Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
tomi5244
üzenetére
Sajna ez ilyen, a Safari nem jegyzi meg a nagyítás mértékét.
Amúgy a Zoom a cmd és + gombok kombinációjával érhető el billentyűzetről, de ez csak a numpados billentyűzeteken működik.
wm2: félreértetted szerintem a kérdést, a 2-féle retina iMac közül kérdezte a kolléga,h melyik lenne a jobb, filmnézésnél meg teljesen mindegy a hardver, a kijelzőméret pedig azonos mindkettőnél, hiszen csak 27"-os retinás gép van. Ráadásul a RAM cserélhető házilag is a gari elvesztése nélkül, így csak az SSD-t kell eldönteni előre,h mekkorát szeretne bele az ember. -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Egy safari mágus kolléga segítségére lenne szükségem, most már teljesen tanácstalan vagyok

27" FullHD monitor előtt ülök, szinte minden honlapot felnagyítok mert számomra úgy kényelmes, chromeban ez úgy működik, hogy a felnagyított oldalt megjegyzi a böngésző, tehát újra megnyitom akkor szintén felnagyított állapotban jelenik meg. Ez egy lapozgatós oldalnál nagyon kényelmes.
Safariban viszont csak a trakpaddel tudok nagyítani, ott viszont minden honlap betöltésénél újra el kell játszani. Tulajdonképpen ez az egy kellemetlenség választ el attól, hogy átálljak a safarira.
Angol billentyűzetem van nem sikerült előcsalni nagyítás funkciót rajta.
Köszönöm!
T -
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy használ-e valaki új retinás iMac-et és ha igen, akkor mennyire van megelégedve vele?
Sajnos beszart a nagy monitorom és erősen gondolkodom egy egybe gépen, mert lényegesen nagyobb teljesítményt kapnék és nem mellesleg ugyanolyan szép képet - a nagy felbontású retina kijelzőnek köszönhetően - mint amit a retinás MacBook-on megszoktam.
Ahogy nézem, két típus van jelenleg. Nem vágok videót, csak grafikázom, office munkáim vannak, filmeket nézek, alkalmanként videókat konvertálok mp4-be, stb. Szóval esetleg elég lehet a kisebbik is?
Köszi! -
megema
őstag
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Az a helyzet, hogy itt nem fogalmaztam pontosan. Ahogy a MacBook topicban írtam, PB6 előtt teljesen jó volt Yosemite-hoz képest. Viszont a PB6-ban elcseszték a 3 ujjas swipe animációját, (Ctrl+nyilakkal is) meg-megdöccen néha. Csináltam clean installt, SMC és PRAM resetet, de nem változott semmit. Külső kijelzővel is ilyen (2560x1080). GM dettó.
Amit még nehezményezek, hogy ég és föld a PDF-ek görgetése Megtekintőben és Safariban. Előbbin sokat dolgoztak.
-
TheMarci
addikt
válasz
OgKush
üzenetére
https://beta.apple.com/sp/betaprogram/
Nekem felment frissítésként a GM.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
megema
üzenetére
A végén még tényleg igazol a döntésem... azért nem vettem Retinát mert az OS X vállalhatatlanul futott még a Haswelles gépeken is (13" érdekel csak, még mielőtt jönne valaki a hasonlóan f.s 15"-osokkal). El Capitan kijött, tesztek alapján megváltás lett és szívtam is a fogamat... erre nem lett szar másnál egy idő után több embernél?
Na jó, pofázok én akinél meg ott az elbaszott framebuffer... szegénykére ráférne egy clean install, valami az előző profilomból triggereli a problémám. De nagyon elégedett vagyok vele, a Leopard óta talán ez az első olyan OS X ami tényleg tetszik és nem érzem úgy hogy csak butítottak rajta. Bár még mindig közelében sincs a Mission Control a Spaces-nek, de legalább több real estate van és végre visszatért az az Exposé amit én szeretek, már persze így... de szokható, vagyis inkább emészthetőbb mint az előzőek. De nem érzem hogy ez egerészés mellett is tökéletes lenne... lehet kéne az asztali setupom mellé egy trackpad. Csak a design nem vágna össze a többi cuccommal. :<
-
wm2
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Dob egy kicsit a fh élményen. Vannak YT videók is. Google a barátod. :-)
-
-
wm2
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
-
cigam
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nemrég írta vki, hogy lehet picit hackolni, de minek? Ha ez nálad kérdésként felmerül, akkor meg pláne felesleges.
-
WhiteWalker
nagyúr
Jól tudom hogy a vramot lehet emelni? Ha igen van értelme?

-
func93
senior tag
Sziasztok.
Behalt a macem. Windows-os gepen tudok e csinalni yosemite usb kulcsot?
-
Radomer
aktív tag
u.i: Kb fél hónapja használok egy 2012 late Mac minit.
Azt kell mondjam egyáltalán nem nagy kaland átszokni OSX-re.
A cél ami teljesült vele. Kis fogyasztás, USB DAC-el sokkal jobb hang Audirvana lejátszóval, egyszerűbb, átláthatóbb, felhasználóbarátabb.
100% ban elégedett vagyok vele! Win gép marad játékra..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
biker
nagyúr
néha jó lenne érteni, mit miért csinál az osx
most épp egyszer csak észrevettem, hogy a 31GB területből 18,5gb van, és folyamatosan fogy.
restart, lett 25,7gb, de hol van 5GB?
whatsize féle appokkal sok okosat nem találtam, név szerint semmi gyanús, de hogy tegnap mekkora volt a mailbox pl,ki tudja
utoljára módosított fileok és ma nyitott fileokközt sincs semmi gyanús.
Ki érti ezt? -
Ragnar95
félisten
Természetesen kompatibilis lenne mindegyikkel.
Egyedül a billentyűzetnél lenne probléma, hogy más a kiosztás OSX-en, mint Windowson, így a speciális karakterek nem ott lennének, ahol fel vannak festve + a ctrl és cmd billentyűk fel lennének cserélve.
Egérből pedig mindenképp ajánlom egy MagicTrackpad beszerzését, mivel a sima egerek OSX alatt máshogy viselkednek, mint win alatt és az OSX egyik nagy előnye a gesztusvezérlés touchpaddel. -
lolal
senior tag
Üdv mindenkinek !
Ezúton szeretnék érdeklődni ha vásárolnék egy Mac Minit , az kompatibilis lenne -e a mostani Samsung monitorommal és az asztalimhoz használt egérrel és billentyűzettel ?
Jelenleg "sima" Windowsos Pc-t használok. A monitor pár hónapja lett vásárolva nem az olcsóbbik kategóriából. HDMI-S LED. A válaszokat előre is köszönöm
-
talamasca
senior tag
Tegnap az iPhone-ra most a MacBook Air-re megy a GM.
Nekem már a PB6 se volt bugos, remélem ez a véglegessel már csak javul.Összességében a Kapitány megváltás a Yosemite-hez képest.
-
Radomer
aktív tag
Hali!
Szeretném megkérdezni, hogy valahogyan működésre lehet-e bírni ezt a HUB-ot USB 3.0 ként?
Rendszerinformáció szerint USB 2.0 HUB ként ismerte fel.
-
wm2
őstag
mondjuk a legegyszerűbb és legdrágább megoldást választja minden szervíz, aztán sokszor egy kis forrasztással megoldjuk és mehet ki a polcra, ha megér neked egy részletes hibafeltárást (5000 ft) akkor próbáld meg kideríteni mi baja, de ha tényleg alaplap ennyit már ne ölj bele, és ne engedd h lehúzzanak jó magyar módra, küzdj

-
blakey
titán
Teljes mértékben megértelek, én is hasonlóan állok a dolgokhoz, de…hosszú idők során rájöttem, tapasztaltam, hogy nincs tökéletes és nem is lesz, szerencse is kell ahhoz, hogy valami 99,9%-os legyen. a gyártók, teljesen mindegy, hogy melyik, ezzel nem foglalkoznak, ez nekik nem hiba. A helyedben nem nézegetném, mert csak idegesítene ill. lehet, hogy ha cserélik akkor más gond jönne elő, persze mindenhol ott a ha, de ezen valahogy túl kell lenni. Örülj inkább annak, hogy hibátlan a kijelző, mert ha pl. 1 apró folt lenne rajta akkor az zavaróbb lenne és ugyanúgy nem foglalkoznának vele. Persze még kérdezősködhetsz itt-ott, hátha valaki kicseréli neked, de én nem élném bele magam.
Nagyon kedvezményes áron és duzzogva átveszem.
-
TBMC
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
tény, nem 1 nagyon észrevehető dolog elsőre. de nap-mint-nap 10-12órát vagy többet ülök az imac előtt, s ha épp úgy kapja a fényt a képernyő, akkor egyszerűen idegesít, hogy a szép fekete keretet megtöri a fehér pont ami kb 1-2mmx1-2mm. és nem is azért mert kukacoskodok vagy bármi, mert tényleg elhanyagolható, ez igaz. de basszus ennyi penzert amennyit kiadtam érte, nem vagyok hajlandó egy gyári "hibás" készüléket figyelni.
s ugye ez nem használatból eredő, hanem igy jött le a szallagrol, csak én barom egyből betettem a nagy kijelzőm alá (mert miért is ne, hisz ott a helye) s csak akkor vettem észre mikor kicsit kintebb húztam és megvilágította fentről a fény.kövezzetek meg de túlságiosan precíz vagyok, és annyira vigyázok, bármiféle műszaki cikkemre, egyszerűen hárklis vagyok ezekre

igen, pesti vagyok, számlázok is

-
válasz
OgKush
üzenetére
Nehezen. Ragasztva van benne pár dolog, illetve az alsó csúszótalpak ilyen hajszálvékony műanyag karmokkal vannak rögzítve a belső részhez, szinte tutit hogy leszakadnak. Én egyszer nekiálltam, félúton abbahagytam inkább az egészet, mert több kárt csináltam volna mint hasznot.
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Olyanban kernem a segitsegeteket, hogy egy ideje szarakszik a magic mouseom, es nem ertem mitol.
Csereltem benne elemet, de 100%ot ir, de megis mintha le lenne merulve, ugrik az eger, nem mozog, lassu, gorgetni eszmeletlen lassan lehet vele csak..Valaki leverte az asztalrol mar arra gondoltam, igazabol mar az is fura, hogy az elemtarto fedele lifeg, nem pattanbe mereven a helyere, hanem mozog kicsit.
Hogyan lehet ezt szetszedni , megnezni, hogy neme van eltorve, elcsuszva benne valami?
-
wm2
őstag
Ezt használja vki? Tapasztalat?
-
wm2
őstag
Az Almáriumot azért mertem ajánlani, mert ők rendelkeznek olyan eszközökkel, amivel ez a probléma orvosolható és AMD vonalon nagyon otthon vannak. Ez az AMD széria rengeteg gondott okozott MBP-knál is, mert az újabb dedikált videókarik problémája sokszor összefügg az ólommentes forrasztással -, ami közel sincs olyan jó, mint a régi. Ennek a cseréjét (már ha lehetséges) az Apple által támogatva végzik, míg a többi szervíz (bár pontosan nem tudom kiket érint ez) nincs feljogosítva holmi forrasztgatásra.
-
DanielK
addikt
Hát... Én nem nagyon láttam a képen semmit, azért kérdezem. Pontosan hol nincs festék?

Szerintem egyik sem fogja javítani (bár ne legyen igazam). Sajna az apple az i5 kopást sem, sőt a 4-es antennagate hibáját sem javította...
Pesti vagy? Csak mert látom az aláírásod. Igaz már van grafikus akivel együtt dolgozom (csekkold az aláírásom
), de nem mindig ér rá és áfa nélkül tud csak számlázni...biker: nekem is ugyan ez volt. Sőt az apple fórumán is láttam ilyen problémát. Tényleg írták itt is, hogy volt már ilyen 50e+ Ft körül van a javítás...

-
DanielK
addikt
Hasonló volt nekem is, csak i5-tel. Bár ott nekem a full hardware is azt írta hogy ok, semmi baj.
Még pendrive-ról sem akart elindulni.
Másnak ezt 50e Ft-ért csinálták meg állítólag, nézz vissza pár oldalt (mielőtt ide írtam, hogy egy imacet vettem).
Én hagytam az egészet és beszámoltattam egy új gépbe.
-
biker
nagyúr
Öreg barátunk (macmini 2011 i7) ma reggel megbetegedett, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy zebra lett a képernyőből. szabályos fekete-fehér kb 10px-10px csíkok.
Gép restart, azóta alma logo, elmegy a csík félig, megáll, semmi
pram reset, azóta elmegy a csík félig, majd kép ki
single user mode bebootol, majd fsck szerint repair succesfull, de utána se bootol be
internet recovery nem csinál semmit, külső lemezről, amin van osx, ugyanígy nem bootol be
apple hardware test szerint (rövid teszt) minden ok, most fut a full teszt.
közben aht error: 4MEM/9/40000000: 0x87662590
Erre tipp? ram? vga? -
TBMC
addikt
Ezt kaptam valaszul. Van esetleg valami otletetek? Mert mem vagyok hajlando egy 1mfts konfigot gyari hibasan figyelni.
"Tisztelt Márk,
a mellékelt fényképek alapján a kijelzővédőüveg belső festése kis felületen hiányos, ez a gyártó állásfoglalása alapján a használatot nem befolyásoló minimális esztétikai hibának minősül, további teendő nincs."
Elore is koszi!
-
válasz
DanielK
üzenetére
Elosztót (1 db 3,5 jack az egyik végén, 2 db 3,5 jack aljzat a másik végén) nem próbáltam, valamint elvileg nincs egyszerre bekapcsolva a két gép.
A minibe bedugott hosszabbító elvileg olyan, mintha a mini aljzata lenne kihozva. Mégsem ismeri fel, hogy rácsatlakoztattam egy hangszórót. Csak akkor, ha közvetlenül a gépből kihúzom a hosszabbítót, és vissza. Emiatt gyanakodom arra, hogy esetleg valami spéci hosszabbító kellene, mivel az az aljzat sem egy egyszerű kimenet, hanem ha jól tudom többfunkciós. Amikor a hangfalat közvetlenül a gépbe dugom, akkor nincs probléma. -
nylontacsko
senior tag
A Grab segédprogramban be lehet állítani, hogy alapértelmezettként ne .TIFF formátumba mentsen, hanem mondjuk .JPEG-be?
Köszi a választ előre is -
Alapvetően Minit használok, de néha (játékoknál
) PC-t is. ilyenkor, mivel csak egy hangrendszerem van, át kell dugnom egyik gépből a másikba. A mini, és a PC hátuljából előrehoztam egy-egy hosszabbítót. A PC-nél nincs gond. A mininél szürke marad a hangszóró ikon. Ilyenkor kihúzom belőle a hosszabbítót, majd rögtön visszadugva, aktívvá válik, és van hang.
Valami plusz kütyüvel, vagy brutál minőségű hosszabbító kábellel, vagy valamivel megtudnám oldani, hogy ne kelljen hátul turkálni? -
tDr1v3r
veterán
válasz
Totheground
üzenetére
Amikor én raktam fel akkor rákérdezett. Pofátlan, de gondolom máshogy nem tudnak pénzhez jutni a devek...
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground
üzenetére
Azóta van csak ez, mióta nem AppStore-os a telepítő, előtte ilyen nem volt természetesen. Valóban elég mocsok húzás, de én észrevettem és amúgy maga az app teljesen rendben van, VLC nekem nagyon nem jön be UI tekintetében, így marad az MPlayerX.
-
Totheground
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
Nem, aljas szemét módon teszi fel a telepítő, alig lehet észrevenni, én is csak azért szúrtam ki, mert nagyon ki vagyok erre hegyezve. Azzal a lendülettel töröltem is a francba, inkább maradok a VLC-nél, de olyan developer szoftverét nem használom, aki ilyen mocsok megoldásokhoz nyúl.
-
oszy
veterán
Hogyan lehet alapértelmezetté tenni egy programot? Mindig azzal akarom megnyitni pl. a zenét. Egyébként használtok külön alkalmazást zene lejátszására vagy "csak" iTunes?
-
r4z
nagyúr
Próbált már valaki Linuxot rakni az OS X mellé bootloaderes hackelés nélkül? A cél az lenne, hogy a Debiant az alt lenyomásakor tudjam kiválasztani, minden más esetben meg az OS X induljon. Egyetlen SSD-m van, particionálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

s ugye ez nem használatból eredő, hanem igy jött le a szallagrol, csak én barom egyből betettem a nagy kijelzőm alá (mert miért is ne, hisz ott a helye) s csak akkor vettem észre mikor kicsit kintebb húztam és megvilágította fentről a fény.

), de nem mindig ér rá és áfa nélkül tud csak számlázni...