Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csari93
aktív tag
válasz
seven7
üzenetére
Kampi csodás, jó volt felismerni a képeden, már ezért köszi.
És szerintem a kép sem rossz róla. 
(Bár akivel ott jártam, már nem a párom, ráadásul az ott töltött este elején rosszul is lett, így sem fényképezni sem kiélvezni nem tudtam igazán az estét, de azért jó emlék.)
-
seven7
aktív tag
válasz
itouchfan
üzenetére
Köszönöm a véleményeket!
Az első képet szerettem volna naplementébe / napfelkeltébe meglőni, de egyrészt nagyon messze volt a szállásunktól, másrészt a nappali fényeknél adja ki a tenger ezeket a színeket.
A 3-as 4-es képet sok képből raktam össze és a PS elszúrta a horizontot, már találtam rá megoldást és a 3-asat majd újradolgozom.
Még egy ráadás turistás kép más szögből, ott amúgy hihetetlenül szép volt az a fehér rész a tengerben, a helyiek azt mondták, hogy az előző évben keletkezett, amikor volt egy nagyobb földrengés.
-
*Ropi*
félisten
Ha sRGB export van beállítva, akkor normális működés.
Bár, ha Win 10-et használsz akkor az is bekavarhat, mert régóta rosszul kezeli a színprofilokat és ötletszerűen tölti vagy nem tölti be őket, vagy sokkal később teszi, stb...Az egyik laptopomon a legfrissebb 1903 van naprakész frissítésekkel: tegnap este az automatikusan beállított képernyővédő időlimit akárhányszor kapcsolta ki a kijelzőt, utána visszakapcsolva mindig jóval később töltötte vissza a színprofilt, a legtöbb 4 vagy 5 perc volt kb. (a legkevesebb is 10-15 másodperc). Ez, így konkrétan használhatatlan...
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Nálatok is előfordul, hogy miután lightroomban szerkesztitek a képet, majd átugrotok PS-be, és onnan vissza, akkor nem ugyanolyan a színe, mint volt?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
topikk
üzenetére
Ja, durva.
Meg hogy az ilyen képeken hogyan nem mozdulnak be egy kicsit sem a 0.3-as expókkal.Azért Grievous is király lett.
Talán egy kicsit jobban középre hoznám, ha van még hely jobb oldalon.(#59170) 42861: Mindkettőn lejjebb vinném a horizontot, az elsőn meg kicsit eltolnám a tint-et a magenta felé.
-
syberia
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Ez hol kezdő fénykép? Nagyon jó lett.

-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83
üzenetére
Megköszönném.

Ha nem tfcd-zik, akkor majd keresek mást.
-
copass
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
kár hogy a ferde pengefal kettévágja a fejét átlósan, felül sok, alul szűk.
ha közelebb viszed a falhoz akkor előnyt lehet kovácsolni belőle. -
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
nem tudom, hogy vállal-e még TFCD-ben bármit, de megkérdezhetem, ha érdekel.
-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83
üzenetére
Csinos modell, kölcsön adhatnád.

-
randras_83
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz
bandhajon@
üzenetére
Az első jobb oldalából, aljából és tetejéből vágnék szűkebbre, hogy még jobban a srácokra kerüljön a hangsúly. Nekem így túl sok a jobb oldala, egyébként jó.
A többi nem mozgatott meg.
-
fattyu
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
A felho nagyon basz. Kerites nélkül sokkal jobb lenne... 5 meter elore es hibátlan, nincs kerites nem log bele a fa. Kar erte
-
lofagi
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
Ez nagyon adja, főleg, hogy minél tovább nézem mindig máshogy látom.

Először láttam benne egy hollót, majd a mogorva ember fejet, most meg egy gonosz kakast.
De tetszik. 
-
topikk
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Simán a 25mm, ennél közelebb van a legkisebb fókusztávolság amúgy. Én szeretem és még inkább a 45mm-t, a 12-40-et pl. hónapok óta nem használtam, valószínűleg el is fogom adni.
-
rekid
addikt
válasz
topikk
üzenetére
Mennyi rajta az utólagos blur? (Nekem nagyon mű hatást kelt, mert túl éles a határ a mosott és éles rész között. Ráadásul a bogyó belóg térben az elmosott részbe mégis éles. Plusz a bal oldalon mintha hátrébb lenne az élességi sík mint jobb oldalon. Nem adja ki a fizika, na.
) -
topikk
senior tag
válasz
vihartigris
üzenetére
-
Cathrine
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy olvastátok-e, de tegnap meghalt Balassa Laci.
Index -
belovary
senior tag
Komolyan... Mucsi amúgy nagy kedvencem... De ez a videó az, amit egyszerűen nem bírok megunni. Ez mekkora görbe tükör már!!! Mennyire a valóságot ábrázolja, egy akkora adag szarkazmussal, hogy az már hihetetlen. De ez az előadásmód... De amúgy valóban kimondja azt, amit az emberek nagy része gondol ilyen helyen. Voltam több ilyen kiállításon is, főleg fotós kiállításon. Persze azért nagy részük rendben van, de rengeteg "műre" csak bámultam, és forgolódtam mint Travolta, hogy ez most komoly?
Szó szerint vihetném a gépem magammal, néha piff-puff, azt csók. Sok helyen nyalogatnák még az ilyen képeket is. Na mégegyszer megnézem Zoli bácsit, kegyetlen... -
rekid
addikt
A kortárs művészetről: mintha magamat látnám.
Így vagyok a taninokkal is valahogy nem igazán érzem. De fröccsnek bármit megiszok..
Amúgy nekem bejönnek faszicsunáj képei pont a riport jellege miatt. Mondjuk a kompozícióra és a levágott kézfejekre figyelni kéne.
-
m3ss
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
elso jofele sztem. elesseg kepek felen nem vmi jo. kicsit tul sok a kontrast, mikrokontraszt is. 2. is talan jo lenne egynek de eleg alexpos. 3.4.6. sztem torlos. 5 nem lenne rossz de a kompo, perspektiva nem igazan.
-
fattyu
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
de mos mé? semmi kritika nem volt benne. Alapvetően a téma iránti érzéketlenségemet fogékonyság hiányát írtam le. Semmi nem szólt ellened se a képek ellen. ha visszanézed soha egyhez se szóltam hozzá mert felismerem magamban hogy ehhez a témához ha nagyon odabasz a kép is értetlenül állok.
-
Ixion77
addikt
Én is így érzek mikor betévedek egy modern művészetek múzeumába. Nézem a nagy piros vásznat, és elhiszem hogy valamit üzenni akar, de gőzöm sincs hogy vajon mit.
A fotóművészek nagyra értékelik a fekete-fehér képeket. Egyrészt mert különlegesebbnek tűnik (hiszen színes látáshoz vagyunk szokva), másrészt mert a színek elvesztése ráirányítja a figyelmet az egyéb jellemzőkre: formákra, kontrasztra, mélységélességre. A feladat tehát az, hogy valami akkor is látványos és érdekes legyen, ha nincsenek színek. Hogy ezt sikerült-e jelen esetben elérni, az a kérdés. A válasz azonban nem csak a képet minősíti, hanem a válaszadót is - ugyanúgy, mint egy modern festmény megítélése esetén a múzeumban. -
Abry
tag
válasz
bandhajon@
üzenetére
Valószínűleg velem van a baj, de nem igazán értem mi ezekben a képekben fotós szempontból "plusz". Értem (talán), amit a képek üzenni akarnak, nehéz sorsú emberek, sokszor borzalmas körülmények között kénytelenek élni, míg mások ketten laknak egy 200nm-es hodályban. Remek korrajz, ez oké. De ezek a képek nekem nem többek, mint véletlen kattintások, majd ff és mehet "szocio" fotónak. A gyereket egyedül ábrázoló kép mögött látok elképzelést/tudatosságot, de a többi mind 1-1 véletlenül meglőtt, elkapott jelenet. Ennek ellenére több olyan komment is érkezik, hogy `kiváló`, `erős` képek, ebből arra következtetek, hogy valóban értéket képviselnek csak én nem látom ezt. Esetleg, aki látja ezeket az értékeket, leírná miről is van szó pontosan? Vagy itt csak az üzenet a lényeg? Esetleg az utómunka képvisel értéket? (Bár akkor ez nem lenne több, egy akármilyen tutorial-nál)
-
-miura
csendes tag
Rudivár?
-
copass
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
kicsit sok a kontraszt nekem, eltűnnek a részletek. ettől függetlenül adja.
-
Fandango
veterán
válasz
bandhajon@
üzenetére
Frankó szociófotó. Az ilyen témájú képeid igen jók szoktak lenni.
Ennél az utómunka egy kicsit már túl sok szerintem. Első körben a csúcsfényekből vennék vissza, mert a fehér már kiveri az ember szemét, főleg a sötét részekkel kontrasztban. -
F4ther
tag
válasz
belovary
üzenetére
Egyetértek egyébként, a hold engem is zavar. Sajnos az adott pillanatban nem gondoltam rá, nem készítettem külön alul exponált képet a holdhoz. Egyébként már ez is több képből van összerakva. Speciel talán 6-ból, mert az akkori asztali gépem ennyit tudott kezelni, és nincs ND szűrőm. Most már bátrabban pakolok képeket, hogy elérjem a hosszú expozíció hatást ND szűrő nélkül, vagy kivágjak embereket a képből.
Ezeket a képeket néhány hónapja Novi Sad-on készítettem. Sajnos késve értem oda már magasan járt a hold.
-
belovary
senior tag
válasz
F4ther
üzenetére
Tudom, az én hülyeségem, de engem így valahogy zavar a Hold. Nekem jobban adná, ha a Hold nem lenne ennyire fényes. Akár külön expoból összerakni, de nekem annyira odarántja a szemem, mint amikor nem akarsz a kocsi lámpájába nézni, de azért is csak azt bámulod.
Persze valaki totál ellenzi már az ilyen manipulációt, valaki meg azt mondja, hogy a szemünkkel is így látunk, csak a kamera nem tud... szóval... 
-
topikk
senior tag
válasz
bandhajon@
üzenetére
Nekem ütős. Sokáig el lehet nézelődni a képen, felfedezve újabb és újabb részleteket. Kicsit sok nekem a kontraszt meg a bebukott árnyék, de lehet kell is a témához. Színesben nem mutatod meg?
-
rekid
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Mondjuk ez azért kicsit más tészta.. Az egész story az analóg világ egy trükkjének digitális megoldásáról szól, nem pedig az elért művészi fotókról és azok értékéről.
Ha ide jönne egy kezdő és bemondaná, hogy srácok ezen törtem a fejem és ezt értem el még meg is tapsolnám, de nem azért mert micsoda szép képet csinált egy csonkolt bokájú lányról egy lóval. -
marcitp
őstag
válasz
copass
üzenetére
Nem ezzel van baj, egyszerűen a stílussal. Nem nyalizni kell meg dícsérni a szart, hanem egyszerűen emberi hangon, egy kisebb közösségben viszonylagos normák között kommunikálni. Nem a tartalom, hanem az “ahogy” veri ki a biztit.
a faszozásért bocs, én sem vagyok jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Sebaj, PS, Affinity lazán megoldja.
Én meg kézzel tekergettem mindig a focust képenként.

Talán egy kicsit jobban középre hoznám, ha van még hely jobb oldalon.