Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
válasz
üzenetére
A hosszabbító kb 10 cm nem sok. Ez azért van ha mondjuk a fal miatt nem férne el. És fog kelleni usb táp is. Csak a HDMI-ről nem megy.
A távirányító szenzációs, mert bluetoothos, nem kell, hogy lássa a sticket. Csak a hangerő + - , némitás, kikapcsoló gombok infrásak. Egyébként elég erős, nem kell közvetlen a tv-re lőni vele. Az elemet meg alig eszik. Évente kb 1x ha kell az elemeket cserélni.. Az erősítőt nem tudom, hogy fel fogja-e ismerni. Én mindig csak a tvvel használom őket. -
törölt tag
A távirányító milyen? Értem ez alatt azt, hogy ha megjön a stick, akkor azt az erősítőbe fogom bedugni így az kitakarja majd azt és nem tudok rátartani ha kellene.
A HDMI hosszabbító mennyire hosszú?
A Samu távom nem tudom milyen pontosan, de nem kell a tévé felé tartanom, ha mögöttem a falra célzok, akkor is működik. -
vicces
addikt
Azért van különbség, de egyáltalán nem zavaró. A 4ks nálam pöccre csinál mindent. A sima néha
homokórázikgondolkozik. Ami szerintem viszont fontos, hogy olyan távirányító legyen ha simát rendeltek, hogy legyen rajta hangerőgomb, mert össze lehet löni a tvvel és így elég egy irányító.
-
RevoneX
csendes tag
Sziasztok! A Fire Stick 4k mennyivel gyorsabb a sima Fire Sticknél? Érezhető a külömbség?
-
törölt tag
Érdemes hálózati adaptert is venni? Vagy nem problémás a wifi megoldás?
-
Gijon
senior tag
Nekem Nas-ról simán viszi, de wifi helyett kábelesen csatlakozok a stick-hez, mert wifi-n nálam nem volt az igazi, de egy jó routerrel nem lesz gond. Annyi hiba elő szokott fordulni, hogy néha be tud fagyni "friss" tartalmaknál. Amíg nem tölti le, be az "adatbázist", képek, leírás, stb., ezenkívül nem volt jellemző hiba nálam.
-
afi0903
aktív tag
Akciós a 4k-s verzió, 40€.
Mielőtt megvenném, még az a kérdésem lenne, hogy emby-vel wifin keresztül boldogulni fog a a helyi hálózaton megosztott 4k-s tartalmakkal? LG tv-m a legtöbbel boldogul.@Soul Gem
Igen, német Amazonon. -
törölt tag
Miét értetek ATV alatt? A Sticket értem, de az ATV az melyik eszköz? Apple TV?
-
-
rekop
senior tag
válasz
tomigonzo
üzenetére
Nekem nincs problémám a képminőséggel, sőt. Elindítottam néhány Netflix 4K tartalmat az ATV-n, ez olyan 20-30Mbps közötti folyamatos forgalmat generált a switch-en, szóval nem olyan alacsony a bitráta sem. A gyakorlatban azt mondanám 50"-on, 2.5méterről én nem látok különbséget a Netflix 4K és egy "virágbolti" 30-40GB-os UHD rip között.
-
tomigonzo
aktív tag
ha arra gondolsz, hogy a covid miatt felkertek a nagyobb szolgaltatokat hogy "butitsak" le a tartalmakat a saveszelesseg megovasa erdekeben akkor nem, tudom, (az ATV 4k keptelensege nem erre vezetheto vissza, az alap), de ahogy irtam sticken jobb aminoseg mint ATVn ugyanazzal a szolgaltatassal (netflix)
-
rekop
senior tag
válasz
tomigonzo
üzenetére
Ebben sajnos nincs összehasonlítási alapom, mert a Stick egy FHD plazmán van, az ATV meg egy 4K LCD-n.
Amit én észrevettem, hogy a stick-en a netflix app-ban nincs frekvenciaváltás, ezért nekem "darabosnak" tűnik sokszor a lejátszás. ATV-n nincs ilyen probléma, illetve még nem találkoztam vele. -
tomigonzo
aktív tag
van itt akinek a Fire stick mellet van Apple tv is hasznalatban?
-
ttamas
tag
Google Sabrina, ebből lehet valós konkurencia.
Google tv oprendszer, NEST támogatás, 4k hdr amlogic s905x2 procival, 2 giga ram, talán 70 dollár körüli árral. -
bala6120
senior tag
Sziasztok!
Amazon Fire TV Stick 4K eladása elött mit kell csinálni a factory reseten kívül?
-
ttamas
tag
Steam link appot sikerült már vkinek beüzemelni ? Ha igen, melyik verzió működhet? Amit én próbáltam, elindul, látja is a szgépet, de kép helyett csak feketeség látszik.
-
-
Gyilokok
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy Fire 4K stick vásárlásán gondolkodom. Olyan kérdésem lenne, hogy ezen milyen gyorsan fut a Kodi, mert láttam egy raspberry 3b+-on futni, és ott nem volt valami sebesség bajnok. Ellenben az új raspberry 4-en csak úgy süvít. Szóval kb. ezen az eszközön milyen gyors?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
olahdave
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy Fire 4K stick vásárlásán, amit még nem tudok, hogy működik-e rajta a UPC Direct androidos alkalmazás?
Köszi! -
ttamas
tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Egy dismiss után a settings-applications - manage installed applications, es el tudod indítani amit szeretnél
-
ttamas
tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Kodit ekkor is el lehet indítani a telepített programok közül.
De az tény, hogy kell neki a net. -
Mezga Aladár
veterán
"A sima stick nagyon háklis volt a wifire távol a routertől,"
meg a lan sem ment tökéletesen.Megoldás az 5Ghz Wifi, azzal patent.
Én biztos nem fogok meg egyszer ilyen kütyüt venni, ha nem tud belogolni az Amazonhoz nem tudod használni az eszközt.
Praktikusan ha nincs net csak belsőháló akkor ba&@hatod. -
azbest
félisten
De hát írja, hogy NOS4A2 -t találta

icemad
sajna nem tudok én sem arról, hogyan lehetne szűrni magyarra. Redditen valaki linkelt amazon.com-os keresőt nyelv szerint, de gondolom az csak amcsi régióban él, mert hiába van a találatok közt tényleg magyar nyelvű is, de azok prime videón nem érhetőek el itthon és a NOS4A2 meg nem is szerepelt az ottani találatokban. Ha meg magyar vagy hungarian szóra keresünk, akkor a nevekben vagy leírásokban talált eseteket listázza. Érdekes, hogy amcsiban lehet van pár konkrétan magyar film is a listában.
Nyelv szerinti listázás amazon.com-on, de a magyar találatok nem ezek és itthon nem is nézhetőek. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Prime videónak van külön topikja? Nem találom sehol. Van pár magyar feliratos és szinkronos film/sorozat rajta, de nem találok teljes listát a neten. Teljesen véletlenül találtam rá pl. a NOS4A2 sorozatra.
-
dh66e
veterán
Nekem volt mindkettő már csak a 2 db 4k-s dolgozik itthon.
A sima stick nagyon háklis volt a wifire távol a routertől,eleve egy gyengéb hardver volt alatta ,de engem ez nem zavart mert tette a dolgát szépen.
Akinek fhd videókhoz,iptv-hez vagy kodis SD online filmekhez kell annak bőven elég otthonra, már ha a router nem három betonfalnyira szórja a wifit.
-
vicces
addikt
Most a ma beüzemeltet használom. Ugyanazok a modellszámok vannak rajta, mint a 3 évvel ezelöttin. Gondolom hogy alig van még telecachelve és olyan mint ahogy te is leírtad. Egész jó. A régi állandóan tölt. Már csináltam resetet is rajta. Meg az egyik tvm meghülyül tőle. Egy idő után fixen tolja le a hangerőt. Illetve ki és majd bekapcsolás után visszaáll gyári beállításra a tv.
-
azbest
félisten
Ha mind a kettőt próbálod, akkor látványos a különbség. A főmenüjének betöltődése appok indulási ideje eléggé más.
De ezen kívül azt is érdemes számításba venni, hogy a sima stick még 5ös androidtv rendszerre épül a 4k stick meg 7-esre. A topicból például a hbo go tévés változata kapcsán nem mindegy, hogy módosított apk vagy simán a play store-os friss változat működik-e.
A hbo go-nál maradva. A 4k sticken vajsimán megy az animáció a főképernyőjén lépegetve oldalra. A fullhd sticknél azért meglehetősen döcögős. Persze utána a lejátszásban már nincs igazán különbség.
De máskor is vettem észre olyat, hogy a sima sticken teljesítményprobléma volt, belassuló lejátszás például és kellett neki újraindítás. Például a prime videós tartalomnál. Pedig a sima sticken elő tudom varásolni a basic régiós hivatalos prime videó appot és az döcögött lejátszás körben esetenként, mert a háttérben valami fogta. A 4k sticken meg az androditv-s prime videó app simán megy.
-
gzoll
aktív tag
Nekem is a sima HD van, de esküszöm nem tudom miért írjátok, hogy lassú, mert nálam nem kell várni semmire... Telenor MyTv, HBO GO, YouTube megy rajta, egyszerre csak az egyik ugye, mert miért menne több app (meg hogyan meg minek), és nekem semmit nem kell várnom, minden azonnal elindul és azonnal működik. Most leszámoltam, az HBO GO app (főmenüből nulláról) 7 másodperc alatt tölt be, xbox one-on a youtube app is kb annyi idő alatt áll föl, szóval ezt nem gondolom lassúnak meg hihetetlen várakozásnak 😂
-
vicces
addikt
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
a 4K verzió nagyon jó, de 60 euro a normál ára. ha épp akciózik az amazon akkor nagyon megéri. én pont ma kaptam meg a sima verziót. már volt egy ilyen egy olyan. viszont megint a sima hd-s rendeltem mert 25 euros akció volt és hangerőgombos a távirányitója, nem kell mozizűshozcsupán egy távkapcsoló.
egyébként asszem csak a távirányitó magában 25 euró.
különben meg egy lassú vacak sz@r. 1x egy feladatra alkalmas. a ram nagyon gyorsan megtelik. amúgy kb prime video, youtube, kodi megy nálunk. csak sokszor kell várni..
a 4ks nagyon jó, de alig használom mert bekerült a hálóba egy régebbi tvre. csak azzal nem hülyül meg az a tv. igy viszont alig van használva. -
Lall
veterán
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
Kösz a tippet. Megrendeltem a sima HD projectorhoz, a 4K pedig megy a TV-be. Ha átbasztak, majd hadakozok az ebay-el a háromezer forintomért.
afi0903: Ez nem kínából jön, hanem Németországból. Elvileg 5-7 nap. Meglátjuk átkúrtak -e?

-
ttamas
tag
én tuti nem venném innen,
18 éve regelt account, kb 100 adásvétellel, elmúlt 24 órában 40 eladott termék, szerintem simán felnyomták az accountot.
Eu amazonról 12k huf körül szokott lenni akcióban, és az biztos megjön.Böngészést nem tudom, távirányítóval elég nyögvenyelős, bt egér billel lehet megy, én csak médialejátszása Kodival használom.
Ez tud mindent, amit jelenleg el tudok képzelni, az angol nyelvet és feliratot is 1000 másik dolog mellett.
Az egész felület nagyon reszponzív, root médialejátszáshoz teljes mértékben felesleges. -
afi0903
aktív tag
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
103 értékelése van és mindegyik 100%.
2 opció van: vagy kezdő, vagy csaló.
Ha nem te akarod kideríteni, hogy melyik opció, akkor keress jobban visszajelzett eladót.
Bár, ha jól látom van rá Ebay pénz visszafizetési garancia, azzal jó tapasztalataim vannak.
Nekem legutóbb 2 hónap volt a kiszállítás Kínából Ebay-es vásárlás során, ez a vírus miatt volt, lehet, hogy azóta csökkent.
A termékről nincsenek tapasztalataim.Más:
A 4K-s verzión gondolkodom.
Mondjuk egy böngésző több lap megnyitása esetén sem jön zavarba?
Be lehet állítani mkv formátumú filmeknél az automatikus angol hangot, angol feliratot?
Mennyire gyors és felhasználóbarát a rendszer?
Olvastam, hogy van root rá, ennek egy TV esetén milyen előnyei vannak; régebbi androidos telefonomon komoly előnyt jelentet a root a telefon beállításainak testreszabásában, mára kb. ezeket mind tartalmazza az alap szoftver és csak kisebb módosításokhoz kell. -
Zotyipotyi
tag
Sziasztok!
A sima Fire TV stick mennyire ajánlott Plex kliensnek, ha nem kell 4K (a "legdurvább" anyagaim az 1080p60-as 24Mbit-es házi videók), és 5Ghz-es wifivel használnám?
Vagy csak én nem veszem észre a buktatót?
Köszi!
Zoli -
Ptrszg
újonc
Sziasztok!
Az alany a 4k fire stick. A problemam hogy fel is kerul a Telenor MyTV app..de!
Sajnos a bejelentkezoskep az elejen is elfordul majd az app is szet van csuszva. Plusz nagyon keresi a google play szolgaltatast.
Van esetleg valakinek barmilyen tipp/otlet?
Esetleg meg fontos info h Becsbol szeretnenk hasznalni.
Elore is koszonjuk! -
ttamas
tag
válasz
oroszlan12
üzenetére
Gyári töltőjével megy a lan adapter.
milyen típusú adaptert használsz ? -
oroszlan12
tag
Sziasztok! vettem egy lan adaptert de y usb kábellel nem hajtja meg a töltő,ezért beiktattam egy aktív usb hubot ami miatt gondolom lassabb lett kábellel a net.Ki lehet próbálni egy erősebb töltőt szerintetek vagy inkább ne próbáljam meg?
-
djpundro
aktív tag
Helo
En is nezem a HBO Go t 4k Amazon Sticken (lenyegeben a felesegem inkabb ) es a legtöbb film megy de peldaul a Brilians Baratnöm peldaul 2 Evad 5 ik resz nel felakad csak tölt es nem jön nem reagal meg a stick sem .Kikell huzni az aramkörböl .
Nalatok több film sem megy ?A felesegem mondja allitolag legtöbb megy csak a Brilians Baratnöm nel vannak ezek a gondok . -
kmarci25
veterán
Feltettem apkmirror-ról egy frissebb HBO Go-t. Bár ez is még április 7-ei, de egy gyors teszt után talán jobb... Kár, hogy nincs fönn az Appstore-ban, így nem frissül automatikusan, hanem nekem kell nézegetni.
Egyébként meg nem értem az HBO-t. Mind a Netflix, mind az Apple Tv+ appja jobban kezelhető, mint ez. Igazán ideje lenne átgondolni az UI felépítését.
-
kmarci25
veterán
4k-s stickem van. HBO go-ra a hivatalos, letölthető androidos app-on és a kodin kívül nincs alternatíva? Mint pl a smart YouTube? Napok óta sz@rakodik az app, nem talál tartalmakat, akad, lefagy, idegesítő.
-
gzoll
aktív tag
Árversenyre kíváncsi leszek, mert a Fire Stick eleve jóval olcsóbb, mint egy androidos tv box (ha elfogadjuk, hogy abból 50€ alatt nemigen van használható darab), ráadásul az Amazon negyedévente ezeket leakciózza, én ugye 19€-ért vettem a simát, az alá az ár alá nem tudom ki és hogy megy majd... 😁 Persze ezen ne sírjunk, nekünk csak jó ha olcsó és van választék
-
ttamas
tag
válasz
tomigonzo
üzenetére
Hát én frankón nem látom, miért kellene cserélni.
lesz rajta dedikált netflix gomb ? 1 kattintáés a menüből, csak azért van, mert a netflix fizet érte. Tud 4kt? A Ftv is. Gyorsabb a hw ? A ftv2-n - ami kb 2x gyprsabb prociban mint a 4k stick - se játszottam, pedig valahol még van hozzá eredeti kontrollerem is. 100 dollár alatt lesz az ára? A mostanit talán 40-ért vettem postával.
A google play store talán jó lesz valamire, de per pill a nappaliban médialejátszásra így is tökéletes. -
gzoll
aktív tag
válasz
tomigonzo
üzenetére
Ohh, lesz ennél nagyobb konkurencia is, mivel kiszivárgott (vagy kiszivárogtatták), hogy a Google következő generációs Chromecast-je (elvileg át is nevezik majd) már egy Android TV-t futtató HDMI stick lesz saját távirányítóval... Az abból a szempontból jobb lesz, hogy friss androidot futtat majd, és nem kell trükközgetni, ott lesz a Google play.
-
tomigonzo
aktív tag
jon a konkurencia

https://www.youtube.com/watch?v=Mok2ApMB9Zk -
gzoll
aktív tag
válasz
üzenetére
Android van rajta, de nem a Google féle, hanem az Amazon saját verziója (Fire OS), tehát ezen nincs Google play (ugyanúgy a Fire tableteken sincs semmilyen google app). Szóval van Amazon App Store, de annak a kínálata elég gyér, úgyhogy arra ne nagyon alapozz, viszont eszi a rendszer az androidos telepítő fájlokat, úgyhogy kézzel fel lehet rá rakni sokmindent.
HBO Now pedig nem ugyanaz, mint a HBO Go, és a Now azt hiszem inkább amerikában van, Németországban nekem nem dobta fel az Amazon App Store (meg minek dobta volna fel, nincs HBO Go accountom) -
törölt tag
Fura, hogy HBO-hoz és Kodihoz mókolni kell. Annyit megtaláltam, hogy Android van rajta, azt gondoltam volna a Google PLayből mennek ezek az alkalmazások is. Főleg, hogy elvileg az HBO Now alapból rajta van?
Köszi a válaszokat.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
üzenetére
Amire tudok válaszolok. A hangzás megerősítésében nem tudok segíteni, a TV-n sztereóban hallgatjuk. Amire válaszoltak, arra már nem válaszolok.
Netflix alapból rajta van. HBO GO és Kodi utólag feltehető (engedélyezed az ismeretlen forrásból való telepítést, letöltöd az appstore-ból a "Downloader" app-ot, amiből majd apkmirror-ról letöltöd és telepíted az HBO GO app-ot, utána szintén downloader app-ból letöltöd kodi oldaláról az androidos telepítőt (32 bit) és telepíted.)
Wifi lejátszás még nem akadt nekem netflixen (fHD), kodin meg 480p és 720p megy rendesen (plex szerverről).Beszerzés: szerintem német amazon (ha 35eurós akcióban van, így a EU-s csatlakozó a táp) + mailboxde.com (mivel csak német területre postáz az amazon.de) utóbbi kb 10 euróval megdobja a szállítást.
Zárt az OS, nem annyira testre szabható, mint a többi androidos médialejátszó.
-
ttamas
tag
válasz
üzenetére
Ha picit vissza olvastál volna a fórumban, sok kérdésedre választ is kaptál volna.
Google a támogatott audiora ezt dobtaDolby Atmos (EC3_JOC). Up to 48kHz, 8 channels, 16-bit and 24-bitAC3
(Dolby Digital). Up to 48kHz, 6 channels, 16-bit and 24-biteAC3
(Dolby Digital Plus). Up to 48kHz, 8 channels, 16-bit and 24-bit
AAC-LC. Up to 48kHz, 6 channels, 16-bit and 24-bit
HE-AACv1(AAC+). Up to 48kHz, 6 channels, 16-bit and 24-bit
HE-AACv2(enhanced AAC+). Up to 48kHz, 6 channels, 16-bit and 24-bit
FLAC. Up to 48kHz, 2 channels, 16-bit and 24-bit (no dither for 24 bit)MIDI.
MIDI (Type 0 and 1), DLS (Version 1 and 2), XMF, and Mobile XMF. Ringtone formats RTTTL/RTX, OTA, and iMelody.
MP3. Up to 48kHz, 2 channels in DSP (16-bit and 24-bit) and software (16-bit).
PCM/Wave. Up to 96kHz, 6 channels, 16-bit and 24-bit.Vorbis. Ogg (.ogg), Matroska (.mkv)AMR-NB. Supported.
: -
törölt tag
Sziasztok,
A stick házimozi erősítőbe dugva is működik? Érzékeli a távirányítót is rendesen? Szeretném ha a hangformátumok az eredeti minőségben szólnának, az erősítő meg tudna dekódolni.
Ismeri a DTS HD-MA hangsávot is? Leírásban Dolby Atmosig írja, de nekem kell a DTS oldal is.
Működik rajta rendesen a Netflix (FHD + DD+ hangsáv) és HBO Go is?
Lehet használni médialejátszásra is vagy ahhoz Kodi kell? Kodi esetén kell mókolni vagy van rá applikáció (mint pl Android alá is)?
Mennyire jó a lejátszás wifin? Ha meg rajta Kodi, blu-ray minőséget kellene tudnia átvinni akadás mentesen és gyorsan.
Honnan lehet rendelni? Angol Amazon szerint nem szállítanak ide. -
matthews
aktív tag
Hali. Valaki nézze meg legyenszíves akinek van HBO GO-ja, hogy a Billions 5 évad 2 része lejátszható-e. Nálam az app azt írja hamarosan (tegnap jelent meg), de böngészőn meg mobilon elindul simán, csak a sticken nem. Feltettem az összes verziót (most a legújabb 5.11.6 van fenn) de egyikkel sem megy. Sőt ha átmegyek a 4 évadra, 5. el is tűnik. (!)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest