- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 12 - az izmos 12
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz vihartigris #58579 üzenetére
Hát, ez sajnos nem fog kiderülni.
marcitp: Értem, hogy érted. Lehet teszek vele egy próbát.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
vond
MODERÁTOR
válasz Balinov #58595 üzenetére
Teljesen jók. Néhol kicsit máshogy komponáltam, vagy vágtam volna. Meg némelyik egy kicsit dől, de a stadionokban sokszor elég nehéz belőni a normális vízszintet. A lépcső alatti kifejezetten tetszik ezekkel a formákkal és színekkel, de lehet, hogy jobb lenne az is 3:2-ben.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Viszlát
addikt
Azon a képen igen, Fandango képén viszont egyáltalán nem, bőven van viszonyítási pont és mélység is bőven, semmit nem tenne hozzá egy szeletke a sziklafal széléből.
A kilátó legszélén is érdemes törekedni arra, hogy legyen előtered, ha más nem az alattad lévő rész.
Maradjunk annyiban, hogy ebben nem értünk egyet. A példának hozott képedhez sem fog semmit hozzátenni számomra ha az alján ott fog csúfoskodni valami kopár szikladarab. Azt természetesen elfogadom, hogy neked esetleg úgy jobban tetszik.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
total90
veterán
-
Balinov
titán
Na, megvolt a tura. Sajna kor es magassag hatar miatt a tetejere nem vittek fel a torpeket.
Koszonom a biztatast, atfutottam a flikkered nemi inspiracioert, inkabb kevesebb, mint tobb sikerrel. 2 edzovel, szulokkel egyutt 52-en voltunk, kepbebelemozgo telefonos, tabletes!!! fenykepezos szuloktol ill. rohangalo gyerkocok mellett sok ido nem volt alkotoi szabadsagra. Nameg mivel 1200-1400-ig volt a turank, a fenyek sem nekem dolgoztak. Pedig a hely nagyon fotogen, Europa 3-ik legnagyobb (Camp Nou es Wembley utan) ill. a vilag legnagyobb,amatoroknek fenntartot stadionja (nem egy klube, hanem a 32megyet felolelo GAA szovetsege).
Csomo kis reszletet lattam, ami miatt szerintem masnem valami meccs apropojan, de meg visszamegyek. O12-40-el lottem 99.99%-ban, 1-2 szitunal lett volna jo az o60/effketto.
Azert bedobnek par - szerintem - jobban sikerultet, kepek mogott galeria. Ha barkinek barmilyen javaslata lenne barmivel, ne tartsa magaban
Beszaras lehet, mikor mar egy All Ireland kozepdonton 83000-en szurkolna.
B[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
rekid
addikt
válasz Viszlát #58588 üzenetére
Viszonyítási alapot és ez által nagyobb mélységet ad a képnek. Hogy szemléletes legyen vágd le Vond #58590 Hszében lévő kép alsó harmadát, rögtön fura lesz.
A kilátó legszélén is érdemes törekedni arra, hogy legyen előtered, ha más nem az alattad lévő rész. (Persze ha nagyon tré akkor nincs mit tenni...)
Itt a saját képem itt is több kellene még alulra, van olyan amin van csak még nem jutottam addig. Majd bedobom.Vond: Ezt eltaláltad!
Gyáva népnek nincs hazája!
-
vond
MODERÁTOR
válasz kovsol #58589 üzenetére
A Bangkokos nagyon király. Bár én kicsit feljebb tettem volna a horizontot, valahova a felső harmadoló környékére.
Ha már panorámák, ez mótvá itt is, vagy csak flikörön?
Emlékszem, hogy csináltam egy "sima", meg egy "elborultabb" verziót belőle.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Viszlát #58588 üzenetére
Szerintem ez témája válogatja.
Lőttem felhőkarcoló tetejéről panoráma képet városról. Ott szerintem tök hülyén fest sok esetben ha előtérben látszik esetleg a korlát vagy akármi az épület tetejéből.Én is dobok be pár panorámát.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Viszlát
addikt
Ezt már nekem is szóvá tették párszor, hogy a panorámáimnak nincs alja vagy nincs előtér vagy valami ilyesmi. Sosem értettem, ha van egy szikla vagy kilátó amire fel lehet mászni, akkor ti úgy nézelődtök, hogy lehetőleg kitakarjon a látképből valamennyit az ami a lábatok előtt/alatt van? Személy szerint igyekszem mindig olyan helyet találni még a nézelődéshez is, hogy a lehető legakadálytalanabb kilátásom legyen. Értelemszerűen a készült fotók is ilyenek lesznek.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Fandango
veterán
válasz vihartigris #58583 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy ilyet egy képből is tudtam csinálni kb (kis túlzással), de én panorámát akartam.
Értem amit mondasz, csak így nekem sok elveszik abból amit direkt fotóztam.[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz Speeedfire #58555 üzenetére
nekem leginkább a 2. és a 4.
2.-nál zavaró az a beugrás a bal lábnál. Sötétbe húzza, és nem adja ki a vádli ívét. Pedig ennél a modellnél nagyon szép vonal, és szerintem hozzátenne.
A 4-en meg lehet, kicsit húzni kellene a sötéteken lefelé - főleg a lábak között. (nem röhög ).https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Fandango
veterán
válasz vihartigris #58580 üzenetére
Érdekes amit írsz, oldalról meddig vágnád le?
-
vihartigris
őstag
válasz Speeedfire #58571 üzenetére
Óhhh kis Lucy Liu, ha még főzni is tudnál
bármi reciproka a semmi
-
vond
MODERÁTOR
válasz Balinov #58575 üzenetére
Hát, sok tanácsot nem tudok adni. Tudod Te úgyis, hogy mit hogyan. Az biztos, hogy ha nem lesz játék a pályán, meg nézők se, akkor tényleg nincs sok értelme telét, meg porté/makró obit vinni. Ilyenkor úgyis inkább nagylátót használ az ember kültéren és beltéren is. Ami szabadságot meg ad a 12-40, az szerintem elég lesz, mondjuk pár részletet kiragadni, amikor nem csak nagytotálban fényképezel. A halszemmel meg még többet tudsz befogni, plusz kicsit művészkedhetsz is a különleges látószög miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Srácok, különösen Vond, stadion/stadion múzeum fotózásra kérnék tippeket. Patrik GAA klubja szervezett holnap délre egy kb 1.5 órás kirándulást a Croke Parkba itt Dub-ba, [link]
Úgy 82ezres stadion, fenn a lelátó tetejére is fel lehet menni. Gyerekekkel, edzőkkel leszünk csoportosan, szóval bóklászni nem sok lehetőség lesz, viszont öltöző, játékos kijárat, pálya is van a túrába
12-40et meg a Sammy halszemet gondoltam vinni, o60at 40-150-t nem hiszem hogy tudnám használni
Köszi és bocsi az offert
B
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
belovary
senior tag
válasz Speeedfire #58571 üzenetére
@rekid: Igen, túl vannak tolva, és mindenki tényleg ugyanazt fotózza, pedig pár méterrel odébb meg olyan vadregényes, hogy csuda... De ugye ez a menő. Minden hűtőmágnes, képeslap, ezekkel van tele. De ez ilyen, ezt lehet eladni... Ennyi...
Hát Speeeeeediiiiiiiiiii...... elmész teeeeeeeee, a jóóóóó ......
Nekem mindenhogy bejön, és ha van is benne hiba az sem érdekel, eszembe nem jutna keresgetni....
Ki ő, elválooooook!!! Amúgy nekem a téma nagyon bejön, nagyon adja, lehet mert szamuráj mániás vagyok, de akkor is...[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Ez nagyon laza, a kínai másolóipar új dimenzióba lépett.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Speeedfire
félisten
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
rekid
addikt
Semmi extra és agyonfotózott de ha már ott voltunk.. Amúgy szvsz. brutálisan túl "hype-olt" hely..
-
rekid
addikt
válasz belovary #58566 üzenetére
Persze, vannak periódusok az ember életében amikor más a prio ez érthető. Én is csak akkor fotózok ha túrázunk, akkor is a lehető leghatékonyabban.
Itt mondjuk az a mázli, hogy anélkül tudsz gyönyörű képeket csinálni, hogy letérnél az útról. Ez pl. malerwinkel körúton készült ami totyogó gyerekkel bejárható. Igaz egy horda kínait azért itt is arrébb kellett tessékeljek... Hajóval is ha mentek egy kört az is jó progi.Gyáva népnek nincs hazája!
-
belovary
senior tag
Igen! Így van!
Van az a szituáció, amikor jönnek olyan emberek, hogy Florida, meg Hawaii, meg mittudomén milyen brutál helyen laknak, és a beszélgetés közben kiderül, hogy évek óta a tengerparton sem volt, stb... akkor mindig ítélkeztem eddig, hogy ez baromság, hogy nincs ideje....
Tapasztalom elég rendesen most ezt a baromságot. Szó szerint lassan 3 éve egyetlen egyszer sem tudtam elmenni túrázni. Azt is megtanultam, ha családdal megyek, nem viszem a vasat. Szóval az hogy egyedűl belendűljek.... nem is tudom a jövőben mikor lesz. Max ha a fiaim nagyobbak lesznek évek múlva, azt együtt nyomatjuk. Sokat melózom, és család. Ennyi. Régebben azért kimentem éjjel, vagy egy vasárnap elindultam, még ha 1 kép sem jött össze, akkor is király volt. De ma már nem így megy. Ha van egy szabadnapom, akkor a gyerekekkel megyünk ide-oda. Őket meg annyira még nem érdekli a túra, és a látnivalók világa.
De igyekszem majd valahogy. Ugye nekünk itt kint nincs semmilyen segítség, mármint nagymama, vagy akárki, így nincs hobbi, vagy szabadidő. Fiatalon mindig azt mondtam, majd ha idősebb leszek, nyugis, akkor foglalkozok a fotográfiával komolyabban. Na ezt nem kalkuláltam bele, hogy ilyenkor meg időm nem lesz majd rá. -
rekid
addikt
Köszi urak!
(#58552) vond: mostanában a win 10 loginképernyője folyamatosan ilyen túlhúzott képeket dobál elém és megtetszett
(#58554) vihartigris: ha megvágom két oldalt esetlen lesz nagyon a képarány ha meg "szabványt" használok akkor az alsó és felső részből bukok ami meg pont hozzáad a képhez. Ezért maradtak meg a fák.
#58556) belovary: Mázlis vagy mert mesebelien gyönyörű környék. Egész nap csak túráznék oda vissza.
(#58555) Speeedfire: 1. 4.
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz jjeahh #58559 üzenetére
Az se ma volt, amikor tőled utoljára hugis fotót láttunk. Pedig néhány rajongót ő is begyűjtött.
(#58560) Speeedfire: Én csak a megosztottakat látom, és nem érzem túlszaturáltnak. Viszont a nagyon közeli portré szerintem nem illik a többi virágos ruhás képhez. Biztos, hogy középről a virágos ruhás képek szélére tenném, ha lehet még ilyenkor sorrendet befolyásolni a flickr-en.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Speeedfire
félisten
válasz belovary #58556 üzenetére
Nem vagyok.
Lassú Víz: Azt hittem esni fog, emiatt vittem. Végül csak dizájn elem lett.
Nekem a Csengés sorozat kicsit fura. A modell mondta, hogy húzzak a színeken még, de nekem még kicsit sok lett a végén.
vihartigris: Nullahat....
jjeahh: Itt a jó idő, jöhetnek a fotók. Lesz még egy szívemnek kedves sorozat a jövőben.Rebiről is van egy pár képem.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
jjeahh
nagyúr
Na ez kellett a döglődő topiknak, cuncialjív, mint defibrillátor
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
vihartigris
őstag
A bőrkanapés fotónál a lány bal cipőjét takarja a belógó asztal sarka.
Na, az asztal sarka helyére mehet a lány telefonszámabármi reciproka a semmi
-
Lassú Víz
addikt
A galériából Dóra esernyős képe nagyon bejön. Csenge meg úgy, ahogy van.
-
belovary
senior tag
-
rekid
addikt
Csak mert mostanában mindig csak dumáltam. A hétvégén a Königsee körül túráztunk.
-
Muerte68
addikt
válasz Csari93 #58545 üzenetére
Köszönöm a véleményt, persze hogy építőleg minden vélemény az
Próbáltam minél tisztább háttért ennyi volt
Kevés idő, lehetőség ezért próbálok mindent kihasználni de ez nem mindig tökéletes, igyekszem javulni és odafigyelni a részletekreLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
belovary
senior tag
válasz *Ropi* #58547 üzenetére
Jajj, teee.... komolyan... Ezért fogom abbahagyni, és visszaköltözni Magyarországra, mert egy rohadt csajt nem tudok keríteni, aki képes lenne eljönni fotózásra! Ok, biztos benne van az is, hogy én itt külföldi vagyok, nem ismert, és valóban nulla ismerettaségem van itt kint. Viszont hónapokkal ezelőtt találtam ismerősökön keresztűl 2 szép lányt. Már volt itt bent külön-külön mindkettő, és megbeszéltünk mindent. Szeretnék, élveznék, akarják, jönnek... Még márciusban próbálkoztam, erőltettem, kerestem őket... Az egyiknek új pasija van, még válaszra sem méltat. A másik meg most ezért nem jó, most azért nem jó... Beleuntam... Nemzetközi város, még azt sem írhatom, hogy az itteniek ilyenek. Felkértem én már Fülöp-szigeteki csajt, osztrákot, magyart, lengyelt, istne tudja kit. 90% csak pénzért. Vicces... Szóval dupla D nem mostanság lesz itt, pedig lehet jobban élvezném a nyuszis fotózást is...
-
belovary
senior tag
Én meg azért nem rakok be képet, mert csak pici stúdiós képeket nyomatok az üzletben. Igazolványkép a legtöbb, aztán ugye nyuszis fotózás volt, azlőtt mittudomén.... Egyelőre nem rohamoznak még felkérésekkel, de még be sem lett hirdetve, szóval nem fog a számba repülni a sült galamb. De még mindig nagyon messze érzem magam ettől, hogy így jöjjenek ide, és ez a stúdiós dolog. Művészibb dolgok érdekelnének, de hát ugye amit az ügyfél szeretne. És most sokszor az effekt kell, meg a full gagyi háttér, és sorolhatnám. Számomra meg inkább a természet, a csillagok.... bárcsak abból meg tudnék élni. De szégyen, mert vagy 1, de lehet már 2 éve is van, hogy nem voltam kint abszolút semmilyen képet lőni... Full nincs időm. Szóval képek nélkül elég nehéz...
[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
válasz Matska #58542 üzenetére
Muerte: Szerintem a Trabantos képen sincs semmi érdekes képileg, remélem építőleg hat. A képnek aránytalanul nagy részét teszi ki a kocsi, és dől rajta. Látszik, hogy egy találkozón készült, arcon lett fotózva a réten a kocsi.
topikk: Az ISO-val szerintem kevés gond van, viszont ahogy már le lettek írva, backfocus-os, bemozdult, fakóak a színek és esetlen a képarány/kompó. A rigónál a nagyon sárga WB zavar, a háttérnek jól áll de a madárról és a kerítésről leszedném a sárga árnyalatot. A gyík a sztori miatt tetszik pont, csóri.
Én mostanában rokon babákat meg motorokat fényképeztem, talán van ami nem bűnös de nem publikálandó.
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz mpierre #58532 üzenetére
Ha állványra helyezed a gépet és készítesz jó pár fotót, lehetőleg időben elnyújtva, hogy a sétáló emberek ne ugyanazon a részén legyenek a képnek, aztán ezeket PS-ban összefűzöd smart objectté, majd stack módnak mean-t vagy mediant állítasz be, a progi szépen eltünteti az embereket.
(#58535) topikk: hoztam múltkor táj és természetképet is, de nem sok vizet zavart. Egy kép múlt csütörtökről, gyönyörű szép most (is) Medvesalja a hullámzó repce és búzaföldjeivel:
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
rekid
addikt
-
Matska
senior tag
válasz Muerte68 #58541 üzenetére
Összességében az első verzió jobban tetszik, a BMW magát az autót kivéve képileg nem volt túl érdekes. Nem tudom a helyszín mennyire engedte, de szívesen látnék többet a környezetből (bár tudom, elég zsúfolt 1-1 ilyen esemény).
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz kovsol #58539 üzenetére
Köszönöm,nem nagyon szoktam photoshoppal mókolgatni,nem is nagyon értek hozzá de megpróbálom majd
A kiégés engem is zavart,de jobban nem tudtam visszahozni,sajnos az XE1-csak 4000-es zársebességet tud és a 2,8-as obival ez jött össze (nekem sokszor a fénymérés is gyanús elég sokszor túl exponál)Van egy B verzió is lehet ez jobb csak az elsőnek jobban tetszett a ff konverziója
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
kovsol
titán
válasz topikk #58537 üzenetére
Néztem is, hogy valami nem stimmel a gyíkkal.
A kutyás képnél meg lehet a záridő volt túl hosszú, és egy kis bemozdulás játszik közre. Az ISO3200 ellenére egész kevés zaj lett rajta. Gondolom kellett ezért tenni utólag
(#58538) Muerte68 Nekem tetszik ez a trabantos kép. A háttérre kellene kicsit jobban odafigyelni. Pl baloldalt ott az a belógó másik kocsi, és a mellette álló embert én kiszedném onnan. És az égbolt kiégése miatt, és a trabant fehér teteje nekem furán hat, mert szinte bele olvad a színe az égbe.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
Miután a BMW-nem váltott ki semmi reakciót hozok egy Trabantot
továbra is szivesen veszek minden véleményt mind a kettőre
(#58535) topikk A lepke kivételével jók szerintem,az nem az igazi
(#58536) kovsol Jó kis virágos képek,megvan a hangulat benne
Engem nem fog meghatni ez az engedélykérés,tömeges rendezvényen lehet egyébként fotózni.
Ha nem szemből van vagy nem felismerhető akkor mehet ha jól tudom,meg ha nem publikálom(ez a veszély nem fenyeget )[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
topikk
senior tag
válasz kovsol #58536 üzenetére
Betalálni betalált, de a kérdés az hogy jó helyre-e . Egy kicsit hátrább van mint kellene, és hát ISO 3200 ami MFT-nél erős határeset.
A gyíknál a történet lenne a lényeg, persze rég rossz ha magyarázni kell: szegény felnyársalta magát, a nyakából áll ki egy pálcika. Mi történhetett?
A második virágos kép tetszik!
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz topikk #58535 üzenetére
Saját amatőr véleményem:
A fekete rigó nekem tetszik. Hiába néz oldalra, teljesen úgy érzem, hogy engem figyel, így nem is zavar, hogy középre van komponálva.
Kutyusnál valahogy nem tudom eldönteni, hogy most a fókusz betalált vagy sem. Valahogy olyan lágynak hat az egész feje.
Gyíknál a póz nem tetszik, mert én ilyen szem mániás vagyok, és azt szeretem ha látszik az állatok szeme is.
Pillangó vágása nem tetszik, és nem érzem elég hangsúlyosnak, hogy mit is kell nézni a képet. Úgy elveszik rajta.
Akkor dobok be virágos képet:
Engem a színek fogtak meg rajta, meg a kis sejtelmesség a kép alján, és a virág tökéletlensége ellenére is nekem egyik kedvenc virágos képem lett ebből a tavaszi szezonból.
Itt kb az első pár szirmon kívül nincs semmi fókuszban, de annyira megfogott ez a kép. Szinte olyan festményes hatást kelt.[ Szerkesztve ]
-
topikk
senior tag
Sziasztok! Rég írtam ide, de olvastam rendszeresen a hozzászólásokat. (pár hónapig nem volt munkám - nyaralófelújítás, szaunaéptés, közben elszállt a Win10 a gépemen, halogattam az újrainstallálást, így keveset fotóztam). De most már minden a régi kerékvágásban, itt van pár friss kép (amúgy meg meglepően kevés képet tesztek fel "természet" kategóriában):
-
-
mpierre
veterán
válasz papaya #58529 üzenetére
"A szifiliszes beteget kérném befáradni a rendelőbe...!" Ja, sokkal jobb.
Utcai képeket lőni emberek nélkül elég sok türelmet és szerencsét igényel. Talán a mediterráneumban lehet ilyet kifogni 14 és 16 óra között. Csak így a lényege vész el...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
belovary
senior tag
Ezek az újnak felfújt törvények, szabályok is teljesen jól tükrözik a mai világot! Ezt az elcseszett, korcs, torz világot ami már jelenleg van, és amifelé csak úgy száguldunk... A Z generációnak nevezett emberkék csak annyitól térnek el a filmekben látott zombiktól, hogy emberre nem rontanak rá, hogy felzabálják. Bár egyes dorogoktól már ki tudja... vannak videók fent, ahol már ez sem téma... Nem a levegőbe beszélek, sajnos saját életemben is tapasztalom. Nem akármilyen szinten próbáltam én is tenni ellene, de borzalmas nehéz. Természetesen vannak kivételek hála istennek, de elég drámai a helyzet.
Na most nem akarok elkalandozni, de a fotózás világában is ugyanez a káosz van. Miközben minden vonalon kötnek még egy csomót a kezeden levő kötélre, hogy minél jobban ellehetetlenítsék a fotózást, a másik oldalon meg ömlik a kamerás mobilokból a képszenny midnenfelé... Természetesen szinte csak azoknak kell parázni, akik legálisan gondolkodnak, és publikálnak... Nézzük csak az Insta vonalat. Naponta 8 millió képet töltenek csak oda fel! Na? Jogok, törvények, egyebek? Ugyan már... Röhej az egész... Az egyik vonalon, amennyire védekezni akarnak, a másik odlalon meg pont az ellenkezője folyik. Abszolút nulla erkölcsi értéke nincs már a képeknek, senki meg sem nézi, szinte 1mp ahogy rápillant, már nyomja a kedvelést, azt görget tovább. Nem élik meg az emberek az élményt. Teljesen átestünk a ló túloldalára... Amikor a kisfiammal állok a WC előtt, és eddig azt magyaráztam neki, hogy nekünk melyikbe "kell" bemenni, most ott állok, és nem tudom neki megmagyarázni, hogy mi is az a harmadik fele fiú fele lány jelzés... Teljesen elmebeteg ez a mai világ! Komolyan! Most itt Ausztriában is próbálom legálisan csinálni, betartani a dolgokat, de vagy 30 formanyomtatvány van, a pöcsöm tudja mikor melyiket kell, röhej az egész... Ráadásul amikor ki akarsz valakivel töltetni egy ilyen papírt, abban a pillanatban elbizonytalanodik, kényelmetlen neki, és sorolhatnám. Na meg a másik. Ha nem magazin, újság, vagy ilyesmi fotóriportere vagy, és készítesz egy streefotót, amin felismerhető a személy, odamész utólag hozzá, hogy készítettél szerinted egy tök jó képet, bla... bla... írja alá, úgy fog elhajtani azzal, hogy töröld ki mint a huzat. Tapasztalat. Próbálkoztam. Arányokat nem tudok írni, de ha mondjuk 20-ból, 23-an zavartak el, mert valahol ugye bele kell dumálnia a mellette ülőnek is.
A fotóriportert csak azért írtam, mert a volt tanáromnak elég jól megy ez az utólag rádumálok őket. Na igen, de azért más egy neves újsággal, magazinnal előrukkolni, mert akkor úgy érzi, hogy hűha, benne leszek a TV-ben... Na ennyi... tudnék még kifakadni jó pár dologra, de egy biztos! hamarosan óriási gondok lesznek, mert már vannak, csak mindenki lefelé néz... -
copass
veterán
válasz papaya #58529 üzenetére
a gdpr a személyes adat védelméről,kezeléséről szól.
fotózásnál viszont a képmáshoz való jogával van probléma.
ezért kell kérni hozzájárulást írásban, na itt viszont már kell gdpr. Mert mit fogsz csinálni az adataival? mert ez már adatkezelésnek számít, amihez hozzá kell járulnia.
na ezért hagytam én abba a honlapkészítést...mindent bizonyítanod kell ha kéri hogy hol használtad fel az adatait, pl. egy kapcsolati űrlapnál. az egy dolog hogy van rá eszköz hogy kiírja mit hogy tárolsz,stb. de kezelned kell az adatait, tehát követhető legyen a rendszerben. ja és bizonyítanod kell hogy nem törték fel az oldalad, audit,stbstb. röviden=szopás."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
randras_83
addikt
válasz itouchfan #58526 üzenetére
nem egészen, közterületen sem fotózhatok bárkit (felismerhető módón) - kivéve az említett tömegrendezvényt -, ez így pont a szürke része. De igen, ahogy Lassú Víz irja, hogy ebből később simán lehet gond.
Elvileg, ha kint fotózol és a kép elkészülte után megszerzed a hozzájárulást, akkor rendben vagy, de ez nem annyira életszerű, szóval szürke ez, mint az off topicos hsz.
Jó reggelt!
https://www.flickr.com/randras83/
-
itouchfan
senior tag
válasz Lassú Víz #58525 üzenetére
Elvileg közterületen fotózhatsz bárkit, és bár hivatalosan nem adhatod el, de a stockfotó oldalaknál van ez az editorial kategória, oda fel lehet tölteni.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Lassú Víz
addikt
válasz Matska #58523 üzenetére
Lehet még jogszerűen nem megrendezett street fotót készíteni, publikálni felismerhető emberekről akik nem közszereplők? Vagy a GDPR és a sérelemdíj száműzték ezt a műfajt megtűrt de illegális zónába? Mindkét street fotón egyéniesített az ábrázolásmód, tehát most a töbegfelvételt vegyük ki a képletből.
Nem csesztetés miatt, csak én is szeretem a street fotókat, de mostanában inkább kihagyom, mert nem akarok ebből konfliktust. Idegen emberek képét csak úgy nem őrizgetem itthon, tehát egyértelmű, ha jól sikerül a kép, akkor küldeném pl. pályázatra is. Ha véletlenül elfogadják, kiállítják, aztán valaki felismeri magát és a nyakamba akaszt egy pert, hát megnézhetem magam. Annyit nem ér a dolog. Az meg nem életszerű, hogy minden lefotózott embertől beleegyező nyilatkozatot kérjek, ha shift+del a kép - ha nem. Van erre megoldás vagy a jogalkotók félig megölték ezt a műfajt?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
hoznék én is eggyet véleményezésre
Egy 57-es Bmw-veterán autó show-ról
(#58517) vond-szerintem még mindig jók,nekem a színvilággal sincs bajom
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz *Ropi* #58518 üzenetére
Ez nem egy esküvő, amikor odaül a pár ahová mondod
Vond: Miért használod ezt a fakó, retró színvilágot? A képeken minden mai. A stadion , a játékosok, a közönség. Nem érzem úgy, hogy hozzáadna a képekhez, de ez csak az én egyszerű ízlésem, lehet a többiek rám cáfolnak.
-
*Ropi*
félisten
válasz randras_83 #58505 üzenetére
Nem kell oda a keze, mert az árnyéka a szájába belezavar. Meg baloldalon sok, jobbon kevés a tekintete iránya miatt.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
vihartigris
őstag
Ami nem tetszik az az arckifejezés, leginkább a szája. Olyan fintorgós!
Ja meg jobbról egy kis derítést még adhattál volna.bármi reciproka a semmi
-
vond
MODERÁTOR
válasz randras_83 #58508 üzenetére
Nem elég rákattintani a beszúrt képre, hanem húzással ki kell jelölni, és úgy rátenni a linket a "láncszemekkel". Át is linkeltem ezt az utolsó képedet.
Mondjuk mobilról még nem próbáltam. Ha nem műxik, vagy túl körülményes, akkor szólok Lezsonak, hogy csináljunk vele valamit.
Amúgy meg ja, durva pangás (nem tangás! ) volt a napokban a topikban. Épp ma készültem kriszrudizni pár Halis fotóval.
(#58512) Viszlát:
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Először a képet kell beszúrni, aztán kijelölni a képet és a linket beszúrni. Annyi, hogy szimpla rákattintással nem jelöli ki a képet, úgyhogy "húzva" tudod csak megtenni.
-
jjeahh
nagyúr
Szép a modell, a háttér tökéletesen homogén, a minőségbe sem tudnék belekötni, de a póz és a kompó kicsit esetlennek tűnik, felül sok, alul kevés, ja és túl kemények voltak már a fények.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
kovsol
titán
válasz randras_83 #58508 üzenetére
Akkor szépen lépj be a fórumra a másik három oldalról ahol a régi módon tudsz linkelni
Nem szoktam portér linkeni, de hogy megtörjem a csendet én is.
-
rekid
addikt
Balra nekem sok, csukloban csonkoltal, kicsit eros a feny balon. Amugy jo.
-
kovsol
titán
Én nem tudom milyen új felületről beszélsz egyébként. Melyik oldalról vagy belépve? Én a gamepod.hu -ról, de ahogy látom a prohardver.hu és a logout.hu oldalról is a régi még. A mobilarena.hu oldalról viszont valami tök más.
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz randras_83 #58504 üzenetére
Na gyertek szedjétek szét.
Ja és valaki világosítson meg hogy kell az új felületen rendesen linkelni?
[ Módosította: vond ]
-
randras_83
addikt
Srácok, zárható a topic?
-
vond
MODERÁTOR
válasz sebestyen93 #58499 üzenetére
Nem igazán jó a topik, ott az MTF-s placc, inkább oda kéne menni.
Amúgy van egy csomó natív fényerős lencse is a gépedhez (Panasonic és Olympus oldalon is), meg van egy rakat egyéb gyártóktól is (kevés kivétellel manuál fókuszosak).
De először is azt kéne eldöntened, hogy milyen gyújtótáv(ok)ra lenne szükséged. Nagyon nem mindegy, hogy ultra széles látószög, vagy 24-30mm körüli sztenderd nagylátó, vagy 50-80mm körüli kistele, vagy 100mm, vagy afeletti nagyobb tele kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI kábel TV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest