- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zioncsabi
tag
Jo estet maestrok!
Egy erdekes problemaval fordulok hozzatok, hatha tudtok segiteni a megoldasban.
Van egy Mac Mini 7.1-em, (asszem`) a legfrissebb Catalinaval. Ez a picur egy 43 collos tv-re van rakotve, amit 2-2.5 meterrol nezek. Leginkabb filmezesre, altalanos netezesre (hiroldalak, sima keresesek, ha megyunk valahova, stbstb... semmi extra) es alkalmankent video es foto szerkesztesre hasznalom. Szerintem ket szamjegyu terhelest meg nem kapott tolem.
Az tortent, hogy tonkrement a full HD tv-nk es venni kellett egy masikat. Mivel nagyon minimalis volt a difi arban a full HD es a 4K kozott (raadasul ma mar konkretan nehez nem 4K-t venni) ezert ugy voltam vele, hogy nyugodt szivvel veszek egy ilyet, meg a fotoszerkesztesnel jol is fog jonni talan.
Csakhogy... amint nativ felbontasba allitottam minden iras lathatatlanna ment ossze, amire meg szamitottam is. Amire viszont nem szamitottam, hogy nem leszek kepes magamtol megoldani, hogy egy elfogadhato meretezest kihozzak, amivel latom, hogy mit csinalok. A Finder-t nem latom, 16-os a legnagyobb betumeret, amit konkretan csak a kozvetlen kozelbol lehet elolvasni. A ForkLift szinten megreked ennel a betumeretnel, mintahogy a Mail is(a bejovo leveleket meg csak csak felnagyitom, de a levelirasnal mar ezt nem tudom megoldani), a Photos, a VLC, az iMovie es meg sok masik is nagyithatatlan. MEG A RENDSZERBEALLITASOKAT SEM VAGYOK KEPES LATNI, CSAK, HA A TV ELE ULOK BASSZUS!!! Egyedul a Safari-t vagyok kepes hasznalni a kanaperol.
Az meg mar plusz kellemetlenseg, hogy a lathatosag kedveert visszaallitottam a Mini felbontasat 1080-ra, akkor meg a tv lassult be, hogy nem nativ felbontast kap, hanem meg extran dolgoznia kell, szoval amikor meglenditem az egeret, az a kepernyon eszreveheto laggal, lassan es darabosan jelenik meg (mint ahogy a gepeles is), Probabol visszatettem 4K-ra, akkor semmi ilyen baj nem volt, csak a feljebb emlitett lathatosag. Szoval most maskent vagyok a cerka rossz vegen, de valahogy megint ott talaltam magam.
Valaki tud egy alatalanos megoldast, amit en tobbszori atnezes utan sem vettem eszre esetleg?
Elore is koszi a valaszokat.
-
-
zioncsabi
tag
Gyoker egy hetem lett miutan megkaptam a segitsegedet, szoval nem tudtam kiprobalni egybol amit tanacsoltal.
Viszont azota mar kiprobaltam, asse’ segitett.
Aztan kicsit belemerultem a dologba, sikerult is megoldani es meglepo lett a vegeredmeny...A tv-nek a képi beallitasait kellett GAME- re kellett allitani bzmg!!! Mert ez az egyetlen, aminel LEVESZIK a lagot!!! De ha ezt meg tudjak csinalni, akkor meg mi a jo k#*’a anyjukért nem teszik ezt alap beallitasra?!?!?! Maskulonben jo, ha lagol?!?!?! Eskuszom nem ertem ...
Mindegy is... koszi megintcsak a segitseged 👊
-
zioncsabi
tag
Hello mindenkinek ujra,
2014 Minibol nem tudok 5.1-es hangot kicsiholni HDMI-n keresztul.
Rendszerbeallitasoknal nincs is lehetoseg semmikyen allitasra azon kivul, hogy megnezhetem, hogy a kimeneteknel van beepitett hangszorom es egy HDMI egy LG tevere kotve a Mac
Amikor az Audio MIDI-vel csinalnek valamit, akkor meg csak es kizarolag 2 csatornas beallitasok jelennek meg, semmi mas.
Plusz meg van olyan nyügöm, hogy az erositobe dugva meg a kep sem jelenik meg a tv kepernyojen, szoval csak a tv seggebe tudom dugni a HDMI-t, ahhoz, hogy megjelennjen egyaltalan valami kep.
A tv kepes az 5.1 ( sot... a 7.1) tovabbitasara is, mint ahogy ez elso probalkozasom alkalmaval vagy 2 hetig mukodott, szoval ez nem lehet akadaly.
Meg az optikai kabeles5.1 megoldasra is vevo lennek, de arrol sem talalok semmilyen infot.
Nem tortent rendszerfrissites, nem tortent semmilyen hardvercsere, csak ugy elkezdte csinalni ezeket a hulyesegeker.
Barmilyen segitseget elore is koszonok 😁 -
zioncsabi
tag
Hello mindenki!
Van egy par problemam, ezekre keresnek valaszt. Kis blokkokban tessem fel ezeket, ne legyen nagyon omlesztve. Ha tudtok segiteni, elore is koszonom.
Mac Mini 2014 Catalina , hdmi-vel csatlakoztatva 2020-as Lg 4k tv-hez, kb 3 meterrol nezve.
A Marantz erositobe dugva nem megy at semmilyen jel. Illetve… tv bekapcs- erosito bekapcs- mac bekapcs ( sorrend amugy mindegy mondjuk, kiprobaltam… a vegeredmeny ugyan az)… egy tizedmasodpercig lathato a kep, de utana eltunik es sose jon vissza. Tehat atmegy a jel, de valami letiltja(?) a tovabbi atvitelt. Igy pedig pont a hazimozirol kell lemondanom, mert a tv-bol csak sztereo jel jon ki ( hogy rohadna meg az is, pedig optikan ki tudna jonni 5.1 is). Tenyleg… mintha a 2014-esben meg mar nincs meg optikai kimenet a Mac mini-n. Jol veszem eszre vagy tevedek?Mivel tudnam ravenni a rendszert, hogy 16-osnal nagyobb betuket is hasznaljon? Marha zavaro, hogy full hd-ban kell hasznalnom a gepet a nativ helyett, mert konkretan nem tudnam vezerelni. Semmilyen irast nem lehet elolvasni masfel de sokszor mar egy meteren kivulrol sem.
Youtube-on nezett videok kb 30%-nal elinditas utan elojon az allapotjelzo menu ( pl pause gomb bal lent, felette a timeline, jobb lenn a menu gombsor). Ugye ez par masodperc mulva eltunik es ekkor nagyon sok video atvalt invert szinkepbe. Megmozgatom az egermtatot, elojon az allapotjelzo, normal minden, amikor eltunik, ujra invert szinek. Ja… csak a teljes kepernyos modban van ez. Amikor a video ablakban fut, semmi ilyesmi nincs.
Most ennyi, megegyszer kosz, ha valakiknek van tippje, mit tudok ezek ellen tenni. -
zioncsabi
tag
1402 slim line es igen, pont igy lenne bekotve, ha mukodne.
En is igy tudtam, hogy van rajta. Vettem is egy toshlink-jack atalakitot es amikor bedugtam semmi. Megprobaltam masfele az optikai kabelt ( a tv-bol, az erolkodobol), mindenhol latszott a piros feny az uvegszalon, kiveve amikor a Mini seggebe dugtam. Ez egyebkent egy nagyjabol 3 eves problemam es egyszer bementem egy Apple boltba, hatha a Genius-ok tudnak segiteni. A geniusz asse' tudta mirol beszelek es azt monta, hogy nincs is olyan a gepen.
A Rendszerbeallitasok-Kijelzo alatt volt a szamomra lenyegtelenek kozott egy full hd-nak megfelelo(tehat 1920x1080 minden mas nelkul), a 4K is csak ilyen modon volt kiirva, egy 1080i, meg egy 1080p. Ugyhogy letoltottem az altalad ajanlott progit, beallitottam a felbontasokat... es ki is kellett kapcsolnom, mert az egermutato szaggatott es masfele is eszrevettem a recegest a rendszerben ( ez majd egyebkent egy kesobbi kerdesem lesz), szoval lattam, hogy feleslegesen dolgozik a proci a felbontasok kozott. Majd meg nekiesek jobban, hatha van valami arany kozeput...
Ezt az SMC reset-et majd megcsinalom, de a Night Shift dolgot nem talatam a gepemen. Ha jol lattam a keresesben, akkor a Kijelzo menupontban kene lennie, de nekem csak Kijelzo es Szin opcio van, Night Shift nincs, hiaba az Apple honlapjan az van irva, hogy 2012 utani Mini-en is lennie kellene. Esetleg ez Big Sur alatt jott be... masra nem tudok gondolni.Esetleg halbelekbol ki tudok majd olvasni valamit, de rumot-palinkat-ilyesmit nem ontok ki a foldre az isteneknek felajalva
Az LTT az a Linus Tech Tips, vagy valami IT dolog jelentese, amit nem dobott ki a kereses? Amugy nekem Szirmai Gergo mindegyik csatornajan konstans jelen van, de pl az Abroad Japan-nal meg csak 2-max 3 masodpercig. -
zioncsabi
tag
Valami hasonlo valaszra szamitottam sajnos, hogy egy megmagyarazhatatlan fasság’ miatt nem megy a hdmi az erositon keresztul( hacsak valaki masnak nincs egyeb otlete).
Amugy felig-meddig HTPC-nek hasznalom a gepet. Amikor meg megvettem, akkor full hd tv-m volt, de a netflix es a hasonszoru dolgoknal nekem eleg a full hd, viragboltbol a 720-as felbontast rantom le ( konkretan nem latom a difit a felbontasban, kodec-beli kulombseget elobb eszreveszek), blu-ray-t meg PS Pro-n nezek. Szoval a 4k-ra eddig sem volt szuksegem es meg mindig nem erdekelne, ha lehetett volna kapni 4k-n kivul mas tv-t, amikor tonkrement az elozo.
Es igen, a full hd pal es secam ( marmint 50 es 60 Hz) volt csak HiRes-ben elerheto, szoval edesmindegy volt az is.Koszi szepen a segitseget!
-
zioncsabi
tag
Van egy 2014-es Mac Mini-m HDMI-n ( kenyszerbol) osszekotve az LG tv-vel. Azert kenyszerbol, mert amikor a Marantz hazimozira rakotottem, akkor csak magenta es cian alapu szinkeveressel jelenitette meg a kepet a tv-n. Szoval direktbe kotottem a Minit a tv-vel. Most viszont nem megy ki 5.1-ea hang a tv fele. Ez nem volt mindig igy. Eleinte az Audio MIDI beallitioban ki lehetett valasztanom, hogy 2.0-t vagy 5.1-et szeretnek hasznalni, de valamiert mar csak a 2.0 az elerheto. A tv beallitasait is atneztem, elvileg fogadja az 5.1-et ( bitstreamre allitottam, bar megneztem PCM-en is, nincs kulombseg). Akarmikor atallitottam valamit, ujrainditottam mind a tv-t mind a Mac-et, de mind a ket problema fennall.
Erositon keresztul mas lesz a szinkep.
Tv-n keresztul nem tudok 5.1-et kikenyszeriteni a Mac-bol.
Ha tud valaki segiteni, azt elore is koszonom. -
zioncsabi
tag
Mac Mini 2014 es iPad Air M1 a ket resztvevo gep.
A mac-ről akrok kuldeni airdroppal fajlokat, de vagy mar el sem kezdi kuldeni (kuldes Sikertelen), vagy ugy nez ki elkuldi, azt irja, hogy atment, de egyreszt sehol sem talalom, masreszt a tarhelynel sem jelenik meg ( erthetobben… elkuldtem 2x egy filmet, kb 2 giga, de a tarhely nem csokkent semmit).
Jellemzoen viragbolti tartalmakrol beszelek ( mittudom en… Rejto Jeno kepregeny, Halo sorozat uj resze, epub konyv…). Kb a kuldott fajlok egy harmadanal jott elo a fenti ket hiba kozul az egyik. Probaltam a fajlinfoknal korbenezni, feloldani, amit lehet, de az sem vezetett eredmenyre.
Ha valakinek van otlete, elore is koszonom 👍 -
zioncsabi
tag
-
zioncsabi
tag
Amennyire tudom a Books alapertelmezett epub olvaso, az fenn van a tableten ( es sok mas epub-ot elfogadott).
Amugy mindegyik dolog, ami nem ment at, azokat mind meg tudtam nyitni a Mac-en olyan programmal-appal, ami van a tableten is. Szoval a hibas fajl lehetosege szinten ki van zarva. -
zioncsabi
tag
Igen, azt mar jo parszor, de a folyamat leallitast azt nem( bar, ha jol ertelmezem, akkor a reboot miatt ezt nem is kellett volna). Koszi az otletelest 👍
moleculez
A konyvet megnyitottam az asztali gepen a Books-al, ezert a felment a felhobe es onnan atment a tabletre.
Az osszes dolog “felhositese” sajnos nem jarhato ut. Nagyon lassu a netem. Egy ket es fel gigas dolog masfel ora, a feltoltes meg a tizede a letoltesnek 🤷🤣. De a kabellel majd megprobalom, hogy hogyan viszem be a vlc-be a videot. -
zioncsabi
tag
Megvettem egy jatekot ( SW KOTOR) meg 3 evvel ezelott a Mini-re. Ezt valahogy le tudom tolteni az ipad-ra is? Ha nem, akkor miert nem?
Ez azert lesz erdekes a szamomra, mert a Luma Fusion-t megvettem, es amikor majd lecserelem a Minit egy Silicon-osra, akkor majd azt is szeretnem ott hasznalni. Remelem ezt majd engedi, ha mar hasonlo architektura van.
-
zioncsabi
tag
Persze probaltam, nem sikerult, azert kerdeztem.
igazabol azert gondoltam, hogy sikerul, mert amikor beutom az AppStore-ba a Mac-en, megjelenik, ugy, hogy latszik, hogy meg van véve. A tabletnel is megjelenik, mert van tabletre-telora a jatek, csak nem latszik, hogy megvettem volna.
El tudnam fogadni, hogy ket valtozat van, egy asztali es egy mobil verzio. Az igazi kerdes az az, hogy most ratalaltam egy gitch-re es pont ezt az appot nem csinaltak meg, hogy mindenre elerheto legyen? Vagy valahol hozzajuthatnek a mobil valtozathoz is, csak en nem veszem eszre, hogy hogyan kell ezt megcsinalnom? -
zioncsabi
tag
Koszi sracok.
-
zioncsabi
tag
Radugtam egy 5 terras Seagate HDD-t a 2014-es Mac Minim-re, hogy a Fotok-rol csinaljak egy bizonsagi mentest.
Ket problema akadt.
1. Van a vinyon telepitofajl. Egy a windows-hoz (ez mukodik) es egy a Mac-hez. A Mac-es ikon mar eleve at volt huzva es amikor rakattintottam, akkor azt irta ki, hogy nem talahato vagy serult a fajl. Ezzel mit tudok kezdeni, hogy hasznalhassam a vinyot?
2. Amikor arra gondoltam, hogy akkor formazom a vinyot ujra, akkor igazabol nem talaltam a formazas lehetoseget. Megneztem a Mac nevjegyen belul. a belso vinyonal ra tudok menni a Kezeles gombra, a kulso HDD-nel nincs is ott a gomb. Hol mashol talalok lahetoseget a vinyohoz fereshez?Koszi elore is a tippeket-valaszokat
-
zioncsabi
tag
Koszi sracok👍👊
Amugy ezek a programok mire valok, amiket lehetne telepiteni a vinyohoz? Mit ad hozza az egeszhez?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Dell notebook topic
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest