- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Mr.Grincs #37990 üzenetére
Igazán nincs mit. iJoe-nál is érdeklődj, állítólag tervezi, hogy megint behoz/legyártat egy sorozat magyar kiosztású billentyűzetet.
hkari
Rossz ötlet. Ez nem tamagocsi, hogy babusgatni keljen, plusz elég tetemes teljesítményvesztést okozhat.(Ráadásul a rendszer mélyére kell nyúlni, és nem is biztos, hogy működnek a régi módszerek M1-es gépeken.) Egy Átlagos SSD élettartama jóval 100TB felett van az 5TB miatt nem kell aggódni. A swap átpakolása helyett inkább vegyél hozzá kiterjesztett garanciát, ha ennyire patázol. -
cigam
titán
válasz
Mr.Grincs #37981 üzenetére
Minden billentyűzet működik vele, itt inkább a kiosztás az érdekes. Magyar? Angol? Kínai? Plusz mennyre zavar ha az option helyett Windows logó van rágravírozva?
PL. a Satechi gyárt macOS szimbólumokkal szitázott billentyűzetet. [link]
Szökőévente lehet magyar kiosztását is elkapni, de egyébként marad a horror árú gyári, vagy Logitech. -
válasz
Mr.Grincs #19510 üzenetére
SSD kb mindegy, mert csak SATA2 portod van, szóval felesleges drágább darabokat nézegetni, nem lesz gyorsabb ~220-250 Mbyte/s-nél. Szóval nyugodtan nézegess normál PC-s SSD teszteket, megbízhatóság alapján, és amelyik szimpi meg jó áron van, azt vedd meg.
Persze az fontos, hogy ennek ellenére ne nézz bele használtan pl. sata2-őt, mert azok első generációs vackok. Bármilyen sata3 bele fog menni, csak lassabb lesz annál mint amit tud (lásd első bekezdés).
-
Fr3eWar
őstag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Mr.Grincs #11450 üzenetére
Puska és beszélgetés mindenkivel.
iCloudban létezik FindMyMac funckió, azzal esetleg lehet bohóckodni illetve túrni a hirdetéseket az elkövetkező 1 évben, elmenni a legtöbb gépet megnézni és jól megnézni a szériaszámot.
Esetleg neten mindenkitől kérni AbouMyMac-ből képet szériaszámmal, hátha van akkor idióta, mint amilyen gerinctelen és küld róla képet. -
válasz
Mr.Grincs #11450 üzenetére
Én finoman jelezném a "havernek", hogy 2 napja van. Addigra vagy a gép, vagy, ha nem voltak rajta nélkülözhetetlen adatok, annak újkori vételára legyen nálam. Hogy hogy intézi, az nem az én dolgom. Ez be szokott válni.
Ha szolidabb módszert keresel, akkor fel kell jelenteni annak rendje és módja szerint, Btk. 316. szakasza alapján, egy nem túl régi MacBook esetén ez 3 évig terjedő szabadságvesztést is jelenthet.#11451: sokszor elég csak belengetni az illetőnek a feljelentést és a pontos paragrafust a sikeres meggyőzéshez. No persze ettől függetlenül is érdemes megtenni a feljelentést.
-
Xero
nagyúr
válasz
Mr.Grincs #11047 üzenetére
"A másik idegestő probléma...újratettem a gépet mindent ledaráltam róla, újratettem a gépet, felraktam a chromeot megint és megjegyzett mindent, mármint jelszavak meg ilyesmi...Az ideg szétbasz ettől.... "
Talán mert bejelentkeztél a google accountodba? Persze ha a ledarásá alatt nem a DU-vel történő erase-t vagy partícionálást érted, akkor már érthető a dolog.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Mr.Grincs #10284 üzenetére
pont ilyesmi miatt vagyok gmail/@me.com párti. minden egy helyre van átirányítva.
ami bibi szokott lenni, azaz h kézzel kell megadni a helyes smtp/pop portokat, mert ha mondjuk SSL/TLS titkosítást használ, akkor annak van 1 standard porja(talán 465?), ami nem feltétlen helyes minden kiszolgálónál alapértelmezetten.
másik hiba talán a tűzfalban keresendő. átmenetileg kikapcsolhatnád. -
M@trixfan
addikt
válasz
Mr.Grincs #9802 üzenetére
Van nála kényelmesebb egér az biztos, gyönyörű de lehetne ergonómikusabb. A hányadék erős túlzás, ennyi erővel az összes Logitech izléstelen, gagyi műanyag fos. BetterTouchTool segítségével olyan gesztus alapú vezérlést lehet kialakítani ami után minden nyögvenyelős más OS alatt és ortopédnak tűnik a sima görgős egér, tele megkötésekkel. Játékra alkalmatlan, de ennél nem az a mérvadó, hogy mit mond egy tizenéves CS bajnok. Én amúgy a Magic Teackpad-et ajánlom nagyon és melle valami olcsó egér ha kell.
-
-
xedos
addikt
válasz
Mr.Grincs #9777 üzenetére
MAC-en OSX alatt nem tudod megjavítani!
Nálam akkor van ilyen, amikor az NTFS fájlrendszerben van a hiba.
Ilyenkor WIN alatt kell neki egy merevlemez ellenőrzés, ami kijavítja a hibákat. Utána újra tudsz írni rá! Ezek általában akkor keletkeznek, ha nem volt rendesen leválasztva a winyó. -
Mela Kehes
addikt
válasz
Mr.Grincs #9005 üzenetére
Felülről a harmadik. Én ezt töltöttem le.
-
P.O.C.
tag
válasz
Mr.Grincs #7279 üzenetére
hmm,
nekem akkor szokott ilyen csík megjelenni, mikor otthagyom, felnyitom és már nem tér magához mert csontra lemerült.
töltőre rádugom és bekapcsolom és jön a csík, kvázi ilyenkor visszatölti a lemerülés előtti "pillanatképet". bár ez nem pont ugyanaz amit leírtál... de biztos, hogy jól emlékszel? -
cigam
titán
válasz
Mr.Grincs #7088 üzenetére
Azt, hogy írni is tudja, csak ez alapból vmiért le van tiltva. Ennek az engedélyezéséhez terminálban be kell pötöyögni 1-2 parancsot:
diskutil info /Volumes/volume_name
Ahol a volume_name az ntfs partíció
A kimenetből kimazsolázod vágolapra a volume UUID értékét
Elmented az /etc/fstab fájlt vmi biztonságos helyre (ha van)
sudo nano /etc/fstab
Megnyitja szerkesztésre ezt a fájlt.
Begépeled az utolsó sorba "UUID=" és beilleszted az ntfs UUID-jét. Ezután egy szóközzel elválasztva"none ntfs rw".
Ha minden stimmolt akkor az fstab utolsó sora kb így néz ki:
UUID=123-456-789 none ntfs rw
Elmented az új fstabodat, és kilépsz a szerkesztő progiból(CTRL-X, Y, Enter)
Egy gyors restart, és már írni is tudja a megdott partíciót. -
<NewL>
addikt
válasz
Mr.Grincs #7048 üzenetére
Command + , (Safari - Preferences) -General - Home Page
2, a beviteli nyelvet állítsd át szerintem. Sysytem Perferences-Language and Text
dni : a választ nemtudom
de mivel csináltad ezt a képet?
Command + Shift + 4 (a kis kereszttel tudod kijelölni a lefényképezendő részt) vagy nyomsz egy Space-t és akkor a teljes ablakról csinál képet.a QT-ot még mostsem tudom használni
-
<NewL>
addikt
válasz
Mr.Grincs #6943 üzenetére
ez ugyanaz, ez a legújabb MacBook. a következő frissítés télen vagy tavasszal lesz szerintem. (nem érdemes várnod)
nem vagyok száz százalékig biztos benne, de úgy tudom (valahol olvastam), hogy ezekre előre van telepítve a Snow Leo de telepítőlemezeket nem adnak hozzá.
rii : na akkor próbálgatom az ingyeneseket persze
de ha tudjátok melyik a legjobb download manager akkor jöhet
-
válasz
Mr.Grincs #5903 üzenetére
Igen. Az apple-history.com-on egyébként megnézheted magad is a családot, ha esetleg felmerülne még valami
Vagy nézd meg a MacTrackert, nagyon igényes adatbázis.
Ja látom már volt rá válasz, sebaj.
-
válasz
Mr.Grincs #5386 üzenetére
Én Pro párti vagyok (szerencsére pont ki tudtam használni egy diákkedvezményt és egy akciót is, így meg tudtam venni), az alumínium ház nagyon masszív (eddig), a Firewire portot és az SD kártyaolvasót szoktam használni, a billentyűzetvilágítás hasznos, nomeg ott van az, hogy a mostani műanyag unibody MacBookok nagyon koszolódnak és karcolódnak állítólag.
Az Airnek rengeteg kompromisszuma van az ára mellett (nincs Ethernet, 1 USB port, stb.), bár használtan már egész viselhető árban is láttam már.
De ismét azt mondom, hogy várj még egy kicsit, az új széria egyrészt valószínűleg azonos áron jön majd, másrészt akár a használt árakat is lejjebb nyomhatja, ha úgy akarsz venni.
-
varsam
őstag
válasz
Mr.Grincs #5382 üzenetére
uTorrent Mac-es változata elég szegényes, nagyon sok funkció nincs benne, ami a Wines változatba van. Ettől függetlenül van sok más bittorrent kliens, én a Vuze-t (régebbi nevén Azereus) ajánlom, ebbe mindent be lehet állítani, amit csak kellhet.
Sima Leo-hoz tényleg van vmi magyarítás, de bődületesen rossz, érthetetlen. Minimális angol tudás bőven elég a használathoz.
-
Alex91
félisten
válasz
Mr.Grincs #5375 üzenetére
1. Fekete mar regota nincs, valamikor volt.
2. Nincs magyar nyelvi tamogatas hozza, ami meg van, inkabb ne lenne. (Aki a magyar winhez szokott, tepni fogja a hajat az osx magyaritasatol, nem ajanlott egyebkent magyar nyelvvel hasznalni. Igeret van tan, hogy egyszer csak hivatalosan is az OS resze lesz a magyar nyelv, de addig...)
3. iLife csomag jar a geppel. Megnezed mi van benne az Apple honlapjan. DVD-t lehet rola irni, bar winesnek ez is furcsa lesz. -
norbx
aktív tag
válasz
alapbol nincs magyar nyelv es a snowlepoardhoz egyaltalan nincs,amihez van az a lepoard 10.5.8 amihez meg fel lehet rakni de az se tokeletes.alapbol amit adnak hozza az az os meg az ilife csomag.neked az officehoz vagy az iwork vagy a microsoft office 2008 lehet a megoldas.meg olvasgass van rengeteg program ami alternativaja a wines dolgoknak.en meg feketet nem lattam viszont az aluhazas macbookok nagyon szepek
-
válasz
Ezeket a célokat simán teljesíti.
Ha meg nem, van sok mód Windows futtatására is."Feket macbook nincsen? Mert a mac oldalán nem láttam."
Egy nagyon régi MacBook szériából (talán a másodikból) volt fekete, azóta csak fehér és alumínium van. Konkrétan most unibody műanyag fehér, és alumínium unibody Pro gépek vannak a kínálatban. De egy kicsit várj még, nagyon pedzegetik, hogy hamarosan jön a hardverfrissítés.
"Alapból gondolom van magyar nyelv a leopardon."
Rosszul gondolod, nincs és nem is lesz.
"Milyen programok vannak rajta az alap dolgokon kívül?"
Hosszú a lista. Az OSX-ben ezek a funkciók megvannak, iTunes van, sakkjáték van, böngésző van, nomeg új gépek mellé adják az iLife aktuális verzióját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest