- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Nem is kell semmi billentyűkbo ha telón használjátok a FireTv távirányító appot.
Ott jobb fent a sarokban katt az appokra, ott kivaksztot az adott appot és meg is nyitja. Majd vissza is tér az adott műsorra.Más
Tegnap valamiért nem váltott frekit az Amazon.
Korábban működött amikor átállítottam a videó beállítást autorol.
Nem tudom mi történhetett -
synar
őstag
Az 52.10.0 telepítés után nálam a 4K Max-on nem is akart először elindulni, azt írta, hogy kell egy újabb verzió, az meg nem volt telepíthető a store-ból ami betöltődött. Feltettem az 52.5.1-et, de azt meg nem lehetett magyarra állítani. Uninstall után újra megpróbáltam a 52.10.0-et telepíteni és láss csodát most sikerült és a magyar nyelv is kiválasztható, megy a 4K, meg a HDR is. Az Atmos-t még nem próbáltam, de a beállításokban láttam, hogy az is bekapcsolható.
-
kmarci25
veterán
Szerintem meg várj egy kicsit vele. Tegnap Downdetector-on jelezte is, hogy bajok vannak a hálózattal, szerintem egyszerűen nagy volt a terhelés, mindenki próbálgatta. Kell egy pár nap, mire beáll a normál működés, a hiányzó régiósítást is folyamatosan végzik (ezt a sorozatjunkie-n olvastam).
-
esicyhun
tag
Társasházban laksz amúgy? Mert tutira számít az is, hogy a csatornák mennyire telítettek. Illetve az enyém a 36-os csatornán megy, 80 Mhz-es sávszéllel, de az interferenciára azt írja, hogy csak "elfogadható", bármit is jelentsen ez. Szóval hiszek neked, de nálam ennyit tud.
-
spiky03
veterán
Köszi szépen, hogy megnézted.
Nálam ezek a beállítások vannak és igy produkálja ugyan azt mit nálad, hogy csak 2.0 a hang még DTSnel is. Ha másik beállítást használok akkor meg nincs hangon.
Kép beállításoknal nem tudok 24 hzet választani.
Mind a két esetben ezt írta ki az erősítő
Erősítő egy Anthem MRX710 a megjelenítő meg egy Panasonic ST50 plazma meg egy F22 projektor.
Lehet kipróbálom, hogy felrakom a sima Kodit és nem a DV verziósat, hátha akkor megjavul mint kokokkanak, mert nekem sincs szükségem a DV részre.
-
synar
őstag
Nálam a Fire Tv 4k Max és az Nvidia Shield esetében is csak akkor van Atmos hang, ha a hangtovábbítás eszközét Raw-ra állítom, Yamaha RX-V683-as erősítővel. Azt már írtam korábban, hogy általában a lejátszás elindításakor nincs hang a Fire Tv, v19.3 Matrix DoVi esetében, ilyenkor be kell lépni a lejátszó ablakban a beállítások> hang beállítások menübe és ott kikapcsolni a hangtovábbítást, ekkor megszólal az analóg hang, majd rögtön ezután visszakapcsolni és így minden esetben már az Atmos hangsáv szól (ezt ráprogramoztam egy gyorsgombra Keymap editorban). Nvidiánál nincs ez a jelenség, ott rögtön az Atmos szólal meg, ugyanabba a rendszerbe kötve 19.3-as Kodival, ami alapból telepítve is volt.
-
kokokka
addikt
Nem értelek! Ha NAS-om lenne akkor is csak a benne lévő HDD-kre kéne másolnom vagy azokra kéne töltenem a cuccokat. Ahogyan most is csinálom SMB-n, de pl. a filmek nekem egyből a merevlemezekre töltődnek Zeta-val. Nem kell másolgatnom őket sehonnan sehova. Ebből a szempontból ugyan az mint egy NAS, csak nem egy dobozban vannak a tárolók, hanem külön.
-
kokokka
addikt
Nem veszek NAS-t mert nem látom értelmét. Egy jó NAS nem olcsó, ráadásul nem akarom eldugni, másik helyiségből használni, egyszerűen nem kell. A Zidoo-n most is öt HDD van (kettő db egy dupla dokkolóban) a többi pedig egy 12V-os USB HUB-on. Így működik hibátlanul mióta megvan a lejátszó sőt, az X96 Max Plus-om is így ment (ez most egyenlőre nincs használatban). A világon semmi baj nincs ezzel így, csak ezt a NAS pártiak nem akarják megérteni. Én megértem őket : aki akar fektessen bele, használja.
@Mcrazy
Igazad van, a 3.5-ös HDD nem jó példa, mert azoknak valóban kell külön áramforrás, ezt inkább csak az elmélet miatt írtam. Egyébként nem az a konkrét tervem, hogy "szerverparkot" kössek a stick-re, de egy nagyobb HDD-t mindenképpen szeretnék a pendrive mellé. Ugyanis a mostani pendrive nem túl nagy, ráadásul külső tárolónak formáztam. Ugyanis a WIN-em csak az utóbbit látja FTP-n, ha belsőnek formáztam olyan neki, mintha nem is létezne. De belsőnek szeretném formázni, a mellé kötött HDD-t meg e helyett külsőnek a fájlok tárolása miatt. Ezzel még lehet, hogy futok pár kört mert nem biztos, hogy így kéne működnie, hiszen a Stick belső memóriáját viszont látja a WIN. Ezt eléggé furcsálltam, de azóta ezzel nem is foglalkoztam.
-
kokokka
addikt
-
-
tomigonzo
aktív tag
az valoban nincs benne (egyebkent azt nem is neztem bocs, nem hasznalom ezt a sok hokuszpokusz hangformatumot)
de a kollega mar a dolbinal elakadt, ahogy jelezte, a dts ezek szerint mar csak hab lenne a tortan ha lenne (valaki mondja mar majd egyszer mi miert jo, jobb meg minek -
spiky03
veterán
Fel lehet rá programozni az összes távirányítót és utána lehet csinálni Scene-ket.
Pl nekem van jópár filemzéshez, Xboxhoz, elektromos redőnyhöz.
Pl az esti filmezéshez meg nyomok ey ilyen Scene gombot és elindul a vászon lefelé, bekapcsol a vetítő, utána bekapcsol az X96, majd az erősítő, az átvált a MediaPlayar bementere, majd bekapcsolódik a végén a szubhoz a végfok.Meg ugye kitudod vele váltani az összes távirányítót.
Csak az appot kell leszedni a telóra vagy tebletre, ami kényelmesebb, meg mindig kéznél van. -
chros
őstag
Igy van, 2 retegut (FEL) nem jatsza le, mert nincs 2 hardware decodere, ezert van fekete kep. A kiterjesztes is szamithat, ahogy djnice irja.
Egyebkent 2018-os LG B8-al a stick-rol lejatszva mashogy nez ki a DV tartalom, mint belso approl, vagy pl Oppo-rol (hivatalos app-okbol is, nem csak Kodi-bol). Nem nagyon, de konnyen lathato a kulonbseg, ezert en Plex belso app-ot hasznalom arra alkalmas TS file-okkal.
Es ilyen sajna a Max is. El sem tudom kepzelni miert, mert nem player-led, hanem ez is tv-led DV. -
azbest
félisten
A 4k és az sdr/hdr az két egymástól független dolog. A hdr nélkül is van 4k tartalom.
Van olyan megjelenítő, amin valamilyen néven azt lehet állítani, hogy hdmi 2.0 vagy 1.4 módban menjen - ilyen az lg 4k monitorom. Na ott, ha a butább módra van állítva, akkor fullhd lesz, mert hdmi 1.4-nél 4k30Hz a kijelző max felbontás és azt az androidtv app megköveteli, hogy 60Hz legyen a 4k-hoz, ezért csak fullhd lesz. -
Gijon
senior tag
Nekem pl. nem küldi ki, ha letiltom az UHD colort, ( philips tv) mert úgy érzékeli a netflix, hogy nem HDR képes a tévém, de az xbox sem küldi ki ilymódon. Az már más ha kimondottan HDR tartalmat pl. egy letöltött filmet akarnék lejátszani, de miért töltenék olyan tartalmat, ha nincs rá szükség.. [link] Én erre a beállítási lehetőségre gondoltam.
-
Joshi
titán
Annyi, hogy van egy OTG kábelem és arra rákötöttem a Logitech K400+ billentyűzetemet, és azzal lehet navigálni és működik is rendesen. Egyszerűen a távirányítójára nem reagál. Hogy lehet párosítani a távot a Stick-hez? Esetleg lemerülhetett az elem? Pedig egy másik távirányítóból átraktam de semmi.
-
tomigonzo
aktív tag
-
djpundro
aktív tag
Hat nagyon megszivtam sajnos evvel a lan adapter dologgal a Stick en levö Plexel
.Hetekig evvel foglakoztam ,csak az idömet elpocsekoltam egy semmire .A Fire stick ,Wifin ugyanugy jol megy mind egy Lan adapterrel ,csak legyen közelben 5 GHZ . En meg rendelgettem Kinabol ,Katalogusokbol ,aztan visszaut ,most is egy Adaptert meg varok .
Lenyegeben a Plex nem rossz dolog ,csak nem a Stickre .Nvidian gyönyörüen megy .
Meg mas nem jatsza le a Dolby Visiont .
A kodi-19.0-Matrix_rc1-armeabi-v7a.apk73.2 MiB2021-Jan-15 15:06kodit pc vel nem tudod leszedni?Majd atrakod a serveredre .Es onnan a Stickel betallozod .
A bealitas fenn a kepen nalam ugy müködik . -
tomigonzo
aktív tag
elmondhatom meg ezerszer, felejtsetek el a plexet, hamvaba-holt otlet volt mar a legelejen a kodol-dekodol alapfelallasaval, raadaskent regen a hw-k sem igazan tudtak kiszolgalni (megjegyzem most is combos cucc/rendszer kell(lene) hozza,
contaxg: te minden filmnel betallozod a halozati helyet aztan valogatod amit neznel, a kodinal meg egyszer hozzaadod aztan magatol frissit es olyan grafikus mediatarat varazsol eled tartlaommal, posterrel szinesznocskek kulonbozohajszinvaltozatu fotoival, hogy csak nezel, na ez (is) a kulombseg
-
djpundro
aktív tag
SMB -t igen , igy a bealitast hozza kell adni .
A gond az ,hogy a Fire Stick 4k val Wifin 5ghz n a Plex el meg a jellyfish-140-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv se megy jol ,eddig mind azon tanakodtam miert nem megy ha a sebesseg 240 Megabit megvan .
Aztan ma kiprobaltam gondoltam kiprobalom masik programmal ,nem e a Plexnel van a gond ?!Radugtam egy USB Stick el 2.0 egy OTG kabelt es lass csodat , Kodival siman elvitte .
Es a Kodi nemhogy a 140 est ,de elvitte siman meg a jellyfish-300-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv ist a WIFI n.
Ezt az egeszet azert probalgatom ,mert a Plexe-t szeretem es hogy kihuzzam a maximumot a Fire Stickböl es hogy legyen tartalek .Es a gond akkor kezdödött amikor melette volt az Nvidia Shield Pro es azon bezeg Wifin is jo volt a plexel a jellyfish 140 mbps.Csodalkoztam is es a lenyeg hogy ,Dj nice összekevert ,mert azt mondta hogy a wifi antennaja szar a sticknek ,meghogy egy wifibe nem lehet bizni stb .Na jo ,messziröl nem tudhassa mi a baj nalam ,ez logikus .
De ma folytattam hogy mi lehet a gond ?!Es ma hogy kiprobaltam a Kodin , es meg a jellyfish-300mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv is ment ,nagyon kiverte a biztositekot nalam .Tehat szerintem a stickre nincsen rakalibralva a Plex ,szerintem .
Szoval jövö heten megkapom meg a Lan usb Adaptert es az is lehet semmit nem fog segiteni ,mert ha van jo 5ghz Wifi ,azon is megy minden jol ,csak eppen nem a Plexel .
Hat mara ez nekem eleg volt .
-
djpundro
aktív tag
Az OTG kabel mind egyforma es sokan hasznaljak avval es mind 2.0 .Eleg kene lennie lenyegeben böven .
A stick sebesseget app al lehet merni .en ezt hasznaltam WiFi Speed Test - Internet SpeedZoltán Pallagi [link]
De csak 5ghz hasznal ,nalam 250 -300 között de en sem ertem miert nem vitte a 140 es videot .A javat persze viszi joker stb . -
djpundro
aktív tag
Helo
Most szeretnelek teged vagy mast megkerni akinek mar van ez az OTG kabelja .Igen 2.0 mivel csak fat 32 bi et ismer fel a stick es elmeletileg a sebesseg is eleg kene lennie.
Skypen vitatkozunk Dj Nice vel ,ö azt alitja nala jo de nalam nem jo es akad ez a video
jellyfish-140-mbps-4k-uhd-hevc-10bit ,innen levehetitek [link] .A lenyeg ezt a videot a plexel lejatszom akadasmentesen az Nvidia Pro val wlan 5ghz, siman megy .Tv vel is siman megy halozaton keresztül , wlan 5ghz en .
(mondjuk ez is egy jo kerdes egy ugyanaz tavolsagbol Wifi 5ghz en Nvidia Tv lejatsza ,a stick miert nem tudja akadasmentesen ,amikor 300Megabit sebesseget merek nala ?! Beszeltünk arrol hogy esetleg Proci nem birja a Sticknel ,vagy Wifije gyengebb ?! de miert irja ki akkor hogy van 300Megabit sebesseg ,ha gyenge ? )
Valaki mar probalta itt a forumon es mar mondta hogy nala is akadt ,töltött többször a video Wifin ,na de neki mar van ezt a Lan adapter es alitolag azon keresztül jol ment neki .Valahol par oldallal vissza kell olvasni .
Na most nekem meg nincsen meg a Lan adapeterem ,de ez a OTG kabelem megvan .
( a kepen egy otg kabel van melette levö Lan adapter mar nincs a birtokomba)Na most Nice mondta dugjak ra egy USB Sticket es ugy probaljam ki a 140 es videot .
Es radugtam es több stickel is es nalam KAD ES TÖLT ES AKAD!!!Ö alitja nala megy ,kitudna valaki probalni hogy nala mi hejzet ?
Csak Kodival lehet mivel az usb röl csak kodival lehet mivel azon nincs Plex server.Köszi .
A lenyeg nalam van 2 Fire 4K stick mind a kettön ugyanez ,nem jol megy .
-
azbest
félisten
Usb2-vel nem lesz gigabites a sebesség, úgy 200-300 Mbps körül lehet az usb2 miatt a limit az usb3-as adapterrel is.
Én nem érzek késztetést gigabites adaptert kötni rá (vagy más hasonló eszközömre). Csak van aki 8k xxuhd házi poreszt nyomhat, hogy panaszkodnak, nem megy wifin több száz megabit
A normál streaminghez teljesen jó egy olcsó 100as adapter is. Még a tipikus gyári bluray sem feltétlen éri el a 100as sebességet.
-
Zséter
újonc
Nekem nem sürgős.Még egy dolog. Igazából az apple tv 2 helyett vettem a fire stick 4-et.A távja olyan olyan mint az apple (tán jobb is mert kicsivel nagyobb több rajt a funkció).Viszont a youtube-n nagyon zavaró hogy nem megy együtt a kép és a hang.Nem lehet valahol állítani rajt?Ja és kikapcsolásnál önhatalmulag lekapcsolja a tv -t is.Ezen is kéne állítani ha lehetne.
-
djpundro
aktív tag
Apropo szoftverfrissítés és annyi a támogatásnak.
igen erre is gondoltunk ,mivel DjNice nel 2 evvel ezelött volt ugyanevvel a csippel ,tehat lehetseges hogy nem fog menni .
De elvalik meg .kb 1-2 het mulva .
Ha nem meg mindeg lehet hogy a masik ASIX AX88179 csippes jo lesz ,arra az Amazonnal meg par honapja irtak hogy megy a stick 4k vele .
Most neztem eppen ,söt epp ma irta egy srac hogy megy
(Funktioniert an Firestick 4K
Ich habe mir den Adapter gekauft um meinen Firestick 4K an Lan zu nutzen und es funktioniert ohne Probleme.
von einer Kundin aus Dortmund 27.01.2021Bewerteter Artikel: Farbe: schwarz)Ja ,igen persze hogy Fire Stick 4k van 2x felesegem es en mindenki sajat keszüleken nezi . .Mar legalabb egy ilyen legyen ,van meg egy s912 a fiokban ,par hete meg volt meg egy Nvidia Shield Pro ,jo dolog viszaküldtem ,par dolog zavart es a felarat nem talatam indokoltnak.
De most nagyon faj a fogam az uj Dune HD Pro Vision 4K SoloDune HD Pro Vision 4K Solo ra. Ha igaz amit mondanak ,hogy tamogassa az ISO Dolby Visiont ,akkor meglepem magam vele .
Meg egy kicsit szkeptikus vagyok ,mivel a tevemen is 5ghz nes az Nvidian is 5ghz n jol ment a 140Megabittes proba ,a sticken pedig akadt .Pedig a Stick is 300 megabittes sebesseget mert .
-
djpundro
aktív tag
Erdekes modon a multkori nalam nem ment ,pedig az is RTL8153 volt ez [link] es az is amit kinabol (lengyelektöl küldik) vettem ,de Dj nice alitja nala jol ment .
Es a masik amit rendeltem arra is azt mondjak a csipje vegett jo ez [link] benne ASIX AX88179 csip. .
Most ha a Kinabol rendelt rtl8153 as müködik ,miert nem müködött az ittenröl rendelt ugyanaz a csippel?A masik erdekes , probaltam egy erösebb tappal 20 Wattosal a Sticket evvel [link] ,gondoltam erösebb es esetleg keves aramot kap a sajat Amazon tappal ami 5 Wattos es kepzeld az erösebbeel allandoan ujraindult a Fire Stick ! Ez vicc ,egy erösebb tappal . Miert is ?Tul erös neki ?Meg olyant nem tapasztaltam eddig.
-
tomigonzo
aktív tag
1, van olvass vissza, moddolt de tokeletesen mukodik
2, szasrintem mindjart megmondja valaki aki szokta ezt nezni (egy jotanacs, webes netflix feluleten be tudod allitnai a felhasznalokhoz tartozo minimalis stream minoseget
3, ezzel http://jocala.com, vagya downloader appal ~(elobbi kenyelmesebb -nekem)
4-3, kulso trahelyet ha van nasod akkor sajat halozaton keresztul (KOdi, vlc, esetleg! plex), egyebkent otg kabel nelkul nem -
azbest
félisten
1. Az androidtv -re kiadott apk kézzel telepítve megy a firetv 4k-n.
2. Netflix android alapú eszközöknél külső billentyűzet csatlakoztatásával (bt vagy kábel) f4 gomb hatására ad egy minimalista infót a bal felső sarokban. [link]
3. A fentiekből ki is derült, hogy lehet külső appokat telepíteni. Alapvetően az androidtv-sek ideálisak ide is. De nem biztos, hogy mind működik, mert az amazon rendszerén nem minden szolgáltatás van meg, amit némelyik app megkövetel. Sokszor egyszerűen azért nem indul el valami, mert nem tettek adott appba hibakezelést arra az esetre, ha nincs meg amit keres - mert arra számítanak hogy normál androidon mindig megvan.Három kommenttel előtted látszik például y kábel, amivel lehet táp mellé usb -t beiktatni. De ha bekapcsolod a menüben a debugot, akkor hálózaton is elérhető a szokásos androidos adb. Amit vagy konzolból (adb connect ipcím, adb push, adb pull, adb install xyz.apk és hasonlókkal) vagy olyan programmal tudod ezeket csinálni, ami elfedi előled a parancsokat. Van ilyen app telefonra is akár.
Közbetlen tárhely csatlakoztatás nem érdemes általában. Csak fat32 fájlrendszert kezel. Szóval inkább a router samba megosztásával érdemes merevlemezt vagy nagyobb pendrivet megosztani.
#1549tomigonzo
4k -hoz nem kell már moddolni, az új app újra kompatibilis. A gen2-hőz kell régi moddolt 5.9-es verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged