Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
papaya
senior tag
Sajnos sokat számít a név, a kapcsolat ezeknél is. Nézzük csak meg a magyar példát, évről évre ugyan az a 4-5 fő zsebeli be az év vmilyét természet kategóriában. Volt olyan aki mellettem állt ugyan azon a helyen, és bezsebelte vmi nagydíjat, mert pályázott, és mert ilyen olyan fotós klubboknál, és fotósberkekben ismerős. Amúgy kicsit ferdít a dolgon, hogy a fenti linken egy-egy kép van megjelenítve, de ennél többet adott be a fotós egy sorozat részeként. De pl a Környezetünk kategória győztese képeit már évek óta elkészíti egy rakás más fotós is. Ez számomra olyan, mintha Izland híres helyeit lefotózva megnyerném a versenyt.
Miközben a helyszínen sorban állás van a spotnál..
De ott van Építészet kategória győztese: Sandra Herber akit évek óta követek flickeren, és bár nem ez a legerősebb sorozata amivel nyert, még is abszolút megérdemelte az eddigi munkássága alapján. -
ZephX
senior tag
Én ezt megakartam már kérdezni itt egyszer, csak kezdőként nem mertem.
Az ilyen neves díjaknál miért van az az érzésem sokszor, hogy itt a fórumban sokszor jobb képek vannak mint ott?
Pont valahol olvastam, hogy egy csomó ilyen pályázaton nem is az számít milyen a fotó, hanem milyen esszét írsz hozzá és az meg adja a keretet. 
-
rekid
addikt
Hát azért ezek közé is bekerült egy néhány olyan amin csak pislogok fél órája, hogy ez most akkor, hogy nyerhetett.. (és hogy tuti én vagyok tuskó aki nem érti a művészetet..) De mindenképp be tudnám szúrni a Travoltás GIF-et.
Persze hozzá kell tenni, hogy van köztük egy pár igazán zseniális kép is. -
TunerJoe
senior tag
Sziasztok, talán emlékeztek rám

Találtam még néhány fényképet az SSD-men, illetve azóta is fotóztam párszor, remélem ezek azért már jobban sikerültek.
[link]
Előre is köszönök mindenféle véleményt! -
Lassú Víz
addikt
válasz
keress
üzenetére
Még hosszú út áll előtted. Kezdd az összefoglalóval! Ne linkelj így képet. Vedd a fáradtságot és a kép címe legyen a link szövege. 15 képről érdemi értékelést nem fogsz kapni, egy körben 3-5 épp elég.
A virág könnyen elérhető, türelmes és nem pereskedik személyiségi jogokra hivatkozva. Épp ezért a legtöbb kezdő fotós átesik rajta, de nagyon kevésnek sikerül úgy lefotózni, hogy a nézőt megfogja a látvány. Nem mondom, hogy elsőre ilyet kell alkotni, de kell valami amitől több lesz mint amit bármikor láthatunk.
Nemsokára szerintem te magad fogod ezekről a képekről kimondani azt az itéletet, amit most nagyon nem szeretnél olvasni.
Még valami, tényleg minden képedre rá akarod rakni, hogy 80D Present?
-
keress
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni az alábbi képeimről nemolyan rég kezdtem komolyabban fotózni kb.2hónapja amatőr szinten egy canon 80d-vel kezdetben egy orosz helios-40-2-c vel június elején ruháztam be egy canon 28-300 objektívbe még tanuló folyamatban vagyok youtube,pdf könyvekből.
Mindenkép kézből készült július 2.-felében jön az első állványom ami még majd nagy segítségem lessz.
Szerintetek milyen objekívet vegyekmég a meglévők mellé a közeljövőben.
Előre is köszönöm a tanácsokat![link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link] -
rekid
addikt
Köszi Urak!
Meg kell állapítanom, hogy a topic szájíze -magamat is beleértve- nem igazán egyezik a tömegével. Őszintén szólva azon is gondolkodtam, hogy ide betegyem a képet... erre meg.. vak tyúk is.. -
vond
MODERÁTOR
válasz
vihartigris
üzenetére
Alap.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
randras_83
üzenetére
Akkor beszéljük le privátban.
Szedd össze, hogy pontosan mire lenne szükséged, mire gondoltál, vannak-e ötleteid, kívánságaid, formák, színek, tartalom, ilyesmi. -
*Ropi*
félisten
válasz
randras_83
üzenetére
Mert ilyenkor tudok más időzónákkal élőben kommunikálni.

Nekem szűkek a lányok (értsd jól)!

-
wms
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
A Fuji egy életérzés
-
válasz
randras_83
üzenetére
Na, mesélj!
Nekem amúgy az első kép nagyon bejövős. -
randras_83
addikt
válasz
vihartigris
üzenetére
Köszi, dombos volt a placc azt hiszem.
Viszont gyerekek ez a kis Fuji X-T1 nagyon vagány kis dög
-
vihartigris
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
1. az aljából vágnék, a tetejéhez adnék
2. egy vízszintbe állítanám a horizontot
3-4. egy kis fény hiányzik az arcokról -
rekid
addikt
válasz
*Ropi*
üzenetére
Semmi különbség nincs az első képhez képest a croppon és a háton lévő flair kiszedésének elmaradásán kívül.
Ha csak nem a jpeg motornak volt rossz napja 
randras_83: Ez a Fót és Mogyoród közötti pipacsos volt. Nem gyengén volt tele boldog boldogtalannal. A 2. 3. lép jó lett! Az első sem rossz de nekem kicsit sok a permsötétedés.
-
ZEN1TH
őstag
válasz
Ateszponthú
üzenetére
Balansz reszrol ertettem a fejreallitast. Konyebb kiszurni a zavaro tenyezoket, illetve megadni a visual flot ha feje tetejere allitva dolgozzuk fel a kepet. Jogos a dolog a pokhalosnal is, kiraly :)
rekid: tetszetos
-
rekid
addikt
válasz
vihartigris
üzenetére
-
Ateszponthú
csendes tag
válasz
ZEN1TH
üzenetére
"Ahogy fejreallitani is jo modszer."
Ide passzol az egyik kedvenc makróm. Ez a pók mindig lóg a hálóján. Így a hasát sütötte meg a kelő nap. Alákúszni is vicces volt, hogy ne mozdítsak olyan búzaszálat amihez kapcsolódik a hálója, nehogy elriasszam. Végül a fordított kép maradt. A doborodó háló talán különlegessé teszi. Ha nem, úgyis megmodjátok.
[link] -
ZEN1TH
őstag
Valóban, főleg a crop. De be kell látnom hogy az expó emelés is tetszik
Köszi. Papayanak is igaza volt abból a szempontból, hogy miután még adtam egy kis negatív dehaze-t és clarity-t a háttérnek, a fának pedig élességet és kontrasztot máris erőteljesebb a hatás. Illetve úgy amblokk voltak balansz problémák a sötét és világos részekkel, ezeket is észrevettem most. Jó hogy harmadszorra nyúltam a képhez, de nincs ezzel baj, főleg ha egyre jobb lesz 
-
ZEN1TH
őstag
Szandekosan sotetitem be a kepeim nagy reszet, hangulatosabb szamomra, a lenyegen van feny, mashova szamomra nem kell.
Majd ralesek egy 16:9-re a fasnal. Eszembe sem jutott igazabol. Fekete emelve van, meg deszaturalva is egyebkent :D nah majd gyurok rajta meg ha hazaerek.
Papaya: De hat mohas szaraz, hogyhogy nem ugrik ki neked? Formas is. Egyertelmubb nem is lehetne hogy o az alany.
-
papaya
senior tag
válasz
ZEN1TH
üzenetére
Értem mi volt a szándék, azonban a dolog szerintem annyira nem áll össze. Túl sok a negatív tér, nem annyira izolálódik a fa, így eléggé elveszik a téma a képen. Nagyon nem egyszerű jó kompozíciót találni egy erdőben, pláne ha se köd, se őszi színek nincsenek. Mostanság rengeteget próbálkozom én is a környéken de egyelőre csak kullancsokat sikerült begyűjtenem, falra való képet nem igazán
Tártott szájjal bámulom pár erdő fotós képeit, de azért egészen más a körülmény Peak District nemzeti parknál, meg egy Redwood parkban fotózni mint ami nálunk adatott. Ettől függetlenül jó a szerkesztés, csak maga a kompó nem annyira erős.
-
ZEN1TH
őstag
válasz
vihartigris
üzenetére
Jah az engem is zavar :D eleg rogtonzott kep volt, meglattam a fenyt, meg a szitut gyorsan lottem parat nelkulem hogy kb honnan lojje haver, kezebe nyomtam a gepet sorozatra allitva es ennyi :P igy is kipucoltam rendesen, valszeg az oszlopot is el lehetne tuntetni ha ket kepet maszkolok ossze, de lusta vagyok ennyit szarakodni vele. Biztos lehet lenyegesen jobb ha meg van tervezve tisztessegesen. Tetszettek a fecskek az egen, gondoltam erdekessegnek elfer ide :D
-
rekid
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
Alakul mint a púpos..
A nap korong tetejénél lehetne vágni szvsz. -
INTELligent
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Szívesen. Nem gond, így legalább vannak képek
. -
vakablak93
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
oké köszönöm a tippet!
, és megpróbálok leszokni a túltolt árnyékokról..
akkor holnap ismét megpróbálom , hátha harmadszorra sikerül
, és elnézést hogy szemetelem a topikot -
INTELligent
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Pontosan
. -
vakablak93
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
-
INTELligent
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Szerintem maga a kompozíció tudatosabb lett így
, az arányok is jobbak bejönnek nekem, de elég nagy volt a valóságban a dinamika, amit át kellett volna fogni, ezt pedig valószínűleg csak HDR-rel sikerült volna (az árnyékok bebukás közelében vannak).
Meg a kereszteződés a táblákkal nem adja. Tehát ha az út kb csak a kocsitól lenne benne, a kocsi pedig a mostani helyzete és a fa közti, a kocsihoz közelebbi harmadolóban lenne, na az nagyot ütne (igen, tudom, hogy ahhoz sorozat kellene a kocsihoz, meg utána azt rászerkeszteni egy olyan HDR képre, amit akkor lőttél, amikor nincs mozgás). -
vakablak93
őstag
na újra próbálkoztam, de ezúttal csak jpg-ben, a csillanások egyrészét tudtam csak kivakarni
, de ezt az egyet a bal alsó sarokban nem, de ettől eltekintve érdekelne a véleményetek
, próbáltam a sarokba tenni az út kezdetét, a képarány ezúttal 16:9 , illetve amenyire tudtam visszább vettem az eget...illetve a kocsi most a másik irányba megy
-
válasz
INTELligent
üzenetére
A dombokkal kezdeném. Egy kis terra formálás.
-
INTELligent
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Akkor az utat is vezesd ki a kép alsó sarkáig, az is dobni fog rajta szerintem
. -
vakablak93
őstag
válasz
vihartigris
üzenetére
köszi, akkor megpróbálom kicsit másképp ma este,
esetleg ha kihagyom a fát és egy autót kapok le ami befelé megy a képbe? -
vihartigris
őstag
válasz
vakablak93
üzenetére
Nem jó a kompozíció, az ember kifut a képből, kivezeti a szemet, és amit INTELligent mondott.
-
INTELligent
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
, illetve ha nem volt szándékos, akkor a becsillanásra is érdemes figyelni/utólag eltávolítani. Néha tud dobni a képen, de ehhez szerintem nem tesz hozzá. -
vakablak93
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
"Tessék fűrészt/ásót vinni, ha tiéd a földterület és jogod van eltávolítani
" 
azt hiszem így már értem, nem tudtam megmondani mi zavar de talán a fa, majd megpróbálom kissé előrébbről is hogy az ne legyen benne, meg akkor már direkt más oldalaránnyal , kösz a tippet!
-
INTELligent
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Most sem küldünk, én legalábbis nem
. Szerintem jó maga az ötlet, ami engem zavar, az az, hogy a fán van a hangsúly és nem az emberen (gondolom az illető lenne a fő téma). Amúgy meg az ég kiégett, meg szerintem 16:9/16:10-ben jobb lenne. De a legjobb lenne, ha nem lenne az a fa az előtérben. Tessék fűrészt/ásót vinni, ha tiéd a földterület és jogod van eltávolítani
-
rekid
addikt
Ez nekem sem teljesen világos, pl. Kereskedő-boltvezetőivel lehet fotós vállalkozást csinálni? Ezt nem találtam sehol meg sajana.
-
Balinov
titán
válasz
randras_83
üzenetére
Pl Photoshop brush?
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok skacok! Rég írtam ide. Tudom kicsit offtopic (de nem rakom offba!
) de innen szívesen fogadok tanácsot. Tudnátok ajánlani fotós képzést (OKJ?) ami bevált, ajánlott, és ugyanakkor főállás és élet mellett végezhető? Tanulni akarok, de irreálisan sokat mondjuk Pestre járni minden hétvégén ha lehet nem. Menjek más topicba a kérdéssel, vagy van valahol összeszedve mik az opciók? Köszi! -
Muerte68
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Miközben a helyszínen sorban állás van a spotnál..
De ott van Építészet kategória győztese: Sandra Herber akit évek óta követek flickeren, és bár nem ez a legerősebb sorozata amivel nyert, még is abszolút megérdemelte az eddigi
Az ilyen neves díjaknál miért van az az érzésem sokszor, hogy itt a fórumban sokszor jobb képek vannak mint ott?
Pont valahol olvastam, hogy egy csomó ilyen pályázaton nem is az számít milyen a fotó, hanem milyen esszét írsz hozzá és az meg adja a keretet.

Szedd össze, hogy pontosan mire lenne szükséged, mire gondoltál, vannak-e ötleteid, kívánságaid, formák, színek, tartalom, ilyesmi.

![[/IMG[/L]] [/IMG[/L]]](https://live.staticflickr.com/65535/49991168926_56cfdd449d_w.jpg)
Tártott szájjal bámulom pár erdő fotós képeit, de azért egészen más a körülmény Peak District nemzeti parknál, meg egy Redwood parkban fotózni mint ami nálunk adatott. Ettől függetlenül jó a szerkesztés, csak maga a kompó nem annyira erős.
, és megpróbálok leszokni a túltolt árnyékokról..
, de ezt az egyet a bal alsó sarokban nem, de ettől eltekintve érdekelne a véleményetek