- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FNZ
őstag
válasz
kutyman #8444 üzenetére
hali!
a fényképezőgépem 2 db aksival müxik.
eldöntöttem, hogy veszek egy ilyet [töltő]csak az a kérdés, hogy milyen aksikat adnak hozzá és melyik éri meg?
[töltő + 8 aksi]
[töltő + 4 aksi] ez az aksi mennyivel bír többet vajon? kb. 20-30 képpel?vagy vegyem meg a töltőt és vegyek hozzá pl. ilyesmit [aksi]
-
TeeJay
félisten
válasz
kutyman #2789 üzenetére
vélhetően azon marketing a 2500mAh...
ha lehetne LSD akkuból ekkorát gyártani akkor a Sanyo már rég gyártaná hiszen ők világelsők akkufejlesztésben és termelésben. nem hiába van az Eneloop-ra írva hogy 2000mAh (minimum 1900), viszont az legalább szinte mindig hozza a 2Ah-t -
World-Soft
senior tag
-
And
veterán
válasz
kutyman #2621 üzenetére
"És itt jön a lényeg: a kijelzőn olvasható "mAh" érték a betöltött kapacitást jelzi, s nem a valós (kisütött) kapacitást."
És itt jön a lényeg: ez nem igaz! Tudom, hogy a manual ezt írja, még az eredeti angol nyelvű is "accumulated capacity" néven hivatkozik rá, mégsem így van. Erről értekeztünk a #2577-2579 környékén. Nem maradsz le semmiről, ha nem vagy jelen a program vége előtti utolsó percben.
Mod: ezt egyébként nagyon egyszerű ellenőrizni. A refresh-program utolsó kisütésekor mért kapacitásértéke marad a kijelzőn a végső feltöltéskor, ill. utána is (csak ahhoz display-t kell nyomni). Mellesleg szvsz. akkor sem volt jó ötlet teletöltökk akkukkal teszt-módot indítani, ha csak pár percig tartott a töltés. Ez előre ugyanis nem tudható, ahogy az sem, hogy mi fogja megállítani a töltést: az ok lehet a kapocsfeszültség magas értéken való stabilizálódása, de akár a túlmelegedés is. Egy szó, mint száz: teli akkut nem szokás töltésre tenni. -
And
veterán
válasz
kutyman #2618 üzenetére
"Mivel nem tudtam az utlsó töltésnél mennyi volt a kisütött kapacitás, .."
Miért is nem tudtad? Ha a refresh-program befejeződött, szépen megmutatja, hogy mennyi volt az utolsó kisütés eredménye, csak a display-gombot kell nyomogatni hozzá, hogy eltűnjön egy időre a 'Full' kijelzés.
".. igy reggel ezen a kettőn elindítottam egy tesztet."
Ez sem világos: miért indítottál tesztet refresh-mód után, ha egyszer a refresh (a többivel megegyező módon) teletöltéssel fejezi be a programot, a teszt pedig szintén töltéssel indít? Ha így tettél, akkor közvetlenül kétszer egymás után próbáltad feltölteni azokat a cellákat. -
szaszlaci
addikt
válasz
kutyman #2584 üzenetére
Ha 1 vagy 2 darabot teszel bele, akkor 1050 mA.
Ha 3 vagy 4 darab, úgy 525 mA.
Nem mondtam, hogy maxon csináld, a töltő fogja ennyivel csinálni, ezt sajnos nem te döntöd el.Ha nem hozná helyre, akkor érdemes a válaszom másik felét alkalmazni: akkukapacitás osztva töltőárammal szorozva 1,4-el. Ennyi órán át kel töltened ilyen gagyi és gyenge dugasztápos töltővel (ha van ilyened). Aztán meríted és ismétled, nekem ez regenerált elég jól, egyszer próbáltam iylet.
-
szaszlaci
addikt
válasz
kutyman #2582 üzenetére
Én azt gondolom, ha normálisan van töltve egy akku a kezdetektől, akkor azt nem kell frissíteni. Persze lehet tévedek. Amúgy nem kell párosával ennél a két töltőnél, itt független a négy csatorna. 4 akku miatt nyílván nem éri meg többszörös áru töltőt venni..
Még azt is csinálhatod, hogy kis áramú, kb 100-150 mA-es, olcsó dugasztápos töltővel kiszámolod, mennyit kell beletölteni, szorzod 1,4-el. Így nekem erősen javított sokéves akkun. Soshine 10 perc után maxot mutatott, ezután meg névleges kapacitás 50 %-a fölé tudta tölteni.
Párszor lemeríted, ismétled. Hosszú távon nyílván nem jó, de frissítési céllal nekem bevált. -
-
szaszlaci
addikt
válasz
kutyman #2549 üzenetére
Ahogy mondják!
Hogyne lehetne már csepptölteniPont, hogy a hülye töltőkkel nem szabadna, amit oly bőszen ajánl a forgalmazó az eneloop-hoz.
Lehet, hogy a csepptöltés nem a legjobb hozzá, de hogy tilos lenne, azt kétlem.
Én 1 A-el szoktam, langyosak lesznek (40 fokC alatt), nem hinném, hogy bajt csinálnék vele.Az a töltés a szintentartó töltés, nem tudom miért jó (szerintem hüjeség is). De az kb 30-50 mA-el történik. Egy eneloop-nál a csepptöltés olyan 300 mA lehet nagyjából.
Az lenne a baj, ha egyszerre töltené fel. Azért külön csatornás, hogy külön töltse, ami annak az akkunak épp jó, úgy.
Az 1 óra külömbség sok, jó esetben hasonlónak kellene lennie. Tudom, hogy ellentmondás fedezhető fel az előző két mondatomban.
Szóval a nagy eltérés valoszinű azért van, mert pont az "eneloop-töltőhöz" hasonló cuccal lett töltve, és marhára nem jól kezelte az akksikat. Az nem a többcsatornás töltő hibája, hogy időbeni eltérés mutatkozik. -
ludsimon
veterán
válasz
kutyman #2549 üzenetére
Istenem.
Ezt már 1 milliószor kitárgyaltuk, hogy semmi baja nem lesz, ha rajta marad a töltőn, és elkezdi csepptölteni.Sőt, más gyártók, ha jól emlékszem a Varta, pont ugyan olyan, mint az Eneloop, csak Redy2Use névre hallgat, és az a töltő amit adnak hozzá, az pedig csepptölt.
Ez egyébként a ***** idióta Ex*re*e Di*it*l találta ki.
Egy szó se esik az Eneloop hivatalos weboldalán, hogy nem lehet őket csepptölteni.
Ez egy oltári nagy etetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest