Hirdetés
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
Meg vagyok ezzel átkozva...
Esküszöm agyvérézés határán voltam este.
1. A tetves .dmg-t semmivel SEMMIVEL nem tudtam átalakítani .iso-ra, sztem google már hülyének nézett, most pedig már PowerISO röhögve megniytja. (este tényleg mindent megpróbáltam, átalakítani 3 félre guglis leírással, powerISO-val, ultraISO-val megynitni semmi...)Nem baj, nem ajduk fel, leszedtem egy másikat ami cd-s verzió volt ugyan, de iso formátumban.
Sorban írtam a cd-ket közben pakoltam be a gépbe és elkezdte telepíteni, eljutottam a megható formázásik erre behalt. Mondom WTF?! Következőnek nem bootolt be, (noname cd-k, betudtam annak h ennyit bírt) azért beraktam egy tisztító lemezt (azt a kis keféset) utána újraírható cd-re írtam rá és had szóljon... (végig volt vmi fura zakatolás, de nem tudtam beazonosítani hogy a hdd vagy dvd meghajtó, olyan hdd-s volt.) Merengtem, mi legyen közben nézegettem az eredeti 1es cd-t hát nem bedarálta a mocsok? (éjfél volt) ezért csak magamban kiabálva gyors a tisztítólemez után nyúltam és szembesültem azzal amitől a legjobban féltem: bedarálta, többé már nem bootolta be a gépem... Az újraírható lemez ami bent zakatolt egy 10perce hasonló sorsbra jutott... akkor jutottam arra a pontra hogy ha kib@szom az ablakon az nem lenne jó mert menne a szúnyogháló is meg ahhoz drága játék szóval eltettem magam mára.
Most újult erővel állok neki, első körben visszadobom az eredeti cd meghajtót aztán lássuk a megdvét...
Kedvet kaptam a bolog íráshoz

-
mate0314
aktív tag
sajnos nem történt semmi, hiába nyomtam az alt, alt gr gombot

Hackintosh korszakból maradt pár retail lemez, ha berakom sokkal hosszabban tölt, úgy csinál mintha menne a dolog, de a nyelv választás helyett a login képernyő jön be

Ezekre a G4-esekre tudok OSX-et telepíteni USB-ről?
-
mate0314
aktív tag
Köszönöm az alapos választ!
mint említettem 2 gép van, a 867mhz-es nem indult (bevillant a bekapcs gomb és az alaplapon egy piros led, felpördül 1 pillanatra a venti és ennyi.) így annak a processzorát és dvd meghajtóját áttettem a 733mhz-es gépbe és eddig pöpec.
alt/option hogy tudom elérni windows-os billel? azt is folyamarosan nyomjam a gongtól?
Amíg tölti le a tigert, addig keresek ramokat aztán próbálkozok.
Itt nincs valami bios szerű dolog hogy lássam hogy jó-e a ram meg hogy valóban 867-es a proci?
-
moonman
titán
a probléma az, hogy a shift-es safe mode-ot nem eszi, a csík végigmegy, de utána ugyanúgy végtelenített pörgésbe kezd.
a DVD-je pedig állítólag rossz, már a filmeket is folyamatosan köpködte kifelé, szóval lemezről sem tudom bebootolni. szerintem ennek szerviz lesz a vége így.
-
StLui
veterán
Azon a weblapon nem látom mit kéne nézni ami segítene, de itt az iStyle-nál sincs olyan jelölés írva amit Te írtál, de ennek az unibody-nak a közvetlen elődje
lehet megtaláltuk: macbook 2.1 core2 duo 2,16GHz
-
rii
nagyúr
és ha ez történik:
gép bekapcs
-disk utility-ben sem látszik
-NTFS3G sem dobál hibáteltelik 10 perc
NTFS nyafog
Disk utlity-ben is látszik, az említett szürke színekben pompázva mind a két partícióez nem azt jelentené hoyg sajna a HDD is megmekkent, mivel a disk utilityban sem volt ott a BOOT után egyből?
-
rii
nagyúr
újra kellett kűdeni a gépet, hogy nyögjön valamit

most kettőt is tolt.
elősször ezt, majd rá 1 percremeg ezt
egy ismerősnek behatl a laptopja
ntfs van rajta
le kellett (volna) menteni róla az adatokat
áttettem egy külső házba, be USB-be
60 gigát lehúzott úgy-ahogy
majd amikor a rendszerparticiórol akartam volna másolni, akkor ledobta magát, (nehezen is jött fel már az elejétől fogva) és azóta nem is jött fel.
Most sata kábelen van bedugva a gépbe, és a bott után kb 8 perc is kell, mire az NTFS3G benyögi, hogy itt van ez az izé, de neki nem tetszik. Eddig a DiskUtlity-ben sem látni a DISK-et.az USB ház is hazavághatta?
(PC+win se ismerte fel a HDD-t, d mondjuk akkor USB-s házban volt, most meg direct connect)
-
csupahaj
csendes tag
Az az igazi bajom, hogy sztem haldoklik a drága. Most megy a safari, de ha még bekapcsolom a thunderbird-öt meg a skype-ot, akkor leáll a net és nem is tudom újra munkára fogni. Hiába indítom újra bármelyik böngészőt, stb, csak az segít, ha leállítom a gépet, várok pár percet és újraindít...

Már azon is gondolkodom, hogy újra felteszem az op rendszert (10,5), de azt is olvastam vhol, hogy a kétmagosoknál előfordul, hogy az egyik leáll. Arra gondoltam hátha itt is ez van.
Úgy visszasírom a régi 1.4-es eMacunkat, azzal soha, semmi gubanc nem volt. Aztán szereztem ezt, ez is ment szépen novembertől idáig, csak persze jóval lassabban, de az még ok volt. Most viszont már nagyon necces a helyzet... -
-
tag
Vallasai fanatizmus te nem tudod miket irkalsz
Nagyon rosszul esett neked hogy szegeny wint leszoltam.
Szuklatokoru.Miert is?Mert egy eleve rosszabb rendszert felenged a gepire ami neki konkurencia.Evekig nem eredeklte oket a win.Amekkora raforditassal megcsinaltak a bootcampet azt az mdot masra is lehett volna hasznalni.Persze nyilvan volt ra oka talan a penz,mert igy esetelg tobben veszik,...vagy nem.De itt errol nem szabad beszelni mert ez neked faj.es sznob dolog a 2 rendszert egymas mellett emliteni ha wint rosszabbnak tartjuk.
Az azert tudod hogy az egesz wint az osx rol masoltak.Csak orultel,hogy lehet min porogni. -
rii
nagyúr
az hogy nem hallottam még róla

nagyon ksözi, otthon mennézem'
itt most móka is van, meg admin psswd is kellene neki/// off nem'tom használtál-e már netlimiter-t, szerintem iszonyat könnyen hazsnálható, ésmagyon hasznos prog. Le-Fel hazsnált sávszélt programpnként, sőt, IP-ként lehet szabályozini. Ha uTorrent kapcsolatban van 20-30 IP-vel, akkor azokat külön-külön is lehet mréskeélni. /// offf
-
doc
nagyúr
tolem senki nem kert ilyesmit, a repulon kitoltettek egy papirt, de azon csak a nagy erteku (valami 10 vagy 20e dollar felett) dolgokat kellett bevallani, es az is a kinti vamtisztnek szolt, nem a hazautazasra
hazafele meg Frankfurtban ill. Zurichben atmenve a 'shengeni' kapukon senkit nem erdekelt a taskamban levo ket notebook, Ferihegyen meg soha senki nem kerdezte meg hogy mit hoztam (gondolom ez mar csak abbol is adodik, hogy oda mar EU-n belulrol erkeztem) -
baliii
senior tag
kösz, kipróbálom. Csak azért kéne, mert 1 monitoron lesz a 2 gép, és azon egy gombnyomással lehet váltani köztük, amire szükség is van. Amugy a magic mouse gondolom win alatt csak sima egérként funkcionál, nincs multitouch... bár van rengeteg win7es MT touchpad, szóval nem tudom mit gondoljak
működnek azok a funkciók? próbált már egyáltalán ilyesmit bárki is? 
MOD: közben látom, hogy csak nem hivatalos megoldás van rá -
-
na
ha en kuldok felkerest hogy tekintse meg a kamom akkor meg tudja nezni.tehat a protokol megy es en is latom az ovet ha kuld vagy kerek.nala nem jelenik meg az hogy van camom ez az egyik gond.a masik meg hogy micen nem tudunk beszelni mert azt nem tudok kuldeni.az amsn beallitasokban mukodik a mic is ha tesztelem. -
-
Nyugdíjas
nagyúr
Szerintem a Plexel elégedett leszel. De készülj fel, hogy mivel HTPC szoftver abszolút távirányítós használatra van kitalálva.
Egyébként úgy mindenkinek mondom: Van egy felesleges Apple Remote-om (fehér, nem az új Alu), akinek nem adtak a gépéhez. Aprópénzért megválok tőle

-
M@trixfan
addikt
Os X alatt próbáltad már a Plex médiacentert és az Mplayer OSX Extended lejátszót? Előbbi alapból jól skákázódik a magokra, utóbbinál pedig ki kell választani a beállításokban az FFmpeg-MT binárist. VLC, Perian, Movist nem az igazi egyelőre skálázódás szempontból. Az a baj, hogy látszólag hiába terhelnek két több magot ha az egyiken "felakad" egy folyamat és azért akad. Mplayer Extended 150%-os csúcsértékkel viszi a hírhedt "KillaSample" videót. Esélyes, hogy menjen a gépeden az 1080p megfelelő lejátszóval.
-
rii
nagyúr
options: connect via HTTP
proxy: systemwide HTTP -vel sikerült csak.nemtom a HTTP miben kevesebb, mintha proxy-n vagymin keresztül tudtam volna kimenni .... azt hiába néztem ki az MSN-bôl ... itt nem mûködött ... :-/
(#5426) DroneZ^: Az eMöSöN megy ... csak az adium finnyáskodik itten ;-) amúgy lehet h majd a francia tulaj azt mndja, hogy konyec msn, meg konyec minden ... – állítja az IT
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jah, én éppen azt tervezgetem, hogy kihajintom a Miniből az ODD-t, és beszúrok a helyére mégegy SSD-t aztn jól RAID0-t csinlok belőlük, és mehet a tánc

Utoljára még az iMac-el írtam DVD-t, az pedig több mitn egy éve nincsen már meg. Telepítést meg ha jól tudom meg lehet oldani hálózati meghajtóról is, márha egyáltaln valaha újra fogom telepíteni...
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Motoros topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Intel Xeon E3-1265L v3 (4 mag / 8 szál / 45W ) // 32 GB DDR3 (4X8GB) // ASRock Z97M Anniversary
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

első parancs: sudo bash (enter), cd /.Trashes (enter) rm -rf * (enter), így? spacekkel, stb.? nem sokszor volt közöm a terminálhoz 
de mit érek 20 gigával 

próbálgattam ramokat de mindet kisípolta...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

TigerCat