- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
fényképezőgépbe nem véletlenül ajánlja mindenki az Eneloop-ot: kiemelkedően alacsony a belső ellenállása, ezért nagy terhelés alatt sem esik sokat a feszültsége
a Vartánál is nyilván ilyesmiről lehet szó: az olcsóbb változatnak valszeg magasabb a belső ellenállása, ezért alacsonyabb terhelésű eszközökbe igazán jó
ettől még használható kamerában is, de jó eséllyel sokkal hamarabb lemerültnek fogja érezni a fényképezőgép, mint egy jobb minőségű akkut
-
ludsimon
veterán
Ezt is már vagy minimum 20x kitárgyaltuk, hogy kitalálta egy forgalmazó, hogy tilos őket csepptölteni, és akkor mindenki elhiszi...
A hivatalos weboldalán semmiről nem esik szó, vagyis semmi alapja nincsen ilyet állítani, hogy árthat a csepptöltés az Eneloop, vagy LSD aksiknak. -
Degeczi
nagyúr
a csepptöltés feladata az akku szintentartása, az önkisülés ellensúlyozása
az alacsony önkisülésűeknél így valóban túltöltést jelenthet a csepptöltés, mindegy milyen márkájú
a gyakorlatban nyilván nem komoly gond: egyrészt mert minimális töltőáramról van szó, és nem napokról max. pár óráról,
másrészt mint az a nemrég linkelt anyagokból kiderült, az Eneloopoknak is pont az elején, a töltés után van némi önkisülésetehát ha ott vagy a töltő mellett, vedd le róla amin készen van - de ha pár órát rajtafelejted, nyilván nem fog tönkremenni
-
San398
őstag
Csepptöltésre akkor áll át a töltő amikor az akku feltöltött vagy azt érzékeli a töltő. Arról, hogy az eneloop aksik szeretik e, árt e nekik a csepptöltés vagy sem arról itt a fórumon ahogy emlékszem megoszlottak a vélemények. A kérdéses töltőket nem ismerem ezért nem tudok róluk nyilatkozni.
-
San398
őstag
Az Energizerrel sokan szívtak, köztük én is (ergo én se ajánlom) Volt, hogy feltöltés után be se kapcsolt már a fényképező vele. Szép lassan meglehetett figyelni, hogy hogyan csökken a feltöltések számával a velük készíthatő képek száma. Itt nem 200-300 feltöltésről van szó hanem maximum 100-ról. Nem tudom ez mennyire egyedi eset, de én nem ennyit vártam az Energizer-től.
Megjöttek az Eneloop aksijaim, 6 nap alatt itt vannak Koreából és ami lényeg eredeti Made in Japan. Mostmár csak az IPC-t várom. -
ludsimon
veterán
"Ha veszek Energizer aksikat avgy más márkát at ez fel tudja tölteni? "
Ez attól függ mi van ráírva!
Ha Ni-mh, Ni-cd akkor az összes fajta aksit tudja tölteni.
Ha Ni-mh, akkor csak a mostani aksikat tudja tölteni, régebbiek voltak ni-cd-sek.De azt felejtsd el, hogy 'csak Energizer márkájú' elemet tud csak tölteni, bármilyen AA és AAA méretűt fog tudni, nem a márka számít.
"Kisebb/nagyobb mah-eseket is?"
Valószínű igen!
Nézd meg mekkora mA van ráírva AA, és AAA mellett először is.
Ha 500mA alatt van az AA akkor az összes fajta tölthető vele, felette is, csak nem célszerű, mert úgy is hőként távozik, mert nem bírja felvenni az aksi a hatalmas töltést.Egyéb:
Energizer aksikat pedig felejtsd el!!
Én végig kínlódtam vele, és rájöttem, hogy az összes egy rakás sz@r.Bármi más, csak ne Energizer!!!
Energizer-nél gagyibb elemekkel még eddig egyszer nem találkoztam!Ezeket nézd meg:
Sanyo, GP, Ansmann, Varta, stb...
Most több nem jut eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged