Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
ti használtok rss olvasót?
letöltöttem a reeder appot mac-re. de hogy kell ebbe belerakni az oldalakat?
fel kell iratkozni minden oldalon vagy hogy? mire kell kattintani? 
-
csuki00
tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Jaj nem kell itt semmit újra telepíteni meg letörölni ( clicktoflash kötelező minden ilyen gépen ) a GMA chip nem bír el többet! Elég gyalázat módon működik egy full hd felbontású külső monitorral.
Ha így akarod használni felejtős sajnos. Vagy kapcsolj ki minden mást csak a photoshop menjen.
Nekem is van egy régi fehér macbookom én is használtam így egy két hetet photoshoppolásra és nyögvenyelős. Nekem két és fél giga ram van benne.
Nem a ram hibája nem az os hibája. Csak a videochip nem bírja!
Sajnos
-
varsam
őstag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Photoshop igen komolyan tudja zabálni a ramot. Mozillára tegyél fel adblockot, azzal sok flashtől tudod megkímélni magad és géped. Torrent meg lehúzza a vinyót, ezért lassulnak a progik.
Én nemrég váltottam 250GB 5400rpm-es vinyóról egy 500GB-os kéttányéros 7200rpm-esre (WD Scorpio Black) és nagyon sokat számít. Eddig amikor ment a torrent (30-50 torrenttel) akkor netezést pl nagyon megfogta, mindig ki kellett lőnöm a klienst, és akkor oké volt. De az SSD mégjobb (csak arra nincs lóvém).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az, hogy milyen felbontáson használod, nem sokat számít sztem, ilyen asztali alkalmazásoknál, az csak 3D-be számít.háhh, őstag lettem

-
DroneZ^
őstag
kinyirtam a dashboardot, de nem érzek nagy változást...
torrent+zene+photoshop+msn+mozilla fut, akkor már haldoklik igencsak 1920ban a macbook
pedig friss a leó rajta
1280x720ban még nemlennének szerintem gondok, zenét is VLC-vel hallgatom hogy ne ölje annyira az erőforrást 
-
DroneZ^
őstag
Valaki nemtudja hogyan lehetne kicsit gyorsítani a snow leo-n? csak 2 giga ram van a macbookban és ha több program fut kezd lassulni szegény. valami animáció/háttérbenfutó program-szolgáltatás kikapcsolásával lehet gyorsítani rajta valamit? indexelés kikapcsolása stb ilyeneket lehet rajta állítani?

-
csuki00
tag
Sziasztok!
Razer Pro Click 1.6-os egerem van. És ha mind két monitorom a gépre van dugva lagol az egér.
Azt olvastam, hogy az usb adatátiveli sebességét kellene 125Mhz-re állítani az egérnél. De ennél a típusnál a driver nem ajánl fel ilyen lehetőséget.Tudna valaki ebbe segíteni, hogy máshol belehet-e állítnai?
köszönöm
-
Mr.Grincs
veterán
Hali,
Nem tudjátok véletlenül, hogy az új ipod nanoban el tudok e tárolni rádió csatornákat vagy sem?
-
rii
nagyúr
nem tudtok olyan AVI 2 MPEG4 converter-t, amit nem kwll installálni, hanem csak behúzni egy tetszpleges folder-be?
nincs admin passwd-nk.
-
Alex91
félisten
Vegulis nem mast, csak van benne egy ellenerzo resz, amivel kizarjak, hogy mas tipusra telepitsd fel. (Azt hiszem azonban, ha a HDD-t atpakolod egy masik gepbe, akkor futni fog azon is. Vagy target disk modban egy Macbookhoz kotott iMac-re is felhuzhato a Macbook-os OS.))
-
csuki00
tag
Egy gyors kérdés!
Ha macbookhoz kapok egy telepítőlemezt akkor azt nem lehet minden gépre felrakni csak macbookra? Tehát az amit külön megvesz az ember Install dvd-t az úgymond univerzális, míg az amit a géphez kapsz csak arra a gép típusra jó?
Köszi
-
doc
nagyúr
biztos hogy piszkalas nem volt, siman netezes kozben egyszer csak ilyen lett
az lehet, hogy veletlenul megnyomtam vmi hotkeyt, de fogalmam sincs hogy mit
kozben kerdeztem beszmac-en is, es lattam hogy valakinek januarban mar volt detto ugyanilyen problemaja (megoldas meg nincs
)
a jogjavitast megprobalom, hol is talalom? -
doc
nagyúr
tegnap teljesen meghulyult a Safarim, olyan mint sem CSS-t, sem kepeket nem lenne hajlando letolteni, ez mitol lehet? illetve hogy tudnam helyrehozni? van valakinek otlete?
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy eladó Snow Leo telepítője?
-
tlac
nagyúr
ezért kezdtem, úgy hogy extension
Read It Later -
rii
nagyúr
nem akarom magamat igazolgatni, de ezek az oldlak átalában olyanok, hoyg egyszer kellene csak átböngésznem, vagy mert időszakosan érint a téma, vagy mert egyszer elovlasva minden meg is maradna bennem ami szükséges, és emiatt a bookmark-ot nem akarom még tovább bővíteni ... így is (és) az is tele van már midnen sz*rral
vagy 3-4 képernyőnyi a magassága -
rii
nagyúr
jájb*zmeg ... akkor én hardcore user vagyok?
aszittem inkább csak trehány
mondjuk a több hónap az durva
az viszont simán megvan, hogy egy hónapban csak egyszer csinálom meg, hoyg a FF üresen indul, és nem egyből 20-40-60 tab-bal, mert sok olyan oldal van, amikor egy témára rákeresek, sok találat van, és későbbre halasztom az elolvasását -
varsam
őstag
Én is utorrentet használok, szeretem, 30-50 torrent szokott futni általában, 5-6%-os procihasználat mellett (20/10Mbit/s nettel, ált. full sávszélen megy).
Nekem iStat van feltelepítve, az a tálcán mutatja többek között a fel/letöltési sebességet az adott pillanatban (sok minden mással együtt, ez is jó prog, ha szereted tudni mi zajlik éppen a gépeden)Safari meg qrva sokat eszik, Chrome kevesebbel beéri és sztem gyorsabb is.
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
tölteni akarok nem szpni

lenne egy kérdésem. mi a francot csinál a Safari 370Mb memóriával egy megnyitott google ablaknál, a Chrome meg beéri 40-el ?
szereti a hasát, de ennyire?
a TopSites enne meg ennyi memóriát? de az is minek. vannak ezek a kis kék csillagok a sarokban, ha frissül az oldal akkor megjelenik. az se ér semmit sem, mióta használom a Safarit, másfél éve. akkor is mutatja a kis csillagot ha már 30x frissítettem az oldalt

-
<NewL>
addikt
túl sokat "nyalókázik" a makkom

tranmissionra gyanakodom, mert többször fordult már elő nála, hogy amikor matattam a menüjében benyalókázottmelyik a legstabilabb torrent kliens? azért szerettem meg, mert gyönyörűszépen az ikonján írja, hogy mi történik. más torrent kliensnél ezt lehetséges kiiratni valahogy? a felső menübárra nemszivesen raknék ki ilyen letöltésmutatót
ti mit használtok? -
Djroberto
tag
ok,szerintem inkabb hagyjuk ezt a jovoben,nekem erre total nincs idom.meg a vegen kiderul en vagyok a hulye hogy beirtam hogy irhat akinek baja van,hat a francokat komolyan.
ha valakinek lenne ilyen baja,ne keressen meg,menjetek be az apple store-ba amibol van otthon 2 talan.
OK szevasztok.
-
Djroberto
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
en csak segiteni akartam,hatha valaki igy tud rakeresni a forumban,mert anno speciel amikor az Imac-ben csinaltam nem talaltam erre vonatkozo irast vagy utalast.
de latom azert sikerult megfognod az ertelmi lenyeget. ez es a hozzad hasonloak itt a ph-n sosem fognak megvaltozni igaz? nem veletlen nem irok inkabb sehova.
-
tlac
nagyúr
-
Djroberto
tag
Akinek szuksege van tanacsra Imac upgrade-el kapcsolatban pl 2009-es kiadasokban az nyugodtan irjon nekem ha lesz idom visszairok.
vegigcsinaltam sok lehetseges upgrade-t.1 honapja vettem egy Macbook Air 13" 128gb ssd-vel es "csak" 2GB rammal levo notit.
Batran merem ajanlani mindenkinek...
-
rii
nagyúr
macindows a telepítőt sem indítja el
-
rii
nagyúr
nincs mégvalahol valamilyen mód a vin emulálására?
Parallels elküldött a jó'anyámba
egy másik vitrual gépre a kindózt feltettem, terep2-ztem is egyet (
), de most meg már b*szik elindulni, csak szivárványkerekezik.a vitrualbox-ot meg nem találom. :-/
azt ki se 'tom próbálni -
rii
nagyúr
remélni,
..... hogy ezzel le bírom játszani a másolásvédett avi-kat.
de valszeg nem, mert most már biztos, hogy átforgatták egy kulccsal az összeset.macindows meg b*szik elindítani a prog-ot.
végülis a wine is abszolválni tudná a futtatását, mert nem is másolásvédelemmel van rajta, hanem a program tekergeti meg az avikat. csak béna vagyok és nem találom a wine download linket,abban a postban amit lentebb kaptam
-
rii
nagyúr
xvid mpeg4 kodek létezik osx alá?
google sehogy se haver -
rii
nagyúr
.
-
rii
nagyúr
és amúgy ti kerültetek már meg másolásvédelmet?
télleg'csak azér'kérdem, mer megjött a 9000 Ft-os dvd-m, oszt nézném a tutoriálokat
-
varsam
őstag
A boot 0 error tipikus PC-s hibaüzi sztem, akkor jön elő, ha osx partíciója nem aktív.
Az, hogy van 1-2 (leginkább csak 1) ember, aki kicsit "érdekesen" viselkedik az még ne vegye kedved tőle. Amennyiben pontos hibaüzenetet, konfigot, fentlévő kexteket stb tudsz írni, akkor könnyebb lesz segíteni.
Abban a topikban az a baj, h mindenki úgy kér segítséget, hogy csak annyit közöl, h "nem megy a gép, lefagyott és mi a baj, vagy van egy ilyen-olyan gépem, hogy kell telepíteni" Nos ilyen esetben persze hogy nem fogjuk ezredszer leírni a telepítés menetét, és konkrét hiba által segíteni sem fogunk tudni, mert túl keveset közöl. -
Kommy
veterán
Megmondod, hogy miért kéne a másik topikba mennem, nem amiatt van a hiba , hogy PC-n futtatom a Mac-et.
Tudom, hogy van topikja, de még egyszer mondom, hogy nem a PC-n való futatástól van a hiba. Meg ahogy olvasgattam mostanában az a topikot inkább nem minősíték embereket. -
varsam
őstag
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Safariban, vagy Chrome-ban, hogy tudom azt beállítani, hogy amikor le akarok menteni valamit akkor megkérdezze, hogy csak megnyitni akarom, vagy letölteni?
Előre is köszi.
-
Kommy
veterán
Semmit nem csinálta, volna hanem nem akart elindulni a gép boot 0-t írt ki, ekkor beraktama lemezt és csináltame gy javítást a DU-val és ezt írta ki. De most már elindul viszont nem úgy mint szokott , hogy a körbe körbe menő kör, henm ahelyett egy csík van és nagyon lassan megy közben 2-szer leálla a vinyó és újra indul. Viszuont minden tesztprogram szerint tökéletes a winchester (hard disk sentinel szerint legalábbis minden ok)
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a disk utility a következő hibát dobja: incorrect numbre of thread records. Próbáltam lemezről bootolva is, úgy is ugyan ez a hiba.
Tudtok nekem mondani valamit erre a problémára -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok
Hogyan kell formázni egy vinyót, pendriveot OSX Snow Leopard alatt?
-
-
skoos
őstag
Sziasztok! Új vagyook a Mac világban de most egy olyan problémára keresek megoldást, ami WIN esetében is érdekelne.
A Mini-nek van HDMI outja és sima jack kimenete is, a hangokat meg kell adni, hogy hol menjenek ki.
Nem létezik olyan program, vagy virtuális switch amellyel MINDEN HANGOT lehet egyik-vagy másik kimenetre küldeni?
Milyen olyan videólejátszó program van ahol állítani tudom, hogy kódolás nélkül küldje ki a hangot a HDMI out-on?
Köszi!
-
<NewL>
addikt
itunessal lehet audio cd-t irni? nincs fent cd iro appom, valamelyik gyari appal tudok? nincs netem tolteni nemtudok
elso cd iras lenne (most derul ki hogy jo-e a superdrivom
) -
cigam
titán
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Arra gondol, hogy egy kis trükkel bekapcsolható az írás is, mindenféle +program nélkül is.
Magyarul itt. Írják ott is, de nem lehet elégszer felhívni rá a figyelmet: Mielött nekifutsz, uninstalláld az eddig használt ntfs támogatást biztosító programot, és utána indítsd újra a gépet. -
ZolikaE46
senior tag
Teljesen jó! Nem kell vele szívni, nem kell bekapcsolni megy folyamatosan és automatikusan felismeri ha nagyobb fájlt akarok rá rakni a Winchire. Szal semmit nem kell vele szopni. Egyetlen egy hátránya van hogy neten keresni kell hozzá serial-t. A TM mi egyb. és a Procit nem tudom mennyire foglalja le. Ezeket nem tudom hol kell megnézni.
Nyugdíjas: Az mi?
NA majd este lefordítjuk, mert nekem nem az erősségem az angol. -
ZolikaE46
senior tag
Na meg is tudtam a letöltő program nevét transmission. Akkor ezen szeretnénk megtudni, hogyan kell beállítani, hogy hova töltse le a megadott fájlt.
-
ZolikaE46
senior tag
Még annyit hozzá fűznék hogy jól látod a dolgokat és köszönöm a válaszodat is. Örülök azért hogy ilyenekről normálisan is lehet beszélni, nem anyázva és társai ezt köszönöm.
Viszont a MAC-es kérdésemre még várom a választ majd. jah de még is akkor azt majd megnézem milyen tipus a letöltő neve és akkor majd plz. írjátok le hogy kell beállítani.
-
rii
nagyúr
válasz
ZolikaE46
üzenetére
az apple választhat, hogy kevesebbet gyárt magas áron, vagy többet lentebb vitt árakkal, valszeg ugyanannyi a nyereség ígyis-úgyis, és tudatosan döntött az első opció mellett – ezért sem fog soha jobban elterjedni, dehát nem is céljuk
más: ne a home-made gépekkel vesd össze az árát, hanem a többi brand-del. compaq, dell, ibm, ....
nekem se mac-em van, mert 8 giga meg, meg 2-3 tera hdd, dual head nem a megfizethető számomra almából.
de ettől függetlenül a mac nagyon jó, (melóhelyen mac pro-n nyomjuk)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
fel kell iratkozni minden oldalon vagy hogy? mire kell kattintani?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

TigerCat