ip-címeutána lekérni az app apk fájljának útvonalát a sticken:
adb shell pm path com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv
Ez nálam, ha már települt updatelt verzió (4.7.21 az aktuális)
package:/data/app/com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-1/base.apk
vagy ha már futtattam reinstallt, akkor
package:/data/app/com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-2/base.apk
Reset utáni, renszer appként (4.7.19-es)
/system/priv-app/com.amazon.amazonvideo.livingroomA dumpsys parancs egyéb extra infókat is kiír, az updatelt és a rendszer app adatait
adb shell dumpsys package com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetvLényegében csak az eleve rajta lévő apk-t kell lementeni, a korábbi parancsból kapott útvonallal:
adb pull /data/app/com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-1/base.apk com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-4.7.21.apkAztán reinstall kapcsolóval visszatenni, és akkor megjelenik a másodlagos parancsikon is a felületen:
adb install -r com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-4.7.21.apkIdőnként, főleg ha jön valami frissítés, akkor eltűnik az ikon és meg kell ismételni. 4k sticken nem próbáltam még, de nem tűnik esélytelennek a dolog.
Sima, csak első körös régiókban működő app ikonja
A nálunk is működő ikonnal, a primevideós előfizetéssel itthon is működő mód:
Meglehetősen vicces kedvükben lehettek az előnézeti kép készítői a kiválasztott filmek címei kapcsán. Talán normál esetben ez az ikon akkor ugrana elő, ha például egy német eljön kelet-európába és a szolgáltatás roaming szabályok miatt itt is kéne tudja használni a szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Amazon 4k stick-en elérhető a disney+ applikáció?
-
tomigonzo
aktív tag
válasz alexandrosz #332 üzenetére
szerintem csak a 4k verziot erdemes megvenni, (ha lenne meg 2gen box akkor azt, sajnos az enyemet kinyirta egy villam;s)
2gen sticket en sem ajanlok, nagyon lassu lesz, (meg abbol azert akadt wifi gonddal is nem keves, en is 2v3 db csereltettem)megtudod oldani a mo-ra kuldest a mailboxde.com -on keresztul
-
Akosman
aktív tag
link
Innen is megtudod rendelni, vagy ha Bp vagy,személyesen is megtudod venni az üzletbe. -
ttamas
tag
En csak a legujabbat veszem a családnak. A távon nagyon jó a hangerő szabályzó és a power gomb, ha atv támogatja akkir nem is kel másik távirányító a filmezéshez.
-
lsebestyen
addikt
Nekem gen2 stickem van, egyedül azzal volt eddig problémám, hogy android 5 alapokon van rajta az OS, és szerintem nem is fogják már frissíteni.
-
alexandrosz
aktív tag
válasz alexandrosz #330 üzenetére
Még annyit látok, hogy a "Basic" és a sima, nem 4K-s közt az is különbség, hogy nem egyforma a távvezérlőjük, a Basic-é nem hangvezérléses.
[ Szerkesztve ]
-
alexandrosz
aktív tag
Szia!
Köszi a választ. Hogy elkerülhető legyen a félreértés, tudsz egy linket adni hozzá?
Boxot úgy látom, már nem árulnak, stick van, sima és 4K (Magyarországra nem szállít) és sima "Basic" (Magyarországra IS szállít). Az is érdekelne, hogy a sima és a "basic" ugyanaz-e?
A kérdésem persze legfőképpen arra vonatkozna, hogy mit kell vennem, ha az Amazon Fire mellett döntök?
Sorry, picit még nem látok tisztán az ügyben[ Szerkesztve ]
-
ttamas
tag
válasz alexandrosz #328 üzenetére
A 2. Generacional hoztak be a sticket, borzalmas gyenge volt, ha ebbol veszel csak dobozt vegyel, ami azota is a legerosebb hwben. A 4gen a dedikalt chip miatt jo, mert mar gyengebb a proci mint a 2.gene, de hwbol tamogat minden video dekodolast, amire szukseg van
-
ttamas
tag
válasz alexandrosz #326 üzenetére
Nem ugyanaz, a masodik szerintem kamu, legalabbis 12kert. Amazono 60euro.
Az elso link vmi regebbi típus.
Bár ahogy nézem, másodikon a fotó az a 4k hdr változaté, de 2 gen sticket adnak a leírás szerint. Erről nincs tapasztalatom -
Akosman
aktív tag
válasz tomigonzo #314 üzenetére
Nekem igazából azért kellene valamelyik kütyü a kettő közül,mert az apple tv+ szeretném nézni rajta. Jóval olcsóbb mintha egy apple tv 4k készüléket vennék,csak a stabilitása érdekelne,melyik stabilabb. Ugye mindkettő wifin kapja a jelet. Láttam a Roku 5G és MIMO wireless-re képes,viszont ennél nem láttam,ez a stick is tudja e.
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Mik a tapasztalatok a 4k stickel kapcsolatban? Érdemes rá beruházni,vagy inkább roku 4k stickbe gondolkozzam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest