-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
titi12 #45312 üzenetére
A film(bár a könyvet is lehet látni, általában olvasni szokták
)
Azzal kezdődik, hogy meghalt, mindenki szomorú, mert hát milyen jó dolgokat készített, aztán elkezdi feszegetni a "sötét" oldalát, és végül egy fura kettősség lesz a végén."Idézheted őket, vitatkozhatsz velük, dicsőítheted vagy gyalázhatod őket, de egy dolog nem fog sikerülni, mellőzni őket..."
-
Czo
addikt
válasz
titi12 #45256 üzenetére
Ha nem lenne tiszta az utca, nem lehetne mezitlab maszkalni a belvarosban, de kb barhol lathatsz mezitlab embert
https://www.reddit.com/r/barefoot/comments/y7ah6f/barefoot_is_normal_here/
-
Krethx
aktív tag
válasz
titi12 #45045 üzenetére
Ott a pont.
Nálam ez úgy ment hogy megkérdeztem mire van állítva a rendszer. Vagy én megnéztem hol van egy két karakter és abból már meg is állapítottam. Onnantól kezdve nem volt gond. Fejből tudtam mi hol van. Ma is akár egy Német bill-t elhasználok úgy hogy a rendszer bevitele Angol-ra van állítva. (stb.)
-
Syl
nagyúr
-
osonte
őstag
válasz
titi12 #44922 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Nem kellene “retina”, csak annyit tudna, mint a win FHD-ben, de azt írják az sose lesz, ezért ezt elengedem. A laptop most 16”-on 2.6k és minden paraméterben jobb a kijelző, mint a monitor lenne, ezért a monitor rendelést is törlöm. Három napig volt egy Asus 3.2k felbontású OLED-es laptop, na az rendben volt nagyon, de hibás volt…
-
Syl
nagyúr
válasz
titi12 #44877 üzenetére
Egyesek képtelenek elfogadni, hogy lehetnek a világban más igényű userek is
Például nekem 30+ éve is a bal alsó sarokban volt a Ctrl, legyen most is ott. Ugyanígy nekem kellenek a különálló kurzorgombok, pgup/pgdwn/home/end, és természetesen a numerikus blokk. Nem véletlen vettem extended keyboardot az Air-hez is.
-
cigam
titán
válasz
titi12 #44733 üzenetére
Fordítsuk meg: Minek beépíteni/karbantartani, ha alig használják. Az ilyen telemetriához nem férünk hozzá, de arra tippelek, hogy nem, vagy nagyon kevesen használták. Az is lehet, hogy az ARM, vagy az OS ki/átalakítás során kopott ki.
Hírtelen más OS alatt sem tudnék mondani ilyen beépített appot. -
cigam
titán
válasz
titi12 #44730 üzenetére
Talán nem véletlenül. Még a Tiger környékén (20 éve
)csapódtam az Apple világába, de nem rémlik, hogy bármikor használtam volna az időzített ki/be kapcsolást. Tippem szerint mások se, ezért kerülhetett ki a rendszerből.
Ugyanakkor miért az op.rendszertől várjuk, hogy mindenre is biztosítson egy GUI-s megoldást, programot? Ott az AppStore-ban az n+1 alkalmazás, pl. PowerEventWizard, vagy az oszy által felfedezett Onyx. -
-
-
-
zacci
aktív tag
válasz
titi12 #44241 üzenetére
megvolt a restart. Mintha valami segitett volna. thx!
A szovegszerkesztoben nagyobbak lettek a betuk. Kar, hogy igy szet kell reszelni a rendszert, hogy normalisan mukodjon. Latszik azert, hogy messze van meg a windows-tol.
Viszont iszonyat gyors ez az M4. Vegre nem slideshow, mint a win rendszer -
buek1967
tag
válasz
titi12 #44190 üzenetére
Lehetséges, de bőven elférek a két terán, meg gyorsabb is, ráadásul van egy duálbootos lehetőségem így. A Onedrive sync elvileg a belsőt használná, ha csak az adatok meg a nagyobb appok mennének a külsőre. Mivel piszok gyorsan települ minden, bármikor válthatok, úgyhogy egyelőre így használom.
-
zacci
aktív tag
válasz
titi12 #44125 üzenetére
Igen, de hogy tudom egyszerűen ezt megoldani ? Nem menüben kavarászni.
Ismered az irfanview-t ? ott simán egérrel kijelölöd a képen a kivágandó részt, nyomsz ctrl-c majd d (ezzel törlöd az eredeti képet) és utána ctrl-v. Ez 3 gombnyomás kb. 1-2 sec alatt és kész. Mivel sok ilyet csinálok az nem opció, hogy menü, majd kijelölés meg ilyesmik, mert az több idő mint amit rászánnék és nem hatékony. -
Czo
addikt
válasz
titi12 #44113 üzenetére
Igen, ezert irtam rendes nyelvet. Az US az kb mindig szoveges volt. Egyedul, talan a command key az, amin nem volt rairva, hogy az command, ezt csak akkor irtak ra, amikor levettek az alma logot rola (talan, amikor bejott az alu keyboard?). En evekig apple/alma keynek hivtam azt a gombot, pont ezert.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
titi12 #44097 üzenetére
Dehogy veszem. Csak próbálom megérteni Őt is. Mielőtt elkezdtem linux-ozni (csak olyan koca módon, semmi prouser szint) majd Mac-ezni pont olyan voltam mint Ő. Aztán jött a Win mellé, majd otthon a helyére a két másik rendszer. Megtanultam elfogadni a sajátosságaikat, a másságukat és elengedtem, hogy mindenáron a Win-t keressem bennük.
Onnantól kezdve valahogy nem volt probléma a használattal. Lehet ezért nem okozott akkora sokkot az sem, hogy 12 év tömény android után iPhone-ra váltottam és a figyelmeztetések ellenére 3 nap alatt átszoktam rá. -
vadkörte
addikt
válasz
titi12 #44065 üzenetére
Ezt ugye nem mondod komolyan...
Mit nyiglődtem eddig.
#44055 zacci
"Ezt már próbáltam, de nem jó! Nem erre gondoltam, hanem kvázi parancsikonra. Ha kihúzom a programot az asztalra, akkor az egy move."
Tuti nem move. Ha nem teszteltem volna, nem írom le.
"Ilyen kő egyszerű dolgot szeretnék, hogy képen kijelölök egy részt, majd ctrl-c, d majd ctrl-v, aztán s és már mentem is a kivágott képet."
Fotók app-ot próbáltad?
"Lehet veszek inkább egy oled monitort, még mindig jobb mint a gyári Apple."
Nem jobb, de olcsóbb. Esetleg ASUS ProArt sorozat? Van belőle 5K is és némileg olcsóbb mint az Apple Studio Display
#44067 SharpSA
Kettő mappa van az Íróasztalomon. Azok is csak azért, mert lusta voltam áthelyezni.
#44071 Syl
"Windows-on 4-5 programot kell telepíteni, ahhoz, hogy ugyanott legyél, mint itt a megjelenítővel."
Ezzel csak egyetérteni tudok.#44078 zacci
"Kihúzom az asztalra, erre eltünteti a programok közül és move-olja az asztalra."
Hétszentség, hogy nem. Kipróbáltam többször is, több app-al. Gyárival is és telepítettel is. -
Noxy
veterán
-
jookomak
őstag
-
-
válasz
titi12 #43902 üzenetére
Igen, 2-be is, egyik üres ntfs, másikon win7 de nem ebben telepítve.
Voltak bent együtt és külön is, a sata az ezen a gépen futó win7-tel egyik esetben sem az elsődleges boot eszköz.
Amikor az idegen win7-es bent van a sata mellett, mintha bootolna de aztán jön a kérdőjeles mappa ikon, amikor az üres van bent akkor no bootable device felirat jön - vagy hasonló de ilyen lényeggel. -
-
Aureal
őstag
válasz
titi12 #43860 üzenetére
Ha az indítólemez segédprogramok menüre gondolsz, s abban a lemezkezelőre, ott APFS, titkosított, kis/nagybetűs megkülönböztetésű és ennek titkosított fajtája, valamint MacOS formátum érhető el… https://support.apple.com/hu-hu/102506
Az a GUID nem tudom micsoda? -
miresz
veterán
válasz
titi12 #43775 üzenetére
Igen azt láttam én is de az csak elírás lehet. Igen mindegyik stand-je olyan volt már az előző M-es minikhez is hogy osztozik a sebességen a vezérlő. Nekem nincs olyan dolgom külső meghajtón ami indokolná, hogy ettől gyorsabb legyen. Mi lehet olyan feladat amihez ez nem elég? Persze tudom annál jobb minél gyorsabb, de mégis, csak kíváncsiságból.
-
SharpSA
veterán
válasz
titi12 #43560 üzenetére
Az is jó lehet, egyébként én egy Tangent Ampster II BT erősítőt használok 2 db Taga Harmony hangfallal. Miután egy jó kis Sherwood erősítő megadta magát, bevállaltam az egyébként kisméretű Tangent Ampster II BT-t és végül nem bántam meg. Ajánlom ezt az erősítőt is, ha valaki éppen keres egyet.
-
madgie
titán
válasz
titi12 #43326 üzenetére
Nyilván úgy csinálod, ahogy akarod, de mondom, nekem a drónt szét kell szedni, kinyitni, az asztalon helyet csinálni a kinyitott "póknak", talán elér az USB-C kábel úgy, jaaa, de a DJI nem szereti a villámtöltős kábelt, keress egy 2.4 amperest, keress neki helyet a gépben, összedugod, a pics@ba, nem ismeri fel meghajtóként a macOS, most nyálazd át a 2400 snittet, melyiket kell importálni... és nyilván a Fujinak, Sonynak is megvan saját nyűgje.
SD bedug, Finderben dátum szerint sorba rak, tegnapiak behúz, profit.
Nekünk, fotós-videósoknak amúgy az M-architektúra akkora "cheat-code" volt anno, hogy azt is elnéztük pl az Airnek, hogy nem került rá semmi már a pár Thinderbolton kívül. Elképzelhetetlenül halk, kicsi, hatékony lett végre a számítógép, a fenekünket csapkodtuk örömünkben a falhoz... de azóta eltelt pár év, már nem bánjuk, ha visszaköltöztek a portok, ideértve nyilván az SD-t is.
-
madgie
titán
válasz
titi12 #43319 üzenetére
Hazajövök, néha két fényképező, két drón meg esetleg egy GoPro anyagát kell felmásolnom, ha tudod ki szórakozzon "kanóccal", mikor a drónokat is be kell kapcsolni, hogy felismerje a gép meghajtónak, akkor csipog, világít, vinnyog, ha nincs szétnyitva, a gimbalvédő leszedve.
Nekem maradjon csak SD/micro SD alternatíva, légyszi -
Friczy
senior tag
válasz
titi12 #43317 üzenetére
A kaputelefonom beltéri egysége micro SD kártya segítségével frissít, illetve ha becsengetnek, a képet is arra készíti, ha benne van. A BT hangszóróm önmagában is képes zenét játszani a beépített micro SD kártyáról.
Valamiért a Macbook Pro-ba is be/visszakerült a kártyaolvasó, gondolom, nem teljesen véletlenül. -
Alex91
félisten
válasz
titi12 #43206 üzenetére
A rendszer logikajabol adodoan azert jobb, ha egy nagy meghajtot hasznal az ember…
Ahogy neztem a kovetkezo lehetosegek vannak a kulso drive rendszer maghajtokent valo hasznalatanak:Egesz rendszer megy kulsore. Apple is leirja, hogy hogyan, tehat jarhato ut. Ami tan nem mukodik igy az az Apple Pay es tan az Apple sajat mesterseges intelligenciaja.
Csak a home mappa athelyezese. Ennek nem tudom, hogy van-e valami hatranya, vagy mi a hatranya…
Appok kulsore telepitese. Az App Store-ban beallithato, hogy az 1 GB-nal nagyobb meretu alkalmazasokat tegye a kulsore. Mondjuk nem neztem, hogy egyebkent egyesevel valahogy megadhato-e, hogy kulsore tegye a kisebb meretueket is.
-
Parson
addikt
válasz
titi12 #43162 üzenetére
Sajnos a google keresö már nem mindenhez elég, kérdezd inkább a ChatGPT-t (én is csak pár hete használom, és sok esetben valóban hasznos), elsöre jó (elfogadható) és közérthetö választ ad. Csak kérdezni kell tudni, és hogy kitöl/mitöl kérdezz…
Ird be a ChatGPT -be ezt:Apple ARPT/HID Activity jelentése
Így tudja, hogy milyen kontextusban keressen, és hogy milyen nyelven dobja ki neked a választ + változatlanul minimalista maradt a kérdés, ami továbbra is fontos, mint ahogy az ismeretes.
-
Hovi
aktív tag
válasz
titi12 #43145 üzenetére
Néztem. A Chrome néha "IGEN"-ben van. Aztán kikapcsoltam az értesítéseket. Akkor "NEM"-re vált. Itt volt egy pár értesítés (WhatsApp, meg messenger) Próbáltam a dedikált appot a WhatsAppnál, na az állandóan "IGEN"-re van téve. És ébreszti is a gépet ha jön üzenet.
@Parson: Most azt teszem. Egyelőre ha a Chrome-ot bezárom a sleep előtt, akkor nem ébred. Amikor a Chrome ébresztett ezt találtam a logban:
2024-12-13 11:19:15 +0100 Wake Wake from Deep Idle [CDNVA] : due to SMC.OutboxNotEmpty smc.70070000 enet Enet.TCPData/HID Activity Using AC (Charge:0%) 654 secs -
Czo
addikt
válasz
titi12 #43131 üzenetére
A celtol fugg
. Ha vannak megnyitott TCP kapcsolataid, amikor elsleepeled a gepet, akkor a sysctl szerinti timeoutok elott fel fog ebredni a gep, es tcp keepalive packeteket fog kuldeni. A legtobb darkwake ebredesnek ez az oka. Azt, viszont neked kell eldonteni, hogy szukseges-e ez a feature, vagy nem. Igy pl. tulelheti az ejszakai sleepet egy megnyitott ssh kapcsolat is.
-
Czo
addikt
válasz
titi12 #43126 üzenetére
Konnyebben, mint megkerdezni a pmsetet, hogy okadja ki a logot? Mielott lett volna pmset nek logja (nem is emlekszem ez miota van, szerintem 10.6.8-ban mar volt), azelott a rendszer logot kellett turni ugyonezen dolgok miatt. Ezt ugyonugy turhatod ma is, de sokkal egyszerubb szerintem, megkerdezni a pmsetet.
-
Hovi
aktív tag
válasz
titi12 #43120 üzenetére
Feltettem az itt ajánlott Sleep Aid programot. Ez "matatott" valamit a beállításokban. Látszatra este és éjszaka aludt a gép. Valójában meg:
Jó 30 éves PC használati megszokás miatt, eddig is kikapcsoltam éjszakára a masinát. Csak ugye itt (is) nagyon mondjátok, hogy a Mac-et nem kell. (no meg a pwr gomb is jó helyen van) De aszem ezután is kikapcs lesz éjszakára. -
scdlsc
senior tag
válasz
titi12 #43104 üzenetére
Feladott egy hirdetést Hardveraprón, hogy keres memóriát a gépébe. Csak személyes átvétellel Érden. A leírásba azért megemlíti, hogy ajánlott levélben is jó neki. Hardveraprón hirdetnek neki megfelelő memóriát Érden csak személyes átvétellel. Szerinted?
screenshotok: #43097
Olyan, mintha véletlenszerűen olvasná a kommenteket. -
scdlsc
senior tag
válasz
titi12 #43082 üzenetére
Has anyone hacked Catalina onto an older Mac that has only 2Gb of RAM?
Yea I did it about a month ago and tbh I'm actually loving it. I am a Windows user, but I have many friends who are Mac users. Whenever I feel like it, I hop onto the Mac and test out Mac OS and learn what it's capabilities are. My Mac Pro 2009 with an SSD on Catalina runs amazingly and works perfectly with a few apps and tabs open at the same time. I'm absolutely surprised that this old Core 2 Duo processor is running so perfectly on a brand new Mac OS :)
With 2 gigabytes?
Yup, however, a few days ago I upgraded it to 4GB and it's soo much quicker now
-
alba-regia
aktív tag
válasz
titi12 #43070 üzenetére
Nálunk is kb. ennyi oktatási kedvezménnyel, napi árfolyamon számolva, 3 év jótállással.
5-én adtam fel a rendelést, 9-én megérkezett. Először valótlan szállítási időt írt nekem is. Ha több eszközt rendelek Apple-től, külön renelésekben adom fel. Így nincs esélye annak, hogy az egyik bevárja a másikat. A nagyobb problémám velük az volt eddig, hogy a futár egy aláírásért cserébe bárkinek odaadja a csomagot. Ezt jeleztem is az Apple-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest