- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Az ablakkezelés valóban fura lehet win után, én ezt úgy oldottam meg, h nem zárom be, amit gyakran használok. A menüsor az szerintem nagyon jó megoldás, h az adott apphoz igazodik, mivel így látod folyamatosan az állandó dolgokat is ott, viszont az app beállításai nem vesznek el fölöslegesen plusz függőleges helyet.
-
Most szembesültem azzal, hogy az iMessage-ben nem tudok képet beszúrni. Én vagyok béna és nem találom az opciót, vagy tényleg nem lehet?
-
blakey
titán
Windows alatt nem tudom, hogy hol van, de OSX-nél a Music/iTunes alatt vanna a Folderek. A megfelelő helyre másolod a cuccokat és elvileg ennyi.
(#20984) oszy
Ha megvettél valamit akkor bejelentkezés után minden megjelenik úgy ahogy telefon, tablet esetén is, tehát nem vész el. -
oszy
veterán
Sziasztok!
Holnap (max. holnapután) egy MacMini tulajdonosa leszek. Végre kukázhatom a winfost!! Már évek óta erre vártam!
Mit érdemes megcsinálni, beállítani elsőre? Vadonatúj gépről van szó. Fotófeldolgozásra használom. (LR,PS)
Köszönöm!!!
-
Radomer
aktív tag
válasz
mugencivic #20975 üzenetére
Köszi!
-
Radomer
aktív tag
Üdv Urak!
Szeretném a segítségeteket kérni Mac mini vásárlásával kapcsolatban.
Amire használnám:
Zenelejátszás usb kimenetén keresztül, és max. netezés.Erre a feladatra mekkora memóriát ill processzort kell biztosítani, hogy életképes legyen a rendszer.
Audirvana programmal szeretném megoldani valószínűleg.
Egyelőre ezeket találtam:
Köszi!
-
TheMarci
addikt
-
lajtika
aktív tag
Sziasztok. egy gyors kérdésem lenne. Melyik volt az első 21,5" imac? És milyen procikkal lehetett megvenni?
Előre is köszönöm a segítséget. -
mugencivic
tag
válasz
daniel909 #20955 üzenetére
Szerintem ha jót akarsz, veszel egy hosszabb HDMI kábelt és kész, már amennyiben van még fölös kimeneted a Mac-en. Nem wireless, de olcsó, stabil és működik, no meg hát veszteségmentes, lag mentes átvitel. Másként nem nagyon fog menni Sony-val, mert ahhoz elvileg Miracast támogatás kéne a Mac-re, ami nem hiszem, hogy van... Szóval szerintem csak Apple TV + AirPlay, vagy a kábel.
-
mugencivic
tag
válasz
chosa91 #20935 üzenetére
Nem tudom mennyit szánsz rá, de ha futja a használt Mac Pro árából egy új Mac Minire vagy Air-re, én inkább azt venném, garival. Még 4GB ramnál se nagyon kell több.. (SSD legyen azért, ha a miniről van szó.)
Évek óta fejlesztek XCode alatt napi 8 órában és nem éreztem, hogy annyira kéne az erőmű, jól elvagyok jelenleg egy Late 2012 és egy 2014-es alap Minivel, mindkettőben utólagos SSD.
Persze ez csak az én véleményem, sosem volt Mac Prom, csak Macbookok (pár Air) meg Minik.
-
negyedes
addikt
a problema ott kezdodott hogy megkaptak az imac-ket es minden fasza volt, de ugye sok paciens jon a korhazba regebbi leletekkel es azok cd-n vannak es kellet egy olvaso hogy tudjak a lemezeket megnezegetni. majd jottek azzal hogy ha mar ugyis van cd rom akkor nem a CT/RMI kozoljatol irjak ki a paciensek CD-t hanem a WS-rol. na itt mar meghaltak a kulso driveok. na kaptak apple drive-ot ami szebben is nez ki, meg az osszes lemez 100% meg lesz irva.
-
NoteBurner M4V
Csak ma ingyenes. -
biker
nagyúr
válasz
negyedes #20964 üzenetére
"amugy most hirtelen atneztem az arakat, egy plextor iro annyi mint az apple drive vagy picit olcsobb a normalis boltokban, a dzsunga pc boltokbol mar joval olcsobban van."
nem viccből kerül annyiba. Igen, mikor errefelé 5-6e Ft volt egy dzsunkadrive, akkor egy jó plextor olyan 16e Ft volt, a superdrive meg 19e
Meg kell venni, főleg ha ipari mennyiséget tolsz rajta át -
negyedes
addikt
a lenyegen nem valtoztat. ugyan az a mennyiseg ugyan az a fajta lemez es megy.amugy is ezeket a driveok egy apple kereskedotol van, ok ajanlatak.(21 eve forgalmaznak apple-t, elso disztributor romaniaban ok voltak)
amugy most hirtelen atneztem az arakat, egy plextor iro annyi mint az apple drive vagy picit olcsobb a normalis boltokban, a dzsunga pc boltokbol mar joval olcsobban van.
-
-
Sticky Password Premium 1 user /1 year
Windows-ra, és OS X-re
Augusztus 31-ig aktiválni kell. -
HitFilm 3 Express 3D és VFX videó szerkesztő
Korlátozott ideig(?) ingyen elérhető Windows-ra, és OS X-re. -
blakey
titán
válasz
porkesz #20953 üzenetére
A Disk Utility az ez:
Ha megjelenik az író akkor semmi dolgod, a rendszer kezeli. Bármilyen lemezt beteszel az írónak valamilyen módon reagálnia kell. Ha üres lemezt teszel be akkor azt hiszem alap beállításként kérdezni fog, ha műsoros lemezt teszel be akkor lehet, hogy elindul valamilyen alkalmazás de lehet, hogy kérdez valamit. Szerintem nincs gond az íróddal. -
daniel909
addikt
ha már a spotify-os kérdést mindenki passzolja (be kell látnom a desktop kliensekben nincs share gomb...
) eszembe jutott mégegy kérdés, erre már a neten is kerestem választ, de nem nagyon akadt.
szóval van egy SONY tv-m ami képes képernyőtükrözésre (Mirroring). Nagyon szeretném a macem képét ráküldeni valahogy wireless. Apple TV-t csak emiatt nem annyira szeretnék venni. bármilyne ötlet?
THX
-
porkesz
csendes tag
-
daniel909
addikt
életbevágó kérdés:
miért nincs SHARE gomb a spotiyban? vagy ha van akkor hol találom? köszi
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy vadi uj külsö dvd irom.
LGGP55 a neve. Rá van írva h mac compatibilis, de nem látja az Imac 5k-s gépem...
Hogy és mit telepítsek fel, ha kell egyáltalán. természetesen csak win-es telepítöt adtak hozzá.....
help!! -
blakey
titán
válasz
Ragnar95 #20948 üzenetére
Ki hogy, én látom értelmét, igaz nem tárolok filmeket, cserébe újtaírható lemezekre ki tudom írni a filmeket ha olyanom van, pl. a 3D isokat.
Másra nem használom. 1000 Ft-ért vettem 3 sima újraírható lemezt, 50GB-osat meg 3e-ért, nekem ennyit megért. 200-ért vettem a sima lemezeket kb 2 évvel ezelőtt.
-
Ragnar95
félisten
válasz
blakey #20947 üzenetére
BluRay írónak mondjuk sosem láttam értelmét, mivel adatmennyiség/ár arányban nagyon nem éri meg a BluRayen való tárolás és ha a lejátszóval van a gond, veszel egy BluRay író árából vagy max kicsit drágábban "mindenevő" lejátszót ma már.
CD-t meg kocsin kívül sehol sem használok már vagy 5 éve, ott is csak azért, mert sajna bonyolult lenne eléggé a gyári rádió cseréje. -
wm2
őstag
válasz
blakey #20945 üzenetére
Az ár/paraméterek a nem mindegy. 2015-ben! Egyébként iJoe elég jó árban adja, de sok ún. "viszonteladó" (aki persze úgy hirdeti, hogy az almás netes árakkal dolgozik, miközben rápakol még 2-3ezret, lásd billentyűzet stb.) elég drágán osztja még mindig. Sztem kb. 5000-et ér. 8-9ért meg jobb dvd írási/olvasási képességekkel bíró br olvasó külsőt kapsz. De sztem (nem néztem a netes árakat) 25 körül külső br írót is kapsz már.
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
IMAC Yosemite27 gépre szerettem volna XP-t feltenni - korábban már volt rajta -, de most irql not less or equal hibaüzenetet kapok már harmadszor!
Mi lehet az oka?
-
wm2
őstag
válasz
sztikac #20938 üzenetére
Az összes CTO felár pofátlan. :-) De a legdurvább, hogy almáék ilyeneket még árulnak: http://www.ijoe.hu/superdrive/ na ez a vicc és az átbaszás csúcsa!
-
sztikac
őstag
21,5-ös iMac-ben (ME087MG) tényleg nagyon lehetetlen házilag RAM-ot bővíteni (garivesztés nélkül)? CTO konfig felára egy kissé pofátlan
-
gabó
tag
Sziasztok!
Segítenétek beárazni ezt a MPro-t?
2011 late
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro8,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2,8 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 4 MB
Memory: 4 GB
Boot ROM Version: MBP81.0047.B2A
SMC Version (system): 1.68f99
750GB winchester van benne
Köszönöm! -
chosa91
aktív tag
Sziasztok, használt mac pro-t vennék iOs fejlesztés céljából (Xcode 6(+)).
Használt mac-ekkel foglalkozó oldalakat tudnátok ajánlani?
Amiket már néztem:
hasznaltalma.hu
ijoe.hu
almapiac.com
almapro.hu
re-store.hu
iking.hu -
wm2
őstag
Én Mate-t használok G5 quadon. Tettem bele egy második generációs Intel SSD-t és simán nézek rajta FHD filmeket meg minden. Ventilátorok alapon. Hőmérséklet átlagos (nyáron megugrik persze, de nem vészes). Remekül szuperál. Debian nekem is tetszik, de sok a gond vele. Mate alatt régebbi ATI kártyákat is megmozgathatsz ha szeretsz mókolni. Van vele meló de megéri. Debian alatt sajnos ez nem működik, meg dzsesszi alatt párszor behalt a 6600LE is. Persze nem ez a fő gépem, de mókolni qrva jó. Ez sem lehetetlen.
-
rii
nagyúr
sajnos már elkezdődött ma reggel a darálás ... nem tudtam lefuttatni ...
.-(" ..... A finder meg a többi csillivilli szirszar már annyira távol van a valódi fs kezeléstől, hogy én nem szórakoznék velük. .... "
terminalt szeretem én is az ilyen dolgokban ... csak kva sok a meló, és engem pusztán a kiváncsiság hajtott, hogy mi történhetett ... de már újratolták az egészet image-ból ...
most pld. volt pár újabb linux distro-val dolgom ... és iszonyat, hogy agyonintegrálták ... a Kubuntu az valami félelmetes ....
meg már a Debian sem a régi ... azt írják, hogy a telepítőjének is csupa graf kezelőfelülete van, meg a telepítés is 1000x könnyebb mint '97-ben
inkább feltennék valami régi Debiant, megszenvedni vele ... megszülni, de legalább tudom, hogy mi miért működik .... de az ilyen grafikus felületen történő mókolásokat én sem szeretem ...
-
A du egy alap unix parancs, megméri a megadott könyvtár méretét, /*-al futtatva kilistázza a gyökérben levő könyvtárak méretét egyesével. Értelem szerűen amelyik látványosan nagy lesz, abban célszerű tovább ásni vele (du -sh /gyanus_konyvtar stb…).
Ennél egyszerűbb és alacsonyabb szintű megoldás nincs, mindent mér, nincs rejtett meg system file hülyéskedés. A finder meg a többi csillivilli szirszar már annyira távol van a valódi fs kezeléstől, hogy én nem szórakoznék velük.
Egyébként attól a mellékszáltól ez a tipp eltekint, hogy hibás a disked. Ugyanis simán lehetséges az is.
-
Fájlrendszer ellenörzése megvolt?
Kukkantsátok meg pl. a DiskInventory-val, hátha meglátjátok hol a maradék hely. -
rii
nagyúr
sziasztok
van egy munkahelyi gép
1 TB-os HDD-vel
200 GB system
800 GB dataa 200 GB systemnél a látható folderek 50 GB-ot mutatnak
viszont 300 MB volt tegnap a helyaz IT ráküldte az onyx-et, így már közelít az 1,7 GB-hoz
de az onyx már 2 órája küzd, és közel 150 GB-ot kellene tudnia felszabadítanimi lehet az oka, hogy 150 GB eltünt?
- bad blok-ra kicsi az esély
- vicces vírusra is ... van víruskergetőmilyen programmal lehetne rákeresni a rejtett folderekre?
easy find-ot tudom, de az meg nem akar lejönni normálisan ... -
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem OSX installálás ügyben. Hozzám került egy kb 2009 körüli Macbook Pro. Abból gondolom, hogy 2009-es lehet, mert van benne ODD, bal oldalán dupla USB egymás mellett és 2*2GB, van vagy 3 kiló, 15-ös vagy tán 17-es lehet.
HDD nélkül került hozzám, tettem bele egy új SSD-t és gondoltam a PCs fejemmel, hogy pikk-pakk fölpattintok rá egy OSX-et.Na ezen a ponton kudarcba is fulladt a dolog és azóta is ezzel kűzdök.
Első probálkozások:
Win alól Transmac-el kreáltam bootUSB-t Yosemite .dmg-ből. Eredmény=semmi, nem működött. Ugyan ezt eljátszottam mountain lion .dmg-vel, usb-re, DVD-re, szintén semmi. Mac-en irtam ugyan ebből a mountain lion .dmg-böl DVD-t disk utility-vel=semmi... Nem látja a Mac egyiket sem mint bootolhato eszközt.
Másodszorra:
Ismerősnél Mac-en, Appstoreból Yosemite boot USB-t készitettünk. Szuperül működött. Felismerte, bootolt róla, telepitő elindul, örülök (korán), formázom az SSD-t extended journaled faintosan, lököm tovább a telepitést erre ezt kapom:
Itt meg is feneklett a project.
Kérdésem tehát a következő: hogy a bánatba tudnék egy teljesen blank macre OSX-et húzni?Előre is köszönöm!
-
-
madgie
titán
-
Kasza08
őstag
Megőrülök az új iTunestól, a Radio király, de hogy a francba van ez a szinkronizálás az iPhone-nal. Nem tudok ráerőszakolni egy darab zenét sem. Valaki rájött már?
-
TheMarci
addikt
App storeban most a top 1 nálam egy FB messenger app, nem tudjátok, hogy vajon azonos -e ezzel?
Semmilyen opciót nem találtam, ahol lehetne akár kérdezni a fejlesztőtől, illetve, ha megveszem az app-ot, akkor itt is vissza tudom kérni az árát, mint ios-en?
-
-
porkesz
csendes tag
sziasztok!
Szinkronizáltam a fotoimat az itunessal, és kikapcsoltam az icloud szolgáltatást a fotokra.
Minden képem megvan!OsX10.10.4
Hogy tudom kitörölni az összes eddigi fotómat a telefonról(i6-ios8.4)???
A lehetö legegyszerübben?? -
válasz
tomi5244 #20910 üzenetére
Könnyen lehet, hogy a VGA-d HW-esen nem tudja az adott funkciót.(Intel HD3000 nem egy nagy ász) Mit programozzanak le rajta? Szoftveresen emuláljanak egy GPU-t?
Ennyi erővel az MS-en is számonkérhetnéd, hogy miért nem támogatja a dx12 évekre visszamenően a különféle VGA-kat.
-
theomo
tag
Sziasztok remélem jó helyen teszem fel a kérdésem. A problémám az lenne, hogy amikor a finderben elindítok egy zenét, az utána automatikusan megjelenik az itunes lejátszási listájában is és a matchbe is fel akarja szinkronizálni. Ezt valahogy ki lehet kapcsolni?
Köszönöm a segítséget előre! -
tomi5244
őstag
Hali!
Tud valaki valami hasznos infót erről a Metal-ról ami az új OS X-ben lesz? 2011-es Mac mini vajon hasznosítani fog ebből bármit is?
-
joergie
őstag
Szervusztok! Imac G5 17"-hoz keresek egy speciális sata kábelt.
mindkét vége L alakú, és 50cm az egész. több nem fér be a házba. Akinek van tippje honnan tudnám itthon(Bp főleg) beszerezni, kérem ne titkolja elKicsit sokallom érte ebay-en a 12+ font összeget(5k+ huf).
-
megema
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest