Hirdetés
- Google Pixel topik
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Half Life 2 magyarositás létezik mac-re ?
Ha igen hol találom ? -
varsam
őstag
válasz
Bling95
üzenetére
Disk Utility nem engedi az on the fly particionálást, mint ahogy Win az NTFS-t sajnos. (ez saját meglátás) Azaz újra kellene formáznod a particiót a megfelelő méretben, ami adatvesztéssel jár, azért írja azt, amit.
Keresgélj megoldások után, vagy próbáld ki az iPartition nevű progit, az elvileg tudja.
-
Bling95
őstag
Üdv.:
Boot Camp-el szeretnénk particionálni de azt írja hogy The disk cannot be partitioned because some files cannot be moved.
Back up the disk and use Disk Utility to format it as a single Mac OS Extended (Journaled) volume. Restore your information to the disk and try using Boot Camp Assistant again.
valami megoldás a problémára? káosz a mai nap, notim meghalt, audio CD-t vmiért nem viszi amit írok a hifi és még ezis...
-
varsam
őstag
Aperture-hoz tud valaki ingyenes HDR plugint?
-
TheMarci
addikt
Fura, mert pont az exposé nekem is mindig sima átmenetekkel működik, max néha, amikor parallelsen w7-et futattok akad be.
Egyedül a chromeal van bajom, hogy előjön a cpu 100%-os hibája, és akkor várhatok.. -
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
nemcsak a ramkezeléssel vannak problémák, az a legkevesebb mert nekem is 4Gb feszkózik benne.
hanem az, hogy jön egy softwer update, és elbaszódik a gyári mail kliens, kéri állandóan a jelszavat, nem fogadja el. szerencsére ezt a mostani megoldotta.
az, hogy nulla kemény munka után, szimpla netezéssel és zenehallgatással, 1 nap után szaggat az expozé 4 ablakkal.
az, hogy rádugom a külső vinyóm, bejön, rányomnék az ikonjára erre elkezd napernyőzni a semmin.pedig nagyon jól megválasztottam a programokat amiket az utolsó teljes telepítés után raktam fel. szinte csak a Mac-es AppStoreból vannak az appok telepítve, és nem kalózpéldányok.
nagyon remélem, hogy a Lion közel lesz a tökéleteshez, ha igen akkor tutira megveszem a szoftvert egy apr-nél.
remélem, hogy már pendriveon fogják adni, nem szerencsétlen lemezen
egyébként az volt most az éretlenkedésem tárgya, hogy win után hozzászoktam tényleg a jóhoz, az, hogy minden szép és viszonylag könnyen kezelhető, stabil és baromi könnyű még egy fonnyadt program telepítése is. múltkor dni kérdezte kimit szeret a legjobban az os x-ben. egyik legjobb dolog, hogy egy 8gigás játék vagy program egy darab file-ból áll, legalábbis annyit látok, és csak simán "behúzom" (nem mindegyiket) az Applications mappába és megy. na az egy baromi jó dolog, nekem bejön!
... na, és azért éretlenkedtem most, mert nyalókázott nekem párszor, meg a mail app baszakodott kicsit. meg nincs már meg az az érzés mint iPhone-on. kéne egy ssd, mi?
(az a baj, hogy drága, meg a keret hozzá. és akkor már cserélnem kellene kötelezően a 160gb-is gyári merevlemezt is. szóval 50 körül jönnék ki kb. ha most azt nézem, hogy mennyit ér kb a gépem, jobban járnék, hogyha egy újat vennék. de hát nincs az alap Próban ssd, várok a következő frissítésre, és veszek) -
Nyugdíjas
nagyúr
Én nem tudom ki mit nyafajog... Volt Tigerem is, nem volt azzal se gond, de nekem egyikkel sincsen gondom. Tudni kell szerintem "jól bánni" velük, és annyi.
Sok ramot esznek a dolgok? Igen. Lehet egy picit túl sokat is,de manapság már ingyen van a memória, haladni kell a korral, nyilván nem lesz már elég a 640kB, pedig egyszer úgy volt, hogy elég lesz mindenre egy átlagfelhasználónak

Nekem 4GB van a miniben és 500MB-1GB közt van belőle folyamatosan szabadon, nem tudtam még soha telitenni, pedig tettem rá kisérletet. Ennyi szerintem dukál is egy mai gépbe.
-
RaZroX
addikt
Egyébként tud valaki valami jó kis kikapcsolás időzítőt Snow Leopard-ra (10.6.7) ?

-
<NewL>
addikt
-
RaZroX
addikt
Egy hülye kérdés, de csak mert kiváncsi vagyok.. Mért pont Apple ? Úgyértem mért pont egy Alma lett.. ?

-
<NewL>
addikt
0 azaz nulla megnyitott lappal

ezért kell egyre több ram
mer' optimalizálás folyik.túl vagyok 3 verzión, de el kell, hogy mondjam a 10.6.7 az egyik legszarabb. a 10.6.4-essel volt a legkevesebb gondom, pedig az előző tulaj a gépemet szénnéhekkelte minden marha appal. pl ma olyat csinált a mekkem, hogy nem lehetett levenni fényes nappal a billentyűzet világítást, se le se fel, nem reagált a szenzorokra sem. restart megoldotta, de restart? már csak a kékhalál hiányzik. nagyon remélem, hogy a Lion tényleg jó lesz, nem csak az ájpedes fícsörökkel parasztvakítanak.
kíváncsi lennék egy Tigerrel, azt mondjak az volt az legtutibb, legstabilabb legsmootham OS X.
-
Mr.Grincs
veterán
Ennél a lejátszónál is amit ajánlottál, itt is hieroglifákat rak be

-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Olyan problémám lenne hogy VLC vel felírats filmet néznék de az ékezetes betűk helyett kérdőjelek vannak csak. Mit állítsak a progin hogy normális betűket írjon mert így elég zavaró filmet nézni.
Előre is köszi a válaszokat.
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Eddig is ismertem a Space-st, de nem láttam korábban gyakorlati hasznát. Mac alatt más az ablakkezelés, így valóban egyszerűbb.
Igyekszem minél több szolgáltatást kihasználni, sok tippel, trükkel kapcsolatos cikket olvastam, de mindíg van valami újdonság.Megnéztem a Consolt. Úgy néz ki, hogy a korábban eltávolított alkalmazások maradványai okozzák, de még nem találtam meg a bűnöst.
Uninstallert használtam a programok eltávolításához, de így így számtalan fájl maradt. Most Onyxxal végeztem pár karban tartást, de nem lett jobb helyzet. Kézzel kell kigyomlálni a Carbon Copy Cloner, Snowtape, WmVare, Virtualbox, stb maradványait. (Megint nem vagyok jobb helyzetben mint a Winnél) -
Jhonny06
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Megnyugodtam, köszönöm.

-
RaZroX
addikt
Üdv! Felraktam a Red Alert 3-at, patch-eltem 1.06-ra és amikor elinditom a játékot megjelenik a Logo középen, bejön a fekete kép, várok... kilép a játék és kiírja hogy "Launch error"
Ötlet ?

-
-
dni
őstag
A Spaces-t eddig nem hasznaltam, de tegnap megneztem rola egy-ket videot a youtubeon, es valoban hasznos tud lenni, hogy nem kell allandoan az ablakokat atmeretezgetni.

A mult heten vettem egy Logitech M705- os egeret, mert ugy ereztem, hogy egerrel gyorsaabban, pontosabban navigalok, mint magic trackpaden. Viszont olyan erzesem van mitha az eger mozgatasanak intenzitasara automatikusan valtoztatna a sebesseget, ami nagyon zavaro, es nem taltam kikapcsolasi lehetoseget a Logitech szoftvereben. (Win alatt nem tapasztaltam ezt)(es ha be van dugva az eger vevoje akkor nem ismeri fel a Maces billentyuzet tipusat)
Masik ujonnan felvetodott problemam, hogy alatatasbol magatol elindul a gep. Eloszor az uj egerre tippeltem. De ha kihuztam, akkor is bekapcsolt idonkent.
-
Jhonny06
veterán
A Mac App Store itthon is elérhető, vagy trükközni kell gift carddal, mint az iTunes-ban?
-
varsam
őstag
Nekem, OSX javára:
- nem kell vírusírtó+tűzfal, ami állandóan beszól, vagy akár letilt programokat. Win-en Kaspersky-t használok, amit tényleg szeretek és jó, de néha az agyamra megy, illetve eszi az erőforrásokat
- gyorsabb boot és shutdown
- nem kell állandóan frissíteni, amit mindig kikapcsnál csinál, majd boot-nál fejezi be, ezzel sok időt elvesz
- Exposé + Spaces! A legjobb dolog az OSX-ben szerintem, nekem nagyon sokat segít
- egy sorral kevesebb van minden ablaknál mint winen, ami wide laptopon számít
- szép
és stabil (még a hackintosh is)
- objectdock, szintén hasznos dolog
- egyszerűbb a system pref. mint a vezérlőpult, bár itt közel sem tudsz annyi mindent állítani mint winbe, ez részben jó, részben nemÉn kb 2 éve kezdtem OS X-et használni, előtte tizenpárévig Winen nyomtam, néha játékok miatt még most is.
Hirtelen és röviden ennyi kb, később még lehet eszembe jut ez-az. -
dni
őstag
Sziasztok!
Nem flame indítás céljából kérdezem, csak kíváncsi vagyok mások véleményére is. Ki miben látja előnyét, hátrányát OS X használatának Win 7-el szemben.
Lassan egy éve használok Mac-et (otthoni felhasználóként) és időtlen idők óta Win-t elsősorban munkára és otthoni célokra. Ismerőseimtől időnként jön a kérdés, hogy miben látom igazán előnyét, de nem sok mindent tudok felhozni (főleg ha az utóbbi időkben jelentkező problémákat is figyelembe veszem), advanced Win felhasználóként, junior rendszergazdaként.
Mi a véleményetek (objektív szemszögből)?
-
Azazello-
senior tag
ingyenes gantt chart vagy hasonlo project planner programot keresnek mac-hez. esetleg tud valaki ilyenrol?
-
RaZroX
addikt
Lenne egy eléggé elvont kérdésem.
Az Apple nem tervez operációs rendszert kiadni pc-re ? -
banán007
tag
hali
a macot csak rajzolók használják, játékra senkisem
rajzolók........ -
doc
nagyúr
bocs, dupla
-
doc
nagyúr
valaki tudna nekem utat mutatni egy mukodo windows xp-s Mighty Mouse driverhez? neten guglizva egy japan oldalt talaltam, de ilyeneket irnak hogy csak trial a driver, meg amugy is csak japan az oldal es a driver, szoval egy szot sem ertek belole...
-
csuki00
tag
Sziasztok első generációs Macbook Air - nél kb 1,5 giga adatot 5-8 percig indexel a spotlight. Ez normális? Persze e mellett akad a rendszer.
-
dni
őstag
válasz
sipi723
üzenetére
A valami hibát kellene beírnod a topiba vagy a Gugliba, hogy megoldást kapj.
Komplett iTunes mentése Windows 7 alatt:
c:\users\felhneved\appdata\Local\Apple
c:\users\felhneved\appdata\Local\Apple Computer
c:\users\felhneved\appdata\Roaming\Apple Computer
iTunesban: Edit -> Preferences -> Advanced: iTunes Media folder location-ben található mappát is ki kell menteni, illetve itt lehet áthelyezni a másik partícióra.
-
sipi723
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy gépről egy másikra (winről winre) hogyan tudom átvinni az itunes-ban lévő zenéket úgy, hogy ugyanolyan legyen minden (borító, minden adat stb.)???
A válaszokat előre is köszönöm! -
ent
őstag
Köszönöm a válaszokat!! Előttem szóló véleménye döntött!
Más: macbook ról imacre költözés time capsula segítségével??? Lépésről lépésre, tudtok segíteni?
-
csuki00
tag
-
dni
őstag
Sziasztok!
Másodlagos HDD-m egyes mappáiba nem tudok írni, illetve bizonyos elemek törlésekor a jelszavamat kérte. Nem régiben átnevetem a partíciót, gondolom ebből fakad a probléma.
Disk Utility-ben nem elérhető el sem a lemezen sem a partíción a Repair Disk Permission, hogyan tudnám a feltehetően jogosultsági problémát elhárítani?
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
ent
őstag
Sziasztok!
Gyors help vasarlas elott! Melyiket?
1. iMac 3.06GHz 27” (2560x1440) 4GB/1TB/SD/Radeon 4670/AP/BT (fel ev graival) vs.
2. iMac 21.5” Core i3 3.06GHz 500GB HDD Radeon HD 4670Monitor? Sebessegben melyik oldara es mennyi? stb.
Koszi
-
Szerintem meg ez a sokkal jobb megoldás.
-
Stoto
tag
Szerintem ez sokkal jobb megoldás:
Alternative Method by iBlacky:
Rename the original /sbin/mount_ntfs tool:
sudo mv /sbin/mount_ntfs /sbin/mount_ntfs.orig
Create a script like this:
#!/bin/sh
/sbin/mount_ntfs.orig -o rw "$@"
save the script to /sbin/mount_ntfs
sudo chown root:wheel /sbin/mount_ntfs
sudo chmod 755 /sbin/mount_ntfs
Enjoy R/W access to NTFS volumes...
In case you don't like it
sudo mv /sbin/mount_ntfs.orig /sbin/mount_ntfs
and everything is back to R/O.Így ha bedugunk egy hordozható ntfs winyót akkor nem kell konzolban manuálisan rw-re felmountolni. Az fstabba meg főleg nem kell berakni...
-
csuki00
tag
Paragon ntfs-t használok. És teljesen meg vagyok vele elégedve. De azt hol tunám beállítani, hogy ne lássam az összes meghajtót csak azt ami nekem kell?
Vapor: Miért nem utalod el a kint élőknek a pénz és megveszik ők a gépet?
-
Vapor
aktív tag
Lenne egy kérdésem, bár nem kapcsolódik szorosan a témához, de azért megkérdezem hátha tud vki segíteni:
Azt szeretném kérdezni, hogy az megoldható-e, hogy én regisztrálok a US apple store-ba, magyar bankártyával, stb, rendelek egy gépet, és szállítási címnek a kint élő ismerősöm címét adom meg, a pénzt pedig az én kártyámról húzzák le. Vagy a rendeléshez kinti bankkártya kell?
Előre is köszi

-
varsam
őstag
-
RaZroX
addikt
Tud valaki olyan programot ami fölül a tálcán írja a processzor és a ram használatot ?

-
varsam
őstag
Én eddig mindig így csináltam. Direkt erre lett kitalálva. Pár program mondjuk nem szereti ezt, azok nem indulnak majd, rendesen telepíteni kell őket. Nálam ilyen pl a Little Snitch, azt hiszem Aperture se indult, illetve a nagyobb telepítős progikat lehet nem árt újratenni, de a sima Applications-be behúzósokat simán visszaállíthatod.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Jár -e bárminemű hátránnyal a friss rendszer telepítését követően a Time Machine-ból történő programok, beállítások, user fileok visszaállítása? Amennyiben igen, mivel kell számolnom.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Lenvoo M90q Micro - Mini PC - Core i7 10700T 32Gb ram 512GB SSD - csak 1db!
- GAMER PC: Ultra 7 265K, 32GB DDR5, RTX 4080 Super, 1TB SSD
- GAMER PC: i5-9600KF, 16GB DDR4, GTX 1060 6GB, 250GB SSD
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

(az a baj, hogy drága, meg a keret hozzá. és akkor már cserélnem kellene kötelezően a 160gb-is gyári merevlemezt is. szóval 50 körül jönnék ki kb. ha most azt nézem, hogy mennyit ér kb a gépem, jobban járnék, hogyha egy újat vennék. de hát nincs az alap Próban ssd, várok a következő frissítésre, és veszek)

! Igy jo lesz?

TigerCat