- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
Nincs másik tudományterület, méréstechnikáról van szó, ez mindenhol ugyanaz és ugyanolyan definiciókkal él, csak vki ezt mér vki azt, de a mérőeszközök adott mérésre kalibrálandóak a hiteles méréshez, az eztán mérendő értékek viszont már csak mérési eredmények, amik pl rögzíthetőek.
Ne találgass hanem nézz utána a kalibrálás fogalmának, amit amúgy fentebb már leírtam.
És ez innentől tényleg csak szócséplés. -
Parson
addikt
Pontosan ezt írtam, a terminológia ha helytelen is, de elterjedt.
Amúgy meg a kalibrálás szó mindenhol ugyanazt az alapot kell jelentse. Ez egy alapvető méréstechnikai fogalom. És teljesen mindegy hogy mechanikai területen vagy máshol mérsz, pl optikában. Mert ez is mérés ami a monitor színbeállításához kell, tehát ez is méréstechnika.
Változatlanul írom, hogy ha az alapokat nem érti az ember, akkor összefüggésekben jönnek a félrefogalmazások, stb. Ezért a fogalommal kell tisztába kerülni és utána lehet megérteni a többit, h vmi helyes vagy helytelen, vagy csak helytelenül fogalmazott. Úgyhogy a kalibrálás fogalmának nézz utána, amire csak egyetlen példa volt a magyar link. -
Parson
addikt
Már mutattam és írtam! Értsd meg a szó jelentését és a műszaki vonatkozását és megérted a méréstechnikai értelmét is. Eztán már nem kérdés, hogy már kalibrált mérőeszközzel tett mérést + adott értékre állítást nem lehet kalibrálásnak hívni. A kalibrálás szó a mérőműszer etalonérték(ek)hez vett beállítását jelenti.
Innentől tök mindegy milyen cég mit ír egy sima mérésre. Ez alap a méréstechnikában.
De erre a rosszan használt megnevezésre számos példa van a műszaki életen kívül is, a magyar köznyelvben is elterjedt pl a szamóca helyett az eper elnevezés a szamóca gyümölcsre, ami szintén helytelen, mégis használjuk (én is)… -
Czo
addikt
Kozbe, ez igy erdekes. Ha tenyleg 3.6, akkor a GPU nem stimmel. Felteve, hogy a GPU lett cserelve, es nem a CPU. Ha viszont a GPU lett cserelve, akkor meg mindig kerdes, hogy ez egy 3rd party MXM kartya Apple Firmwarewal, vagy a 11,2 -be valo 4670, vagy, ami baj lehet, ha ez a 10,1-be valo 4670. Az meg C2D, ott lehet mas a firmware.
Szet kell szedni, meg kell nezni a part numbereket. De akkor ujra arra tippelek, amire legeloszor, megpedig a VGA patkolt.
-
aszti75
senior tag
Érdekes amit mondasz,mert én is találtam specifikaciot a géphez. [link]
Itt a 3.2-es procihoz irjak az általad linkelt HD5670-et.
A 3.6-oshoz meg a HD 4670-et.
dosdud pachert próbáltam eddig,de ott valami nem kóser. Be sem bootol az USB-rol inditolemezkent,míg a Sierra onnan be adja telepítésére. -
Czo
addikt
A 3.06-osban 4670 volt a gyari, csak a 3.2-es i3-as es i5-os kapott 5670-et. Szoval, ez akar jo is lehet. De attol, meg siman lehet, hogy ez nem Apple kartya, csak bele lett flashelve az Apple firmware.
Erre gondoltam is korabban, azert kerdeztem, hogy fo kijelzonek irja-e (mert 3rd party flashelt kartyaknal jellemzo volt, hogy nem), es csak a fo kijelzo kapcsolodik be bootnal, amin latszanak a boot uzenetek.
-
aszti75
senior tag
Nem frissített terminálból sem. Azt írta,hogy nincs szükség a frissítése.
Most egyenlőre kicsit pihentetem ezt a fekete képernyővel való bootolast.
Már az összes “baráti” találatot végig csináltam,de nem változott. Pedig meg a RAM -okat is egyenként próbáltam bootolásnál,mivel az is megfordult a fejembe,hogy lehet azzal van gond. -
Bengio
tag
A monitor ki-be kapcsolásán túl vagyok, nem segített sajnos.
Ami eszembe jutott még, nem tudom releváns-e, hogy előfordul, hogy felvillantja / bekapcsolja a monitort, ami kb 10-20 mp-et világít, de képet nem ad, majd le is megy standby-ba a monitor. (no input signal)
Czo, Parson: Nekem némult el véglegesen Samsung LED TV HDMI kihúzás-visszadugás művelettől, egy apró pukkanás kíséretében
Abban az esetben viszont ez játszhatott szerepet: "Az előzményben szereplő TV nem földelt hálózati csatlakozóval szerelt, aminél sokkal veszélyesebb tud lenni a jelkábel áram alatti csatlakoztatása. Itt ugyanis a GND (ezzel együtt HDMI aljzat) nem kerül galvanikus lezárásra a védőföldhöz."
-
Parson
addikt
'ha natív felbontáson megy a monitor'
macOS alatt tudod állitani a kiküldött kép felbontását? Az én tapasztalatom a Monterey alatt az, hogy nem, a monitor mindig nativ felbontáson megy (egy határig amíg a HW/OS támogatja, de nekem nincs olyan nagy kijelzöm, ami ezt a határt túllépné).
A skálázás egyedül az amit tudsz állitani.
Én 28" 4K UHD Samsung monitort használok a macBook Air M1-emhez, 1440p-s skálázással (remélem jól emlékszem, mert most nem ülök elötte hogy ellenörizzem) - nekem nincs gondom vele. -
Ott vesztettem el a fonalat a beszélgetésetekben, hogy mi köze a felbontásnak a DPI-hez. Nekem úgy áll össze a dolog, hogy a maximális felbontás és a monitor fizikai mérete határozza meg a DPI-t. Azaz egy 32'-os 4K monitort hiába állítok 3008x1692-re, nem lesz 110 DPI soha, minden felbontáson 137.68. Nem értettem/értem, mi nem jó a matekodban.
-
A szemem nem a legjobb ezért van gondom a megjelenítéssel. Ha nagyobbra veszem a megjelenítést sok esetben nem fér ki a képernyőre az ablak és nem is tudom átméretezni. Azt is láttam több videón, hogy lehet változó frekvenciát állítani bizonyos TV-k esetében, nem tudom, nálam miért nem látszik ez az opció. LG Oled CX.
Számomra túl sok a kötöttség macos-en és nem is találok rá megoldást a neten. Lehet nem én vagyok a célközönség. -
Czo
addikt
Igen, de erre irtam, hogy a tueles, 2x skalazashoz, nem lesz jo az elemek merete. Minden nagyobb lesz, mint kellene lennie. A rendszer GUI elemei, nem ilyen rossz DPI-re vannak kitalalva. Ez olyan elrontott, mintha az 5k iMacet nem 2560x1440@2x-ben, hanem 2048x1152@2x -ben hasznalnad.
-
-Skylake-
addikt
hdpi : kb 220 DPI, nem hdpi dpi : 110DPI , 32" 4 K : kb 140 DPI.
kerdes : 140 ketszerese a 110nek ? nem. fele a 220-nak? nem. kerdes ?
a helyes pedig nem SZERINTEM, hanem a mac os szerint a 110 vagy a 220 DPI.en is 32"4K monitort hasznalok , csak mint mint 3008x1692 , mert EZ lesz a fele a 32"os pro display 6k-janak. es lass csodat, 3008x1692 pont 110 DPI , nemtudom esetleg ismeros e valahonnan (5 sorral feljebb) ez a 110es ertek.
-
Czo
addikt
Ha nem pont 2x-re allitod a skalazast, akkor pedig katasztrofalisan ronda lesz a vegeredmeny. Nezd meg a MacBook Prok kijelzojet, ahol nem 2x a default. De Ennel is latvanyosabb ez pl. az 5k LG-n, ahol az MBP-k alatti a DPI. Par perc utan keptelenseg ilyen konfiguraciot hasznalni.
-
cigam
titán
Meg hát....
Ha a fórumszabályzatban ez szerepel:
Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
...„Warez”: a szerzői és szomszédos vagy egyéb vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által védett bárminemű szoftver / adat / képanyag / hanganyag / filmanyag / stb. jogosulatlan használatának elősegítése (információ megadásával, linkeléssel, bárhogyan); segítségkérés, használatra buzdítás (például: szoftver illegális regisztrációjához, működéséhez szükséges kód vagy azt kijátszó eljárás; elektronikus készülék szoftverének jogellenes megváltoztatása, kijátszása, megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívói).Ez alapján az egész osx86 topik mehetne a levesbe. Ugyanis a licencszerződés megsértője törvénysértést követ el.
-
cigam
titán
Ha egy adásvételi szerződésben kikötöm, hogy a programomat, csak az általam gyártott gépen használhatod legálisan, az hogy válik "nem illegálissá", hanem az én gépemen futtatod?
Programok esetében soha nem a program tulajdonjogát veszed meg mint pl. egy pendrive, vagy egy kiló krumpli, hanem annak használati jogát kapod csak meg. Ahhoz pedig be kell tartanod, a gyártó által szabott feltételeket, lásd eula.
Azért megnézném melyik osx86 betyár fiókjában lapul az eredeti snow leopard lemez. Még ha meg is veszed, akkor sem válik legálissá, egy mezei gépen, hiszen sérül az Apple által gyártott gép kitétel.
-
rii
nagyúr
.-)
lehet h nem használtok szinezgetéseket a finder-ben .-)
nekünk, itt bent munkahelyen ... meg nekem otthon is, a rengeteg dokumentum filmem miatt létszükséglet, és egy olyan feature, ami nagyon hasznos ...10.8 és az előtti finderben a szinezés lehetősége ... illetve 10.9-ben hogy módosították ...
-
Ez akkor lenne igaz, ha idle állapotban vagy normál terhelés mellett már eleve emeltebb fordulatszámmal mennének a ventik. De ez nem így van, gondolom mindenki tapasztalja akinek mac-je van. A megnövkedett akku idő nem annak az eredménye hogy alacsonyabb fordualt pörögnek a ventik. Ez iMac és Air esetén is ellenőriztem amúgy, egyáltalán nem pörögnek többet a venti Windows alatt.
Egyébként bárkivel mernék fogadni abban, hogy két ugyanolyan imac-et egymás mellé rakva (egyiken OSX, másikon Win 8.1), ugyanazokat az alkalmazásokat használva nem mutatna többet egy melléjük helyezett zajszint mérő 24 órás átlaga.
Viszont már nagyon off-nak érzem a témát, a kérdés alapvetően arról szólt, hogy vegyen e az illető iMacet Windowshoz. Szerintem nyugodtan vegyen, nem fog semmilyen hátrányt szenvedni más asztali PC-hez képest. Nem lesz hangosabb (sőt), se lassabb annál.
-
tlac
nagyúr
-
Stoto
tag
Szerintem ez sokkal jobb megoldás:
Alternative Method by iBlacky:
Rename the original /sbin/mount_ntfs tool:
sudo mv /sbin/mount_ntfs /sbin/mount_ntfs.orig
Create a script like this:
#!/bin/sh
/sbin/mount_ntfs.orig -o rw "$@"
save the script to /sbin/mount_ntfs
sudo chown root:wheel /sbin/mount_ntfs
sudo chmod 755 /sbin/mount_ntfs
Enjoy R/W access to NTFS volumes...
In case you don't like it
sudo mv /sbin/mount_ntfs.orig /sbin/mount_ntfs
and everything is back to R/O.Így ha bedugunk egy hordozható ntfs winyót akkor nem kell konzolban manuálisan rw-re felmountolni. Az fstabba meg főleg nem kell berakni...
-
rii
nagyúr
nem akarom magamat igazolgatni, de ezek az oldlak átalában olyanok, hoyg egyszer kellene csak átböngésznem, vagy mert időszakosan érint a téma, vagy mert egyszer elovlasva minden meg is maradna bennem ami szükséges, és emiatt a bookmark-ot nem akarom még tovább bővíteni ... így is (és) az is tele van már midnen sz*rral
vagy 3-4 képernyőnyi a magassága
-
Djroberto
tag
ok,szerintem inkabb hagyjuk ezt a jovoben,nekem erre total nincs idom.meg a vegen kiderul en vagyok a hulye hogy beirtam hogy irhat akinek baja van,hat a francokat komolyan.
ha valakinek lenne ilyen baja,ne keressen meg,menjetek be az apple store-ba amibol van otthon 2 talan.
OK szevasztok.
-
rii
nagyúr
remélni,
..... hogy ezzel le bírom játszani a másolásvédett avi-kat.
de valszeg nem, mert most már biztos, hogy átforgatták egy kulccsal az összeset.macindows meg b*szik elindítani a prog-ot.
végülis a wine is abszolválni tudná a futtatását, mert nem is másolásvédelemmel van rajta, hanem a program tekergeti meg az avikat. csak béna vagyok és nem találom a wine download linket,abban a postban amit lentebb kaptam
-
-
-
Stoto
tag
Nekem egy WD MyBook Home edition változtatom volt, az is iszonyatosan rezegett standby módban is. Sajnos(szerencsére?) tönkrement és gariban kaptam helyette egy méretben és csatlakozókban megegyező, csak színben machez jobban illő studio edition-t.
Standby módban teljesen néma 0 hang, Time machine közben is elég halk, viszont ha time machine közben még a rajta lévő másik paricióra másolok le/fel akkor bizony felbőg a kicsike -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
már régen is kérdeztem, vagy két éve, és azóta többször is ... )))-:
sajnos az OSX-es tábort nem igazán érdekli, hgy mi is zajlik a doboz méllyén .. (ők nem ezt mondták, de kételkednek, hogy lenne piaca OSX-en)
pedig még egy G4-est is felajánlottam kölcsönbe tesztelésre ...
Karma: nekem egy egy terás WD kezdett el hülyéskedni ... hár finder-t kértem róla, belassult, akadozott minden, majd a boot-nál is totál visszafogta, de az OSX (haskintos mondjuk) nem szólt egy szót sem... csak a HDSENTINEL mondta hogy 99% ...
-
Halott ügy a virtuális gépből hozzáférés.
Egyébként ha nagy baja van a vinyónak, akkor az OSX is beszól magától. Még anno, amikor PowerMac G4-em volt, a benne lévő IBM DeathStar vinyó készült megadni magát - az OSX bootnál és a Disk Utilityben jelezte, hogy szar van a palacsintában a SMART alapján, majd egy hét múlva meg is murdelt.
-
rii
nagyúr
de nekem pont a becslésre van (volna) szükségem
//// volt egy HDD-m, marhára furcsán viselkedett hirtelemjében, lefogta az egész os-t, (OSX) majd bootnál szinzén visszafogta az egészet .. be winbe .. ránéz sentinel-re ... 99%-os. Tudom, hogy smart-nól dolgozik, de ha a sentinel a 100-tól már egy százalékkal kevesebbnek mondja a hdd-t, akkor már ott gáz van. //// -
rii
nagyúr
most nincs idôm, mert a hülye karácsony miatti hajtás van... de ez már lecseng ... 1 hét ... és azért kellene osx az otthoni pc-mre, mert melóehylen mac-van, megszoktam megszerttem, és ha egyszer meglenne minden cuccos, akkor utána már rutinból menne legközelebb a telepítés ..... csak egyszer kell megharcolni vele .... mac-et venni meg nem akarok, mert 8 GB ram-al eláttott mac csak a pro kategóriában van, ami meg kicsit felülárazott az én tárcámhoz .... és bocs, h ennyit ellentmondok
, de sokat fogok elôtte ülni, dolgozni is, meg tanulni 2d-3d.
tudom, én vagyok a tejbetök
-
rii
nagyúr
sajnos van amikor nincs edeje az embernek semmire sem a munkája miatt ... jelen esetben legalábbis velem kapcsolatban pont ez a helyzet ...
szombat hajnlra lett kész az új gép ... vasárnap végig bent voltam, este 7-ig, a kar. hajtás miatt, tegnap szinén 9-22-ig voltam bent ... és ilyenkor __számít__ az ember a fórumra még jobban, mert guglizni sincs nincs idôm
písz!!!!!!
-
rii
nagyúr
Ezt sikerült csak:
damc0025:dev bkalo$ fdisk disk3
Disk: disk3 geometry: 121601/255/63 [1953525168 sectors]
Signature: 0xAA55
Starting Ending
#: id cyl hd sec - cyl hd sec [ start - size]
------------------------------------------------------------------------
1: EE 1023 254 63 - 1023 254 63 [ 1 - 1953525167] <Unknown ID>
2: 00 0 0 0 - 0 0 0 [ 0 - 0] unused
3: 00 0 0 0 - 0 0 0 [ 0 - 0] unused
4: 00 0 0 0 - 0 0 0 [ 0 - 0] unused:-/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest