Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
ne nagyon bízz ebben sztem
nálunk akkor is drágák lesznek sajnos.
Kint kell megvenni...csak ahhoz ismerős kell.
Én muCommandert használok, az eléggé hasonlít rá. Egyébként a TC az ami nekem is a legjobban hiányzik.
Egyébként szinte minden programnak van megfelelője osx-en.
(#4297) Karma: Köszi, megnézem. -
Prof01
veterán
Most biztos nem veszek.

Ezek az új modellek le fogják szépen nyomni az árakat, remélem.
Egyébként attól tartok, hogy kapok egy csilli-villi op. rendszert és közben kell hozzá ilyen virtuális win futtató progi, hogy a megszokott programjaimat futtatni tudjam.

Total commander van osx-re? -
Dehogy is állítom azt (elég ironikus lenne hithű OSX júzerként ilyet állítanom
), sőt. Arra akarnék inkább kilyukadni, hogy sokfélék vagyunk, sokféle igénnyel, nincs abban semmi, ha valakinek Windowsra is szüksége van.A VMWare Fusion egyébként nagyjából ugyanaz, mint a Windows/Linuxos testvére, a VMWare Workstation: paravirtualizációs cucc, amivel virtuális gépen lehet mindenféle más operációs rendszert is egyszerre futtatni. Többek között Windowst (én XP-t használok, de akár a Win7 is megy, a Fusion 3-mal még Aero támogatás is lesz), Linuxot, Haikut, mikor mi kell.
Próbáld ki az OSX-et valahogy (menj be egy iStyle-ba vagy XMS-be pl.), feltétlen megéri. És/Vagy vedd meg az iMac-em

Apropó Office, a Microsoft-féle Office 2008 elég korrekt. Sajnos az ára húzós (42k a Home and Student verzió), a BME-től meg nem lehet legálisan beszerezni, így nem használom már. De erre is jó a VMWare

varsam: Próbáld ki a Handbrake-et is, sokkal egyszerűbb, mint a mencoderrel küzdeni. Sőt szerintem az Avidemuxnál is, mondjuk nem is tud annyit. Valamint (bár ezt nem próbáltam még ki) ha van Perian a gépeden, az iMovie-nak is kezelnie kéne elvileg az AVi filmeket

-
mahatma
aktív tag
Az Apple office csomagja számomra megtanulhatatlan volt így a közel 15 éves MS Office után, így Macen azt nem is nagyon erőltetem. Egyébként meg netre, filmre, zenére és sok más otthoni cuccra szerintem a legjobb választás, nem fogsz csalódni. Én örülök h még olcsó USD mellett sikerült egy MacBookra szert tennem.
#4290: esetleg próbáld ki a VisualHub nevezetű progit, annak elég egyszerű a kezelése.
MOD2:
Tud valaki esetleg egy felirat időzítő progit? Elcsúszott feliratot kéne valahogy hozzápasszolni a filmhez.... -
Prof01
veterán
Pózol? Ezzel arra célzol, hogy az OSX divat cucc és használhatatlan?
Majd én is váltani szeretnék, ha (számomra) kicsit elfogadhatóbb áron elérhetőek lesznek az iMac-ek (használtan). Még soha nem próbáltam, de mindenkitől csak dicséretet hallottam, aki win-ről tért át OSX-re.
Igazából csak netezni, zene, film...etc. és office programok használatára kellene.
Ez a VMWare Fusion mire is jó? Virtuális win? -
varsam
őstag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Tudnátok valami jó kis videó konvertáló progit mondani?
iMovie nem szereti az avi fájlokat, és át kéne őket varázsolnom mp4-be vagy valami hasonlóba. -
Paarthurnax
senior tag
Az új 27"-os iMac darabokra szedve
Megvárom amig megjelennek a tesztek az új MacBook-ról. Főleg az érdekel, hogy az akksi meddig bírja. Egyelőre addig jutottam, hogy mivel nemsokára lejár a mobil szerződésem ezért meghosszabbítottam és egy iPhone-t kértem, mivel a SonyEricsson haldoklik. Minden hónapban legombolnak rólam valamennyi extrát, de a következő két évben összesen $330 AUD lesz az ára, azaz mai árfolyamon nézve kb. 54 ezer Forint. Ez két évre szétosztva nem vészes. Mellesleg egy 32GB-os iPhone 3GS. Egyben nem is lehetne kifizetni, csak így a előfizetés meghosszabításával lehet havonta részletekben fizetni.
-
DroneZ^
őstag
én személyszerint a windowst csak és kizárólag counter-strike 1.6-ra használom
minden mást megtudok csinálni osx alatt is
-
Prof01
veterán
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Mi értelme van win-t használni egy macbook-on?

-
DroneZ^
őstag
Rájöttem!!!!
Mennyit szenvedtem vele de jó!Letöröltem a BootCampDriver-es ATI Drivereket.
Letöltöttem a 8.1-es ATI Drivercsomagot DisplayDriver,CatalystControlCenter,WDM Drivers
Mindegyiket csak kicsomagolásig futtattam.
Mobility Modderral csináltam belőlök Mobility Drivereket.
Majd így, egyenként a feltelepítettem őket.
Catalystban lehet állítani az oldalarányokat/nyújtást...
(ATi driverekhez híven, a 9.x drivercsomagokban nincs benne a 2600XT drivere, hiába választottam ki a honlapon hogy ahoz szeretnék letölteni
) -
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Ha az egy Pentium Dual Core jószág, akkor várhatóan sokkal
Bár az OS miatt is vannak különbségek. Bonyolult.2) Igen, mennie kéne simán, a 64-bites verziónak is (mármintha mostani MacBookról van szó).
-
Paarthurnax
senior tag
Remélem ma meg tudom nézni az új MacBook-ot. Két dolgon gondolkozom még:
1. Mennyivel gyorsabb a mostani notimnál ami egy három éves ASUS 12"-os subnoti, 1,6Ghz Dual Core, 2GB DDR2 RAM, 250GB HDD és minden extra csatlakozási elehetőség benne van, sőt még több is mint az MacBookon, de az akksi már csak kicsivel több mint két órát bír.
2. Tudom e futtatni rajta a Windows 7-est? (nem virtuálisan) -
bmwk1200s
őstag
Arra is van vmi megoldás, hogy imac-hez Tv tunert kössek?
Van ilyen? -
tlac
nagyúr
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
lemented fájlokba a leveleket, aztán grep, awk, stb
DroneZ^:
ablakban futtatni?
-
DroneZ^
őstag
Valaki nemtudja hogy egy Bootcamp-es Windows-on hogy állíthatom be a 4:3-as képerányt 1-2 régebbi játékhoz, iMac-en?
-
mimi_bacsi
tag
Hogy tudom azt az Automatorban megcsinálni, hogy a Mail fiókban lévő összes levélből (formalevelek) bizonyos részt kimásoljon, azokat betegye egy text vagy excel file-ba?
-
rii
nagyúr
van olyan program MAC-re, hogy ha egy adott könytvártrbavn .. vagy annak bármely alkönytárában file művelet történik ,akokr elkezd nekem villódzani?
-
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Egy másik jó mód a gépek kiismerésére a MacTracker, elég részletesen leírnak minden modellről alapvető információkat
Elvileg ha 2008. végi a géped, akkor E8235 vagy E8435 van benne. -
BLOODSHOT
senior tag
Mostmár biztos hogy veszek egy 27"-es iMac-et.
Kérdés.
Lehet kapni ugye 2.66GHZ i5 és 2.80GHZ i7 procival.
Az órajelen kívül annyival tud többet az i7 hogy van benne:
Hyper-Threading for up to eight virtual cores
Na ez mi? Másodlagos gyorsítótár? Érdemes ezért még + 50 Forintot kiadni?
Illetve a második kérdésem az az hogy ez mi:
Turbo Boost dynamic performance up to 3.2GHz
Lehet húzni?
-
Alex91
félisten
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Valoszinuleg ez tovabb birja, akksit is csereltek.
-
Paarthurnax
senior tag
Elmentem az Apple Store-ba, de nem voltak még ott az újdonságok, csak holnap lesznek. Valószínűleg azért, mert meg akarnak szabadulni a kifutó modellektől. A "régi" iMac-ek brutál jó áron vannak. 24", 2,6Ghz, 4GB RAM és $1600 AUD, azaz kb. 260 ezer Forint. Ez nagyon jó ár ezért. Kár, hogy nincsen szükségem desktop gépre. :-) Amit a honlapon a MacBook-ra írnak hét órás üzemidőt abból nem tudom mennyi lehet igaz, de az előző szériás MacBook 3-4 órát bírt, úgyhogy sztem ez sem tudhat sokkal többet.
-
bmwk1200s
őstag
Üdv mindenkinek!
Jól tudom, hogy a Mac miniben lévő 9400m alacsonyabb órajelen jár, mint az iMacben lévő testvére?
Ha most beruháznék egy új, alap 21,5" iMacre pár évig még elfutnak rajta közepes beállítások mellett az újabb játékok, vagy inkább érdemesebb gyűjteni a 4670es variánsra?
Mindenképpen hosszútávra terveznék, 4-5évre.
Még egy kérdés!
Jelenlegi PC-mben van egy mobilrackes 500Gb-os SATA II vinyóm. Van rá valamilyen mód, hogy ha lesz Macem, összetudjam őket hozni? Külső vinyónak gondolnám... -
-
tlac
nagyúr
talán itt is érdekelhet pár embert, aki nem apple monitort használ
betűsimítás snow leopard alatt -
Paarthurnax
senior tag
Van új MacBook is, javítottak a külső borításon, elvileg könnyebb lett (2,13kg), LED-es képernyő, 7 órás üzemidő és az ára is veszélyesen jó. Az alap konfig $1300 AUD, ami olyan 210ezer Forint. Elmegyek ma az Apple boltba megnézni, de attól tartok ez még mindig kicsit nehéz nekem, bár ha csak öt órát is bírja az akksi már nagyon jó vétel lenne. Szegény kis notim kezd elöregedni, de csak 1,6kg és a teljesítményben sincs lemaradva nagyon.
-
P.O.C.
tag
Hát eléggé kábítós lett az iMac. Arra a "csodaegérre" is kíváncsi lennék

Viszont jól láttam, hogy a billentyűzeten nincs numerikus pad? WTF, miért kell elhülyéskedni az ilyesmit? -
bmwk1200s
őstag
Huhh...lehet most kellene majd lecsapni egy raktáron maradt 24" iMac-re hd4850 meg 4Gb rammal

-
Alex91
félisten
Jo kis frissites, es meg a legolcsobba is 178/178 fokos betekintesi szogu panel kerult.
A meg raktaron levo keszletet most mar nagyon nyomott aron lehet majd eladni....

-
xedos
addikt
Ilyenkor mindig eldurran az agyam...
Legyen 27"-os 16G RAM 2Terrás winyó Core i7... na ez már durván drága :-) -
Cyrin
addikt
A kisebbik Mini árából elengedhették volna az a sokat emlegetett 100 dolcsit. De nem rossz.
-
BLOODSHOT
senior tag
Megjelent az ÚJ IMAC!
Lehet eladó lesz az enyém!

[link] -
tlac
nagyúr
válasz
Paarthurnax
üzenetére
használd az openoffice-t, mindkét rendszeren
mimi_bacsi:
biztos megoldható vmi scripttel
de engem is zavarnak a felhasználónév, jelszó párosok... -
Paarthurnax
senior tag
Felraktam a Neoffice-t a kis Mac-re, de elég vegyesek a tapasztalatok. Az a baj, hogy egyszer Win alatt a Word 2007-el, aztán Mac-en Neoffice-al kell felváltva szerkeszteni. DOCX-ként indult, aztán ODT lett belőle. Amikor az ODT-t betöltöm Word-be akkor az összes tábla széle fehér lesz, azaz nem látszódnak. Kicsit körülmények így a munka. Nem rossz a Neoffice, de komplexebb feladatokra jobb a Word. Persze ez érthető is, hiszen az egyik ingyenes, a másik meg nem. Azért fogom ajánlani ha valaki kérdezi, mert alapból nincsen kitéve ilyen körülményes munkának szerintem.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Ne legyen igazam, de kétlem, hogy ilyet tudna. A weblapon a belépést követően olvasható formában van a jelszó?
-
mimi_bacsi
tag
Lehet-e automatizálni egy feladatot? Van egy akár 100 fős listám Numbersben. A listában a nevekhez hozzátartozó felhasználónevek és jelszavak vannak hozzárendelve) Meg lehet-e azt tenni, hogy az Automator bizonyos időközönként, vagy kézi indításra a nevekhez tartozó weboldalakra belépjen, onnan adatokat nyerjen ki és azokat az adatokat a táblázat bizonyos cellájába beillessze, ezzel rengeteg időt megspórolva. Most kézzel teszem ezt, de ez a mennyiség amit írtam (100 fő) tovább bővül és nagyon lassan tudom megcsinálni a táblázat kiegészítését! (remélem jól, pontosan fogalmaztam meg a problémámat)
-
a000
őstag
sziasztok.
az lenne kérdésem, hogy ugye most frissítették az imac-et, és a kérdésem, hogy milyen kijelző van bennük? ledes?
és az előző verziókban a 24colosban milyen van? és mellyire jó ez a kijelzője?Köszönöm
-
doc
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
ehhbazzeg, mekkora farok vagyok...
a sztori annyi, hogy az OSX melletti particion levo Slackware-t akarom futtatni virtualisan, ha mar akkor miet ne alapon
viszont nem lehet Slackware-t valasztani mikor letrehozom a gepet, ugyhogy ranyomtam az "Other Linux"-ra, ami ezek szerint 32 bites...
"Linux 2.6 64 bit"-re allitva mar mukodik is, koszonom!
-
sghc_toma
senior tag
6+4 kombo csak olyan gepeken mukodik, amelyekben 64 bites EFI van.. ioreg-gel lecsekkolhatod:
ioreg -l -p IODeviceTree | grep firmware-abi
nincs kulon 64 bites verzio, mert egy csomagban ott vannak mindket architekturara a binarisok (a kext-ek fat binary-kent, magabol a programbol meg kulon binarisok 32 es 64 bitre).. a futo kerneltol fugg, hogy melyik verzio indul..
a 2.valahanyas verzio ota VirtualBox elvileg tud 32 bites host-on 64 bites guest-et futtatni, szoval mennie kene.. kiprobaltam most 64-es Win7-tel, megy.. bocs, ha hulyeseget kerdezek, de mas hibaforras most nem jut eszembe: amikor letrehoztad a virtualis gepet, biztos, hogy 64 bites OS-t valasztottal tipusnak?
-
tlac
nagyúr
válasz
Matthewsz
üzenetére
ne gondold, hogy sokkal jobban fogsz érteni a hackintosh-okhoz, ha már használtál igazi apple cuccot
általánosságban nincs probléma a 4850-ekkel, főleg azokkal van a gond, amiknek nem 2 dvi és tv-out kimenetük van
ha ati-nál akarsz maradni, akkor a ref-es 4850, 4870, 4890 viszonylag könnyedén beállítható -
rii
nagyúr
os/x-en hol lehet megnézni az utolsó (szóval nem a mostani, hanem az ezt megelőző) bekapcsolás időpontját?
-
A legújabb VirtualBox-szal próbáltad?
Egyébként nem tudom, lehet hogy OSX-en még nem implementálták ezt a feature-t. Windows hoston használjuk rendszeresen a cégnél - de a VB egyéb remek vonásai miatt inkább megvettem magamnak a VMWare Fusion-t, és nem szopatom magam. Az előbb kipróbáltam, a 64-bites Debian telepítő simán bootolt nálam, pedig a Snow Leopard 32-bites módban fut.
Esetleg megpróbálhatsz 64-bites módban bootolni, már ha SL-ed van. (Bekapcsoláskor nyomd le együtt a 6-os és a 4-es számokat).
-
doc
nagyúr
valaki hasznalt mar 64 bites guestet VirtualBox alatt?
elvileg mennie kene, de azt mondja csak 32 bites a proci (VT-X vagy mi a halal be van kapcsolva) -
Matthewsz
aktív tag
Üdv! Az adatlapomon lévő konfigért (monitor nélkül) milyen apple notebook-ot tudnék szerezni?
Az új megfizethetetlen, a csereárakat nem tudom.... -
tlac
nagyúr
válasz
Paarthurnax
üzenetére
-
DroneZ^
őstag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
-
Paarthurnax
senior tag
Egy Windows Paint szeru progira lenne szuksegem, de nem talalok semmi ilyesmit az alkalmazasok kozott. Van valami ingyenes alternativa erre amit le tudnek tolteni?
-
DroneZ^
őstag
Eddig az Adium a legjobb, és van hozzá ilyen félig meddig msn plus plugin, de csak letörli a kódokat a nevek elöl meg mögül... De sajna nemlesznek szinesek. Eddig igy a legáttekinthetőbb...
-
P.O.C.
tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Hát ha csak msn kell, akkor esetleg Messenger for Mac?
Vagy Adium?
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- iPhone topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Update 01.06. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nálunk akkor is drágák lesznek sajnos.

), sőt. Arra akarnék inkább kilyukadni, hogy sokfélék vagyunk, sokféle igénnyel, nincs abban semmi, ha valakinek Windowsra is szüksége van.

Mennyit szenvedtem vele de jó!
)

TigerCat