- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutyman
aktív tag
válasz
World-Soft #2626 üzenetére
Én is jártam már igy, a gombokat nem elég csak megnyomni, hanem nyomva kell tartani egy kicsit.
-
stop
aktív tag
válasz
World-Soft #2617 üzenetére
de működnie kell külön-külön egyesével is!
-
kutyman
aktív tag
válasz
World-Soft #2617 üzenetére
Én 4db akksit tettem a töltőbe, s valamikor az éjjel fejeződött be 2db akksi frissítése, a másik kettő még most is frissít. Mivel nem tudtam az utlsó töltésnél mennyi volt a kisütött kapacitás, igy reggel ezen a kettőn elindítottam egy tesztet. Minden gond nélkül be tudtam állítani amit akartam, közben a másik 2 akksi tovább folytatta a frissítést. Szerintem valami nincs rendben a töltőddel, bár a fórumot olvasgatva ez a töltő néha furcsa bugokat tud produkálni.
-
And
veterán
válasz
World-Soft #2577 üzenetére
Ez a leírás egyik tévedése (minden nyelvnél), de akár az is lehetséges, hogy időközben módosult a szoftver. Tehát frissítés végén tényleg nem az utolsó bevitt töltésmennyiséget mutatja, hanem a kisütöttet (vagyis a valós kapacitást).
A teszt módot még én sem próbáltam, de emlékeim szerint azzal annyi a probléma, hogy töltéssel kezd, tehát kisütött akkuval kell indítani. Ilyet pedig az IPC-vel alapban nehéz produkálni, mivel minden programmód töltéssel zárul. Ha discharge-módban a kisütés végén, mikor épp töltésre vált, kikapod a cellát, akkor jó, de arra ugye ode kell figyelni. -
kugyu21
senior tag
válasz
World-Soft #2577 üzenetére
Na most megfogtál.
Én eddig úgy vettem hogy az a frissítési procedúra útolsó kisütésének az értéke, és a logika is és a nagyságrend is azt kívánná. Ehhez képest a leírásban valóban azt írják, hogy a belerakott mennyiség.
Szerintem nem az, de egy próbát megér, hogy a refresh után nyomj egy tesztet is, akkor ki kell hogy derüljön.
Hozzáteszem még hogy ezek szerint én ilyen alapossággal nem olvastam el a leírást, valamint, hogy a teszt funkciót soha sem használtam (ugyanúgy ahogy a csak töltést sem)
Ha töltök akkor discharge, ha gyengének találom a használatban az aksit akkor refresh. -
kugyu21
senior tag
válasz
World-Soft #2573 üzenetére
A nem annyira intelligens töltők töltési idejének számolásakor a bevitt energát a kinyerhetőnek az 1,4 szeresének veszik.
-
ludsimon
veterán
válasz
World-Soft #2573 üzenetére
500mA nyugodtan mehet rá, ha sürgős akkor a 700mA is.
A 700mA se annyira gyors töltés egy 2500 mAh-os aksinak.Teszt módban pedig a kisütés alatt kapom meg azt amit ki lehet valójában venni az akkuból.
Pontosan! Ez a valós kapacitása az aksiknak!
Csak teszt üzemmódban lehet ezt megtudni, vagy azért el lehet mondani esetleg, hogy nagy általánosságban a betöltött áram X % szokott lenni a kinyerhető vagy sem?
Csak teszt módban lehet pontos az adat, a betöltött áram az általában több szokott lenni, mint a kapacitása az aksiknak.
-
ludsimon
veterán
válasz
World-Soft #2571 üzenetére
Megszületett a nehéz döntés és ma beruháztam egy IPC-1L-be.
Üdv az IPC felhasználók körében!
A kérdésem az lenne, hogy 2500-as NiMH akkuk esetén mennyire érdemes (milyen sűrűn) a kisütéses töltést alkalmazni?
Kisütéses töltést minden alkalommal kell használni, hacsak nem akarod tönkretenni az akkuijaidat. Ha nagyon sietsz, 1-2 alkalommal még elmegy, de ne sűrűn, mert a pénztárcád fogja bánni!
frissítés mód hány ciklust jelent?
Ez minden akkumulátornál más.
Lehet, hogy 5-6, de az is lehet, hogy elég neki 3.teszt mód mennyivel jobb mint a kisütéses töltés? (azon kívül, hogy két feltöltés van)
Teszt üzemmódban nem érdemes tölteni az akkukat, csak ha meg akarod tudni, hogy mennyi mAh-t tudnak az aksik.
-
szaszlaci
addikt
válasz
World-Soft #2567 üzenetére
250 mA-el tölt csupán, nema leggyorsabb. (És talán nem is a legjobb..)
Nem képes lemeríteni. -
arthropod
tag
válasz
World-Soft #2567 üzenetére
"sokkal", illetve elég csak elolvasnod, megnézned ugyan ott az IPC adatlapját is
-
szaszlaci
addikt
válasz
World-Soft #2555 üzenetére
DX-es és
IPC.
Az "okos" azt jelenti, amivel minden akkut kelene tölteni. Vagyis töltés előtt lemeríti, hogy az üres akkuval kezdje.
A töltés végét pedig érzékeli, így nem fogja túltölteni. Ez ugye minden darab akkunál más egy kicsit, főleg ahogy használódik el.
Ez a két legfontosabb tulajdonsága, mindenképp ilyen javasolt. Mindkét töltő tudja ezt (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest