Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok, van egy regebbi FireTV stickem, ami evek ota problemamentesen mukodik egy Panasonic tevevel. Most atdugtam egy masik tevebe, szinten Pana, es ott kabe negyed orankent zolden vibralni kezd a kep, at kell kapcsolni HDMIrol TV modba es vissza, akkor megjavul, de aztan ujra kezdi. Probaltam mar felbontast allitani, visszaallitottam gyari allapotba, atdugtam masik bemenetre, nincs javulas.
Van valakinek valami tippje? -
azbest
félisten
válasz
devil-k
üzenetére
A tévét infrán át irányítja. A stickhez viszont wifin át kapcsolódik. Saját wifi hálózatot sugároz a stick ehhez. Újra párosítás? [link]
Elvileg telefonról a firetv appal is lehet irányítani, de lehet ahhoz is kell valami kattintás a sticken, hogy engedélyezd [link]Melyik verzió nem megy neked? Gondolom a sok hónappal ezelőtti. Ez egészen friss [link]
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Fire Stick 4K
Eddig minden okés volt, de most a távirányító nem működik... Mármint a navigációs gombok, hangerőt tudok le/felvenni, ki is tudom kapcsolni a TV-t vele, de a navigáció az eszközön belül nem megy. Elsőnek az elemre gyanakodtam, de csere után sem jobb. A beállításoknál azt írja a távirányítónál, “battery: offline”.
Mi lehet a gond?Illetve valaki tudna működőképes HBO GO-t linkelni? Amit múltkor felraktam, az már nem megy sajnos.
-
afi0903
aktív tag
Samba megosztás helyett milyen megosztás tetszene a Fire Stick, Kodi párosnak?
-
contaxg
veterán
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy ha Alexával keresek rá valamire a tévé a HDMI1-ről átkapcsol HDMI2-re??
-
kzkz
őstag
válasz
afi0903
üzenetére
A Pi 3-as vagy 4-es? A 3-asnak lassabb a LAN része, nézd meg egy komolyabb PC-vel, hogy mennyivel tudsz lemásolni a Pi-ről.
A fire tv-n a kodi-ban az advancedsettings.xml -ben ezzel lehet próbálkozni [link] :
<advancedsettings><cache><buffermode>1</buffermode><memorysize>400000000</memorysize><readfactor>10</readfactor></cache></advancedsettings>Az én 4K-s stick-em wifin tud 300mbps felett is. Kipróbáltam gigabit-es USB-s lan adapterrel, azzal is annyi volt körülbelül, mint wifin. (PC-n 6-700mbit megvan)
-
afi0903
aktív tag
A filmjeim egy külső merevlemezen vannak, ami egy Raspberry Pi-ról érhető el, amiről Samba megosztással megosztom a Fire Sticken lévő Kodira. A Pi kábellel van összekötve a routerrel, a Fire Stick is azzal lesz (egyelőre Wi-Fivel). Van ötlet, hogy hogyan lehetne gyorsítani a dolgokon (pár film akadozik)? Pl. máshogy összekötni, más megosztással megosztani, stb. Vagy ennek a hardware-nek ennyi a maxja?
-
azbest
félisten
Van még aki itthonról használ prime video előfizetést?
A 4k és a gen2 sticken az előtelepített (nem külső forrásból szedett, play store-os) appban megjelent a profil választás lehetősége és most mindkét sticken alapból megy az előfizetésemből a lejátszás. Másnál is így van, vagy csak azért lett így nekem, mert múltkor variáltam az ország beállításokkal? -
kzkz
őstag
Hát én ezt így fordítottam:
"Ha a FireTV 4k saját beállítását nem állította Dolby Digital Plus értékre, akkor a kodi-ban minden PT le lesz tiltva"Rosszul értelmezem? Mert nekem ez azt mondja, hogy DD+ -ra kell állítani, különben a PT le lesz tiltva.
Ha DD+ -ra állítom a fireTV-t, akkor viszont nincs hang rendszerszinten.
-
kzkz
őstag
A firetv sound settings résznél lehet állítani, hogy Dolby Digital vagy Dolby Digital plusz. A DD-t én bekapcsoltam és a Pioneer VSX-322 erősítőn meg is jelent a szimbólum, innentől végig ott van, bármilyen tartalom is legyen Dolby vagy sem. Ez mire jó akkor?
A sima Kodiban beállítottam a dolby passthrough-t, de ezekszerint mégse megy át.
(Amúgy az erősítőmre két 3 utas hangfal van kötve...) -
gyűrű
Topikgazda
...a kodi fórumon írták hogy a firetv 4K stick csak 7.1 lpcm-be , vagy core 5.1-be küldi ki. Így viszont elveszik az Atmos/truehd és a DTS-X/dtshd object metadata. 11 csatornás rendszeren nem szól a 4 fenti sugárzó. Ez nálam így no go.. Ha valakinek van esetleg ellenkező tapasztalata, akkor azt szívesen olvasnám.
-
törölt tag
De megy, ahogy írta djnice már 2x is.
2 napja próbáltam ki, állítólag a DTS HD hangokat DTS-nek jelöli, a TrueHD-t meg Multi Channel In-nek.
Nálam így megy, de az én fejemben kérdés, hogy ha tényleg passthrough, akkor miért nem az eredeti megnevezést látom?
De nem sok időm volt foglalkozni vele, hétvégén tudom megnézni jobban a beállításokat, bár nincs sok féle és még az is számít, hogy az analóg részt hogy állítom be, pedig nem kellene bezavarnia.
De érdemes kipróbálnod és ha rájössz a titokra, kérlek oszd majd meg.
-
gyűrű
Topikgazda
A kodin keresztül a 4K hdr , valamint a dts-x / Atmos passtrough megy?
-
kzkz
őstag
-
törölt tag
Megcsináltam a beállításokat, de passthrough-n is csak DTS jön át meg DD vagy DD+.
Pedig elvileg ez a fork pont azért van, hogy ez a funkció működjön rendesen.
Van ehhez tapasztalat, hogy kellene beállítani?
Gyorsabban működik, mint a médialejátszóm, nem lenne rossz helyette is ezt használni. -
kzkz
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Köszönöm, működik!
-
törölt tag
Sziasztok,
Fritsch Fire TV-t használja valaki? Ez a Kodi azon verziója, ahol működik a HD Audio Passthrough. Van erről tapasztalata valakinek?
Van ehhez valami Downloader letöltő kód vagy hogy tudnám feltelepíteni? Mert hiába guglizom nem találok letöltő filet.
-
kzkz
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Szia!
Honnan lehet az HBOgo-t rávarázsolni?
Kodi-val működik a kadencia helyes lejátszás vagy sem? Nekem nem vált át, pedig a 4K stick-en is be van állítva, és a kodi-ban is.
Köszi!
-
d3tox1c
senior tag
Nekem semmi baj nem volt vele eddig.
De valószínű a wifi jel erősítő kavart be valamit, mert azóta csinálja, mióta azt felraktam.
Most mióta megint nem használom (van egy kis resze a lakasnak, ahol mindig gyenge a jel, de ennyit nem er, hogy a firestick szarakodjon) úgy néz ki helyre állt a rend :) -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Az elmúlt 2 napban többször volt, hogy nem működött a net a stick-en.
Wifi jelet kivalonak irta, de net nem volt, addig amig kétszer - háromszor újra nem indítottam. Ez mitől lehet?
Csináljak egy factory reset-et? -
tibcsi0407
félisten
Na, így már világos! Köszi az infót. Akkor holnap átdugom valamilyen külső adapterre. Angliából kaptam és átalakítós a cucc, most hirtelen nem is tudom, hogy van-e kéznél valamilyen átalakító a gyári töltőhöz.. Viszont van itthon több USB-s kütyü is, szóval megoldom nélküle is.
-
ttamas
tag
[link]
Ket fontos pont van benne.
1. A tv usb portja altalaban max 1 amper, ami addig eleg lehet, amig a cpu es gpu nem kezd maxon dolgozn, ekkor azonban keves lehet es kifagyhat, ez főleg akkor gaz, ha update miatt emelkedett meg a fogyasztas, igy konnyen tegla lehet a ftvbol.
2. Amikor kikapcsolod a tvt, az altalaban elveszi az aramot az usb portrol, ezert siman tegla lehet ismet a kutyu, ha fontos rendszer fajlokat ir pont ekkor. -
ttamas
tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Itt leirjak, miert nem ajanlatos tvrol meghajtani a sticket.
[link] -
tibcsi0407
félisten
Csatlakozom én is egy 4k-s stick-kel. HBO Go felment könnyen a fenti linkről, minden más is szépen működik.
TV-ről adom neki a kakaót, de az csak 900 mA, bekapcsoláskor kiírja, hogy nem támogatott töltő, továbbmegyek-e. De ettől függetlenül működik szépen minden. -
azbest
félisten
válasz
Tibor691
üzenetére
sima y kábeles megoldást használtam már többféle eszközzel. Régebben vettem, de pl ez is olyan [link]
(#1242) a2d2
az egy hub
én azóta ódzkodom az ilyen kialakításúaktól, mióta tabletre dugva elfüstölt egy hasonló. Az y kábellel használtam már sima olcsó AX88772B chipset-est. Azt kb minden ismeri. Például [link] az y kábelhez a normál usb csatolós változattal. -
kmarci25
veterán
Ilyet vettem, működik. Ugreen LAN adapter
-
Tibor691
tag
A Fire TV 4K stickhez valaki használ USB OTG kábelt a pendrive-on lévő filmek lejátszásához? Ha igen, honnan vette?
-
azbest
félisten
Amúgy magyar tartalom elhanyagolható mennyiségű primevideón.
Nekem először primevideo fiókom volt, magyar régió. Aztán egyszer kipróbáltam a német prime trialt - pont egy ingyenes szállításhoz. Akkor a primevideóban rákérdezett, hogy magyar vagy német régiós legyen és mivel magyart választottam így az maradt. Aztán nemrég megint ingyenes szállítás miatt újabb prime trialt nyomtam és most már nem is kérdezte. Igaz, azóta is úgy maradt, 6 euro vs 8 euro... bár épp előbb néztem, hogy a music-nál is külön kezeli a régiót és a könyveknél is. A zenéhez bekér német címet és telefonszámot, hogy aktiválja, vagy külön elő lehet fizetni magyarra. A könyvnél azt hiszem nincs ilyen para, ott eleve .com-os a boltom, régebben már vettem pár könyvet ott. Azt lehetne de-re is váltani elvileg, múltkor talán sikerült is egy próba erejéig.
Az biztos, hogy nagyon kusza és sok helyen nem is látni, hogy mit hol lehet átváltani. Na de a lényeg, hogy nekem most német prime membershippel van magyar primevideóm
Nem tudom, hogy csak technikai hiba-e, de ahogy meghagytam a prime-ot és lemondtam a magyar primevideót, semmi sem változott kínálat terén. Ugyanúgy a korlátozottabb magyar régiós videókat látom és a stick felületén sem enged lejátszani semmit itt magyar internetről. -
gzoll
aktív tag
válasz
djpundro
üzenetére
Én Németországban élek, és itt megéri a Prime, mert valami 7-8 euró egy hónapra, és az egy dolog, hogy kb mindent vállalnak egy napos szállításra, benne van az Amazon Prime Music, Amazon Prime Video, Kindle unlimited, szóval ha összeadok egy Netflix és egy Google Music előfizetést, akkor kijön a matek, hogy a Prime jobban megéri, főleg, hogy sokat rendelek Amazonról. Magyarországon szerintem semmi értelme, mert ugye nem lesz jobb meg gyorsabb a kiszállítás, és sok embernek nem jó, hogy csak angolul/németül tud filmet nézni, meg nincs Magyar zene a Prime Music-on.
Amúgy néztem a 4K sticket, már elfogyott és a várólista is megtelt, már nem lehet rendelni akciós áron. De majd lesz Black Friday-en is tuti, talán még olcsóbban is... -
-
djpundro
aktív tag
[link] amazon-fire-tv-4k 11 oratol megint 30€ ba fog kerülni .
-
chros
őstag
Hasznal valaki AppleTV+ appot FireTV 4k stick-en? Tegnap frissitettem es a tartalom neha akadozik...
-
tomigonzo
aktív tag

-
tomigonzo
aktív tag
az lehet hogy mar el is fogytak a elorendeleses peldanyok az uj CCbol? (szinte egyik storeban sem elerhetoek)
-
tomigonzo
aktív tag
A legelso infoknal kb 60-80$ artippek jottek, szoval varhato volt, a HW kerdes meg, hogy mivel ujabb konstrukcio a 4K firesticknel, mennyivel ujabb es jobb/erosebb (kiszivargott infok alapjan, PS4 kontrollert lehet hozza csatlakoztatni -OK nem PS szintu jatekok de gondolom ANdroid base jatekok futtatasara alkalmas lesz), 3rd party cuccok is lehet jobban fogjak birni a kevesbe megpiszkalt rendszert (fireOs hez kepest),
btw: lehet a menu Fire tv re hasonlit ez a csatolt kep alapjan nekem jobban bejon, bar ugye gondolom ezt majd lehet pimpelni launcherekkel, -
djpundro
aktív tag
A multkori kijelenteseimert amiert kitiltast kaptam a Milyen asztali médialejátszót? topikban ,szeretnek elnezest kerni amiert olyan paraszt es amiert sertö szavakat is hasznaltam Dj Nice kolegamhoz .Igy egy nagy közönseg elött nem volt szep tölem .
Ezt jo lenne ha nem törölnetek le ,hogy többen is elolvassak .
Köszönöm es Bocsanat . -
azbest
félisten
válasz
djpundro
üzenetére
Az csak elnevezés, a menüje is android tv 10 -et ír. Európában viszont nem kell annyira félnie a firetv 4k-nak, mert a német google storeban az új cc 68.23 euróért van kiírva előrendelésre. Ami azért 35 - 58 euro közt szokott lenni. Azt hiszem okt 15öt olvastam valahol prime dayként legközelebb, de kb 2-3 havonta akciós.
Az amcsiknál is lehet csak akciós áron 49.99 nettó a cc, van amelyik boli szivárogtatásnál 59et mondtak.
Egyébként úgy tűnik az andoidtv 10 erősen koppintja a normál fire tv felületet. Az alkalmazásfüggetlen playlist például. Meg a felső menü.
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
djpundro
üzenetére
Nem ertem az amazon lepeset ezekkel az uj stickekkel, ha jon a google uj chromecast-ja (koszi az uj infokat azbest!
) akkor ismet kenytelen min 35€ ert adni a 4k sticket, kulonben senki nem fogja venni, csak megjegyeznem, hogy a google stickjen gyanusan geolokacio mentes lesz pl az amazon prime (ami nem kimondottan magyarokat erint, de na ), mint ahogy pl okostv-ken is az, szoval nem lesz kerdes minden egyben olcso megoldasnak tokeletes lehet az uj gugli cucc, -
Lall
veterán
válasz
djpundro
üzenetére
Kéne még egy stick a gyerek szobájába. Szerintem kivárom ezt, ha lehet hinni a híreknek, holnap mutatják be és október elejétől már forgalomba is lesz. 50dodo körül mondják az árát. Biztos nem lesz drágább mint az EMAG-os Amazon 4k akciósan!
Vicces fiúk.
-
azbest
félisten
válasz
djpundro
üzenetére
Dehogy. Négyféle kiadás van most forgalomban stick formátumúból:
- A 4k stick marad továbbra is forgalomban. Ez fire os 6-os.
- A fullhd fireos 5ös gen2 forgalmazása megszűnt. Helyette lett egy tv hangerő állítás nélküli távos lite és egy komolyabb távos normál fhd stick. Ezeknek valamivel erősebb lett a processzora is a gen2-höz képest, bár az nem derült ki, hogy egymáshogy képest különböznek-e másban, mint a távirányító. Hdr támogatás is új fhd szinten.
- Plusz még a régi gen2 alapú basic edition-t is forgalmazzák, ami a másodrendű régióknak szánt, amazon videó régiókorlát mentes változat.Egyáltalán nincs visszalépés, hanem a kisebbik változatnak lett két erősebb utódja.
Képekről egyébként nehéz megítélni, de úgy tűnik a fullhd változatok fizikailag ugyanakkorák, mint a gen2. A 4k stick egy kicsit nagyobb méretű. Arról sem láttam még infót, hogy az új fhd stickek már fire os 6 vagy 7 alapúak -e. Ha majd technikában jártasabbak is kézhez kapják, akkor gondolom majd frissül a wikiben a táblázat [link]
-
azbest
félisten
válasz
contaxg
üzenetére
Mondjuk az új olcsóbbik lite stickkel nincs tapasztalat még, az lehet alapból erősebb a réginél. Ahogy olvastam dolby atmost is támogat, míg a régi nem tudott olyat. Ja és hogy nagyobb legyen a kavar, van tv hangerő szabályozós távirányítós változat is drágábban [link] és ez sem 4k. A marketing azt írja, hogy 50% erősebb a processzoruk, mint a gen2-nek.
A basic úgy tűnik maradt a régi gen2 alapú maradt még [link] (ez direktben rendelhető ide, csak az ára annyi, mint amennyiért sokszor a 4k stiket kapni).
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- LG NanoCell 43NANO81T6A Gyári fóliás
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem tudom, hogy csak technikai hiba-e, de ahogy meghagytam a prime-ot és lemondtam a magyar primevideót, semmi sem változott kínálat terén. Ugyanúgy a korlátozottabb magyar régiós videókat látom és a stick felületén sem enged lejátszani semmit itt magyar internetről.
majd lehet egyszer ranezek, van mind a ketto itthon.
Hogy szakadjanak meg
Vicces fiúk.
, de azzal mindig is voltak mindenféle gondok eddig is. Szóval bátran ajánlom az olcsóbbat és tényleg érdemes kivárni az akciós időszakot.