Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
[link] jövőhét szerdán, Mac Os X Savanna Lion

-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Mac Pro-ba.
Sokat gondolkoztam hogy Mac Pro vagy a iMac i7, de rájöttem hogy már meglévő iMac tulajként, ez az iMac egy parasztvakítás és professzionális munkára nem való.
Ezért inkább megvárom az uj mac pro szériát és megveszem a mostani 4 vagy 6 magosat és az igények függvényében fejlesztgetem. Sokkal több rációt látok ebbe, minthogy most azonnal meg kelljen mindent venni egybe (kivéve a ramot) egy iMac-be.
-
rii
nagyúr
hello
ISO MAKER programot tudtok mondani PLS?
-
varsam
őstag
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
RAM késleltetéstől is függ, de nem fogod észrevenni a különbséget, ha csak nem folyton benchmark programokat nézegetsz és azokkal tesztelsz. Mindennapi használatban nincs különösebb jelentősége.
Bár mivel a mac prokba szerver ramokat raknak, nem tudom emiatt van-e sebesség különbség, szerintem csak a hibajavítással tudnak többet (bár erről én sem sokat tudok sajnos.)
-
BLOODSHOT
senior tag
Hi!
1333-mas imac ram és 1066-os mac pro ram között lényeges sebességbeli különbségek vannak?
-
rii
nagyúr
hogy lehet megmondani a mac-nek ,hogy aggya mán ki a DVD-t, ha éppen boot-olna befele?

bocs
sikerült 
de egy kva reset gomb milyen jól jönne

-
DroneZ^
őstag
pont amikor a monitort átváltom a DP inputra, vált egyet a macbook monitorja, majd visszarakja az asztalt és nem ad ki magából jelet

-
DroneZ^
őstag
Miért van az hogy képtelen kiadni magából képet a macbook? tiszta ideg vagyok itt játszik velem. le fel huzza a dokk-ot villog a kép, mintha kibe huzogatnám a miniDP kábelt. Az asztali monitorra meg nem jut el a jel. Mindegyik MacBookom-ra rájött néha ez az 5 perc és utánna nem akar menni egy ideig... Mi lehet ennek az oka? felraktam a frissítéseket, az sem segített rajta.. Tipp?

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
Ááá,nemond. Nem is mertem beleszállni. Tudom, hogy engem is beszippantana. Abba tuti nem szállok be sosem. Távozz tőlem kisértő...menny már, menny már, menny-menny menny

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
Az van nekem, aszondom

Van sima dosbox is, meg van a Boxer ami egy ilyen igazi Maces style csillivilli frontend hozzá. -
rii
nagyúr
terep2

-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
13"-on nemtudom mennyire lesz élvezhető
de kipróbálom
meg láttam korábban itt a fórumon, hogy az újabb MBP-ot is megizzasztja rendesen, remélem azért eldöcög az enyémen is. (2.26Ghz,4Gb ram)nem jó amúgy ez a játék, néztem róla videót. túl sok időt töltenék vele
de kipróbázomegyébként találtam demo játékokat a steam-en, természetesen az összes ratyi. Mafia2, Cod4 meg hasonló kaliberü gammákból csak win-re van demo változat
-
<NewL>
addikt
nem szoktam játszani, (2 játékkal játszottam eddig, CoD2 és a Mafia, ez se most volt) nem is követem a játékokat. nulla játékos ismerettel nemtudtam jobb kérdést kihozni magamból

szóval valamit tudnál ajánlani?

délután kipróbáltam a Plants vs Zombiest, az pl jobban tetszett iPhone-on, abba is hagytam 10 perc után.
-
<NewL>
addikt
tök értelmes a kérdés, szerintem

jobb - fps, stratégia, akármi jöhet. nem ilyen lófing 20 megás játékra gondoltam, ami megbírja izzasztani a vasat olyan kell

újabb - szóval nem 5 éves játékot szeretnék kipróbálni
honnan - legálisan
demo - csak ki akarom próbálni
free - ingyéérnem néztem még
pl.:ezt a CoD4-et kipróbálnám, de nem látom hol a demo letöltési linkje -
<NewL>
addikt
honnan tudok letölteni jobb-újabb játékdemókat?
-
rii
nagyúr
havernak kellene egy g4-e 10.5-öt teleítenem
telepítő eljut apartíció kiválsztásáig, konzisztencia vizsg., majd power down
ha bekapcsolom, ... ugyanez
mi a baja?
egy másik hdd-vel, de ez a gép nemolyrég még aktív szolgálatban állt -
<NewL>
addikt
valaki kitudna segiteni egy iphone-tethering-mac beallitas leirassal?
iphoneon van most csak netem es kellene este gepen -
<NewL>
addikt
köszönöm a fejtágítás
-
rii
nagyúr
az ntfs az ms saját filerendszere.
se a windows nem írja a MAC OSExtended Journaled -et, se az OSX az NTFS-t,mindkét OS alá segédprog kell.
win-hez a MAcDrive
OSX-re az NTFS3gvagy formázd meg FAT32-re, és akkor mindkét OS tudja írni-olvasni, csak ebben az esetben a maximális file-méret nem haladhatja meg a 4 gigát, tegát pld, egy DVD filmet, ISO-ban nem fogsz tudni rámásolni, lévén lehet hogy 4.6 giga
-
Tim82
félisten
Google a barátod, Wiki a barátnőd: [link]
Egyébként NTFS-t lát mindkét rendszer (sőt, a Linux is), csak az OS X alapesetben nem tud írni NTFS partíciókra. Snow Leopard-nál ezt elvileg be lehet kapcsolni, korábbi verzióknál ehhez 3rd party alkalmazások kellenek (pl. NTFS-3G).
FYI: az OS X HFS Plus fájlrendszert használ, amit Windows még csak nem is képes látni, csak szintén 3rd party alkalmazásokkal (pl. Macdrive).
-
<NewL>
addikt
hy
van egy iPod Classic 80gb-om, tegnap elmentem egyik haveromhoz egy kis zenét hozni, nem volt fenn neki iTunes, windowson formáztuk meg. hazajöttem, letudtam mindent szépen szedni, csak most nem látja az iTunes. (ntfs-re formáztuk win-en, gondolom az itt nem jó, hálistennek leglább látta a OsX és letudtam mindent szedni)
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Ebben tudnátok segíteni?
-
varsam
őstag
válasz
DroneZ^
üzenetére
uhh az komoly, hát igen, mac..
Most már én is ellene vagyok az optikai meghajtónak, számomra is felesleges. Ennyiért megveheted a 320-as külső vinyót, amit rii linkelt, plusz még 13-ért kapsz egy külső írót (akár fehérbe is: [link] [link]) ha kell. Persze ez nem lesz benne a gépbe, plusz kábel stb.. te döntöd el. -
DroneZ^
őstag
superdrive csere 30.000 forintért

-
rii
nagyúr
van olyan prog, ami packageget másolgat jobbra-balra, és megnézi, mennyi érkezik meg hibáasn vagy hibátlanul?
-
Zefír
őstag
Szia!
Akkor lehet hogy keverek valamit, de még régebben , valakitől kaptam egy programot , ebből a topikból valaki küldte PÜ-ben, már nem emlékszem, nincs is meg a PŰ.
Lényeg, hogy ott Boot Camp volt a progi, Egy Iso file volt, és abból szedtem ki a klaviatúra driverét, mert csak az kellett nekem. Csakhogy, az 32bites volt, és a 64es rendszerre nem tudom feltenni.De lényegében egy drivert szeretnék a klaviatúrámhoz win7 alá 64bitre

-
sztupi
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
azért az usb-s adatátvitel lassítja de nem ennyire. egy órás csomagolás még csak-csak de 7? milyen maced van?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
No csináltam egy tesztet tegnap, a 12 gigányi RAR-t felmásoltam a Mac HDD-jére és ott csomagoltam ki TheUnarchiverrel, mindennel együtt 20 perc alatt végzett, így továbbra is értetlenül állok a hétvégi jelenség előtt.
-
sztupi
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
nem tudom mit használsz de a stuffit szokott nálam baszzkódni. most a legújabb van fent és az vmivel gyorsabb.
-
sztupi
csendes tag
Zefír:
Jajj, bocs Zefírnek akartam válaszolni csak férre ment. Mit akarsz? nem a win7re rakod fel a bootcampet! :d osx - aplication - utilities - bootcamp assistant. ott megadod mekkora méretet szakítson le a win particiónak, majd kiválasztod a kívánt win fajtát, (xp, win7, vista stb..), win telepítő be, majd restart.
-
<NewL>
addikt
válasz
DroneZ^
üzenetére
akkor csereld

volt mar nektek olyan, hogy az emailertesitesek a gyari mail app-al? ejfelkor valaszoltam mar a privatokra, es csak most reggel jelent meg a mailben az ertesites.
esetleg azzal lehet gond, hogy freemail-rol van atiranyitva gmailre? (eddig egyebkent nem volt gond vele) -
Lacc88
senior tag
Üdv. Az uraknak !
Nagy az esély , hogy én is tag leszek egy iMac-el !

-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Win7 64bitre, honnan tudom leszedni a bootcamp-et? Mert lehet én vagyok a láma, de nem találom.
-
<NewL>
addikt
válasz
DroneZ^
üzenetére
csak ezen a fórumon kérdeztél utána?
a beszéljükmac fórumán azért az itteni 5 usertől több véleményt, tapasztalatot, tanácsot kaphatsz.
ott vannak magánszemélyek akik szerintem csinálnak ilyeneket (régebben láttam iPod-hoz, de inkább magam csináltam meg:d)egyébként http://www.i-doki.com/
érdemes egy mailt dobni neki. az appleblogon elég pozitív tapasztalatokat olvastam róla.amúgy mire jutottál? hibás a superdrive? én tuti nem cserélném már ki:d egy ssd a helyére és heloszia

-
DroneZ^
őstag
nem tudtok egy korrekt apple szervízről pesten? szerintem ezt nemtudom itthon megcsinálni

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Hallani még nem hallottam,de amiket mondasz minden logikus, tényleg bármelyik lehet ok. Amugy nekem is baromi lassú szokott lenni egy ilyen process, de azért ez szerintem extrém. Ki kell próbálni amit mondtál, aztán utána lehet elkezdeni gyanakodni a külső hdd-re

-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Végül kb. 7 óra alatt izzadta át a cuccot magán a Mac.
A külső vinyó egy 1.5TB-os Samsung Story Station, 3 db NTFS partícióval. NTFS-3G fel van telepítve, nem tudom, hogy nem az kavart-e be (bár a kicsomagolást a Mac HDD-jére csináltam, így nem lenne szabad neki szerintem).
A Mac saját HDD-jén belüli kicsomagolás sokkal gyorsabb, de ezzel a konkrét archívummal még nem teszteltem. Holnap - ha nem felejtem el - megnézem, hogy mennyi idő alatt végez, ha feltolom a HDD-re és úgy csomagolom ki.Nekem a HDD gyanús egy picit... Ez egy olyan cucc, ami elvileg "extrazöld", azaz viszonylag kevés üresjárati idő után elszunyál a HDD (a merevlemez ház csinálja ezt, független az energiagazdálkodási beállításoktól - bár nem tudom, hogy az egyáltalán hatással lenne-e USB-s külső HDD-kre). Már többször csinált olyat, hogy elaludt mert egy darabig nem nyúlt hozzá a gép, majd amikor eject-elni szerettem volna, az OSX nem tudta leválasztani, kaptam egy strandlabdát és onnan a Finder meghalt, nem lehetett újraindítani sem, aztán szépen lassan az egész OSX-et magával rántotta. Ha leválasztás előtt végzek valami műveletet a HDD-n (akár csak egy mappa megnyitását) hogy az felébredjen, ez a probléma elkerülhető.
Hallottatok már ilyenről?
-
DroneZ^
őstag
miért van az hogy ha berakok egy dvd-t v cd-t elkezd iyen ismétlödö halk szirénázó hang szerűséget csinálni 3x majd kiadja a lemezt és nem olvassa be? korábban is csinálta de abbahagyta.. most viszont nem. tipp?
-
<NewL>
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
próbáld ki az UnRarX-et, hátha. kipróbáltam 5-6 ilyen progit, nekem ez adja a legjobban, eddig még nem volt vele gondom
a desktopra kirakott ikonokat (Music,Movies lenne) meglehet változtatni az ikonját?
ja és azt szeretném ha iTunes-ba megváltoztatom az Artworkot meg kitöltögetem a dolgokat akkor a Music mappában lévő zenék adatai is megváltozzanak. mit kell és hol az itunesba beállítani?
csak most néztem rá, hogy baszik lenne albumborító meg egyéb
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Nem mondom, hogy sietni szokott az ilyesmivel,de ez azért extrém. Ott valami galiba lesz,de hogy mi

-
rii
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
nekem asszem utp-s eszközzel volt olyan, hogy gyorsabb volt lemásolni róla a rar-t, kicsom., majd vissza ... sztem a sokkal read-write byte-ok tekintetében, mint amennyit ki kell csomagolni, és amennyi lesz
voltaképp leolvasol róla 12 gigát és visszaírsz mondjuk 15-20-at (persze 90 giga is negvan 3 óra alatt hdd-ről usb2-re)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Még mindig tart a kicsomagolás, majdnem 7. órája.

-
bLaCkDoGoNe
veterán
Miért van az, hogy egy kb. 12 GB-os, darabolt RAR archívum kicsomagolása már majdnem másfél órája megy külső USB-s HDD-ről, és kb. 40-45% MÉG MINDIG hátravan?! The Unarchiver-t használok, eddig - kisebb cuccokkal - nem volt bajom.
-
rii
nagyúr
az előző rendszerbe' a NEXT WINDOW-ra élt egy bil.comb.
az asszem valami CTRL-TAB volt.
és áttettük az ALMA-Í -re.de most ezt sehol nem találom .... 10.6 -ban hol van ez? :-/
-
csuki00
tag
hol tudnám beállítani, hogy egy fájlt melyik programmal nyisson meg állandóan?
Valamint a quicktime mire jó eggyáltalán? kb semmit nem tudok vele lejátszani.
-
rii
nagyúr
düóhöm tárgya )))-:

-
rii
nagyúr
bocsánat a következendőekben megjelneő jelzőkért, de bosszant a dolog ...
szóval a 10.6.4 -ben a keyboard kiosztáoks közt lehet váltogatni az ALMA-SPACE hosszan való lemomásával is ... ez fasza .. mert ID-ben (meg mindenhol már a textedit ben is ez a zoom-eszköz gyors.bill.-je.)
és hiába van kikapcsolva, akkor is bejön a képernőy közelpre ez a kis szürke menü ... hol kapcsoljak még ki -be valamit? Oo
-
varsam
őstag
Hogyan tudok rejtett mappákat és azok tartalmát Finder számára is láthatóvá tenni? Nem akarom az összeset, ilyen megoldást tudok, hanem csak pár mappát.
-
rii
nagyúr
jaja .. köszönöm .... közbe nekem is beugrott végre ez a név, pedig már használtam is ....
ez most working perfectly
-
rii
nagyúr
win7-re mi az a prog, ami látja a OSX-es file-rendszert?
-
<NewL>
addikt
neked Magic Trackpaded van? nem csúszik az asztalon? múltkor bementem az iStyeleba, ahogy csináltam rajta a jólmegszokott 3-4 újjas gesztusokat úgy csuszott ide-oda az egész trackpad. mondjuk az a fehér asztallap ami ott van, amúgyis ilyen csúszós ratyi...
esetleg rögzitetted? -
rii
nagyúr
elméletileg egy adobe termék se fut
a console mégis tele van ezzel:
2010.09.29. 12:37:06 osascript[2844] Error loading /Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types: dlopen(/Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types, 262): no suitable image found. Did find:
/Library/ScriptingAdditions/Adobe Unit Types.osax/Contents/MacOS/Adobe Unit Types: no matching architecture in universal wrapper5-10 mp-ként
-
rii
nagyúr
válasz
Djroberto
üzenetére
a mighty mouse-al egy gond van, a görgő használat során elkoszóldhat, és a tapasztalatok azt mutaják, hogy a lefele görgetés ami megszünhet. (amikor magad felé görgetsz)
csavar híjján ügynesen szét kell pattintani, végülis feltörni
lehet még enyhén mososózeres erősebb anyagú textilen görgetve is megtisztítani.
de szerintem jobb steril kézzél nyúkászni hozzá, munka közbe' nem zabálni
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- CORE I5 14400F B760 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 6000 RAM 1.0TB NVME SSD MSI RTX 5070 12GB DDR7 1ÉV GAR!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

TigerCat