- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cigam
titán
válasz
Friczy #44050 üzenetére
Ugyanúgy ott van:
https://support.apple.com/hu-hu/guide/mac-help/mh15189/macAmúgy meg ha szükségem van rá, akkor ott van a "helyek" vagy Hálózatok. Soha nem éreztem szükségét, hogy csatoljuk fel fixen valahova. zacci is Windows-ként akarja használni, azért nem megy neki semmi. Újra kell tanulni az alapoktól kezdve.
-
cigam
titán
válasz
Friczy #43882 üzenetére
Nem, mert ez csak lekérdezi a távoli szerver megosztásainak listáját.
rsync -rdt rsync://rsync@192.168.1.10:873/
Password:
Public
Multimedia
Bittorrent
TimeMachine
Mentés
Backup
MyBook
ContainermacOS alatt ez a parancs csak a súgót írja ki, de hogy konkrétan mi nem tetszik neki azt nem.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Friczy #43738 üzenetére
Aliexpress-ről rendeltem és ott az Orico Official Store-ból. ORICO MiniLink
December 26-án adtam le a megrendelést. Január 27-én meg is megérkezett. -
Parson
addikt
válasz
Friczy #43402 üzenetére
Akkor neked újabb cuccaid vannak, ami mind kompatibilis mindennel. Nekem vannak régebbi és mai napig perfektül működő dolgaim is. Nem kell hitetlenkedni.
tessék egy link egy OMTP to CTIA adapterhez amit nem véletlenül dobtak piacra… csak mint írtam, nekem ez már nem kell. -
titi12
aktív tag
-
Hovi
aktív tag
-
Friczy
senior tag
válasz
Friczy #42212 üzenetére
Na, végül is megoldódott, de ez elég durva volt. A megoldás a alábbi volt:
Ha megnéztem a/usr/libexec/ApplicationFirewall/socketfilterfw --listapps
parancsot, a kimenetben ez volt:2 : /System/Applications/Utilities/Terminal.app/Contents/MacOS/Terminal
(Block incoming connections)
Próbaltam az --unblockapp opciót, eredmény nélkül. Továbbra is a Block incoming connections üzenet volt. Végül kínomban a
/usr/libexec/ApplicationFirewall/socketfilterfw --add /System/Applications/Utilities/Terminal.app/Contents/MacOS/Terminal
parancsot adtam ki, ez megoldotta.
Logikát mindenesetre nem láttam benne. -
Czo
addikt
válasz
Friczy #42031 üzenetére
Es ha kezzel megprobalod csatolni? Az sem megy? Tehat a Finderben, Go/Connect to server es ott smb://ipcim/megosztasnev? Illetve, smb helyett, megprobalhatod a cifs://ipcim/megosztasnev opciot is (ez a regebbi, 10.9 vagy 10.10 elotti smb implementacioval fog probalkozni).
-
-
MasterMark
titán
válasz
Friczy #40792 üzenetére
Így van, ahogy írják, ahhoz csak be kell lennie kapcsolva, de nem kell csatlakozni ugyanahhoz a hálóhoz amivel már kábelen rajta vagy. Azért érdemes kivenni az automatikus csatlakozást annál a hálónál.
A wifi ettől még be lesz kapcsolva, szóval minden működik aminek kell. -
scream
veterán
válasz
Friczy #38510 üzenetére
Ezt írtam, hogy nem ment a latest letöltve.
Amúgy egy zip-et tölt le, kicsomagolva ott van az installer, amit megnyitva: "The application "Logi Options+ Installer" can't be opened.", emiatt próbálkoztam az AppBoundle-n belül a Content-ben lévő .bin-nel (ami ugye indulna), azt próbáltam futtatni - a már leírtaknak megfelelően: sudo-val is operation not permietted-et kapva Terminal-ból.
-
Czo
addikt
válasz
Friczy #38502 üzenetére
Mert az egy standard USB Audio Device, aminek ha van onboard mixere, es ez a mixer mutatva van az OS fele (opcionalis a mixer letezese), akkor ezt a mixer aramkort tudja vezerelni az OS. Ha nem lenne mutatva a mixer az OS iranyaba, akkor ugyonugy szurke lenne, mint HDMI eseteben. Ha van valakinek olyan regebbi gepe, amin rendes, igazi combo az audio jack es toslink optikaval koti be az erositot, o is elveszti a hangero allitas lehetoseget.
-
MasterMark
titán
válasz
Friczy #38502 üzenetére
Mert azon engedi állítani a hangerőt szoftveresen. De az magán a DAC-on állítja.
Az én Soundblaster X-Fi HD-mon is lehet állítani a hangerőt, illetve ha a rajta lévő tekerőt tekerem azt is látni az OS-ben.
A Scarlett Solo-n viszont nem lehet hangerőt állítani, ott a tekerő se látszik. Azon ott már analóg a hangerőállítás.
-
cigam
titán
válasz
Friczy #31316 üzenetére
ha itt az Apple-től várod a megoldást (a sötét téma emlegetése miatt gondolom így)
Pedig nem. A Windowsnak is ez az egyik újítása... Hiszen írtam is a végén hogy az Apple topikban nem túl szerencsés a Windowst szidni. A probléma is onnan indult, hogy a Windows beépített tömörítője nem UTF-8 kódolást használ a fájlnevekhez. -
cigam
titán
válasz
Friczy #31314 üzenetére
Értem én, de pont ez a gond, hogy "akkor használd csak az angol abc betűit". Ez a probléma elfedése, és nem a megoldása. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy egy sötét asztal témát a marketing jobban el tud adni, mint azt hogy bátran használd a nyelved adta lehetőségeket a fájlok könyvtárak neveiben, még akkor sem lesz ebből gondod, ha telefonon, linux-on vagy éppen OS X-en csomagolod ki. Plusz nem tudom a Windows savazása az offtopk-e
-
cigam
titán
válasz
Friczy #31312 üzenetére
Nem én hoztam fel a programozást, az csak reakció volt erre: Akkor majd magyarul programozz, mert így kell 2020-ban.
És azt fejtegettem - ezek szerint érthetetlenül - attól, hogy a multiknál az angol nyelv használata honosodott meg a forráskód írására, attól te még nyugodtan használhatsz magyar fájl neveket. Továbbra sem értem ezt a párhuzamot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motoros topic
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest