-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
SharpSA #45229 üzenetére
Akkor viszont kicsi a monitor ahhoz a távolsághoz. A rossz az, hogy nem nagyon van olyan monitor főleg ultrawide ami felbontásban és méretben is jó lenne.
Olyan messzire legalább 40 colos ultrawide monitor kéne, az kb. akkora monitor mint egy 32 colos normál. 3840x1600 normál felbontáson vagy 7896x3384 körüli retina felbontáson, de ilyen utóbbi szerintem nem is létezik. 5120x2160 van még, de az megint a két szék közötti PPI.
szerk.: Mondjuk lehet az 5K2K 40 colos lenne a jó, mert az végülis nagyobb lenne mint kéne, viszont annyival messzebb is ülsz.
-
Czo
addikt
válasz
SharpSA #45218 üzenetére
Ezt egyszeruen nem ertem. Ki van talalva, hogy mekkorak legyenek az UI elemek, majd ezek meg vannak alkotva, es meg vannak jelenitve. Itt, ebben a vilagban, 50-75cm nezesi tavolsaghoz van mindez megtervezve. A hordozhato gepek, mivel azokat kozelebbrol nezi az ember ~254 PPI megjelenitovel, az asztaliak pedig ~220 PPI-vel rendelkeznek (ez retina, mert nincs mar az Applenak nem retina monitora, nem retina szamban ez lesz a 127 illetve 110 PPI). Tehat az a monitor, amely +/- kb 15 nem retina PPI-ben, vagy +/- 30 retina PPI-ben van ezekhez az ertekekhez, azok lesznek a jo monitorok, azokon fog akkora meretben megjelenni az UI, amiben kell. Ez nem szubjektiv, ez objektiv. Szubjektiv az, hogy ezt valaki vagy szereti, vagy nem, de attol ez meg ekkora, es ez a meret a megfelelo, mert ez a tervezett meret. Tehat, azon a monitoron, semmit sem zoomolva es elpiszkalva, minden tokeletes meretu lesz. Ha elkezdessz zoomolgatni, akkor ezzel pont munkafeluletet fogsz vesziteni.
-
Czo
addikt
válasz
SharpSA #45201 üzenetére
Ah, szoval, ez nem egy 2560x1440-es 27" monitor, ami a tokeletes kb ~110 PPI, hanem egy UW monitor, 3440x1440 felbontassal, de szinten 27" meretben? Ez igy 138 PPI, ami azt jelenti, hogy messze van az idealis monitortol. Mivel ez, nem retina, ezert ezen minden kisebb lesz, mint aminek lennie kellene, a nem retina tulajdonsagabol pedig fakad, hogy nincs rajta skalazas, igy maximum felbontast tudsz valtani, de igy meg nem fog minden gridre esni, igy tulajdonkeppen nem lesz szep. Ez nem egy jo monitor ide es igazabol, Windowsra sem, mert ott meg a bitkepes elemeket 96 PPI-re tervezik, ez pedig 138 PPI. Igy mar ertem a problemaidat. Ha ez a monitor (tehat, ugyonezzel a felbontassal) 34" lenne, akkor pont olyan magas lenne a kep, mint egy 27"-es iMacen, vagy egy Studio Displayen, csak szelesebb es ugy ki is adna a jo PPI. Illetve, ugyonezzel a felbontassal, 17" is lehetne, akkor lenne retina. Illetve, ha ugyonebben, a 27"-es meretben lenne retina, azaz 6880x2880 lenne, akkor is jo lenne, mert akkor be lehetne skalazni megfelelo meretre.
Nehez dolog ez, az biztos, hogy nem retina kijelzot celszero 110 PPI kornyekere beloni, a retinat pedig 220 PPI kornyekere, ugyonakkor retinan lehet skalazni, tehat valamennyi elteres lefele es felfele is egesz jol mukodik (pl. 27"/4k kijelzo az 163 PPI, de a skalazas miatt, sokaknal ki tud valtani egy 27"/5k kijelzot, ami 218 PPI, a 4k-s panellel szerelt 27"-es monitor pedig, joval olcsobb).
-
Czo
addikt
válasz
SharpSA #45191 üzenetére
27"/1440p eseteben miert lennenek nagyok a betuk?! Ez a tokeletesen tervezett merete az UI-nak. Ugyonezt hasznaltak a 27"-es iMacek, es ennek a retina valtozata az 27"/5k, amit a retina iMacek es a Studio Display is hasznal. Ehhez a DPI-hoz van tervezve az UI. Ennek a kombonak csak annyi bune van, hogy nem retina.
-
syler123
veterán
válasz
SharpSA #45191 üzenetére
Mondjuk nekem annyira nem nagy gond, ha nagyok a betűk, már nem 100%-os a szemem
Ha váltok mac mini-re, akkor még nagyon körbejárom a monitortémát. Így elsőre a AOC Q27G3XMN -re gondoltam volna, árban is jó, mini led. Nem tudom mennyire lehetnek nagyok a betűk 27" 1440p alatt. Windows alatt állítható százalékosan -
horitomy
tag
válasz
SharpSA #45117 üzenetére
Nincs ám! Kivették belőle! Ez valami olyan lehet, mint amikor a iphone mini 12 és 13 minibe kivették az akkumulátor százalékban mutatást, mondván kicsi a kijelző! Bezzeg a régi se-be a 4”-ba engedélyezve volt a menüpont a beállításokba. Aztán a sok panaszos nemtetszés után, aktiválták egy frissítéssel. És arra lennék kiváncsi, hogy az m4-nél hogyan döntött az apple.
-
válasz
SharpSA #45057 üzenetére
Volt 2 ilyen kijelzőm, most az utód 38-as, 3840x1600, ugyanaz a PPI. Igen, kicsit szőrösebbek a betűk, de a nagyobb méret miatt szerintem megérte ezt választani. Dupla ekkora PPI-vel ilyen nagy méretben horror az ára mindennek (meg nem is nagyon van), annyit szerintem nem ér, irodai felhasználás a fő csapásirány, nekem elég.
-
Syl
nagyúr
válasz
SharpSA #45059 üzenetére
Studióra van kötve, ezen dolgozom. Nagyon szuper, hogy Adobe programokban két oldalra ki tudok pakolni két-két oszlopnyi palettát és még marad egy "normál" 16:9 monitornyi helyem a dokumentumnak. [kép]
PPI hajszolás engem nem érdekel, sok kilométer van már a szememben. Mindegyik monitort 92-93 PPI-re választottam. -
MasterMark
titán
-
zacci
aktív tag
válasz
SharpSA #44965 üzenetére
Jogos, majd figyelek az ékezetekre
Igen, tudom miről szól ez az egész az Apple részéről. Akit behülyített a cég, az úgyis imádni fogja, hogy olyan halk és elhiszi, hogy a tápnak hosszútávon csak jót tesz a közel 70fokos hőmérséklet és a throttlingolt cpu.Egy szó mint száz, csak egy észrevételt szándékoztam megosztani azokkal, akik kicsit is értenek a géphez és tudják mit okozhat hosszútávon a szándékosan szoftveresen alulszabályzott hűtés. Szerencsére van rá megoldás több is.
-
zacci
aktív tag
válasz
SharpSA #44679 üzenetére
Pont az Appcleanerrel volt gond
Keszitettem egy parancsikont hozza, mert a progi nem jelent meg a lauchpad-ban. Ezt ugy csinaltam, hogy a parancsikont kiraktam asztalra, majd onnan behuztam launchpad-ra. Az asztalrol toroltem a parancsikont. Egy ido utan megjelent az app ikonja is a launvhpadon. Na mondom ok, akkor tuntessuk el a plusz parancsikont. Hat nem lehet. Barmit csinalsz nem lehet. Ha kirakom dock-ra, akkor egy masolat kerul oda es hiaba huzom a kukaba, attol meg ott marad a lauchpad-ban is. Minden megoldast vegig probaltam es temeszetesen egyik sem mukodott. Vegul az Onyx-al sikerult rendberakni a launchpad db-t. Utana mar megjelent a parancsikonon egy kerdojel es akkor mar ki tudtam torolni.
Vannak meg bajok ezzel a rendszerrel nem is kicsi...
Mar eleve az, hogy a launchpad-rol nem tudsz akarmit torolni, eleg elbaxott dolog. kb. az ott talahato ikonok 90%-a nem torolheto, mert nem jelenik meg rajtuk az X.
Egy ko egyszeru dolog elvegzesehez is 3rd party progi kell az kicsit kezd szanalmas lenni... -
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
SharpSA #44446 üzenetére
"Én sosem értettem, hogy Windowson miért kell fordítva görgetni az egeret."
2011-ben a Mac OS Lion hozta a fordított egér görgetést. Ami nekem már akkor nem tetszett és nem is akartam megszokni. (Szerencsére át lehet állítani.) Windows-on mard ugyan úgy ahogy volt és az Apple pedig változtatott rajta. Tehát 2011 előtt mind kettő rendszeren egyforma volt az egér görgetés.
-
MasterMark
titán
válasz
SharpSA #44446 üzenetére
Olyan mintha egy kereket forgatnál ami alul tolja a tartalmat. Ha lefele gorgeted, akkor felfele indul ami alatta van.
Tablagepen kozvetlen a tartalmat fogod meg, nem pedig egy kereken keresztul mozgatod.Touch egeren is az a jo ha ugyanarra megy amerre huzod.
Rendes gorgonel a forditott a megfelelo. -
-
zacci
aktív tag
válasz
SharpSA #44218 üzenetére
Koszi. Egy LG 27GS95QE-B. Istentelen jo kepe van
1440p-s igy most a betumeretek hatareset. Jo lenne ugy modositani, hogy az ablaxok maradjanak, de a rendszer betuk merete novekedjen kicsit.
Ha modositom a felbontast, akkor viszont fos lesz az egesz. Hat na, nem egy vindoz... -
zacci
aktív tag
válasz
SharpSA #44130 üzenetére
Az a gondom, hogy latopot is használok, amihez viszont kell a külső monitor. 32"-nál már szintén bajban lennék a nagy monitor miatt. LG 42C4-nél már akkora a felület, hogy talán elegendő lenne csak azt használni, de az meg ahhoz képest már böszme nagy az asztalon és túl közel ülnék hozzá. Asszem marad egy 2k felbontású 27" oled, az még méretre talán kezelhető lesz. Ha lenne elegendő távolság, akkor gondolkodás nélkül venném a 42C4-et oszt problem solved
-
zacci
aktív tag
-
zacci
aktív tag
válasz
SharpSA #44131 üzenetére
Ez ugyan olyan igény, mint hogy legyen háttérkép az OS-ben. Érdekes, apple és win alatt is megoldott, pedig egyik sem mondhatja sajátjának a ficsört. Én nem tartom win ficsörnek azt, hogy könnyen lehessen parancsikont kitenni az asztalra, de azt sem tekintem droid sajátosságnak a szó szoros értelemben, hogy ott lehet többféle hangerőt beállítani felhasználástól függően, az iso-ben meg nem. Ez egy egyszerű felhasználói igény amit bűn nem implementálni minden rendszerbe mert általánosságban növeli a felhasználói élményt és ezzel együtt az eszköz megitélését, használhatóságát. Sőt, ezek ma már alap elvárások egy rendszertől. Saját környezetemből tudok példát hozni, de felesleges.
Magyar mac-es billentyűm van. Általában ékezet nélkül írok, de a munkámból kifolyólag ez nyilván nem megengedhető. Többszőr belefutottam abba a faxságba (mert az), hogy a @ helyett kilépek a programból. Ez nem tudom hogy van megoldva egy angol billencsen, de igazából nem is érdekel, mert nem fogom lecserélni. Inkább valahogy módosítom majd a @ helyét, vagy letiltom a kilépést ha lehet. Azt nem tudom elkerülni, hogy véletlenül félre nyomjak egy billentyűt, tehát más megközelítésből kell valahogy megoldanom a dolgot.
A rendszer értem van és nem Én vagyok a rendszerért. Remélem érthető amit írtam. -
válasz
SharpSA #44129 üzenetére
Amit sokszor használsz, kitűzöd a Dockra, amit elvétve, azt indítod Launchpadról (gyorsbillentyű, vagy aktív sarkok), amit meg szinte sosem, az mehet mappába szintén LP-on.
Ezer éve ugyanúgy néz ki a dokkom, csak közben a VLC lecserélődött IINA-ra, a Skype meg Teams-re. Napi szinten használt alkalmazások mindig ugyanott vannak, ez a legegyszerűbb.
-
Alex91
félisten
válasz
SharpSA #44067 üzenetére
Mert ehhez van szokva... Olyan tipus, aki qrvara betanul valamit, a feladatait csak a mar jol megszokott kornyezetben tudja (hatekonyan) megoldani. Mas meg a feladatra koncentral, es azzal oldja meg, ami van. Semmit se tud profin hasznalni, de nem esik ketsegbe, ha valamit maskeppen kell megoldamia, mint ahogy eddig szokta. Egyik se jobb a masiknal, csak mas...
-
-
miresz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest