- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
titi12
aktív tag
válasz
hdanesz #44669 üzenetére
Aha, nálam is ez volt: most van a be–>ki vagy a ki–>be átmenet.
Úgy jártam, hogy Finder-ablakban a keresési eredmények el-eltünedeztek, 1–2, majd 6–8 másodpercenként újralistázta, ezért újraindexeltettem az egészet, de nem javult meg. (Lehetséges előzmény: egy külső egységre telepítettem Monterey-t, talán az rontotta el az adatbázist.) Ezután teljesen kikapcsoltam, az indexeket kitöröltem, így használtam a gépet kb. 2 hétig, de tegnapelőtt újra kellett formáznom a külső SSD-t, erre ugye automatikusan bekapcsolódott, rajta a keresés jól működött, ezért ma reggel visszakapcsoltam a többire is – eddig minden izé, lekopogom (remélem, nem olvassa
)…
(Megjegyzem, régebbi rendszer használok, de ezek az anomáliák általában áthúzódnak.)
-
-
-
MasterMark
titán
válasz
hdanesz #44575 üzenetére
Nekem az USB-C - HDMI átalakítóval csinálja ezt az arra kötött monitor. A fő monitor HDMI-n nem csinálja, és a Thunderbolt monitor sem.
Azt hittem az átalakító az oka, de most már nem vagyok benne biztos.
szerk.: Egyébként nálam is Dell monitor ami villog. Egy olcsó alzás HDMI-DVI kábellel lett bekötve, azt is el tudom képzelni hogy nem elég jó.
Ilyen villogások akkor vannak HDMI-nél, ha megszakad az adatkapcsolat és idő amíg újra handshake-el. Rosszabb minőségű kábel adatátvitelét simán zavarhatja bármi.
-
vadkörte
addikt
-
TpS
őstag
válasz
hdanesz #44575 üzenetére
A melóhelyen az lg 29" monitorom csinál ilyet időnként. Aztán jön egy frissítés a w10-re, hónapokig nem csinálja, majd egy újabb frissítés után megint előjöhet. A monitorba van dugva a fülesem a jack ajzatba, ilyenkor az is elcsendesül, amíg 2-3 mp múlva visszajön a kép. Driver hibára tippelek, ezek szerint ilyen gond nem csak a win-en lehet.
-
zacci
aktív tag
válasz
hdanesz #44575 üzenetére
Nekem hdmi kabel miatt csinalt ilyet. Nemreg beujitottam egy lg 27gs95-re es nem akartam a gyari 1m-es hdmi kabelt hasznalni, ezert bekotottem egy elvben minosegi ugreen kabellel. Innentol random elment a kep 1-2 sec-re. Kicsereltem a gyari kabelre es megszunt a hiba. En mar sokat szivtam hdmi kabelekkel tv-nel is. Ra van irva az elvileg minosegi kabelre h 2.1 meg 8k oszt filmeknel szinten elment bar ott inkabb a hang. Most sikerult szereznem hdmi cert-es kabelt es lekopogom eddig minden rendben. A monitornal is beujitottam egy 0,5-es kabelt es egyelore az is jo 240hz-en.
En a helyedben elso korben hdmi kabelt cserelnek. Lehet egyszeruen nem eleg hatekony az arnyekolas es bezavar valami kulso cucc oszt rogton oda a szinkron. Sejtesem szerint ilyenkor a monitor ujra handshake-el es azert tunik el a kep/hang nehany masodpercre. -
TpS
őstag
válasz
hdanesz #44510 üzenetére
Logitech-et vettem, és a HA-n West fórumtársunk rágyógította a magyar ékezetes betűket. Az ukulele programhoz a githubon lehet találni olyan layer fájlt, amivel a pc-s billentyűzetnek megfelelő helyen lesznek a speciális karakterek, nekem kell a win-es kiosztás, mert a melóban csak win-t használok a fejlesztéshez.
-
scdlsc
senior tag
válasz
hdanesz #44561 üzenetére
Akkor nézd meg ezt a programot. (Ajánlom minden OCD-snek.)
ingyenes: https://rectangleapp.com/
Pro verzió: https://rectangleapp.com/pro
bemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=6gANKlnuVA8
a fejlesztő többi programja: https://ryanhanson.dev/ -
Noxy
veterán
válasz
hdanesz #44555 üzenetére
Igaz hogy én is csak jan.. óta használok MAC-t, (iPhonet 16 éve) de még egyszer sem kellet kilépni semmiből, hogy a másik program elinduljon, vagy normálisan működjön, pedig csak 8GB RAM-m van.
Sokan iPhonen is tök feleslegesen lövöldözik ki az app-t a háttérből. (Droidos beidegződés) -
válasz
hdanesz #44540 üzenetére
Lehet hülyeség, de ez volt az egyik dolog, ami miatt leszoktam a Firefoxról. Halálra idegesített. Mondjuk egy gombnyomásra rendbe lehet rakni az asztalt és minden ott van ahol akarom, akkora méretben ahogy akarom, de valahogy az istennek sem akart kézre állni. Pedig tizenxévvelezelőtt Windows alatt még nagyon szerettem.
-
vadkörte
addikt
válasz
hdanesz #44537 üzenetére
Nálam így fest* az otthoni "munka"környezet. Ha a monitorok nem karon lennének, a bal oldalit eleve nem, vagy nehezen lehetne pivotba fordítani. Valamint az asztal polc részén semmi egyéb nem férne el. A monitorok sem. Nem mellesleg a kar talpában van egy 4 portos USB3.0 HUB (pendrive-oknak pont jó) Az olcsó kategóriás egymonitoros karok is jók lehetnek, azok sem instabilak és azzal is kevesebb helyet foglal el, mint a saját talpával. Mióta a munkahelyemen is karon vannak a monitorok - 24" HP - jóval kényelmesebben elférek, mint ha a saját fotóalbumnyi talpán lennének, mellesleg nagyjából jó magasságba tudtam emelni őket, ami a nem liftezhető gyári talppakkal esélytelen.
*:
Annyi változás történt a kép készítése óta, hogy az asztalon nagyobb lett a kupi, a középső monitor alól kikerült a képen szereplő 3,5"-os HDD ház - a Mac nem szerette - helyette lett egy másik. Illetve a HDD ház és a talp közé került egy Aiyima csöves elő- és egy végerősítő (ezek egymáson vannak). -
cigam
titán
válasz
hdanesz #44510 üzenetére
Miért nem magyar kiosztású LMP?
-
Czo
addikt
válasz
hdanesz #44475 üzenetére
En, nem feltetlen vasarolnek mar nem retina monitort. Az ok pedig, maga a macOS. Evrol evre romlik a nem retina kijelzokon a kepminoseg (ez font smoothingnal az egyik leglatvanyosabb). Mostanra eljutottunk odaig, hogy hogy sok macOS UI resource mar vekonyabb vonalakat tartalmaz, mint 1 darab, nem retina pixel. A 3rd party fejlesztok mar nem feltetlen foglalkoznak azzal, hogy nem retinan is szep legyen a kep (a nem retina monitor retinarol skalazott UI resourcet kap). Azt hiszem, talan macOS 14 alatt, pl nem is illeszkedett tokeletesen gridre a menubaron a Wi-Fi ikon, ami minden nap idegesitett, amikor a QHD monitoromat neztem (2011-es peldany). Igy, en amondo vagyok, hogy ha megvan mar a nem retina monitorod, akkor azt tartsd meg, majd ha lesz ugy penzed, akkor vegyel egy retina kijelzot.
-
Syl
nagyúr
válasz
hdanesz #44477 üzenetére
Ha most 27"-es monitort használsz Full HD-ben, akkor egy szintén 27"-es 4K monitort "alapértelmezett" beállításra téve minden elem pontosan ugyanakkora lesz, mint eddig, csak sokkal szebb.
-
vadkörte
addikt
válasz
hdanesz #44448 üzenetére
Egérbeállítás. A természetes görgetés lesz a lényeg.
#44447 Friczy
Minden alkalommal megvolt, ez még Ventura-n volt. Többször is, de szerintem nem voltam szimpatikus neki. A végén kapott egy magyar layout-ot és helyreállt a világbéke.
Az iPhone-om az első napokban olyan volt mint ha beleköltözött volna egy féltékeny és hisztis szőke nő szelleme. Annyit telefonnal még nem szoptam. Aztán elbeszélgettünk (nem röhög, tényleg!!!) onnantól kezdve mint egy kisangyal.
-
SharpSA
veterán
válasz
hdanesz #44429 üzenetére
Én sosem értettem, hogy Windowson miért kell fordítva görgetni az egeret. Aztán pár éve találtam megoldást (regisrtyben), hogy ha a lefelé görgetek, akkor a tartalom is lefelé mozduljon, ne fordítva. Mert MacOS-en ez az alap és mert egyébként is ez a természetes, ahogy táblagépen is.
-
Friczy
senior tag
-
Vasti74
senior tag
válasz
hdanesz #44431 üzenetére
Hát, az a videó nálam is vacakul szól, pont, ahogy leírtad...
(Linux, FX-Audio DAC-X6 USB-s "hangkártya", rajta egy nagykorú arany AKG K240 Monitor)
Viszont mellette rákattintottam az official videóra, az teljesen jó.
Szóval lehet, hogy a videó nem az igazi ;-)
Nem ismerem a macOS-t, sőt, napi használatban a Windows-t sem: de nem lehet, hogy Windows alatt a hangkártya programjában be van kapcsolva valami EQ, effekt, akármi, ami macOS (és linux) alatt nincs? -
Ear001
addikt
válasz
hdanesz #44423 üzenetére
Hát ez ilyen. A Youtube videók pont ilyenek, vannak jók, meg vannak nagyon nem jók. Ezzel nem tudsz mit csinálni, a hangerővel viszont igen, be tudod kapcsolni a Youtube-on a hangerőkiegyenlítést, akkor nagyjából minden egyforma hangos lesz, viszont a dinamikából veszíteni fogsz.
-
cigam
titán
válasz
hdanesz #44423 üzenetére
Azt részletezhetted volna, hogy hogyan kötötted össze a Mac-el. Plusz a beépített "DSP" is okozhat fura dolgokat. Pl. ha BT-n csatlakozik, akkor lehet nem kezeli (jól) azt a kódeket amit éppen használ a gép, de az is lehet, hogy menetközben átvált másik, alacsony minőségűre. Kábeles kapcsolaton át nem próbáltad?
Amíg nem írsz részleteket csak vaktában tippelgetünk.Ne próbáld meg Windowsként használni, mert nem az, és nem is lesz az.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
hdanesz #44306 üzenetére
Ha a későbbiekben más eszközzel is akarod használni, akkor ex-FAT (pendrive-ok esetében még szóba jöhet a mezei FAT32, ha nem akarsz 4GB-nál nagyobb állományokat tartani rajt)
Ha a későbbiekben csak a Mac-kel lesz használva valamelyik saját formátumára. több részre particionálni nem létkérdés, a Mac-ek logikai kötet kezelése kifejezetten baráti#44308 oszy
Sejtettem. A macOS az NTFS-t alapból csak olvasni tudja, írni csak kiegészítővel. Ha megoldható formázd át. (ex-FAT, ha máshol is használnád, saját, ha csak a Mac-ben) -
cigam
titán
válasz
hdanesz #44206 üzenetére
USB-C a csatlakozó fizikai kialakítása, valójában Thunderbolt 3, ami lehet USB-C is
Keress rá a dokkolókra, amin van Ethernet csati. pl. [link] [link] [link] Általában azt is írják, hogy Mac kompatibilis-e az eszköz. (Általában az)Kérdezz rá az Alzara, vagy viszonteladóra, hogy mennyibe került egy Ethernetes tápegység
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest