Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
a sima disk utility-vel hogy tudok egy FAT32-est külsô HDD-t, Mac OS extended journaled-re formattálni?
-
bmwk1200s
őstag
Tehát ha lenne egy Snow Leo-s Macem, akkor minden gond nélkül tudnék a külső (ntfs) vinyóról filmet nézni, zenét hallgatni, stb., de nem tudnék rá írni?
És az egész pontosan hogyan oldható meg, mármint az írás?
Bocsi, ha túl magától érthető dolgot kérdezek, de szeretnék felkészült lenni, végül is mindjárt itt a Karácsony.
-
bmwk1200s
őstag
Hasonló kérdés engem is érdekelne.
Most van egy MobilRackem, benne egy SATA 2 vinyó, és ha összejönne egy Mac, akkor a vinyóból külsö hdd-t csinálnék egy külső kerettel. Csak nem tudom, hogy a Mac felismerné a vinyót, tudna róla és rá másolni? -
rii
nagyúr
FAT32 .. és tényéeg valami gondja van ...
First Aid failed
Disk Utility stopped verifying “......” because the following error was encountered:Filesystem verify or repair failed.
de most bent vagyk melóhelyen, ... nem tudom, nem-e akar ide tényleg most admin jogot
és FAT32-es ....
-
rii
nagyúr
egy MOVE-olsát akartam volna csinálnim, de nem engedi, mert hogy Admin ... de nem kér jelszót ... de azt mondja, hogy meg kell adnom ..... és a GET INFO -ban is a PERMISSION rész alatt csak a "YOU CAN READ AND WRITE" szerepel, szóval nem értem, miért nem enged MOVE-olni
-
P.O.C.
tag
Hali!
Ha már szóba került ez a nyomtatómegosztás dolog,
olyannal találkozott már valaki, hogy a windowsos gép nyomtatási listáján megjelenik a dokumentum "Távoli alsó szintű dokumentum" néven, és nem történik semmi? Mi lehet a gond?
-
cigam
titán
oszd meg, és uralkodj. a Samsungtól letölthető az OSX-hez való driver, ha nem ismerné fel magától az osx.
-
StLui
veterán
közben myiHome-nál rájöttem azt a számítógépemre kell telepíteni, win7-re megtettem, de fogalmam nincs mire lehetne használni be tudtam állítani hogy megmutassam neki hol tárolom a média fájlokat, de csak a gépen belül, de még lejátszani sem tudtam vele egyet sem csak láttam a listát és lépkedtem azon.
-
Alex91
félisten
NAS. A rajta lévő fájlokat Samba-n (SMB), NFS-en és FTP-n keresztül is el tudjuk érni számítógépünkkel, vagy bizonyos médialejátszókkal, vagy akár egy másik NMT-vel.
Magyaran SMB-vel elerheto a popcorn akar mac-rol is. Es smb-vel a Win7-es gep is. A nyomtato mar mas kerdes...
-
StLui
veterán
most egy idióta kérdés részemről: myiHome-ot a popcorn-ra kell telepíteni? mert ha igen akkor ha a mac-es verziót rakom föl akkor a win-es gépekről nem látom.
A nyomtató tipusát nem írtam, de a többi kiderült az elsőből:
"routerre van kötve egy asztali gép win7-tel"
"asztali géphez kötött nyomtatót"
Szóvl a win7-es asztali gépemhez van usb-n keresztül kötve egy Samsung ML-1210, és eddig úgy oldottuk meg, hogy a lányom pendrive-on áthozza amit nyomtatni akar.
Köszi Neked is ! -
Tim82
félisten
-
StLui
veterán
válasz
Takhanto
üzenetére
egy médialejátszó kütyü saját vinyo-val (ez spec 1TB-tal) én még addig sem jutottam hogy win7-es gépről kezelni tudjam hálózatban, nemhogy egy mac lássa

vista-s notival tudtam, valami linuxos particiót win számára láthatóvá tevő fájl segítségével, usb-n keresztül fájlokat rakosgatni, de jó lenne ha mindannyian hálón át látnánk egymást
tudom ennek egy része már nem ide tartozik -
StLui
veterán
Sziasztok!
otthon a routerre van kötve egy asztali gép win7-tel és egy popcorn A110, amin valami linux fut.
Van e esély rá hogy ezekből valamin elérje a lányom a MacBook-jával legalább a filmeket, képeket, zenéket és az asztali géphez kötött nyomtatót?
Köszi! -
Takhanto
őstag
10.5.8-as verzió van nekem,erre lehet frissíteni 10.6.2-re?
-
cigam
titán
válasz
superecneB
üzenetére
Már hogyérted, hogy működik? pl. [link]
-
superecneB
őstag
Mac OSXre van valami Autocad ami működik, vagy solid edge?
-
Takhanto
őstag
Kéne egy igényes,sokat tudó, cd-dvd író progi. SimplyBurns kívül bármelyik jöhet.
-
tlac
nagyúr
Mutass egy mini kivitelű (design,méret!) otthon összerakott gépet.
ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy otthon összerakott legyen, akkor nagyon egyszerű a helyzet, mivel most már elég nagy választék az atom+ion-os mini gépekből
de ha otthon kell összerakni, akkor is meg lehet csinálni igényesen, most már elég sok gyártónak vannak itx-es házai, lehet válogatni
-
xedos
addikt
válasz
_Blank_
üzenetére
Én már 1000éve használom-tam a Paralells-t nekem idáig mindig elég volt.
Az elején Core Duo 2Ghz, 1.5G RAM és térinformatikai rendszer futott adatbázis-kezelővel együtt virtuálisan. Szóval szerintem használható! Ráadásul most már van valamilyen DirectX és OpenGl támogatás is benne. -
cigam
titán
Hát ha van zsé egy 2db Intel Xeon 5500-al szerelt gépet összerakni az asztal sarkán...
Merthogy csak mac-et írt, és az a mini-től a mac pro-ig bezárólag elég széles skála.Nem a teljesítményen fog (esetleg) megbukni a mutatvány. Mutass egy mini kivitelű (design,méret!) otthon összerakott gépet.
-
_Blank_
senior tag
az új minikkel mennyire gördülékeny vmware-el futtatni mondjuk egy win7-et?
a notikban is 5400rpm vinyó van és ahogy néztem videókban teljesen jól megy a virtualizáció, de jöhetne azért egy-két real life tapasztalat. -
Alex91
félisten
válasz
superecneB
üzenetére
Akar erosebbet is
. -
cigam
titán
válasz
superecneB
üzenetére
Igen és nem. Bár ez inkább az osx86 topic-ba való téma.
Attól függ a válasz kit kérdezel meg. Ismerek olyant akinek pöccre megy a rendszer, és olyant is aki folyamatosan kext-ek hegeszt a rendszerébe, hogy (stabil) működésre bírja.Néz szét a használtpiacon. Amiből összerax 1 mac-et, abból a pénzből már kapsz 1 használt eredetit.
-
superecneB
őstag
Előre is elnézést az esetleges hülye kérdésért, de ha összerakok egy olyan konfigot ami pl a Macekben van (ugyan olyan proci, ram, vga stb) és rakok rá egy Mac OSXet, az kb ugyan az mintha Macem lenne? (Nyilván nem mert nem olyan szép, de teljesítményt tekintve)
-
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Sztem igen.
-
cigam
titán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
szóköz és írd be a nevet. pl. gyula jenő
Ez az összes Gyulán élő Jenőt kikeresi
-
Takhanto
őstag
Hol találom kext file-okat osx telepítő lemezen? Valaki tudja?
-
mimi_bacsi
tag
Az Address Bookban összetett keresést lehet tenni? Névre és helységre is szeretnék keresni. (Beírom, “Gyula” és az összes Gyula nevű ismerősömet kigyűjti, pedig én a városra kerestem rá....)
-
The_dog
csendes tag
Emberek, a Magic Mouse-sal kapcsolatban van már valamelyikőtöknek tapasztalata? Jól mükszik? Valamelyikőtök vett már?
-
bmwk1200s
őstag
Tud valaki intenzív és professzionális szintű Mac oktatást? Hol, mit, mennyiért?
Most nem a 4 órás alapismeretekre gondolok....
, azt sikerült a guglival megtalálni. -
tlac
nagyúr
-
joey04
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
persze, a kezdeti "sokk" után megbeszéltem magammal, hogy elég lesz a 21.5 méret is. duzzogva, de megértettem az érveimet.

-
Alvin_ti4200
félisten
Egeret SteerMouse nélkül használni szerintem borzasztó OSX-en. A 27-es mellett meg persze, hogy kicsinek tűnt a 21,5-es, hiszen kisebb is
A 27-es is lószarnak tűnt volna, ha ott van mellette egy 42-es TV. Minden csak viszonyítás kérdése, viszont a 27-es szerintem már gyilkolja a szemet: közelről nem látod át, messziről meg a kis pixelméret miatt alig lehet olvasni. Tudom van FF-ben, Safariban meg az Office-ban/iWorkben is nagyítás, de akkor elveszik a nagy felbontás lényege... -
joey04
titán
Ma voltam xms-ben megnézni az új gépeket. Jó nagy volt a forgalom, addig nézegettem a macbook prokat. aztán felszabadult a nagy 27es iMac. Azért mentem oda, hogy szemügyre vegyem a 21.5" darabot, de azt más nyomkodta, így maradt a 27es nekem.
Hát nincs rá jobb szó, beszarás az a gép.
Most 20"-os monitorom van, ezért gondoltam, már a 21.5ös is bőven jó lesz nekem, De ahogy használtam a 27est, és átkacsintottam a kicsire, mintha valami 17"-os kis sz*r lenne.
nagyon beleszerettem abban a dögbe, de annyi pénz sehogy nem jön össze, eladósodni egy gép miatt nem fogok. Töprengek mi legyen, gyűjtőgessek jó hosszú ideig? Majd meglátom még.a varázs rágcsálóval kapcsolatban vegyesek az érzéseim. a scroll nagyon jó, az összhatás nagyon minőségi, de a mérete nem a legjobb. nagyon lapos szegény. meg nekem lassú volt a mozgása a kurzornak, pedig a leggyorsabbra állítottam. a mighty gyorsabb volt. Viszont volt nálam egy könyv, arra rátettem, akkor azért sokat javult.
-
rii
nagyúr
beszarás
azt szerettem volna, hogy megkeresem a gépemen az összes AI-t, és lemásolom egy direcory-b ... total commander-nél ez sima ügy, mert még az egyező filenevcek esetében van olyan opció, hogy egy számot ír a végéhez ....
erre OSX-en a DiskOrder, (a nagy Total Comander klón-ként beharangozott DiskOrder) ez nem tudja
az Easy Find amit megtalált, nem negedi drag-and-drop-olni
a PathFinder szinténmost a sima Finder-rel próbálkozom, de az meg szintén csak felülírni, vagy skip-pelni lesz hajlandó
forklift meg nem indul el ... buy or quit. quit
-
rii
nagyúr
hogy tudom megmondani az OSX-nek, hogy egy adott programml nyisson ki egy bizonyos kiterjesztésű file-t?
az *.ai-t preview-ben hozza be
jobb gomb ... open with (ott volt a listában az Illustrator, de ... ) other ... kiválasztom az Illu-t, bepipálom, hogy Always Open With .... de akkor csak ezt az egy file-t fogja mindig így megnyitni ....
-
mimi_bacsi
tag
Nagyon fontos lenne névjegyzékből (Adress Book) kiszedni adatokat (a legjobb lenne .xls, vagy .csv) van-e valami javaslatotok?
-
P.O.C.
tag
válasz
partymaci
üzenetére
Hali,
Szerintem:
Miután beállítod a megosztott könyvtárhoz való default jogosultságokat (esetedben mondjuk pl. read&write) a userekhez a system pref./sharingben, utána keresd meg a könyvtárat, majd get info.
Ott pedig alul a "kis fogaskerékre" ha rányomsz akkor "apply to enclosed items".
De ez csak tipp...
-
varsam
őstag
üdv
Tudnátok mondani vmi jó kis zene lejátszó progit, amivel tudok .flac és .wv (wavpack) fájlokat lejátszani? -
partymaci
aktív tag
Üdv!
Egy kis segitsegre lenne szükségem -nemnagyon ertek még hozzá-, mac-eket kötöttunk ossze pc-kel, viszont a jogosultsagok kiosztasa nemvalami frankó, ugyanis ha pl mac-en letrehozunk egy konyvtarat, vagy felmasolunk egy filet akkor a jogok:
nobody: read&write lesz
staff: read only
everyone: read only
,emiatt a pc-kről nemtudjuk módositani oket, hogyan tudnam beallitani hogy minden jog kapasbol read&write legyen?
(Ja igen az accountban, most egy felhasznalo van Admin ként)
Koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 2TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

TigerCat