Hirdetés
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
nylontacsko
üzenetére
Nem, de .alac-ot már igen és az is veszteségmentes, csak át kell konvertálnod a fájlt. Vagy felrakod a Vox-ot, az lejátssza a .flac-ot is.
-
Ear001
addikt
Idézet innen:
"Tömören: a Mac OS X operációs rendszer egy UNIX (BSD) származék. Ezen rendszerek közös tulajdonsága, hogy minden mappa és fájlhoz rögzítve van, ki hozta létre (felhasználó és csoport), továbbá írás / olvasás / futtatás jogok hármasa a következő szintekkel: felhasználó / csoport / mindenki.
A jogjavítás (hosszabban: fájok és mappák jogosultságainak ellenőrzése és korrekciója) ellenőrzi a rendszer számára fontosabb mappák és fájlok jogainak helyességét és helyreállítja, ha nem az.
Ez nagyon fontos, hisz a rendszer is “felhasználó” a fájlrendszeren és nem fog tudni bizonyos programokat elindítani, ha nincs hozzá joga. Bármilyen furcsán hangzik, ilyen helyzet állhat elő."
nylontacsko: Magában nem. Az igyenes és tök jó hangú Cog viszont igen vagy XLD-vel átkonvertálod.
-
nylontacsko
senior tag
Jól sejtem ugye, hogy az iTunes, .flac formátumot nem játszik le

-
oszy
veterán
Ehelyett (StartupSound.prefPane) van más megoldás a bejelentkezési hang kikapcsolására?

-
iTunes-ból elindítok egy filmet, és az meg azonnal küldi az Apple Tv-re. Hol lehet ezt a funkciót kikapcsolni? Megmondani neki, hogy nem, nem az apple tv az elsődleges eszköz. Egyenlőre úgy működik a rendszer, hogy az Apple Tv-t leválasztottam a hálózatról. Gondolom nem ez a megoldás. Van tippetek?
-
talamasca
senior tag
válasz
Totheground
üzenetére
Nagyon szépen, tartalmasan és hosszan kifejtetted a mondandód. Tényleg. Csodálatos és érthető.
Köszönjük szépen ezt a hasznos hozzászólást!
-
Hege1234
addikt
papíron tényleg csak ezek mennek de volt rajta win 7
de az magyar volt nekem meg angol kell (és nem tudtam sehogy sem átállítani angolra)innen kezdődtek a gondok mert ahogy letöröltem a win-t és ujra megcsináltam a bootcamp-et
már nem tudtam azt a disk-et bootoltatni (sem semmit)csak alt-al de ugye az meg csak a mac installdvd-t látja
win-es lemezeket nem -
cigam
titán
válasz
Hege1234
üzenetére
Hanyas OS X-re akartad feltenni a melyik Windowst?
Ha tényleg 1.1-es (Late 2006-os) mini-d van, akkor arra csak 32bites Vista, és XP megy fel.
-
Hege1234
addikt
clean install megvolt de a bootcamp megint nem jött össze...
sudo val is aktiváltam de úgy meg ezt írja ki
sudo fdisk -e /dev/disk0
itt az mbr offset 0-ra lett téve így látom az indulásnál a mac hdd mellett
de ez a hibaüzenet jön előNon-system disk Press any key to reboot
-
cigam
titán
válasz
Hege1234
üzenetére
Milyen gép?
Miért nem működik a cmd+r?az nem jó mert nem paticionál csak rátelepít
Ezt gondold át még1x... A telepítőről indítva a gépet, elérheted a Lemezkezelőt.megformázom win alól amit a mac szeret
He
GParted Live ról sztem nem tudna boot-olni
Pedig de. (Feltéve, hogy inteles mac-ről van szó) -
Hege1234
addikt
csak az alt/option key-t fogadja el.....
nekem egy tiszta rendszer kell
azért akarom szétszedni hogy a hdd-t egy külső vinyóba rakjam és full letudom gyalulni az egészet
megformázom win alól amit a mac szeret
majd a dvd-ről tudom installálnimert az előbb próbáltam és az install
megtartotta még a régi jelszómat is .....dvd-ről nemtud bootolni csak a mac install-t dvd-t fogadja el azt is csak úgy hogy nyomom az alt-ot
GParted Live ról sztem nem tudna boot-olnimindig ezt a bill-t szoktam használni tehát régebben a parancsok is működtek
de mióta a win-t akartam installálni bootcamp-el ár nem működik...autómatikusan sem tud felépülni a rendszer csak az alt-al és kiválasztom a hdd-t
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
ha nincs safe boot
nem működik a command + r
command + sszétszedés nélkül megtudom valahogy oldani hogy ujraparticionáljam ?
egyedül az option key működik
ott kitudom választani az install dvd-t
de az nem jó mert nem paticionál csak rátelepítszedtem már szét de ez még a régebbi és nem olyan egyszerű mint az újaknál....
így ezt meghagynám a végső megoldásnaksajna nemtudom a recoveryt sem előcsalni
nincs másik mac sem hogy arról felépüljön
ki hogy oldaná meg ?
köszi!
-
Ragnar95
félisten
válasz
talamasca
üzenetére
Ez a gusztustalan haszonszerzés kifejezés mondjuk nem éppen helytálló egy kapitalista gazdaságban. Megértem részben,h így érzel, de ettől még neked meg azt kéne megértened, hogy piacgazdaság van és amíg megy a szekér, addig nem érdeke az Apple-nek vagy bármely más cégnek növelnie a költségeit, hiszen azzal a saját profitját csökkentené.
"Pontosan ott érhető ez a gusztustalan hozzáállás tetten, hogy a 32 GB-t kivette az Apple."
Ez mondjuk nettó bullshit, mivel a 16GB fölötti méreteknél pont hogy árcsökkentés történt, hiszen a 64-es modell kapta meg a korábbi 32-es árát és a 128-as a korábbi 64-es árát.Amúgy nem csak a felhasználói igények nem követelik meg a nagyobb alap tárhelyet, de a konkurencia sem abba az irányba mozog, sőt, egyre kevesebb a bővíthető tárhellyel érkező konkurens is.
Még mindig nem állítom,h örülnék annak,h 16GB az alap tárhely, bár nekem már a 32GB is szűkös lenne, de ettől még megértem, hogy a piaci tényezők nem indokolják az Apple számára,h ingyen megduplázza az alap tárhely méretét.
-
talamasca
senior tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Itt a kulcsszó a "felár".
Miért fizettet az Apple felárat? A fényképek, alkalmazások mérete és egyáltalán a lehetőségek arra, hogy a tárhelyed megteljen évről évre növekszik. A kamera pixelszáma nő, de a tárhelyed nem?...Én pont az Apple felé "bólogató Jánosként" viselkedő felhasználokat nem értem. Fizet, nem keveset, az eszközért, aztán meg megmagyarázza, hogy "hát, végül is jó ez nekem", meg "legalább megtanulok spórolni a hellyel", "nagyon szeretem az Apple-t, ők az isten, ne elégedetlenkedjetek, amit ők mondanak az axióma" stb... Az agyam elszáll az ilyen szemellenzős emberektől.

-
talamasca
senior tag
Azért fáj, mert ez egyértelmű haszonszerzés.
Pontosan ott érhető ez a gusztustalan hozzáállás tetten, hogy a 32 GB-t kivette az Apple.Egyébként meg visszafordítanám a kérdést. Neked miért fájna, ha 32 GB lenne az alap? Anno a 8-at is alapáron(!) váltotta 16-ra az Apple. Hidd el a felesleges tárhely sohasem olyan zavaró, mint a hiánya...
Ráhelyezve a példát az SSD HDD-re. Ott sem zavar, ha SSD helyett egy 5400 fordulatos HDD-t kapsz, mikor az árba már simán beleférne az SSD? Az, hogy 2015-ben még mindig bűn lassú a rendszered emiatt?
-
Ragnar95
félisten
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Egyetértek. Nem mindenkinek kell akkora tárhely. Viszont, hogy gyengébb akksit kapott az röhej. Ettől persze még hidegen hagy a droidos samu, de a Sony nem sajnálta a kakót bele és 200 gigáig szabadon upolhatod a telót + az eddigi tesztek szerint a legszebb fotókat csinálja, így nem véletlen, hogy ár/teljesítményben megint csúnyán elveri a szifont.
-
Ragnar95
félisten
Nekem nem csak a fotók jelentik a problémát, számomra használhatatlan a 16GB, túl sok kompromisszummal járna, így a legutóbbi 2 telóm 64-es volt és a következő is ekkora lesz, az biztos.
De ettől még ismerősi körömben is vannak bőven, akiknek elég a 16GB, mivel csak és kizárólag felhasználási mód kérdése,h kinek mennyi hely kell, így érthető a 16GB létjogosultsága. -
Ragnar95
félisten
Azért fáj ez sokaknak, mert nem akarnak felárat fizetni a nagyobb helyért, de nem férnek el 16gigán. Részben ez érthető, másrészről viszont azt felejtik el ezen elégedetlenkedők,h az átlagfelhasználóknak bőven elég a 16gb, így az Apple-nek nem érdeke egyelőre növelni az alap kapacitást, mert azzal plusz bevételtől esne el, hiszen akkor alig vennének nagyobb kapacitású telefont.
-
cigam
titán
válasz
talamasca
üzenetére
Bár, ahogyan az iPhone-oknál eljátszották a 16GB-t, nem sok esélyt látok rá...

Ettől sikító frászt kapok. Miért fáj az nektek a ha 16, netalán tán 8GB-os? Ha neked nem elég akkor vedd meg a nagyobbat. Nekem eddig mindég elég volt a 8GB(ebben a pillanatban 1,7GB szabad). Ha most vennék,se választanék nagyobb kapacitásút, mert minek.
-
talamasca
senior tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Közben én is megtaláltam, de köszönöm szépen!

Most jó áron tudnék venni egyet, de az a gané HDD, amit alapból beletesznek az már 2 éve is vicc volt.
Várok vele, hátha valami csoda folytán az új szériánál alap lesz az SSD.
Bár, ahogyan az iPhone-oknál eljátszották a 16GB-t, nem sok esélyt látok rá...

-
talamasca
senior tag
Valaki meg tudja mondani, hogy a late 2013-as 21,5" iMacbe (ME086LL/A) lehet a HDD-t SSD-re cserélni?
-
cigam
titán
MiniTool Mac Data Recovery csak 1 napig ingyenes.
-
válasz
DanielK
üzenetére
Ja, nem rossz, de több gondom is van vele:
- A hüvelykujjam nem ér le a támasz miatt, így nehezebb pozicionálni.
- Görgővel megy a középső kattintás, nem a mögötte levő gombbal.
- Túl nagy. 15%-kal lehetne kisebb...A kisebbiket megrendelem még ma. Le kell vásárolnom a Razer-t, más ötletem pedig nem nagyon van. Sajnos pénzt nem kapok vissza, hiába javíthatatlan a termék.
-
Így használtam én is, csak Razer Imperator egérrel. Sajnos az is beadta a kulcsot. Most van a beépített 13 col és egy Logitech Anywhere MX. 34 col után minden kicsi, nemhogy a 13. Ehh,,,
Ami borzasztó érdekes, hogy teljesen más sebességű a görgetés a böngészőben és mondjuk az iTunes-ban. Ott csak tapipaddal lehet normálisan görgetni, egérrel rém lassú. Erősen gondolkodom az MX Anywhere 2-n. Talán annak már jó a szoftvere és simábban működik.
-
Blaise
veterán
Mac Miniből melyik volt az utolsó széria, ahol még szabadon legózható a RAM és a HDD/SSD?
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
az rmbpron nekem kulso kijelzovel sem volt hasonlo gondom se (apple thunderbolt display).
a magic mouset elbol trackpadre csereltettem az imacnel is, egy borzalmas szar a magic mouse szerintem is. a trackpad viszont hasznos lehet, grafikazas kozben, jobb kezben a razer mamba, baloldalt a bill mellett a trackpad, es iszonyu kenyelmes hisz azon gordulekenyebb a nagyitas a programokban, forgatas stbstb..visszaterve, en a ctonal is a 2014latet rendeltem, es nem a 2015midet.
-
wm2
őstag
Tessék: http://www.beszeljukmac.com/elado/elado_ind/mac_mini_elado_1 de vegyetek csak új minit.
-
wm2
őstag
850e forintból kihoznám blakey gépét hdd-vel ssd-vel 16 gb rammal és egy jó uw monitorral, meg vmi hordozható almát hozzá, mert igencsak ki lehet fogni és tudod ki fizetne annyi áfát, de good luck http://hasznaltalma.hu/ads/category/25
-
Köszi srácok!
Egy táblázatban összeraktam a teljesítménymutatókat és árakat, melyektől még inkább elbizonytalanodtam.
Az i5-4590 a kiindulási alap. Ezt tekintettem 100%-nak, mert ezzel már elégedett lennék, illetve ez az idei modell. Csakhogy ha egy 250 GB-os SSD-t szeretnék bele a vinyó helyett, az még vagy 60-70 ezer Ft minimum, szóval az ár nem teljesen fedi a valóságot.
Azt hiszem egyelőre várok. Majd ha megjelennek az új típusok, visszatérek a dologra. Állítólag nemsokára érkeznek, lényegesen komolyabb grafikus teljesítménnyel. Ha meg nem, akkor sem vesztettem semmit...
Vélemény?
A CPU teljesítményadatok innen vannak: [link]
Valamennyi %-os érték az említett 100%-hoz van viszonyítva. Ár és teljesítmény is. Ez kissé csalóka, mert a kétmagos valójában jóval kevesebbet nyújt a valóságban. Legalábbis mobil és asztali között én így tapasztaltam...Ezen túl természetesen figyelembe kell venni a grafikus teljesítményt, kijelzőt, egyéb hardverelemeket is. Azokkal most nem foglalkoztam, tisztán a számítási teljesítmény érdekelt, ami mondjuk videókonvertálásnál egyértelműen a legfontosabb dolog. Persze a mindennapi életben nem csak ez számít. Majd próbálok egy súlyozott listát is készíteni valamikor. Kíváncsi lettem...
-
wm2
őstag
uhjh ha belegondolok 850-ből mit raknék ösdze te jó ég (és egy LoL)
-
Csak akkor van nekem is, ha külső kijelzőt dugok rá. Amúgy semmi gond.
Mondjuk lehet, hogy aki Magic Mouse-hoz van szokva, szerintem fel sem tűnne. Volt szerencsém tesztelni azt az ipari hulladékot. 4-éves 21-es iMac-re csatlakoztatva. Egyszerűen borzalmas. Kényelmetlen és laggol.
-
Azt vágjátok ugye, hogy itt végig macbookokról van szó?
A linkelt threadben is.Az lett volna a kérdés, hogy előjöhet e iMacnél meg Mininél a dolog.
Namost én sem tudok biztos választ, de mivel ezeknél a gépeknél az a 100%-os üzemszerű használat hogy "külső" monitorral mennek (a mellett most menjünk el hogy imac esetén fizikailag össze van építve), így kötve hiszem hogy ez a probléma fennáll. De csak a józan paraszti észre alapozok, hiszen k***a nagy hirig lenne belőle, kb egy minit meg imacet se lehetne eladni, ha lagolna velük a _bármilyen_ wireless egér

-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem azt írtam, hogy egyedi, hanem nálam ilyen nem volt, 4 iMac, 1 eMac és jelenleg 1 minivel való használatom során. Napi szinten használok BT-os egeret, billentyűzetet ill Trackpadet, igaz mind lézeres (egerek), de semmilyen gondom nincs, pedig grafikai munkákat végzek ahol szükségem van a pontos egérre, soha nem volt gondom.
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
iigen tudtom tudom mik vannak/voltak Neked, beszeltunk itt forumon mar regebben

pont az eger mizeriaval kapcsolatosannekem az 5k imacen, tokeletesen mukodik tovabbra is a razer mamba -soha nem laggol,akad , de ez az rmbpronal sem jelentkezett nalam soha + mellette hasznalok trackpadet is, baloldalt a bill mellett.
az 5k imac nekem tokeletesen kielegiti a vagyaimat miota megvan, a rendszeres grafikazast, videovagast, stb... a szinhelyes kijelzo miatt a nyomdai elokeszitest, illetve mellette hasznalom az rmbprot az pedig teljes mertekben a nyomdai ctpre van kalibralva.
en javaslom az 5k imacet, nem bantam meg, sott, imadom, de tenyleg. gyors, nem laggol soha, 3-4-500mbos fileok illustrator ccben, psben, id-ben, meg sem kottyannak neki, az 1gb folotti allomanyoknal picit gondolkozik, de ez mar termeszetes ekkora allomanyoknal.
nekem i5 3,5ghz procival van, szinten 256ssdvel, 24gb rammal, az m290x 2gb karival. egyszeruen tokeletes.

-
válasz
madgie
üzenetére
madgie
Videókat szoktam konvertálni mp4-be, képszerkesztés és grafikai munkák is napi szinten vannak (Pixelmator, Sketch), munka miatt MS Office, illetve gyűlölöm, amikor akadozik egy-egy weboldal betöltődése (pl.: Facebook).blakey
Pedig nem egyedi, itt részletesen foglalkoznak a dologgal... -
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
A gép választáshoz nem tudok mit hozzáfúzni, ilyen széles monitorom még nem volt, az iMac és Mac mini között valóban nagy az árkülönbség, én Minit használok, Late 2012-es i7-est, tökéletesen elégedett vagyok vele és a külső (vezetéknélküli BT) periféria használata során semmilyen lag nincs, napi 8-10 órában használom, semmilyen szinten nem tudtam "előhozni".
-
Na szóval...
Nemrég még volt egy 34 colos ultraszéles LG kijelzőm, 3440x1440-es felbontással. Ezt egy 13-as retinás MacBook Pro-val hajtottam meg, de egyrészt a gépem kissé kevésnek éreztem asztali munkaeszköznek, másrészt a retina felbontás is hiányzott kicsit. Azóta a kijelzőt szervizbe küldtem, de sajnos két hónappal később sem kaptam vissza. Na mindegy, ez nem annyira lényeges. Viszont az igen, hogy asztali munkaállomás nélkül lényegesen kényelmetlenebb a napi rutin, valamint az is kiderült, hogy az ultraszéles kijelző brutálisan nagy élményt ad. Munkában és szórakozásban egyaránt.
Most két lehetőséget fontolgatok.
Veszek egy 27-es retinás iMac-et, ami valószínűleg mindenre elég lesz.
3,5 GHz-es, négymagos Intel Core i5
8 GB memória
256 GB-os SSD
AMD Radeon R9 M290X 2 GB
Van teljesítmény, retina felbontás, de a kijelző csak 27 col.
850.000.-Vagy ismét megpróbálkozom egy ultraszéles LG kijelzővel + Mac Mini.
2,8 GHz-es, kétmagos Intel Core i5
8 GB memória
256 GB-os SSD
Intel Iris Graphics
Megint lesz nagy kijelzőm, de nincs nagy felbontás és a teljesítmény is kevesebb.
Kijelző: 224.000.-
Mac Mini: 360.000.-
Összesen 584.000.-Nem nagyon tudok dönteni, ráadásul ha már megvenném az iMac-et, szívem szerint i7-es procival rendelném. Ebben az esetben a különbség már 350 ezer Ft. Nem kevés...
A kapitány mennyire igényli a retinát? Vagy keressek egy 4K-s kijelzőt inkább? Az sem biztos, hogy jó lesz.
Mindezeken túl, beviteli eszköz kérdésem is van.
Sokat szívtam a vezeték nélküli egerekkel, ugyanis típustól függetlenül külső kijelző használata közben erősen laggolt valamennyi. iMac és Mac Mini esetén ez vajon előjöhet? Vagy megint vehetek madzagos egeret? A Magic Mouse és Magic Trackpad nem játszik, mert fáj tőlük a kezem. Egész napra mindkettő kényelmetlen.Na, röviden itt tartok.
Köszi!
:-) -
TBMC
addikt
van valakinek tapasztalata a totalfinderrel kapcsolatosan?
miben jobb az xtrafindernel?
(azonkivul, hogy rosszabb, mert fizetos
)elore is koszi!

-
OgKush
senior tag
Eszelos gyors ez a kapitany

-
-
cigam
titán
DVDFab Media Player 14 napig ingyenes
-
bladekettő
tag
Hali
A Mac minim (2011 server) furcsa dolgokat csinál...amikor rádugom thunderbolton keresztül a minidisplay portos monitort és bekapcsolom, a kép szétesik, néha villog, egyszer van kép, egyszer nincs, majd 1 perc után normálisan működik... MacBookál (minidisplay port van rajta) normálisan működik a monitor ...
Volt Pram reset, azután működött normálisan egy darabig, de most megint csinálja... Mivel tudnám kitisztítani a csatlakozót?-talán segítene... Milyen hiba lehet ez? -
cigam
titán
válasz
tomi5244
üzenetére
Miért nem használsz erre való extension-t? Nem használom, de tippem szerint a ZoomBySite pont erre való.
---
Safari-ról jut eszembe egy érdekes dolog: Címsorba beírok pár kulcsszót, ENTER. Megjelenik a Google oldala a találatokkal. Eddig rendben, régebben is így működött. De! Mikor visszalépek, egy üres oldal jön be, nem a Google találati oldala. A címsorban pedig az általam beírt kulcsszavak.
Másnál is így működik? -
tomi5244
őstag
válasz
nylontacsko
üzenetére
honlapot ez sem nagyít csak a szöveget (elég csúnya a végeredmény), de azért köszi.
-
nylontacsko
senior tag
-
Blaise
veterán
El Capitan GM-et felrakta már valaki? Mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS routerek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ubuntu Linux
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

addig még nem jutottam el..![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)