Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Djroberto
tag
Sziasztok,en is beleptem a Macesek taboraba:
lenne nehany kerdesem hatha valaki tud segiteni.2009 ev eleji gepet vettem es a 20 colos 2gb-os kiadast,ugy gondoltam ez eleg lesz munkara ha van mellette mas gep is. Na be is jott,lenyegeben a pc-s kabelrengeteget untam meg,illetve a windows-os szopast: Lenyegeben mindezt ugy tettem hogy szerver gepekkel foglalkozok es dual procis gepeket hasznalok 8-16 maggal,16-32gb rammal,de meg igy is elegem lett.
szoval 2 het hasznalat utan nagyon bejott az Imac,gondolom az uj verzio meg jobb lehet.
Elso kerdes: angol billem van,angol os-x-el: ahhoz hogy magyar ekezetes karaktereket elotudjam hozni gondolom magyar bill-re es os-x-re van szuksegem?
Masik kerdes: ez a mighty mouse az egyetlen ami elsore fura,nem igen jon be,van valakinek tapasztalata a magic trackpaddal?
Koszi udv
-
rii
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
melóhelyen se nyugszik egy -két gép ... Oo
reggel bemenek, megy a screen saver, és tökforró a monitor... szóval több órája már megy
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
Áááh, én folyamatos mentéssel dolgozok, nem annyira van idő ilyesmire
Mondjuk ilyenkor meg nem fog 100gb-okat backupolni. Lehet rászánom magam, egy próbára mégis. -
<NewL>
addikt
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
Gondolkoztam, hogy "kiszervezem" a TM mentést is a szerveremre, ha már az ugyis megy,ne zünnyögjön itt egy USB-s külső HDD az asztalom környékén ezért pluszban. De akkor ezek szerint inkább elnapolom

-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
végzett 101 giga kb 3 óra alatt...

-
m0h0senator
őstag
miért ilyen lassú a time machine? szeretem tényleg sokszor kihúzott a csávából, mikor még zöld fülü voltam de gigabites hálózaton lassú..

-
rii
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
ja ... tökkkéletesen működik.... (:
-
varsam
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
miért kellene tőle félni? nyugodtan használd.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Úgynézki, hogy egy macbookot fogok venni, már majdnem biztosan eldöntöttem, csak ugye az ár...
Hol érdemes szétnéznem?
Voltam ma istyleban, de a legkisebb macbook pro is 350e ft körül mozog.
Ennél lejjebb tudásba nem szeretném adni, mert a vga-ra szükségem van.Szerintetek érdemes használtban gondolkodni?
Hol nézzek szét neten?
beszeljukmac-en néztem a hírdetéseket, illetve a keraportot. -
bLaCkDoGoNe
veterán
NTFS-3G-től félni kell, vagy rakjam fel nyugodtan?
-
varsam
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
köszi, de nem találtam benne ilyen funkciót.
-
rii
nagyúr
vagy jobb klikk a nevén, és open link in new TAB
vagy egyszereűn csak alma-bal-klikk
-
varsam
őstag
valaki tudna mondani egy videó konvertáló progit? Van egy filmem, ami két avi-ból áll, viszont a felirat hozzá csak 1 fájl. Szóval ha a film második részét nézem, akkor a felirat már nem jó, ennyire meg nem tudom már elidőzíteni. Jó lenne ha össze tudnám illeszteni a két avi-t.
(#6674) <NewL>
egyébént ha úgy nyitod meg az adatlapját, hogy másik tabon nyíljon meg, akkor is látod a linket fent a keresősávba. -
<NewL>
addikt
ha megnyitom valakinek az adatlapját, Safariban egy új, kis ablakban nyílik meg. ha rákattintok duplán a tetejére akkor megjelenik a lap linkje, de ezt másolni nem tudom, miért és hogyan tudnám másolni? ha cmd c nyomok akkor a legalsó linkrészhez ugrik és azt sem másolja.
szép vasárnap
-
P.O.C.
tag
Mármint a Software Update-re gondolsz hogy hova menti le a package-et?
Ha igen akkor: \Library\UpdatesAmúgy ha már letöltötted, akkor elég elindítani a software update-et és ha kiválasztod az adott frissítést, akkor a bal alsó sarokban látod, hogy downloaded - onnan installálod. És nem kell keresgélni.
-
<NewL>
addikt
az iTunes hova menti a frissítéseket? amit leszedtem már kétszer csak nem telepítette mert zenét hallgattam

-
RaZroX
addikt
Üdv! Van egy PowerPC G4-em (450 mhz) és fel szeretném rakni rá az OS 9-et, Ez minden probléma nélkül megoldható ?
Mert letöltöttem a telepitőt, és van egy "_MACOSX" mappa és egy "mac os 9 retail.toast" fájl.
Ezeket csak kiirom rendszerinditoként egy cd-re (vagy dvd-re) és tudom is telepiteni ? (Nero-val irnám ki)A másik kérdés, hogy hogyan lehet behozni a boot menüt ?
Előre is köszi a segitséget!!!
-
efegyke
tag
sziasztok
vettem egy mac minit.1.66os intel procisat.512 rammal.ez a snow leopardnak keves lesz.milyen tipusu ram kell bele? barmilyen 667es ddr2 laptop mamoria jo bele vagy speci kell?
-
Alex91
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Ott nem az erdekli, hogy jo-e az az IPS panel, hanem az, hogy mekkora a frekije, mert o tudja, hogy csak a frekvencia szamit

-
Nyugdíjas
nagyúr
LG-Display H-IPS van mindegyik CD-ben jelenleg. Dell-ekben is az van. Amiről itt beszéltünk abban pont nem,de egy hasonló, csak alacsonyabb kategóriás, persze ez a monitor árán is látszik.
Pl.:
Dell U2410: 24"WS LG.Display H-IPS (LM240WU4-SLB1)
24" LED Cinema Display: 24"WS LG.Display H-IPS (LM240WU6-SDA1) -
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
akkor ez azt jelenti, hogy a kinézett monitorom hiába ips-es, hiába márkás-dell, lehetséges, hogy a szemem kifolyik tőle?
Dell UltraSharp U2311 - mert ezt néztem ki.
a régi laptop előtt ha sokat gépeztem volt olyan, hogy este már szúrt a szemem, ki akart folyni szó szerint. most ennél a Mac-nél nem annyira, lehet azért mert kicsi és többet forgatom a felyem és közben pihen szemem.
az a Dell mennyire mondható jónak? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
dzsesztik
üzenetére
Ott is meg tudják neked mondani, mert ez is csak egy monitor,de én megmondom neked itt. 60Hz-en működnek. És amitől a te szemed fárad az nem a képfrissités (mert az LCD-knél ennek valóban gyakorlatilag semmi a jelentősége), hanem a szar panel, és a gyenge elektronika. Gyakorlatilag látod az FRC-t, ennyi. Ez van akinek valóban fárasztja a szemét. Nem sokhertzes monitor kell, hanem normális, jó panellal szerelt, kultúrált elektronikával ellátott.
-
madgie
titán
Jóvana, én is csak olvastam ezt azt, meg tapasztaltam. Egyébként papíron a plazma mellettem tud 600 Hz-t is (tudom, a valóságban nem annyi, inkább 100), mégsem kandenciahelyes a drága, tehát ugyanúgy szaggat rajta vízszintes svenkeléses jelenetnél a 24 p-s mozis néznivaló, mint a 60 Hz-s monitoron.
-
madgie
titán
válasz
dzsesztik
üzenetére
Azért gyártanak 100-200 Hz-es tévét, mert már lentebb leírtam, hogy csak mozgóképnél nem mindegy a frissítés, böngészésnél, word-ben, akármiben az állókép és ritkán változó tartalom dominál, ott még azt sem vennéd észre, ha 50 Hz-n menne. Tudom, mert anno a kölcsön Mac Mini egyszer megmakacsolta magát és csak 1920*1080/50Hz-n ment a monitoromon, semmi különbség nem volt a 60-hoz képest.
És igen, tudom, hogy milyen volt CRT-n a képfrissítés, nekem is 85-100 Hz-n ment minden monitorom akkor, de ez itt nem téma.
-
dzsesztik
csendes tag
Itthon az LCD 85Hz-en mukodik, es igenis van kulombseg a 85 es a 60Hz kozott.
rii - ott honnan tudnak az iMac-ek Hz-et? Tudtommal itt kel kerdezni a Macekel kapcsolatba!
Ha 60Hz mukodnek a Mac-ek, nem gond, csak erdekel, egy jo darabig ugyse veszek, habar egyszer szeretnek. -
rii
nagyúr
válasz
dzsesztik
üzenetére
félreértettél. én totál nem akartam belekötni ....
itt kérdezd meg sztem akkor .... http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok_2/friss.html
-
dzsesztik
csendes tag
Vkinek mindegy, valakinek nem... Orulj neki ha a te szemednek mind1.
Emigy abban igazad van h egy LCD 60Hz en is veri a CRT-ket...Szerinted ha mind1 miert gyartanak 100-200Hz es LED tv-et?? meg egyes LCD monitorok birjak a 120Hz-t is.
Emigy nem tom, miert kel kotoszkodni h miert erdekel ez engem!
Kerdeztem szepen vmit, ha tudod es akarsz valaszolni akkor valaszolj, ha meg nem tudod, lecives ne koss belem h miert erdekel engem. Egy 2000-3000 euros gepnel minden egyes kis adat fontos. -
madgie
titán
Szerintem nem mondtál hülyeséget, itt nem frissít mindig a panel, csak ha elmozdulás van rajta. Tehát hacsak nem 24p-s filmanyagot vág 8 órát, akkor nem hiszem, hogy gond lehet a 60 Hz. Böngészés, fotófeldolgozás, office, stb-nél nem lehet észrevenni, hogy ez "csak" 60 Hz.
-
rii
nagyúr
válasz
dzsesztik
üzenetére
A CRT monitoroknál volt "értelme" a Hz-mnek
60-65Hz és kifolyt a szemed
70-75 már elment
de 85, vagy afölött fárasztottsa a szemet legkevésbé
85 vgay 120 már mindegy volt
a LCD telejsen más elven működnek, itt nem megy végif a monitorban egy elektron ágyű ami másodpercenkét 65-85-120X rajzolta újra a képet.
valami ilyesmi.
a legszarabb LCD is jobb a szem szempontjából mint a legprofibb CRT.remélem nem mondtam hülyeséget
-
dzsesztik
csendes tag
-
dzsesztik
csendes tag
-
dzsesztik
csendes tag
Az uj iMac-ek led monitorjanak mekkora a frekvenciajuk?
-
rii
nagyúr
hülye kérdés a távoli bizonytlaan jövőre nézve:
ipad kezeli a FLAC-ot, vagy valamilyen LOSSLESS formátumot?
vagy úgyis olyan gagyisztán hagnképző van benne, hogy wegy 356 kbit-es MP3-nál úgyse szólna szebben egy LOSSLESS sem?
-
varsam
őstag
az iphone-on indíts egy safarit és ott add meg sima webcímnek a http://gépedipje:9091/transmission/web/ címet.
router mögött vagy? gondolom igen, ha a gépen és a telón is netezel...
szval router mögött vagy, akkor az iphone-ba a router álltal a gépnek kiosztott IP-t kell beírni, viszont ha kívülről akarsz belépni, akkor a szolgáltatódtól kapott IP-t kell beírni.
Ezen kívül a 9091-es portot meg kell nyitnod a routerben.Ha transmissionben beállítod az "Only allow the fallowing ip addresses to connect"-et akkor, ha pl kívülről, egy nyílt wifi pontról netezel, akkor nem fog beengedni a transmission, mert az az IP nem lesz megadva. Szóval itt sztem ne adj meg semmit, ha csak nem mindig fix IP-ről használod a telót.
Amennyiben a szolgáltatódtól is mindig más IP-t kapsz, úgy ajánlom a dyndns.org-ot, ahol saját dns címet állíthatsz be magadnak, így nem kell IP címeddel szórakozni.
-
<NewL>
addikt
a transmission-hoz van valami app, vagy cucc iPhone-ra amiről wifin tudom állítgatni? - legjobb lenne ha free

-
m0h0senator
őstag
mi ez a sok off??

-
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Mert otthon unalmas, tudom...

más:
Erre valaki? -
<NewL>
addikt
válasz
DroneZ^
üzenetére
hogy lehet 1 egységen használni ezeket a laposokat?
semmit nemlátok olyankor belőle, illetve látok, de nem használnám így. de mit csinálsz ilyenkor rajta 5 órán, netezel wifin vagy szövegszerkesztessz?Karma :
remélem nem csináltam semmi kárt, legalacsonyabb fordulaton szivattam ki, eddig semmi probléma. de akkor legközelebb lehet fülpálcikázok
volt már olyan cuccod ami ennyi ideig volt az adatlapodon mint az iPad?

-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Itthon 0db van készleten. Külfölön is csak refurbished.
Mondjuk érthető. 605.000 forintos bruttó árával elég kelendő.
-
DroneZ^
őstag
még mindíg idő elött lemerülök előadáson a macbook-kal

szerintetek a vinyó szükséges netezéshez? vagy msnhez?
(ugysejtem msnhez talán nem kell) h lehet leállítani?már fényerő minimumon, hang némít, bluetooth off, nagyon sötét háttérkép, nincs több ötletem egyenlőre

-
<NewL>
addikt
porszivoval (alacsony fordulaton) kiszippanthatom az usb,magesafe stb lyukakbol a port-szoszt-koszt
vagy ti mivel szoktatok? -
rii
nagyúr
a hálózat bizonyos file művelteknél 10-20-30 mp-ig is várakozik.
moveoldás
átnevezésa komplett gép ki lett cserélve, a HDD-k maradtak csak, szóval biztos a hálózat szarakodik
a gépen hol van a LOG? -
varsam
őstag
üdv!
Szeretnék venni egy új vinyót a gépembe, mert a mostanit már kinőttem, illetve az 5400 rpm-es helyett egy gyorsabb 7200-ast vennék. Kérdésem, hogy a rendszer újratelepítése nélkül, hogy tudnám a mostani 50 gigás Mac particiót (esetleg a többi particióval együtt) átvinni az új vinyóra, hogy változtatás nélkül tudjam használni a rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- CORE I5 14400F B760 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 6000 RAM 1.0TB NVME SSD MSI RTX 5070 12GB DDR7 1ÉV GAR!
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mondjuk ilyenkor meg nem fog 100gb-okat backupolni. Lehet rászánom magam, egy próbára mégis.

szóval jó
Az E51-emet például másfél évig használtam, a G1 is majd' egy évig megvolt, meg laptopok terén se volt akkora mozgás. Az iPad áprilisi, és nem nagyon akar elmenni
remélem nem csináltam semmi kárt, legalacsonyabb fordulaton szivattam ki, eddig semmi probléma. de akkor legközelebb lehet fülpálcikázok

TigerCat