Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Régebben már kérdeztem, és ha jól rémlik negatív választ kaptam, hátha azóta van megoldás:
ha egy pc-n többmenetesen megírt dvd-t beraktam a macbookba, akkor nem látta az osx az egész lemez tartalmát, csak azt, ami első körben került a lemezre. ha jól rémlik a nero az oka ennek, a saját szabványa miatt. Erre akkor az az egyetlen megoldás, ha az osx mellé teszek egy wint is, amin van Nero? Vagy van erre osx-en belüli megoldás?
-
-
norbx
aktív tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
nekem feher a bookom
tetszik. amugy meg van rajta ez a muanyag tok szeru amit ra kell pattintani ez elegge vedi sztem de egyebkent is laptop taskaban hordom tehat nem veszelyes.ilyen csak atlatszo -
DroneZ^
őstag
mondjuk szerintem pont az a poén az apple-ben hogy full fehér. Az aluval, és a fekete szinekkel főleg kezdi elvesziteni a varázsát ..

-
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Én Pro párti vagyok (szerencsére pont ki tudtam használni egy diákkedvezményt és egy akciót is, így meg tudtam venni), az alumínium ház nagyon masszív (eddig), a Firewire portot és az SD kártyaolvasót szoktam használni, a billentyűzetvilágítás hasznos, nomeg ott van az, hogy a mostani műanyag unibody MacBookok nagyon koszolódnak és karcolódnak állítólag.
Az Airnek rengeteg kompromisszuma van az ára mellett (nincs Ethernet, 1 USB port, stb.), bár használtan már egész viselhető árban is láttam már.
De ismét azt mondom, hogy várj még egy kicsit, az új széria egyrészt valószínűleg azonos áron jön majd, másrészt akár a használt árakat is lejjebb nyomhatja, ha úgy akarsz venni.
-
Mr.Grincs
veterán
Meséljetek egy kicsit a macről. Én idáig csak windowsot használtam. Volt a kezemben a keresztanyám Apple Ibook G4je asszem így hívják. 2005 ben vette tavaj voltam kint nálla Londonba és még mindig megy. Igaz az akksi már behalt benne így nemsokat pbír max pár percet, de maga a cucc megy ezerrel és baromi gyors.
Ott amíg kint voltam egy hónapi kb csak neteztem rajta meg zenét hallgattam, és msneztem. Arra bőven jó volt.Előnyei hátrányai érdekelne inkább. Vagy melyik MAC et?
Macbook, Macbook PRO, Macbook Air.
Az Air szerintem irreálisan drága, így az kiesik számomra. -
varsam
őstag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
uTorrent Mac-es változata elég szegényes, nagyon sok funkció nincs benne, ami a Wines változatba van. Ettől függetlenül van sok más bittorrent kliens, én a Vuze-t (régebbi nevén Azereus) ajánlom, ebbe mindent be lehet állítani, amit csak kellhet.
Sima Leo-hoz tényleg van vmi magyarítás, de bődületesen rossz, érthetetlen. Minimális angol tudás bőven elég a használathoz.
-
Mr.Grincs
veterán
Alapból az iphone is angol de néha magyarul ír ki ezt azt. Nincs herélve.
Tökéletesen jó az angol nekem. Magyar billentyűzete van az tudom, az meg bőven jó.
És u torrent megy rajta?
-
Alex91
félisten
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
1. Fekete mar regota nincs, valamikor volt.
2. Nincs magyar nyelvi tamogatas hozza, ami meg van, inkabb ne lenne
. (Aki a magyar winhez szokott, tepni fogja a hajat az osx magyaritasatol, nem ajanlott egyebkent magyar nyelvvel hasznalni. Igeret van tan, hogy egyszer csak hivatalosan is az OS resze lesz a magyar nyelv, de addig...)
3. iLife csomag jar a geppel. Megnezed mi van benne az Apple honlapjan. DVD-t lehet rola irni, bar winesnek ez is furcsa lesz. -
norbx
aktív tag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
alapbol nincs magyar nyelv es a snowlepoardhoz egyaltalan nincs,amihez van az a lepoard 10.5.8 amihez meg fel lehet rakni de az se tokeletes.alapbol amit adnak hozza az az os meg az ilife csomag.neked az officehoz vagy az iwork vagy a microsoft office 2008 lehet a megoldas.meg olvasgass van rengeteg program ami alternativaja a wines dolgoknak.en meg feketet nem lattam viszont az aluhazas macbookok nagyon szepek

-
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Ezeket a célokat simán teljesíti.
Ha meg nem, van sok mód Windows futtatására is."Feket macbook nincsen? Mert a mac oldalán nem láttam."
Egy nagyon régi MacBook szériából (talán a másodikból) volt fekete, azóta csak fehér és alumínium van. Konkrétan most unibody műanyag fehér, és alumínium unibody Pro gépek vannak a kínálatban. De egy kicsit várj még, nagyon pedzegetik, hogy hamarosan jön a hardverfrissítés.
"Alapból gondolom van magyar nyelv a leopardon."
Rosszul gondolod, nincs és nem is lesz.
"Milyen programok vannak rajta az alap dolgokon kívül?"
Hosszú a lista. Az OSX-ben ezek a funkciók megvannak, iTunes van, sakkjáték van, böngésző van, nomeg új gépek mellé adják az iLife aktuális verzióját.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Annyira megtetszett ez az Apple dolog az Iphone 3GS em után, hogy elgondolkodtam Apple Macbook vásrlásán. Amúgyis notit akarok venni, hosszú távra.
Felhasználás: dvd, netezés, meló (word, excel, powerpoint), nah meg persze hogy működjön hibátlanul jó sokáig.
Feket macbook nincsen? Mert a mac oldalán nem láttam.
Alapból gondolom van magyar nyelv a leopardon.
Milyen programok vannak rajta az alap dolgokon kívül?
Itunes, Idvd, dvd -cd író prgi stb... -
DroneZ^
őstag
nemis tudtam hogy van Plants vs. Zombies Mac-re is hivatalosan. Szerintem jobb a grafikája mint windowson

-
rii
nagyúr
haver kérdi... megy-e a magic mouse win alatt?
csak az alap funkciók kellenének .... jobb kilikk bal klikk normál scrollázás
-
norbx
aktív tag
van valakinek esetleg uj ledes imac-je?ha igen legyen szives ossza mar meg velem hofok es melegedes tapasztalatait.koszonom
-
norbx
aktív tag
nem erted mi? felrakom a szoftvert... hivatalos dvdrol lett iso keszitve mivel a lemezt vissza kellet vinnem a radioba.... a lenyeg hogy a sound effektek minden dvdrol fut.azt nem telepited fel csak magat a kezelo programit(bent is igy fut lemezrol) hivatalossan van azaz volt nallam eredeti liszencel nem ertem ebbe mi a warez....
-
norbx
aktív tag
ha pl feltelepitek egy programot es elinditom akkor keri a lemezt.az miert nem eleg neki ha be van mountolva az iso file?most irjam ki lemezre?
-
rii
nagyúr
hellaz
zsír új bontatlan bluetooth-os apple mighty mosuse multitouch (vagy mi) menniyért veszetgethető?
a gar. rajtam keresztül .....
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Egy macintosh laptopon szeretnék adsl kapcsolatot belőni,ppoe,hol tudom ezt megtenni? Nem nagyon értek a machez.Ez egy 5 évnél is idősebb gép.
Köszi előre is.
-
DroneZ^
őstag
még mindig nemtudom normálisan megcsinálni a hangkártya drivert.. folyton "nem lehet elinditani" a hangkártyát, pedig a 3.1-es bootcamp update is rajta van. teljesen tanácstalan vagyok

-
norbx
aktív tag
feltettem a ntfs-3g nevu szoftvert es valamiert egy ntfs particiot sem mountol be .kext erroral kidobja.nelkule bemountolja csak nem tudom irni ugye.ez mitol lehet?
-
-
pite4
tag
Sziasztok! Lenne 1kis gondom... Mac mini nem hajlandó beolvasni egy CD-t, és kiadni sem. Próbátam Finderben, Remote Disc- eject, de semmi
. Ötlet valaki? -
tlac
nagyúr
10.6.3-ban lassabb lett az opengl: [link]
-
DroneZ^
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
hivatalonas is való windowsra az összes apple gép
ezzel reklámozzák az apple-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mindig az van ami szokott lenni ha valami nem megy. magamtól jövök rá a megoldásra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Realtek drivert véglegesen kikell törölni, mert sajna a bootcamp driversben benne van és feltelepiti
azóta nem szórakozott 
-
norbx
aktív tag
sziasztok.lenne egy hulye kerdesem.esetleg valaki tud nekem dc++ alternativat snowleopardra?
-
DroneZ^
őstag
na a windowsnak meg megint nemsikerült elinditania sajnos a hangkártyát. sztem eladom ezt a macbookot mert a tököm kivan vele. 210ért lehet vinni

-
DroneZ^
őstag
Assassins Creed ( MAC-es verzió ) miért akadozik a Macbook unibody-n? Még 640x480ban is. Grafika a leggyengébbre van állitva, és még akkor is szaggat. Tuti valami baj van..

Pedig amikor MAC-re kiadták, sokkal erősebb renszerük nemis nagyon létezett csak MacPro-ban, na de iylen beállitások mellett azért nemkéne 1etlen pillanatra sem beszaggatnia.. nemértem
-
DroneZ^
őstag
á most a Rayman Gold-ot raktam fel integrált dosbox-al. Nagyon jó. Ezzel egy hónapig elleszek

-
válasz
DroneZ^
üzenetére
Egy kis pList mágia kell hozzá, ezt a Google is megmondta volna.
-
DroneZ^
őstag
nemlehet mac os alatt beállitani hogy a fájlokat ne csak ABC sorrendbe rendezze, hanem mint a windowsnál, a mappák legyenek legfelül és ABC sorrendben. Idegesit hogy vegyesen van mappa meg minden és csak névszerint rendez

-
tlac
nagyúr
-
DroneZ^
őstag
Most éppen játékokat nézegetek a macbook-omra, amivel ellehetek, mikor unalom van.
Core 2 Duo, 2Gb ram, nvidia 94oo M-re tudtok javasolni olyan mac-es vagy win-es játékokat, amik jók, de még el-el futnak?

A legkomolyabb ami full grafikán elindult, az a Half-Life 2 volt
Bár lehet hogy még kicsit komolyabb játékot is birna a szerkezet, főleg mac verzióban.Plants vs. Zombies is nagyon komoly. Tök egyszerü kis 22 megás játék, de elvoltam vele 2 órán keresztül

Max Payne-t fogom még kiforgatni rajta huszadjára vagy 5 év szünet után

-
Stoto
tag
Kipróbáltam, felraktam a 3.1es updatet és valóban megszűnt ez a probléma. Valamint a hang kimenetből is eltűnt a terminator szem.

Aztán elkezdett a vírusírtó buzgómócsingot játszani, fél perc alatt a venti maxon zajoskodott, windows jelzi hogy vigyázz szarban vagy vírusírtó elavult. Fél perc után mégis rájött hogy van frissebb adatbázis. Boot után 10 percel minden figyelmeztetést, frissítést sikerült megcsinálni / kilőni, miközben még mindig maxon pörgött a ventilátor.
Idegennek, szoktatlan éreztem a környezetet.
Aztán már kattintottam is jobb gombal a boot camp kockára és Restart in MacOSX opció kiválasztása már meleg érzettel töltött el.A világos szürke alapon sötét szürke alma látványa már teljesen megnyugtatott.
Durva, hogy mennyire el lehet szokni a windowstól.

-
Mindezt a legújabb driverek mellett?
Nekem se az előző Late 2006 iMacem, se a mostani Mid 2009 MBP 13-am nem csinálja ezt, rendesen működik. A DVD-n lévő driverekkel persze elég kaotikus volt Windows alatt a hangkártya (világító optikai kimenet, hiányzó közép, befagyások), de a 3.1 ezeket is megoldotta.
-
Stoto
tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Csak MacOSX-et használók látják az alma karaktert, semmilyen karakterkészletben nem található meg, csak a mac-esben.
Hangkártya:
Már régen indítottam el a windowst, de nekem akkor úgy rémlett, ha leo alatt lenémítottam a hangot és bootoltam egy windowst akkor a windowsnak sehogy sem volt hangja bármit csináltam. Ilyenkor boot vissza leoba némítás kikapcsol majd boot windows és újra van hang. Szerintem a leo ilyenkor energiatakarékossági okokból hardveresen lekapcsolja a hangkártyát.Mostmár Snow Leom van de gondolom ugyanez a szitu. Ezt érdemes lenne még kipróbálnod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- MiniITX 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem nagyon férne el benne.

. Ötlet valaki?
ezzel reklámozzák az apple-t

TigerCat