- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
urandom0
senior tag
válasz
vargalex #34688 üzenetére
Rosszat nézel, az első 14 pontot kell nézni.
A második 14 pont nem a Syslog ellenében definiálja a Journalt, hanem azokat a követelményeket magyarázza, amiket a Journal tervezése során figyelembe vettek.
Azt nem állítja senki, hogy a második 14 pont közül a szöveges log egyet vagy többet ne tudna teljesíteni. -
válasz
vargalex #34415 üzenetére
Ugyan csak tippelni tudok mire gondolsz, de ha a bootctl telepítésre, ott van előtte az, hogy mnt alá csatolt két külön particiot, majd chrootolt az mntre, de ez nem a futó környezet. Egyébként semmi se kötelező, persze.
De azt véletlenül sem akarjuk megkérdőjelezni, hogy mégis mi a bánatért kéne a GPT uefihez.. ja igen, mert a Windows csak úgy megy. De ez Linux topik.
-
-
-
-
válasz
vargalex #33267 üzenetére
Köszi!
Közben felkalapáltam SD-re egy Libre-t, az jól megy. Az Armbian-ra rakott Kodi nem az igazi, megy, de még működő 3D gyorsítással is lassú a lejátszás. (Néha meg szaggat.)
Libre-el meg sima ügy a FullHD.A Core-t megnézem, főleg, ha az megy a belső flashre. (De ahogy nézem, az se, szóval ugyanott vagyok, kivéve, ha az updatelése kényelmesebb.)
-
urandom0
senior tag
válasz
vargalex #32997 üzenetére
Mert az Arch egy különutas disztró ilyen szempontból.
Maga a PackageKit egy disztrók közötti csomagkezelő, ami a különböző csomagkezelők funkcióinak egy közös halmazát valósítja meg. Olyan disztrók használják, mint Fedora, Kubuntu, OpenSuse, és olyan csomagkezelőket támogat, mint pl. az apt, zypper, dnf, slapt...
Az Arch és leszármazottai alapvetően nem használják a PackageKitet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vargalex #32937 üzenetére
Hmm, mióta szilveszterkor legyalultam a Manjaro-t és átmentem EndeavourOS-re, azóta nem vizsgáltam meg a szitut. Azt nézem, hogy by default, ezeket az értékeket hozza a rendszer:
vm.dirty_background_bytes = 0
vm.dirty_background_ratio = 3
vm.dirty_bytes = 0
vm.dirty_expire_centisecs = 3000
vm.dirty_ratio = 3
vm.dirty_writeback_centisecs = 1500
vm.dirtytime_expire_seconds = 43200
De hát ezek meg azok az értékek, amiket a maxperfwiz is kiszámolt korábban.
A telepítés után anno reflexből lenyomtam a maxperfwizt, nem is figyeltem, hogy csak a swapinnest meg a vfs_cache_pressure állította át.
Csináltam pár másolási tesztet, de nem láttam érdemi különbséget az között, ha ment ahogy alapból van, meg ha szándékosan elrontottam a Manjaro alatti default értékek visszaállításával. Mindeközben tavaly Manjaro alatt meg ég és föld volt a különbség.
Nem tudom mi történt, de mintha valaki a telepítés részévé tette volna EndeavourOS alatt a vm.dirty beállítások aktualizálását a ram mennyiségének megfelelően.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vargalex #32934 üzenetére
Érdekes. Minden "gyárin" van? Még az Arch Wiki is írja [link] , hogy nagyobb memória mellett hozzá kellene nyúlni legalább a wm.dirty_ratio értékéhez mert úgy túl sokat foglal be és kvázi feltorlódás alakul ki másolás közben.
bambano: neked belefér, oké. Kezdjük ott, hogy te egyáltalán tudsz ennek a szkriptnek a létezéséről. Az a baj, hogy ilyen apróságok okoznak bosszúságot a mindennapi Linux használatban, amiből utána az csapódik le, hogy "szaralinux".
-
válasz
vargalex #32032 üzenetére
Na, nekem pont azokra az esetekre kéne ez a megoldás, amikor a Flashrom nem elég, a linkelt cikk csak példa volt
(Általában azt használok, mert az a legegyszerűbb.)
Meg a valaki által összerakott LPT portos író, amihez szintén egy ember írt valami programot, az sosem lesz támogatva Flashrom-al@fatpingvin : Nem akarnék még egy gépet csak ilyesmire... Hardver különben is adott, tisztán sw gond, hogy mi fut rajta
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vargalex #31990 üzenetére
Az Arduino a kisebb gond, az Eclipe IDE-t nem lehet kiváltani mással és abban készülnek a komolyabb munkáink. Persze az Eclipse is tud Git-et, de az megint egy specifikus megoldás, mi meg hol ebben, hol abban dolgozunk. Így is lesznek kihívások ezen a téren.
lionhearted: ez kiesik, mert saját felhőben tartjuk ezeket.
-
tvamos
nagyúr
válasz
vargalex #31664 üzenetére
Na ja. Ez a legnagyobb gondom, hogy mi a francert ir kulonbozo dolgokat a "sudo parted xxx.img u b p" meg a "sudo fdisk -lu xxx.img". Mert ugye az nagyon fura, hogy az egyik szerint "Microsoft basic" a masik meg ugy gondolja, hogy "ext3". A legkemenyebb az ures particio megnevezes.
Tul sok nekem ez a betu. Jobb lenne, ha egy ellenallast kene kicserelni, vagy ilyesmi. -
-
bambano
titán
válasz
vargalex #31305 üzenetére
de, dollárral hivatkozik rá.
ez van az eredeti hsz-ben:
if [ echo `"$vsftpd" | grep -q "pid"` -eq 0 ];
az idézőjelen belül kifejti a $vsftpd-t, ami az előző futtatás eredményét tartalmazza, majd mivel fordított aposztrófok között van, ezért azt forkolja és egy subshellben elindítja a csővezetékkel, greppel egyetemben.
azért kap syntax errort, mert a parancsok kimenete rendszerint nem futtatható. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vargalex #31292 üzenetére
Van még egy funkció, gombnyomásra AP módba kell lőnie magát az eszköznek, ami ad egy hotspotot telefonnak, ahonnan rá tudod állítani az egészet az adott helyen lévő wifire, erre egyszerű kész megoldás van Raspberryre.
Meg az is elképzelhető, hogy egyszer fog kapni 4 darab USB-s kamerát a PI és azoknak a képét is be kell majd küldenie szerverre, szóval nem baj, ha ott a lehetőség meg a kraft az eszközben.
Az időzítés egyébként jah, az RS485 irányváltó lábát nem is tudja kellően gyorsan kezelni a PI, azt egy 555-tel oldottam meg. -
bambano
titán
válasz
vargalex #30740 üzenetére
tehát mégegyszer: ha "egyenes" fordítás van, ahol a hoszt és a cél architektúra ugyanaz, akkor lehet a hoszt architektúra a nevében, mivel megkülönböztethetetlen a céltól.
ha keresztfordítás van, akkor nyilvánvalóan a cél architektúra van a nevében.
másrészt meg a rendes make felülbírálja a makefile-ban levő alapértelmezett válaszokat, ha paraméterként megadod.
-
bambano
titán
válasz
vargalex #30734 üzenetére
lehúzta az x86-os pkgbuildet, amivel a dependenciás sor segítségével felrakta a függőségeket, majd lehúzta az x86_64-es firefox rpm-et, amit az adott gép csomagkezelője fel se rakott, mert ütköző architektúra.
egyébként érdekes ez a pkgbuild, mivel dependel gtk-ra, amiben egyébként a wayland driverek vannak... elvileg a firefox az alap működéséhez egyáltalán nem dependel a waylandra, mert nem azon a szinten kapcsolódik. ezt maximum a videolejátszás miatti közvetlen hardver elérés borítja meg.
-
bambano
titán
válasz
vargalex #30732 üzenetére
azt írod a #30719-ben, hogy:
"Ellenőrizni afile
paranccsal tudod. (file binariseleresiuttal
), kiírja, hogy milyen architektúrára fordított a bináris."idézem azt a hsz-t, amire válaszoltál:
#30709 :[alucard@rpi4 ~]$ file /usr/lib/firefox/firefox
/usr/lib/firefox/firefox: ELF 32-bit LSB shared object, ARM, EABI5 version 1 (SYSV), dynamically linked, interpreter /lib/ld-linux-armhf.so.3, for GNU/Linux 3.2.0, BuildID[sha1]=e85a2f37d50354822033146e2bacd187746a808e, stripped
tehát abban a hsz-ben, amire válaszoltál, benne volt az, amit hiányoltál. és a parancs kimenete azt is tartalmazza, hogy a topicban eluralkodó x86_64 tévedéssel szemben az egy arm eabi5 v1-es bináris. sőt, az is benne van, hogy az armhf architektúrához tartozó linker fogja összerakni indításkor.
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex #30667 üzenetére
Ja, értem. A model name-nél valóban a base clock van, az @ jel kicsit zavaró, mert azt tényleg értheti valaki úgy, hogy az az aktuális, de azt a CPU MHz sorban írja.
Mondjuk erre a /proc/cpuinfo-ra is ráférne már egy kis modernizáció, kb. a 90-es évek óta alig nyúltak hozzá a kernelnek ehhez a részéhez. Eléggé tömör, ködös, ahogy az infókat írja. Nem is ír elég infót, amit ír, azt is helypazarlóan.
Pl. ami közös jellemző, azt nem kéne szálanként elismételni minden egyes alkalommal, elég lenne egy közös infós részben mutatni. Plusz írhatna olyanokat, mint kódnév, foglalat, csíkszélesség, a base clock-on felül turbó órajeleket is, ha van, külön egy és összes magra vonatkozót is, integrált GPU-t, stb.. Az utasításkészleteket is elég nehezen megfejthető, túl tömör formában szokta írni, jó lenne, a valami toolt csinálnának hozzá, ami részletesen kifejti, hogy melyik-melyik, mire való.
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex #30665 üzenetére
Nem tudom, nálam Archon a /proc/cpuinfo-ban is az aktuális órajelet mutatja, szálanként eltérően, külön. Most egy gyors grep /proc/cpuinfo nálam ezt mutatja egy 2,5 GHz-es i5-2520M-en, ami gyárilag 3,2 GHz-re boostol:
cpu MHz : 1292.870
cpu MHz : 1610.595
cpu MHz : 1367.475
cpu MHz : 2015.892Pillanatról pillanatra ingadozik, 800-3198 MHz között bármi előfordul, az aktuális magok, szálak terhelésének függvényében.
-
válasz
vargalex #30490 üzenetére
Főleg arra, hogy a kernel általában szénné van hackelve, hogy gyorsabb legyen a routing.
(#30492) vargalex Általában az alapprogramoknak kb. 4-5 féle forkja létezik, szóval nincs olyan, hogy teljes verzió
A netcat a legviccesebb, mert annak meg különböző implementációi léteznek különböző flagekkel.
Bevallom én az openwrt webui-n be szoktam lőni aztán kész. Szerintem kb. soha nem ssh-ztam be rá.
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex #30408 üzenetére
Ezt jó tudni, egyik megoldást sem ismerem, szükség esetén meg fogom próbálni. Nálam régen a GetDataBack for NTFS vált be, de az is kb. 10 éve használtam utoljára valakinek a gépén, akinek meghalt a HDD-je.
Mióta Linuxot használok, nem volt ilyenre szükségem. Egyszer írtam felül véletlenül (jó itt korrigálnék, nem véletlenül, hanem szín tisztán a FreeDOS telepítő hibájából) a partíciós táblám (FreeDOS-szal játszottam retrózás képpen), csak a GPT táblát (partíciók érintetlenek maradtak), de azt emlékezetből rekonstruálni tudtam, 100MiB-os EFI partíció, 50 GiB-os ext4, maradék ext4, mindegyik egész MiB-os (2048 db 512 bájtos) szektorhatáron kezdődik, rebootkor már minden működött, minden adat a helyén volt. Igaz volt mentés a felhasználói adatokról, de azért örültem, hogy a rendszert nem kellett újrahúzni, mert az azért melós lett volna, arról nem volt mentés.
-
-
haddent
addikt
válasz
vargalex #29516 üzenetére
Persze, azt az egyet ismerik. Azt hiszik, hogy a disztrok full más oprendszerek, mert máshogy néz ki, fingja nincs róla, hogy max. a csomagkezelő a más meg kicsit át van gányolva néhány konfigurációs rész-felület
Tőlem pénteken kértem új VM -et, kifejezetten csakis Ubuntu Server jó. Felhívom, hogy hát mióta idekerültem igyekszem kialakítani valami ökoszisztémát, indokolt, hogy csak Ubuntu jó? - Hát ők megnézték és az támogatja a Dockert meg visszafele is és ők Dockerezni akarnak ezért Ubuntu kell.Mondtam, hogy jól van, akkor kaptok egy szép SLES -t előtelepítve konfigolva saltstack, docker, compose aztán ha az általatok ismert 5 parancs közül egy nem egyezik meg inkább segítek szívesen
Ennél már csak az fájdalmasabb, amikor bármi másra használnak windows servert, mint a buta-user (gonosz vagyok, de értsd: office-böngésző-levelező bajnok) active directory domain controlnak. Arra jó, minden másra teljesen alkalmatlan -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29332 üzenetére
Márhogy mi? Átírod a diszket? Mert az teljesen egyértelmű egyébként.
Elképzelni sem tudom, hogy a tudatlanságon túl miért ne írná felül valaki a diszket, ha tovább adja... akár eladásról van szó, akár csak céges gazdacseréről. (notebook/PC stb)Egyébként SSD-knél állítólag érdemes vigyázni, mert a firmware tömörít, meg deduplikál esetenként, emiatt a /dev/zero-val felülírva nem ír át semmit, ráadásul egyszeri teleírás miatt pár blokk (viszonylag sok) sértetlen is maradhat a dedup/tömörítés miatt.
Erre egyik megoldásnak javasolták a többszöri felülírást, másiknak a hardveres jelszó beállítását, majd törlését, mert ezzel új kulcsot generálnak az SSD-k az alapvetően titkosítottan tárolt adatokhoz, amihez így többé semmilyen módon nem lehet hozzáférni.A fentiekkel annyi a gond, hogy emlékszem rá, de a forrásaimról, illetve azok megbízhatóságáról semmi infóm. És hát... szóval én picit hitetlen vagyok, hogy ez mind igaz.
(ugye SSD-nél vannak "varázslatok", amivel szakember sokmindent vissza tud nyerni még egy törölt SSD-ről is adott esetben) -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29045 üzenetére
Tényleg be volt állítva. A routerre, ami viszont nem tud a tiltásokról.
Az egészből csak azt nem értem ezek után, hogy miért váltott a notebookom DNS-t, mikor az egyébként használt lokálist is elérte.
Most egysystemd-resolve -i wlp1s0 --revert
segítségével visszaállítottam az eredeti állapotot, de most megfelelően működik. Nem értem. Pedig azt hittem, hogy értem. -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29045 üzenetére
Szerintem be volt, épp ezért anyáztam a drágám hülyesége miatt.
Jó, atitkosított(?hitelesített?) DNSDNSsec számomra ismeretlen terep, itt meg valószínűleg emiatt működött másképp a rendszer, mint ahogy azt elvártam, csak most egyszerűbb volt morogni miatta, mint utánajárni -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29041 üzenetére
Félreérted: a docker, mint szoftver, a hivatalos tárolóban van. Viszont a docker által használt image-ek tartalma... na az már nem annyira tűnik megbízhatónak.
Ugyanez igaz a snap-re is. Ott is van hivatalos, meg nem hivatalos anyag, csak kevésbé vannak elkülönítve. Mondjuk egy dnsmasq konténer a dockerhez... van n+1, de ki tudja, mind megbízható-e? Inkább összerakom magamnak. De van ami nem tudok. -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29039 üzenetére
Te írtad: (#29035)
Konkrét csomagot nem tudok, mert telepítés után első dolgom bekapcsolni a universe és multiverse repokat.
Nekem pont az volt a.kérdésem, hogy tudsz-e olyan disztrot, ami legalább ennyi csomagot biztosít a többé-kevésbé hivatalos repokból.Snapre meg a pycharm és a chromium amit említeni tudok, illetve valóban külső tárolóként a google chrome-ot.
-
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29035 üzenetére
Az a baj, hogy amihez ubin külső tároló kell, ahhoz általában a többinél is. Már feltéve, hogy a uni-/multiverse repokat is ide számoljuk. Vagy tudsz olyan disztrot, ami ennél széleskörűbb hivatalos csomagkészlettel rendelkezik? Ugyanis én azért ragadtam le az ubuntunál, mert ezen kellett a legkevésbé külsős csomagokra támaszkodni - igaz, azzal nem voltam teljesen tisztában, hogy a universe/multiverse mit is takarnak.
A snap használata lassan kényszer lesz, ahogy elnézem az ubuntu irányt, a docker meg... hát majd kiderül, meg az nem is ubuntu függő.
-
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29033 üzenetére
Közben lejárt a szerkesztési idő: annyit még hozzátennék, hogy nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, a biztonsággal mindig úgy voltam, hogy amit tudok, megteszek az önvédelem érdekében, a komoly tippeket általában igyekszem legalább átgondolni, hogy érdemes-e adott esetben plusz munkát beleölni a rendszerbe, csak ehhez az is kell, hogy aki mondja, az legalább tudja, hogy miről beszél. A kioktató stílust akkor is rosszul tűröm, ha nálam lényegesen nagyobb tudással rendelkező produkálja. Ha meg olyan, aki messze van ettől...
-
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29033 üzenetére
Tökmindegy, az ubuntu is teli van nem hivatalos cuccokkal.
Lásd snap, docker, de emlékeim szerint a uni-/multiverse tárolók sincsenek komolyabb ellenőrzés alatt.
Egyébként csak beírtam, hogy linux repo malware és az első hírt belinkeltem, mint példát, hogy nem nulla az esélye egy ilyen fertőzésnek.
A wifi sem sérthetetlen (wpa2-vel bezárólag biztosan) stb.
Millió +1 lyuk van a linuxokon is, csak nem éri meg foglalkozni ezek kihasználásával, ezért hiszik sokan, hogy linux=tökéletes biztonság.
Windows-on is még a 95-ös vagy talán a 98-as volt az utolsó, amin vírusom volt, azóta csak pár furcsa eset, amit látszólag vírus okozott, reinstall lett a vége, de egyetlen kereső sem talált rajtuk semmit.
Ilyen alapon mondhatnám, hogy tisztán linux alapon, semmi esélye egy kártevőnek. -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29019 üzenetére
Persze, a többit nincs is értelme azt hiszem.
Nem is azon problémázok, hogy működik. Csak azon, hogy a docker a saját kezecskéibe veszi a tűzfal szabályok módosítását, ami SZERINTEM nagyon nem illik a unix/linux filozófiába.Hacsak nem hagytam ki valamit az olvasásból, például a kvm nem csinál ilyesmit.
Más kérdés, hogy végső soron én magam kérem ezt a módosítást a -p kapcsolóval...
-
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex #29001 üzenetére
Két külön dologról beszélünk.
Az eredeti lassulás(nak tűnő) dolog, hogy bár pl.wget -o /dev/null ...
paranccsal folyamatosan, 100Mbps (10-11MB/s) töltődik mondjuk egy linux ISO, a router admin felülete, a disqus komment szekció, meg úgy általában, elég sok oldal, iszonyat lassan, bár folyamatosan jelenik meg. A 33k-s modem sebessége csak enyhe túlzás volt, a látvány eléggé hasonlít rá. Szinte sorról, sorra jelennek meg az oldalak (bár nem mind).
Most például többnyire jól nyílnak meg a netes lapok, csak a hvg kommentfelülete akadozik notebookról. Ha ugyanazt megnézem mobilról, ott normális sebességgel nyílik.
A squid mindkettőnél aktív, reklámblokkolót megpróbáltam cserélni/kiiktatni, semmi változás, plusz a router webes admin felülete mindkettőről egyformán lassú...
Néha olyan az egész, mintha valami a háttérben dolgozna a hálózaton, csak nem látszana a netstat/ss kimenetében.A másik, hogy esetenként, naponta egy-két alkalommal, pár másodpercre fennakad a szeme a gépnek és se kép, se hang (hang egyébként is ritkán, mert nem ezen hallgatok zenét
)
A power management közreműködése egyébként elgondolkodtató, ezt eddig nem néztem, de körülnézek, hátha találok ott valami disznóságot.
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex #28988 üzenetére
Az ilyen dolgain ki tudok akadni én is. Látszik, hogy sok mindent windowsos szemmel közelít meg. Azt sem értem, hogy egy shared memory szegmens hogy lehet gyanús.
Én első körben a problémáját érintve, megnézném hányas Firefox, megpróbálnám a Firefoxot safe mode-ban indítani, csinálnék egy pinget belső és külső cím felé is, lefuttatnék egy iw dev eszköznév station dump parancsot.
Hasonlót még az is tud okozni, ha névütközés van a hálózaton, pl. két gépnek azonos a host neve. De őt ismerve, hogy össze-vissza berheli a rendszerét mindenféle saját root-os megoldással, lehet bármi a probléma. Így a legbiztosabb az lenne, hogy egy új, Live Ubuntu-ról is kipróbálni, hogy ott csinálja-e.
-
-
togvau
senior tag
válasz
vargalex #28526 üzenetére
sajnos nem működik. olyan 2 sort listáz, aminek a hasheiben nincs egyezés.
Viszont sima szöveges rákereséssel rákeresve van ami van, de azt meg nem találja meg...
Azt megtalálja ami nincs, azokat ami van azt nem.
Átkonvertálva mind2-t UTF-8-ra, viszont már azt írja, hogy egyik sor nincs sortolva, miközben be van állítva a sort. -
togvau
senior tag
válasz
vargalex #28521 üzenetére
dupes.txt részlet
cf9cb13bb8ed5fdd26de4226fb50a19b
d030b4633e6dc512228bfd236ca0c77b
d06c69227b0ca75df6fcd877d103b02a
d0b675fad1e9949314d48633e4f72ed7
d298e49f37ab25d606059055f996af9a
d30e8c850b8f0afa9577a5566628998d
d89c336f2aa7f73911d0038f3ee98a9e
da761b96825884aaeba93b05d3ca1214
dcfdf219995767b1ec9f679c972cf445
dd3186dd0e3e952f9150d7d6bd407e76
dd39687a8924252bc35b3bd0a95b1036
ddd89a850cdd78b148c45bf4179d843b
e0f7f53363adced8f28cd529268b5b63
e1db80bd271574ffee9c43a16e3b0e85
e694f2f898244c1b8a21af3a9ea51fea
e6f7eeff9e973d1c4765708084ddf03d
ecdc8cc1401bebc0c6654abd48f08000
eebea5dcf1c8f1c6d8bbdcca0dc0ba0f
eed377d31bfd931ebce3f824e660c173
f1a20babb8eebbeb79dd95139be95ab9filelist részlet
0b0d915f1c33b3977d1d93c39f74cfce film/American.Pie.1999.BDRip.x264.HuN-Nimphas/Sample/sample.mkv.part
6b19e41621e1c6b31e2ff1caac3474f9 film/American.Psycho.2000.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/trinity-american.psycho.720p.mkv
9193775624021bdea72d5ddcc45b8b21 film/American.Psycho.2000.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/trinity-american.psycho.720p.nfo
bd1e39658b19e1fc879949585d1d758d film/American.Psycho.2000.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY/trinity-american.psycho.720p.sfvBár most nézem, hogy 2 space van a hash és a fájlnév között, lehet az bezavar.
Szerk: nem, nem az. Ugyan az az eredmény így is, 2 fájlt listáz ami nem is egyezik -
Frawly
veterán
válasz
vargalex #28009 üzenetére
Wow, akkor nagyon gyorsak voltak. 1-2 nap szokott kelleni, mire a Testing vagy Staging tárolóban megjelenik az új stable kernel, és ezután általában 1-2 hét, mire a Core tárolóban is megjelenik. Szerintem nem kerneltől vagy felfedezett bugoktól függ, hanem inkább akkor, hogy mikor érnek rá a kerneles csomagfenntartók.
(#28008) Frawly: sudo chown felhasználód /hdd/csatolási/pontja -R
Lemaradt a hozzászólásból az -R kapcsoló.
-
bambano
titán
válasz
vargalex #27873 üzenetére
"Mondjuk pont ezért szokták mondani, hogy inkább drop-ot érdemes alkalmazni, hiszen akkor a "támadó" nem tudja biztosan, hogy az adott IP címen valóban van-e valamilyen eszköz, míg reject esetén ebben biztos lehet.": ha nincs eszköz az ip címen, akkor az adott hálózathoz tartozó routertől kap egy icmp host unreachable üzenetet. tehát a drop nem alkalmas arra, hogy elrejtsd magad.
"NAT-olt hálózatban a torrent csak passzív módban működik": ez elméletben így van, gyakorlatban pedig a torrenthez rendszerint előírják a feltöltést is, tehát natolt hálózatban szinte mindenki portforwarddal állítja be a torrent kliensét. Ezért a tracker is meg tudná szólítani a klienst.
de te egy rendes, jogkövető gyerek vagy, nyilván nem tudod az ilyen részleteket a torrentről
-
bambano
titán
válasz
vargalex #27870 üzenetére
"Lehet, hogy az alkalmazás is hibásan van megírva, előfordulhat, hogy a REJECT-ből inkább rájönne.": ha a kernel rejectelt egy csomagot, arról az alkalmazás biztosan nem értesül.
"A szerver oldali ellenőrzés nem mindig megvalósítható, ugyanis lehet, hogy a kliens egy NAT-olt hálóban van, így kívülről nem is elérhető...": tehát a kívülről nem elérhető natolt hálózaton a torrent működik, a tracker ellenőrzése meg nem? meglepne...
-
bambano
titán
válasz
vargalex #27092 üzenetére
az ldap egy szabványos protokoll. az ad meg nem.
az ad egy olyan kerberos variánst használ autentikálásra, amit az ms kitolásból buherált meg, hogy szabvány kerberos cuccokkal ne lehessen kapcsolódni hozzá.azt, hogy mit kendácsolt el az ms az ad-ben használt protokolloknál, azt reverse engineeringgel kellett kideríteni. ennek hatékonysága és sikeressége kétséges.
-
Dave™
nagyúr
válasz
vargalex #26876 üzenetére
8GB-os volt az eredeti, próbáltam 16-os kártyára írni, akkor is ez volt. Közben a konfigot megtaláltam ugye az írható partíción, de nullázza a beállításait (pl. SSH), viszont az átalakított menü meg ilyenek megmaradtak. Érdekesség: első indításnál nincs semmi hiba, viszont nem tudja elmenteni pl. az SSH beállításokat, miután újraindítod feldobja, hogy filesystem hibát talál, és automatikusan javítja is, utána megy minden, persze ugyanúgy alap beállításokkal. Hogyan kellene megírni a képfájlt, hogy jó legyen?
-
Dave™
nagyúr
válasz
vargalex #26874 üzenetére
Persze, ugyanakkora kártyát használtam. Közben kezd körvonalazódni a dolog, kaptam egy overlayfs tippet, és az logikus is lenne, mert az OS partíció abszolút read only, pl. SSH jelszót sem tudsz módosítani (ezért is kell a kulcsos azonosítás). A konfigot közben kiderítettem a .cache mappában tárolja, itt terminálból is lehet tiltani pl. az SSH jelszavas elérést. Kérdés ez miért "sérül" dd esetén. De lehet configot fogok csak átmásolni hátha úgy jó lesz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- EAFC 25
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged